Sweeney och Gudrun.

Jag trodde inte jag skulle ta det såhär bra. Satt på biografen med Andreas och Kristian till vänster och Henrich och Jakob till höger. Tryggheten i mina boys. Såg 80% av filmen, höll handen för ögonen 20%. Vi var och såg Tim Burtons musikal Sweeney Todd - the demon barber on Fleet street. När vi klev ut till Fyrisån kände jag att det var en ljummen upplevelse. Konstigt, det var ju en Tim Burtonfilm. Borde falla mig i smaken. Men jag var rätt likgiltig. Igår insåg jag varför. Jag hade suttit och spänt mig hela filmen för att vara beredd på allt blod och alla avskurna halsar. Vilken njutning ger det på en skala? Jag satt och var beredd att avvärja mig alla känslor av rädsla. Så nu kommer jag fram till att det var en alldeles lysande film! I alla fall de 80% jag såg. Det är en underskattad musikal med stundvis briljanta strofer. Och Mrs Lovetts utopisång är Tim Burtonmagi när den är som bäst! Att se Johnny Depp i randig gammeldags badklädnad och se trumpen ut. Bara det är värt pengarna!

På seminariet igår var inte min basgrupp särskilt förberedd. Vi kickade ass i alla fall. Tyder nog på att vi kommunicerar bra och har en god stämning. I love my basgrupp!

Igårkväll var jag på Grand Café och lyssnade på ett bokseminarie om boken Lyckliga slut. Susanna Alakoski har tillsammans med en rad kvinnor samlat ihop berättelser om mäns våld mot kvinnor. Inte bara det som man per automatik tänker är våld, som fysiska slag, utan de berättelser som handlar om den sjuka jävla psykiska misshandeln. Alla bör läsa denna bok, kvinnor som män. Alla bör någon gång i sitt liv lyssna på Gudrun Schyman. Vilken kvinna! Så kunnig, proffsig och onådig power. Man vill verkligen inte hamna i en debatt med henne och vara det minsta osäker på sin sak. Jag har ångrat min röst på FI stundvis då jag borde ha lagt min röst på sossarna för att hindra jävlabetygshetsalliansen, men när jag satt där och lyssande på Gudrun kände jag verkligen att hon behövs där uppe vid makten. Min röst för nästa val; Gudrun Schyman, Feministiskt initiativ.

Åh vad det är skönt att vakna med ljuset! Dra upp persiennen och se solen måla fasaden på husen. Vilken fin dag att plugga, tvätta och köpa roliga skor på! (Jag har lagt undan två par stövlar på Skopunkten, ett par röda och ett par gula).
 

     
Forskaren Carin Holmberg, Gudrun Schyman och Karin Nygårds, psykiskt misshandlad av sitt ex.
Henrich och kursarna Sanna och Caisa.

Kommentarer:
Postat av: Jenny

Ja Gudrun är grym. Jag har oxå sett föredrag av Carin Holmberg, hon e oxå bra. Hemskt vad du har blivit femnistiskt intresserad förresten. På gymnasiet brukade jag nog få en å annan "ja Jenny, hon e ju feminist, hoho"-gliring av dig minsann!
Härligt att du funnit Den Rätta Vägen tillslut!
Puss

2008-02-20 @ 12:46:44
Postat av: Jenny

Ja han e fin han. Å sen ska han bli amublansförare. Man tappar ju inte kontakten hur som helst med sin gamla high school sweetheart! Puss

2008-02-21 @ 21:09:29

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits