Om att inte röka.

Idag började vi med slutproduktionerna, det vill säga Cprojekt.
Det är en bra pjäs hon skrivit, Dorthe. Jag är imponerad och taggad att få spela den.
I en scen ska jag röka med Victoria. Jag frågade Dorthe om vi skulle röka på riktigt. Hon sa ja. I en stund av chock och förvirring drog jag ingen större notis utan lät det flyta förbi. På rasten fattade jag vad det innebar och blev ledsen och började gråta. Ringde till mamma och snörvlade fram "jag ska röka på scen mamma, min första cigarett blir på scen - buääääää- jag vill inte - jag KAN inte..."
Jag insåg hur mycket det hade att göra med min identitet. Den beständiga Antigiftparollen. Hur det varit med och format mig till den jag är, hur jag på högstadiet var så "antihäftig" när folk frågade mig om jag ville ha en cigg och jag svarade alltid lika kaxigt och självklart - Är du dum i huvet eller?!
Mamma sa massa kloka saker och så pratade jag med Dorthe. Vi ska lösa det med något form utav substitut, örtcigaretter eller något sådant. LÄTTAD!
Det finns en debatt kring detta med Method Acting. Hur mycket man ska ge av sig själv och hur mycket som skådespelare och var går gränsen mellan dessa? Hmm. Min karaktär ska röka, det ska inte Ida...
Pjäsen heter Sagan om Allis. Jag ska spela Allis bästa vän Hanna. En pjäs om att inte vilja leva. Det blir 6 tunga veckor märktes det när vi hade läst hela manuset tillsammans. Men fan så bra.

"Jag är rädd för höjder. Inte för att få svindel, men frestelsen. Tänk om jag hoppar."

Kommentarer:
Postat av: carbuncle

Snygging, vira in lite ofarligt material i papper så ordnar det sig med rökningen =) Jag vet att du fixar det jättebra!

2006-03-27 @ 17:42:15
Postat av: jenny

Du e tuff du! Klart man inte ska röka på scen om man inte vill det! Ta chokladcigaretter istället! Fast då kommer ju i å för sig ingen rök...Men de e gott iallafall! Kör hårt!
kram

2006-03-27 @ 22:35:23
Postat av: chulii

JAG ÄR STOLT-STOLT SOM F*N! Ja hade nog inte heller gjort de. varför röka på scen när man inte gör de annars? va kommer här näst när du får en roll som pundar pia??? hjälp...
KÄRLEK!

2006-03-28 @ 19:21:37
Postat av: Kusin Matilda

Tjena Tjejen. Visste inte att du bloggade kul. Läste allt igår, kul att få reda på lite om sin kusin som man inte visste. Ang. rökningen hör av dig till mig om du fått tag på örtciggen. Vill gärna pröva. En polare var inne på Tant Grön och frågade om detta och expediten tittade lite förundrat på henne och trodde hon menade något olagligt. Så dit vill jag inte gå fråga. Svara gärna direkt till mig. Puss och Kram /Matilda

2006-03-29 @ 14:21:05
Postat av: Emma

Jag har varit i samma situation som dig, men jag tycker faktiskt inte det är så farligt att röka en cigg för att scenen ska bli så bra som möjligt. Ibland måste man offra sig för konsten :)

2006-04-03 @ 17:20:48
Postat av: raukan

Jag tycker nog inte det, har funderat lite, istället för att ange rökning som norm bör man motsätta sig det och verka för att det inte ska finnas i vardagen.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits