Om universitetsångest.

Jag ska skriva en låt någon gång. Den ska heta "Du duger som du är, fast du inte fattar dig på kurslitteratur".

Idag.. har varit ångest. Jag avsatte hela dagen åt att läsa Torsten Thuréns bok Vetenskap för nybörjare, min första kursbok. Och som jag har längtat! Efter att få läsa, bli klokare och få ny syn på världen.

Men. Det är inte roligt att läsa något under press. På två dagar ska jag ha läst ut och skrivit två sidor reflektioner. Idag har jag läst i princip hela dagen och kommit igenom halva. Vad det har handlat om? INTE EN JÄVLA ANING. Men imorgon måste jag skriva två sidor om det.  Jag håller på att avlida.

Dom säger att man bara ska komma igång, sen går det bättre. Men blä för att komma igång! Man känner sig bara värdelös, får upprepa mantrat "dina nära och kära lämnar inte dig för att du inte klarar det här" gång på gång.

Allt annat i Uppsala känns så himla bra. Idag var jag och Mi på första streetdanspasset. Vi och en massa fjortisar. Det kommer bli kul på tisdagar framöver.

Och igår hängde jag med Henrich och Kristian aka Tysken och Kungen. Det känns så jäkla kul att ha dom i samma stad! Hoppas vi kommer hinna med att umgås resten av hösten också.

Imorgon ska jag, förutom att döda min hjärna och kreativitet med att skriva reflektioner (eller kanske använda kreativiteten till att ordbajsa ettutavhelvete i ren protest), åka ut till Gunsta med Per och träffa våra teaterbarn för säsongen! ÅÅÅH, vad jag har längtat efter junisar!! Eller, det här är nog mer fjunisar (övergångsålder mellan Junis och UNF). Ett härligt gäng som dyrkar marken där Per går. Ska bli intressant att se hur Per jobbar, hur gruppen funkar och vad det blir för resultat i slutet. Junisteater 4 life, yao!

   

Kommentarer:
Postat av: Jesper

Hm, skumt att ha två dagar på sig bara på första kursen. Boken är rätt ok om man kan det sedan innan.
Och gällande reflektioner så kan man gått svamla så mycket det går. Använd lite dramapedagogiktermer så verkar du duktig. (-:

Postat av: Moa

Det där är fel. Man ska inte komma igång, man ska TVINGA sig att komma igång. Om man inte valt ett ämne med kurslitteratur som är så intressant att man kan läsa den på toa =)

2007-09-05 @ 20:45:22
URL: http://carbuncle.blogg.se
Postat av: IKMK

Kom och plinga på! (bor i b, 2:7), jag har läst den där förbannade boken, och kanske kan vi kika i mina anteckningar å så där från a-kursen. Ett försök att förstå. ?
Kram!

2007-09-05 @ 22:35:43
URL: http://ikmk.blogspot.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits