Wendelsberg.

Och nu känns allt så mycket bättre.

Efter ett givande samtal med Moa så klarade det upp. Allt som behövdes var att prata om det.

Nästa lektion ska vi börja med att prata om vad jag skulle få för roll i en såpa. Vi har gått igenom halva klassen och nu är det min tur. Undrar vad dom säger...? Bitchen eller tjallaren?

Nu längtar jag efter att se lite mer av staden. Hänger mest i Mölnlycke.

Ciao!

CSN är min vän.

Det är först nu jag verkligen förstår begreppet "En stor fisk i en liten pöl". Hemma var man verkligen någon. Man var Mrs Teater. Det folk kom ihåg en för. En slags identitet. Och så gick det alltid bra. Nu är man en liten fisk i ett stort hav. Det som gjorde en speciell är man helt plötsligt inte alls ensam om, utan man går med 5 klasser till som har samma intresse. Folk går runt och sjunger i stämmor, skrattar och verkar alla vara genuint goda människor.


Tanken att "jag är inte värd att gå här" har slagit mig flera gånger, men jag har knuffat bort den och hånlett åt min självömkan. Men tårarna kommer ifatt en. Fy fan. Det är rätt påfrestande att vara lite klumpig som jag är, när vi krälar på golvet, dansar jazz och gör armhävningar till förbannelse.


Jag kommer att få slita. För att ge upp nu skulle bara vara tragiskt. Men är jag verkligen mogen? Hur vet man att man är redo?


Som jag sa till Towe... När jag haft en period där jag verkligen varit på topp, inget kan stoppa mig, jag vågar och kastar mig ut, så följs det av en period där jag tvivlar, tvekar och tänker alldeles för mycket på hur jag ska vara och hur andra uppfattar mig. Man måste våga visa sig svag också, som Towe säger. Hon är så klok och full av visdom, den där Towe.


Inatt kommer mamma och pappa med mina prylar. Så det blir en plock och pysselhelg. Antingen kommer det blir väldigt skönt att ha dom här och få känna mig trygg eller så kommer det bli en smärtsam och jobbig upplevelse och så kommer jag komma på hur mycket jag saknar dom.
Vi får la se.


Igår satt jag med några nya vänner från andra linjer. Mikael, Dan, Kungen, Jonas, Linnéa, Marie och många fler. Mikael och jag hade ett väldigt givande och djupt samtal. En underbar person som tycker att "du är alldeles för lik mig". Vi kom på att vi kommer hata och älska varandra under dessa 2 år. Dan har ett fullkomligt underbart befriande skratt. Kungen kommer från "Persien, som ligger i Dalarna".  Dom kallar mig för "svärmorsdrömmen" och tycker att jag är en av de roligaste de träffat. Skrattkramp i magen varje kväll, you bet. Plus träningsvärk och blåsor. Jag och Dan har ett eget språk.


Ikväll kommer också min packning. Digitalkameran ska fram och jag ska ta bilder på min klass och andra nya vänner så ska ni få se dom som jag har så mycket roligt med.

Vem blir inte lycklig av schlager?

Nu sitter jag i datasalen på skolan. Lyssnar på Melodifestivalen -98 och ska snart byta till något från 70-talet. Vem blir inte glad av tonartshöjningar och dessa klämmiga melodier som ska förföra åhörarens öra på max 3 minuter? Dansbandseran på 80talet, det är svängiga grejer det.


Träna träna träna. Massa fys och dans. Ida kommer bli ett muskelpaket som är väldigt medveten om sin kropp och hur man ska röra sig. Lata Ida? Kan ni tro det? Haha!


Tommy Nilsson - En dag från 1989. Ojojoj.


Imorgon kanske jag får träffa Leonard. Eller nästa helg. SAKNA.


Nu ska jag snart gå och hitta på något annat. Dansmatta eller film, prata om livet eller bara skratta. För sånt gör man här på Wendelsbergs folkhögskola. Vi möts.

Hårda studier.

På bristningsgränsen emellanåt, det är hårt på skådlinjen. Men jag ska ge mig fan på det! Pressa till max. Jag har levt hela mitt trygga stabila liv och varit bortskämd med framgångar. Nu är det dags att betala i blod, svett och tårar.

Jag började ettan idag.

Oj.

 

Nu är jag här.

 

Lite smått overkligt. Nu är jag här, jag är en sån där teaterelev som jag sett upp till sen jag var här första gången 1999. Jag är mitt ibland dom och min klass - Skåd 1 - är hur rolig som helst. Blandade åldrar och från spridda platser i Sverige med olika teaterbakgrunder. Anton är 23, pluggat internationella relationer och under en pjäs med Göteborgs Universitet kom han på att han ville växla spår, Oscar är 19 och har just gått ut gymnasiet, Linnea är 29 och äldst och så vidare...

 

En update är i alla fall att jag fick ett eget rum! Jag bor på elevhemmet Hilton (höhö) och har egen dusch och toa och våningssäng i trä. Ska nog se till att det blir riktigt mysigt där. Inreda lite och så. 

 

Imorgon har vi akrobatik på schemat. Det ni! 

 

Igår satt jag med klasskompisarna Mia, Moa, Christian och Oscar och spelade tvspel. Folkhögskola är en trevlig studieform som jag unnar er alla - SÖK! Man umgås dygnet om och man är aldrig ensam om man inte vill vara det och kan gå ifrån. Till skogen eller sjön.

Därför kommer jag inte kunna uppdatera här så ofta. För då är jag fullt upptagen med att leka och utvecklas som människa. Heppo!

 

Nu ska jag sticka ner till centrum och hitta något att äta.

 

Tjingeling!

 


Se, jag flyger själv!

Nu händer det. Det är på riktigt. Väskorna är packade. Skjutsen kommer om en kvart. Jag är inte klar, men sitter ändå vid datan en sista gång. Infomerar er om vad som händer. För nu blir det inte så mycket blogg på ett tag. Men lämna gärna en hälsning vettja, vad som helst. Så har jag något att se framemot när jag skriver igen.

 

Men tills vi möts igen, du är ett mirakel. En unik och ovärderlig varelse. Just du ja, som läser det här. Varje människa kan utföra stordåd. Varje människa har kraften att förändra världen.

 

[ Med dom orden tar Ida sorti genom att slänga en rökbomb, vira in sig i sin mantel och försvinner, som dom gör på film liksom ]


Sjukling.

Vaknade i natt med massa ont i magen och illamående. Var på Romateatern med Erik igår och blev förmodligen rejält avkyld i den kalla sommarnatten. Så det tog ut sin rätt... Är hemma från teaterkollot idag. Ska satsa på att packa klart och göra mig redo. Förövrigt var Romateatern bra i år. Romeo&Julia. För oss alla hopplösa romantiker. Många fina rollprestationer. Mercutio above all, en riktig spillevink! Och Lady Capulet, Tybalt och broder Laurence. Samt de älskande - Romeo och Julia.

 

Oh Romeo, oh Romeo, wherefor art thou Romeo? Deny thy father and refuse thy name...

 

Nu är det inte lång tid kvar.

 

mercutio

Mercutio, skickligt spelad av Hugo Emretsson.

 


Det kan vara så.

Det kan vara för att jag jobbar. Det kan vara för att jag är sliten. Det kan vara för lite sömn. Men när jag plockade ur min garderob ikväll, då P3 spelade Sheryl Crows nya (inte för att jag hyser några djupare känslor för henns musik...) så fattade jag. Jag ska flytta. Jag stängde min ena garderobsdörr och grät lite. Ja, usch vad jag är en blödig person, men någon måste ju vara det också.

 

Det blir några väskor på lördag.


Hela schlagerpaketet.

Nu har jag kopierat över min brors hela Eurovision och Melodifestivalssamling från stora stationära till lilla laptopen. Puh. Det är mycket låtar. Har rätt dåligt med minne kvar men what the heck. Can't live without it.

 

Första dagen på teaterkollot är avklarad. En samling blandade i barn i olika åldrar, vissa med behov av ständig uppmärksamnhet, andra som trycker sig till väggarna. Jenny, Jocke, Fanny och jag klarar biffen sörru. (Saknar min kompanjon och bror dock... Not the same without him.)

 

Adressändring, here I go. Wendelsbergs folkhögskola 435 35 Mölnlycke.

 

 

hockeysosse

Pose a la hockeymålvakt i Almedalen.

 


Om en vecka.

Om en vecka har jag och Oscar flyttat in på vårt rum på Wendelsbergs folkhögskola. Förmodligen hänger vi och kanske äter nån form utav middag just nu, om en vecka. Imorgon måndag börjar skolan, om en vecka. Jag kan fortfarande inte förstå att dom ville ha lilla mig, att jag var så bra. Att jag var tillräckligt bra. Att jag kom in. Varför kom jag in? Vad såg dom hos mig som dom ville ha? Någonting var det, för om en vecka börjar äventyret. Jag ska bli teaterpedagog och lära mig mer som skådespelare.

Och jag ska aldrig tvivla på mig själv.

 

Imorgon börjar Junis teaterkollo. En veckas tillvaro runt barn med enorm fantasi och ständig lust till lek. Världens bästa jobb. Men jag är rätt sliten nu. På lördag är det Stockholm och teaterkommittémöte plus middag och dansföreställning som gäller. Söndag - flyg till Göteborg.

 

Vår bästa tid är nu.


Tankar om flytt.

Om en vecka flyttar jag för första gången i mitt liv. I en väska ska jag packa det nödvändigaste för en vecka, sen kommer mina föräldrar med resten veckan därpå. Igår köpte jag och min framtida roommate Oscar biljetter till Eminem och 50 cent. Det händer saker. Överallt ligger my stuff. Imorse gick jag igenom vilka filmer jag ska ha med mig, heeela Disneykollektionen åker med! Dagen har gått åt till att plocka grejer, städa, äta och ta fram ficklampan och glo på hålet där min tand en gång satt. Vill se hur det ser ut. Vita trådar håller ihop allt. Fantastiskt hur skickligt det är, vilka detaljarbetare, de där tandläkarna. Imponerande.

Eldsaga kl 21:00. Hoppas att vädergudarna ska tycka om mig ikväll igen. Kastar slängkyssar och flirtar lite och hoppas det ska gå vägen.

 

Snart Göteborg. Jag tror inte man kan längta för mycket.

 

running


SKAMLÖS REKLAM

Eldsagan. Fredag 21:00 S:t Karin ruin på Stora Torget. Förra föreställningen började folk köa 1 ½ timme innan vi började. Kom dit och kom i tid.

 

eld

Eldsagan 2004.


Visdomstand, borta!

Nu sitter jag och bokstavligen dreglar över tangentbordet. Tanden är väck och jag har halva ansiktet bedövat känns det som. Allt smakar blod och jag räknar ner tills jag får äta igen. Om nån timme eller så. Bara det kunde sluta blöda... Idag kommer jag se på TV och tröstäta. Aaamen! Ingen Medeltid idag inte. Jag ska bara ta det lugnt, se över mina små brännblåsor och ta hand hålet där det en gång satt en tand.

Nyklippt, bränd hand och en lycklig regissör.

Ojojoj. Gårdagen var helt galen. Det var en sliten och grinig gycklargrupp jag mötte upp under dagen igår. Men efter ett fantastiskt genrep fans inga tvivel. Nu var det dags. Men kvällen inleddes med strul och skulle fortsätta likadant... Jag hade bokat en som skulle öppna ruinen åt mig klockan 19. Men klockan blev halv åtta och Ida lite bekymrad. Till slut får jag tag i någon med nyckel och får komma in i ruinen vid 20. Mini-morr. Torunn hjälper mig att ställa iordning och hon överlämnar ett gäng rosor. Tack Torunn, sa jag, men hon sa att det var från en "hemlig beundrare"... Jag undrar jag... Hemlig beundrare? Folk började köa 1 ½ timme innan föreställningen började. MÄKTIGT.

 

När gycklarna anlände vid 20:30 (direkt efter ett Tornerspel) så hade inte våra utlovade vakter dykt upp. Skumt, de skulle ju komma några... Men dom kom aldrig. Så jag och Fredrik fick sköta insläpp när vi egentligen hade annat att göra. Morr. Men det var rätt fett att se kön... Fy fan vilken kö! Jag kunde inte se var den tog slut! Det bara ringlade och ringlade och tog aldrig slut. Resultat; runt 400 personer i ruinen. GAAH! Efter en smärre försening på 5 minuter ser jag något som gör den annars coola regissören och pjäsförfattaren rätt skakig: Belysningen. Ruinen har tre stora marklampor som lyser upp ruinen nattetid, vi hade bett om att få dom släckta. Var dom det? Nej. Megamorr. Springer in till gycklarna och berättar det, alla får smärre panik, vi ringer till personal och elcentraler. Pjäsen blir försenad 20 minuter. Men publiken är trogen, kör ramsor och sjunger. Till slut får vi tag i en jourpersonal som kan släcka, men han bodde i Sanda (5 mil från Visby). GAAAH! Vi kör igång föreställningen med en varm 10.000 (eller nåt..) fucking watts belysning som tog lite udden av framförandet. Men LEeR fixar biffen. Och när vi kommer fram till magdansnumret, precis i takt med första position, släcks belsyningen. Man kan nästan tro att det var planerat, oerhört effektfullt! Joel trummar igång på sin darbuca och flickorna är på topp. Magiskt.

 

Föreställningen var succé och väldigt uppskattad. Många positiva kommentarer och bra respons. Mina bänkgrannar skakade hand med mig och undrade om det verkligen var jag som hade skrivit och regisserat. Ja, sa jag. OTROLIGT BRA, sa dom. Efteråt kunde vi pusta ut och gycklarna var helt i gasen efter en sån här kväll. De blev intervjuade av tidningen och pratade i mun på varann, som vanligt. Jag började plocka iordning så länge. Reportern frågade vad de tyckte om mig, när jag stog en bit bort. Jag låtsades inte höra (slog händerna för öronen och sa "bla bla bla, jag hör inget") Men dom hade bara gott att säga. Att jag var som en regissör ska vara och otroligt omtänksam. Det var trevligt att få höra... Medan dom blev intervjuade plockade jag kläder och rekvisita. Tänkte att jag skulle ta en fackla så jag såg nåt. Men det var dumt gjort av mig. Den blev snabbt övertänd och brände upp på handen. Så det var bara att åka hem och lägga handen i en tallrik fil och skrika lite. För er som undrar kan jag tala om att det svider. Idag har jag handen helt kladdig av vaselin. Fett is good.

 

Idag har jag klippt mig lite, jag smälter intrycken från igår och ler. Ikväll ska jag se på Loke och Trix. Mycket händer på Medeltiden.

 

"Och kom ihåg, egentligen finns inte mörkret, det är bara brist på ljus"


Inget regn på min parad.

Munkbollen vanns i år av de grå munkarna. Efter en het fotbollsmatch med mycket slängningar, obscena gester och så kallad "fri insyn" bjöd Guds män oss på alltid lika uppskattad LÅG underhållning. Publiken tjuter efter olika förändringar i matchen, så som krabbfotboll, repriser (oerhört roligt) och vid dåligt uppförande be 3 Ave Maria mot publiken. Kommentator är den respekterade Påven, som ofta säger rätt saker vid rätt tillfälle, styr upp matchen och ibland delar ut ett halvt mål pga tråkig målgest.

 

Igårkväll var jag på Mysteriespelet. Kampen mellan det goda och den onda i S:t Nikolai ruin. Ett mäktigt skådespel som går igenom de 7 dödssynderna. Små barn som spelar röda och svarta djävlar springer mellan ens ben, sätter sig i ens knä och fräser åt en. Jag känner Frossaren. Han är sjukt äcklig hela veckan. Går runt i ett par skinnkalsonger, huva, löständer och daskar tyska turister med sin purjolök. Förra året pussade han mig, efter han hade frossat fet kyckling. Uääääh. Min kompis Linnea är riktigt rädd för honom. Hon får panik så fort han närmar sig. Han satte sig i hennes knä förra året och hon slog iväg honom av ren och skär överlevnadsinstinkt.

Mina gycklartjejer dansade magdans också. Dom är fantastiska! Så jäkla snygga och så bevågade. De tog verkligen ut sig igår och gav allt. Jag satt och njöt. Det gjorde nog alla med tycke för vackra kvinnor som visar mycket mage och skakar sina pengabälten. Rassel rassel.

 

Idag är det nypremiär för Eldsagan. Jag tittar ut genom fönstret och suckar. Regn. Regn regn regn. Om det regnar för mycket ikväll måste vi ställa in. Det skulle vara förfärligt tråkigt. Men om det är det vädergudarna vill... Ska nog hitta några medeltida riter som gör dom som styr vädret på gott humör.

 

I morse kl 06:55 ringde det på min dörr. Då kom Fredrik hem. Han hade inte hittat hit och somnat under en tall i min skog. Vaknat av att han var sjöblöt in i benmärgen. Det finns bara en som kan göa nåt sånt. Nu ligger han och sover sött på min soffa. Ska låta honom sova så länge som möjligt.

 

Hoppas på uppehåll i regnvädret ikväll. Snääälla... Jag tycker att jag förtjänar det. Men om ni där uppe inte tycker det så vill jag ha en skriftlig rapport på vad jag gjort fel och kunnat göra annorlunda. Amen.


Medeltiden har börjat.

Egentligen är det rätt konstigt att vi väljer en tid som Medeltiden att fira? Det var inte det roligaste tiden att leva på som gotlänning, det var pesten och Waldemars intåg brandskattade Visby. Men. Ändå kommer folk hit för att leva rövare, supa, klä ut sig utan att känna sig dum och kasta hur mycket skräp som helst.  Jävla turister. Men ändå. Den här veckan har sin charm. Jag jobbar ju där. ; )

 

Igår anlände både Katja och Tomten. Nu väntar en spännande vecka i klänning. Får se om jag blir tiggare idag, eller om jag ska vara narr... eller kanske adelsdam? Hmm. Eller så är jag människa en eller två dagar till. Det låter lockande.

Idag är det Munkboll. Måste ses. En klassisk duell mellan de grå och svarta munkarna. De brukar enligt tradition spela utan några som helst underkläder. Och gärna slänga sig hejdlöst efter bollen...

 

 

munkboll

Munkboll.


- Hon ÄR hemma!

Lilla Rasmus tar ut alla band som är vita från min pappas dansbandsgömmor. Han ska öppna och titta. En hel värld av intressanta dansbandskassetter från 1800 kallt. Men Rasmus ser inte det som jag ser det, han försöker bara skapa sin egen ordning av banden. Han lägger upp alla band på databordet och tycker dom ska ligga där. Nej, säger kusin Ida, dom ska ligga i lådan. Rasmus lägger alla banden på lådan. Nej, säger kusin Ida, dom ska ligga i lådan. Rasmus tappar massa band. Nej, säger kusin Ida, i lådan.

- Nu ska jag lägga dom så att dom försvinner i lådan, säger Rasmus bestämt.

Han fortsätter lägga dom i organiserat Rasmus-kaos och kliar sig i huvet när han stöter på svårigheter.

Igår när Rasmus kom hem från en heldag på ön stod jag och lagade mat. Han öppnade dörren, sken upp och blev sen blyg (som han är den första minuten när man träffar honom oavsett om man har bott ihop i några dar eller inte) Sen sprang han in i huset och skanderade "Hon ÄR hemma, hon ÄR hemma!"

Sådant värmer ända in i benmärgen.

Nu ska dom ut på utflykt men Rasmus vill hellre vara hemma med mig. "Jag vill stanna hääär" eller alternativet  "Du ska följa med, Ida!! Vi ska spela fotboll!" Och så skriker han, och tjuter.

 

Och gissa vem som fick plocka upp alla dansbandskassetterna?

 

rasmus

Rasmus förra sommaren.


Nackdrag och en smula prestationsångest.

Idag har jag haft rep med LEeR och det nya tillskottet som Mormor, Gotlands mesta sago och gycklartant Towan Obrador. Känns verkligen häftigt att få ha med henne i pjäsen. Det här är hennes sista år på Medeltidsveckan. Undrar hur det kommer se ut utan henne i framtiden? Amazing person. Hon bara klev in idag och satte replikerna, berättade med hela sin kropp och bara är Towan. Jag är riktigt nöjd med att få ha med henne. Gycklarna tycker också att det är kul, de har ju praktiskt taget vuxit upp med henne. Hon har tränat dom sen de var små minigycklare. Så jag tror föreställningarna kommer att gå bra. Har dock en smula prestationsångest som jag måste få bort. Bort bort bort. Allt jag gör blir succé. Men ändå blir jag likt förbannat nervös varje gång när mitt verk ska framföras. Speciellt nu när jag inte är med och agerar själv. Kommer sitta där längst fram och inte kunna göra någonting. Bara andas och begrunda min skapelse ta form med världens härligaste gycklargäng och Towan. Ja. Det går nog bra ska du se.

 

Nu ska jag bara slappa framför TV:n. Äntligen.

 

eldsaga

Från eldsagan 2004.

www.leer.se

 


En dag på östra sidan.

Jag gjorde det. Jag tog en tablettjävel och drog iväg med mommo och uffan till Gammelgarn och Grynge. Det var mysigt att få åka till östra sidan någonting den här sommaren. Tråkigt att solen gjorde oss sällskap bara någon timma och inte mer. Men Rasmus fick bada i alla fall (Dock utan Mr ItalianoHamster...) Annars gick jag en promenad på stranden till fiskelägret, satt en stund på stenarna vid havet och blev så där gruvligt gotlandspatriotisk igen. Det sägs att man måste flytta härifrån för att uppskatta det ännu mer. Så Gbg, here I come. Nu är det inte lång tid kvar. Skolan börjar snart och jag är pirri-pirri-pirrig för det.

 

Medeltiden börjar på söndag. Imorgon har jag repetition från klockan 9 i S:t Karin ruin. Zzz. Får väl vända tillbaka dygnet lite. Inte för att jag snurrat till det så mycket den här sommaren, men lite segt är det att gå upp i vanlig tid som en vanlig människa.

 

Nu ringde Fredrik "Tomten", en gammal bekantskap från svunna tider. Han kommer till ön på söndag för att fira Medeltiden han också. Det ska bli väldigt roligt att träffa honom igen! Och så kommer Katja. Härliga tider. Medeltiden.

 

Klockan är 20:00 - Simpsons. Det ÄR ett beroende.

 

hoppet

Ännu en hoppbild. UNF:aren i Källunge, hoppar med Elin.


- Skitbra! Det behåller vi!

Den replik jag använde mig av rätt frekvent igår på repetitionen med gycklarna i LEeR. Repet igår gick alldeles utmärkt. Sedan repet i måndags har jag mått dåligt, haft grym prestationsångest och inte sovit mycket. Men igår kändes allt väldans bra och jag var mer förberedd.

Idag mår jag som jag förtjänar - Stressont i hela vänster sida av nacken. Fan. Känns helt bedövad på den sidan. Från nacken till örat, i örat. Så går det när jag spänner mig och jobbar för mycket. Aj aj.

På söndag börjar Medeltidsveckan. Katja kommer hit. Jag jobbar massa. Gaah. Hur ska jag orka? Samtidigt ska jag försöka packa inför flytten och samtidigt njuta av Gotland in i det sista. Och opereras på torsdag. Om jag nu inte bangar. Fucking visdomstand.

 

Idag är tanken att jag ska ut på landet. Men inte med den här nacken. Fan. Den påverkar hela mitt humör. Jag älskar den sidan av ön, Östergarn. Där har jag varit mycket i min uppväxt. Vår gamla sommarstuga, kollo på Sandviken, bada i Sjaustre, köpa fisk i fiskelägret i Grynge, beachvolley och minigolf i Ljugarn, fika i Katthammarsvik... Jag får väl ta en tablett och hoppas på det bästa. Jag vill orka åka på utflykt, träffa mammi&pappi, syster&Fredrik, mommo&uffan och dom jag bor ihop med nu, morbror Håkan, Camilla och Rasmus.

 

Igår hade jag och Leonard en MMS-session. Jag trodde inte jag kunde skicka MMS men det kunde jag. Sen fick han trösta mig när jag hittat min hamster på handfatet, dränkt och deformerad. (Rasmus favoritleksak när han kommer hit är min sjungande och dansande hamster med sitt paradnummer That's Amore. Tydligen hade Rasmus velat ha sällskap i badkaret och ja...) Min italienska hamster är numera en blöt gnagare och kastratsångare. Leonard tyckte han lät bra ändå, min hamster med lite svaj på rösten...  Men han fungerar och det är huvudsaken!

 

 

modell

Poserar på Varvet.

 


Svullarkväll.

Det blev ingen Romateater med Erik ikväll, vi skjuter upp det till när det är lite roligare väder. Så ikväll har jag ätit middag hos Eriks familj - the Schellers - och tittat på TV med min morbror och min lilla kusin Rasmus. Är helt sjukt trött och förstår inte vad det beror på. Hmm. Kan bero på nattliga samtal som också gjort mig förvirrad. Nu blir det inga sena kvällar framför datorn då Rasmus ska sova i det här rummet.

Istället har jag köpt chips och godis och tänkte svulla utan att få dåligt samvete. Yeah. Alla går ner i vikt första året på skådlinjen sägs det. Så jag bunkrar upp nu istället.. :)

 

Jag längtar till Göteborg.


Filmköp på Internet.

Nu har jag varit inne på cdon.com och köpt 3 filmer som jag tycker om.

  • Så som i himmelen
  • Anastacia
  • Superhjältarna

Säger en hel del om min smak för film. Animerat och snyftare. När jag såg Så som i himmelen på bio blev jag så berörd. Jag grät och grät. Inte sådär gulligt romantiskt med en liten tår nerför kinden, utan jag snorade, hulkade och grät på riktigt. Tycker det är en stark film. När jag såg Anstacia 1997 grät jag inte. Men jag föll för sången Länge sen i december, mitt första möte med Helen Sjöholm (som ni vet gjorde en fantastisk rollprestation i Så som i himmelen och sjöng Gabriellas sång rakt in i vårt svenska folkhemshjärtan...) Superhjältarna såg jag härom kvällen med UNF, en olaglig upplaga. Jag föll direkt! Jag satt och gapskrattade filmen igenom. Det roligaste jag sett på länge.

Annars fortsätter mitt samlande på Disneyfilmer. Hade inte råd just nu, men nästa planerade inköp är Tarzan med exellente filmmusik av maestro Phil Collins. Bravo - Bravissimo!

 

Idag kommer min morbror från Stockholm hit med sin fru och min lilla kusin Rasmus. Vi ska bo ensamna här för Per är i Uppsala och mina föräldrar har flytt ut till en stuga i Gammelgarn. Jag hinner inte vara därute så mycket i år för jag har fullt upp med pjäs och flytt.

 

Ikväll ska jag och min man Erik gå på Romateatern och se Romeo & Julia. Min 18årspresent till honom. Hoppas på vackert väder. Att se Romateaterns uppsättning om sommaren känns numera omistligt, att kura ihop sig i en filt och se solen gå ner bakom ruinen till orden av mästaren himself, William. Det är något magiskt med den gotländska sommarnatten.

 

Nu borde jag gå och göra något vettigt med min dag.

 

 

tallin

En bra dag i Tallin med Junis. Jag försöker göra en hoppbild som jag älskar att göra.


Helen Sjöholm & Anna Stadling - Som en bro över mörka vatten

I en cynisk och konstlad värld tänker jag vara så äkta och genuin som möjligt. Ja. Det får bli mitt sommarlöfte. Och sluta tvivla på mig själv. För vem blir starkare av det? Visst ska man se till sina svagheter, men det blir väl inte bättre för att man trycker ner sig själv?

 

Och jag ska våga mer. Jag ska sluta vara feg. Jag ska leva efter min egen predikan - Gå på första impulsen. Inte bara i teatern, utan också i verkliga livet.

 

Jag ska säga min mening. Jag ska våga fråga när jag inte förstår. Jag ska aldrig sluta prata med människorna omkring mig.  Jag vill veta vad du varit med om. Vad som har format dig till den du är.

 

Jag ska våga stå för det jag tycker. Jag ska våga vara den som säger Ja istället för Nej. För ibland är det lättare att tycka illa om något än att försöka tycka om.

 

Jag ska våga äventyra. Jag ska komma över mina små fobier. Jag ska fan åka skidor! Jag ska testa det jag inte provat. Jag ska sluta vara så äckligt praktisk och sluta ha med en extra tjocktröja, "i fall att.."

 

Jag ska sjunga när jag känner för det. Jag ska låtsas att jag sjunger som Helen Sjöholm för att jag så gärna skulle vilja det. Jag ska hoppas, tro och drömma.

 

Jag ska berätta för mig själv varje kväll att jag betyder något för andra människor och jag ska berätta för min omgivning att dom betyder mycket för mig också.

 

Det som återstår att se är hur jag kommer leva upp till det här. Men den som lever får se. Om jag klarar det här är jag ju värsta supermänniskan! :) Nu står det skrivet i vilket fall. Lite levnadsregler sådär. Riktlinjer kan man säga. Äsch. Vem skriver seriöst shit i sin blogg?! :D

Ikväll har jag sett Allsång på Skansen alldeles ensam. Det var en upplevelse. Annars har jag pratat barnuppfostran med min tilltänkta Erik och städat lite.  Kommer somna snart. Ska ringa till Leonard bara. Then it's time to hit the bed.

 

bror och jag

Jag med bror Per, min bästis och min glädje. Vi är så fotogeniska båda två.


Doktor Kosmos - Seriöst är värdelöst

Folk tycker att det är roligt att läsa min blogg för att de stöter på en seriös Ida, inte alls den där glättiga och glada Ida som man oftast träffar på i verkliga livet.

Så här är jag. The serious version.

Tidigare idag så laddade jag om min mp3spelare med nytt och fräscht material, drog på mig mjukisbyxor, luvtröja och mina gamla basketpjuck och gick ut i skogen ännu en dag, min feta träningsvärk till trots. När jag kommit en bit tänkte jag "Det är inte så långt hem till Jocke härifrån..." Så jag beslöt mig för att gå hem till honom. And so I did. Vi pratade en massa och att få höra han skratta kan göra vem som helst glad. Efter en trevlig stund at the Engström residens så sprang jag hem, jag fullkomligt dansade genom skogen till tonerna av Eric Gadd och annan musik som gör mig så där galet film-lycklig. Nu är kroppen trött men själen nöjd och jag kommer nog gå ut imorgon också. Får se om jag våldgästar Jocke då med.

Igårkväll fick jag en timme på telefon med Leonard. Jag är inte så van att babbla på i flera timmar som Leo men jag försöker.. Han är en trygghet i tillvaron. Min stabila och lugna drake. Glad att du finns, honeypie, och vi får se till att träffas lite mer i höst. Så vi kan läsa godnattsagor för varann! :)

Per åker hem imorgon. Tiden går fort med världens knasigaste broder. Men han tänker komma och hälsa på mig när Djurgården möter IFK Göteborg. Suck.

Och snart är jag i Mölnlycke.

Nu väntar en vecka med repetitioner med gycklargruppen LeEr, som följs av Medeltidsveckan med två föreställningar, operation av visdomstand, som följs av en vecka teaterkollo med Junis. Sen är det teaterkommittémöte i Stockholm med Junis, och så flyg till Göteborg söndagen 21/8. Skolstart 22/8.

 

Jag är redo att flyga.

 

omslag

Fotografering för UNF i Göteborg.


hits