Min klass.

skåd1

Vad synd att bilden är så liten... Men men. Här är i alla fall min klass Skåd1!
Och alla ser så himla små och unga ut. De är större i verkligheten.

Filmfestival.

Welkåmm to Verona var en skum men intressant film med bra skådespelare och vackra gotländska bilder. Det var speciellt att sitta som ensam ungdom med över 400 äldre 40+ på Chalmers sal 1. Ska besöka fler filmer under veckan som kommer. Men saker börjar bli utsålt nu...

Ni som känner mig vet att jag är dålig på att bråka och tjaffsa. Nu har jag träffat någon som förlöst lite smått med aggro hos mig. Jag har umgåtts med Maggan två dygn. Han är vegan och syndikalist. Det är inte jag. Men på något snurrigt sätt så tyr vi oss till varandra ändå. Jag är aningen irriterad och väldigt glad att jag börjat bli vän med honom.

Bokat tåg till Stockholm v. 7. Nu ska jag hälsa på släkt och vänner i en vecka! Be aware, stockholmare. Vecka 7 kanske jag knackar på din dörr. Och om jag inte gör det, har jag förmodligen bara glömt att du finns. Så ta illa upp... : )

Skola... Nu håller vi på med blandade lektioner igen. Impro blandat med psykologi, teaterhistoria, textanalys, jazzdans, scenografi/regi och scenframställning... En bra utbildning. Men längtar till när jag ska bygga mitt imperium där mina ord är lag. Där jag ska bygga drömmar och förverkliga visioner. Stärka dessa unga drömmare och visionärer till stordåd. Ge dom verktygen och möjligheterna.

I could not ask for more.

Lyssnar på Edwin McCain igen. Mums för öronen och så tycker min röst om att skråla med till hans låtar.
Mattias sa till mig häromdagen att jag sjunger bra och verkar helt omedveten om det. Mattias - det stämmer halvt. Jag är medveten om att jag sjunger bra.. Hehe.
Lite ont i halsen efter att ha wailat till kvällens blandning av Darin, Usher, Disney, Mary J Blidge and so on.

Känner mig lite ur spel. Hoppas på en lugn helg med Maggan. Det blir nog trevligt.  Jag har aldrig varit i Borås.

Har fått en temadag att hålla på Donnergymnasiet, ska se om det hinns med. Hoppas att det klaffar. De ska ha en "kärleksvecka" - bara det säger en del om mitt älskade gymnasie och min älskade arbetsplats.
Jag ska tydligen hålla ett lite luddigt förklarat pass om kroppsspråk och kärleksimpro. Snacka om att slänga ihop nåt bara för att få dit mig.. Haha. Jag blir så glad när min gamla mentor ringer, Björn Sölvhammar. Världens bästa lärare. Han har fått mig att växa.

Jag är alltid den stabila. Gör det att jag inte tillåter mig själv att lägga saker på andra?

Öronen är bättre, men det är fortfarande lite känningar. Kämpar på med mina droppar och min supernässpray som ska underlätta trycket. Jag börjar bli stammis på Apoteket och vårdcentralen.

Jag är lite besviken på att mitt ansikte inte syns i tvreklamen, måste jag erkänna. Plus att de inte valda något foto på mig till bildreklamen i tidningen. Men filmen blev ju görsnygg så jag får väl tänka på det istället. Och jag fick ju pengar.
- Näää, ja e inte bitter!

Efter att ha ätit 14 bitar sushi förra gången är jag lite tärd. Men till helgen får vi nog se om jag pallar. Det är ju syndigt gott. Om man blir vad man äter - kommer Ida bli en lax.

Syskonhelg och dumma öron.

Jaha. Inflamation i båda hörselgångarna. Trevligt.

Orgelprojektet gick strålande. Vi kickade ass med vårt projekt "Hur man finner glädjen eller 2pac is back".

Per var här i helgen. Vi såg Macbeth i en clownversion - och vad vi skratta! Det roligaste jag sett på länge! Jag tror jag skulle vilja se den en gång till! 3 timmar skrattanfall.
Det var kul att ha honom här också, my bigbrother.

Metroreklamen har börjat sändas. Kolla TV3 och ZTV, men mitt ansikte syns inte nånting. Tråkigt.

Lite på jakt efter bekräftelse, men får höra att jag är så bra hela tiden. Varför är jag inte nöjd?

Mina män Isak och Mattias har börjat att attackjucka på mig. Det är roligt tycker jag.
Mattias följde mig förövrigt till vårdcentralen idag som den karlakarl han är. Mycket kärlek till honom och hans vänskap för att han ställer upp! Det är en fin pojke.

Idag fick jag vara lite i mitt esse. Jag pratade om min pedagogik i min grupp och kände mig som en kung.


syskon
Syskonen Snygg.

Snurra jord, snurra.

Jag gråter ibland. När jag är ensam. För det gör så ont. Jävla öra.
Jag är inte den som visar min smärta så offentligt, men folk märker att jag är nere.
Det rinner äcklig vätska, stoppar in bomull för att skydda och det snurrar. Pigge-pigge-piggelin!

Har legat still i lite över en timme och sett Nightmare before Christmas. Jag vill gifta mig med Jack Skellington stundvis. But just a bit to benig for my taste... : )

Rastlös. Vill hoppa och studsa.

Ljudboken gick bra förresten. Det var skönt att höra sin röst inspelad med riktigt bra grejer, så man inte låter sådär avgrundsläbbig som man brukar när man lyssnar på egna inspelningar.

Det snöar! Jag tycker om snö. Men jag kan inte leka i den. För jag har ont i örat. B A J S.

I helgen kommer broder Per hit. Vi ska se en clownföreställning av Macbeth på Stadsteatern. Spännande. Sen får vi se vad vi hittar på mer av helgen. Inga krav, bara hänga med brorsan. Stora brorsan. Min största idol och bästa vän - på något märkligt sätt.. : ) 
Det är häftigt med syskon, man förstår så mycket outtalat. Man vet saker inom sig.

Lyssnar på Edwin McCain. Länge sen man behövde hans gitarr och texer om gränslös kärlek. Ovillkorligt. Oundvikligt.


Rumänsk parlör
Hej - Buna (med ett "tak" på a:et)
Vad är klockan? - Cat este ceasul? ("tak" på a:et i första ordet)
Bra - Bine
Dåligt - Rau
Hur mår du? - Ce faci?
Godnatt - Nape buna
Hejdå (på dig) - La revedere (pa adio)

Sen lite låtar att ladda hem:
Morandi - Beijo (Uh-La-La)
Giulia - Sa-mi Atingi Din Nou Inima
Elvis Crespo - Suavemente


Vid gott mod.

Trots mitt värkande öra så är jag vid gott mod. Vi börjar närma oss slutet på orgelprojektet och det känns bra. Vi har väldigt roligt med interna skämt och fula steg.

I förrgår och igår hängde fyra rumänska kvinnor i vårt tvrum. De var här på jobb och kunde inte någon engelska. Det blev mycket kroppsspråk. Jag fick lära mig lite uttryck och lyssna på pumpande rumänsk discobas. Väldigt spännande med andra kulturer! : )

Den annars så ordentliga Ida har glömt att betala en räkning för första gången i sitt liv. Samma Ida glömde igår sina nycklar på rummet för andra gången detta läsår.
Jag skyller på örat.

Snart är det Göteborg filmfestival och jag måste klona mig själv för att hinna med det som ska ses. Mel Brooks nyversion på klassikern Det våras för Hitler - The Producers ska vara finalen.
Wellkåmm to Verona - Jan Malmsjö spelar en gammal demonregissör som sitter på ett hem i Verona och blir kär i den fallna divan Ghita Norby och för att vinna hennes hjärta sätter han upp Romeo&Julia på ålderdomshemmet. Jag har höga förväntningar på Suzanne Osten!
Små mirakel och stora - Peter Haber som uteliggare i en stilsam film om att det aldrig är riktigt kört...
Som det nu var - En av Kent Anderssons sista. En ensam man på ålderdomshem blir besökt av sin son som han inte träffat på evigheter. Konfrontation och motsatta värderingar.
RENT - Musikalen på film. Har aldrig sett eller hört några låtar, så jag är väldigt nyfiken...
Transamerica - En man ska precis operera sig till kvinna då han måste hämta ut sin icke kända son från häktet. Han/hon åker dit men kan inte förmå sig att berätta sanningen och presenterar sig som en kvinnlig kyrkoarbetare...

Och mycket mycket mer...


Lite ont.

Jaha. Då har man varit på vårdcentralen och fått bekräftat att nåt inte står rätt till - jag har fått en liten inflamation på hörselgången vänster öra. Bajs.
Men det är skönt att få en förklaring på vad som hänt med min nacke och huvud på senaste.
Spänningshuvudvärk. Ont i nacken. Känns som om hela jag är helt ur spel.
Det är skitjobbigt och frustrerande. Nu har jag örondropp i örat som känns som en hinna över allt vad ljud heter. Läskigt och obehagligt.
Men det ska va över om högst en vecka. Annars blir det antibiotika.
Bajs.

Tittar på min Michael Jacksonfilm - Dangerous. Han var för jävla bra den killen. Ett bloody geni.

Ååååh, hela jag vill dansa och studsa, förutom mitt öra. BAJS. För då blir jag överansträngd. Orkar ingenting. Trist as hell.

Bortamatch.

Inatt sov jag hos Towe. Vi såg Harry Potterfilmen som var väldigt väldigt bra (och vad jag grät...) Idag kl 10 gick vi på prova-på yoga. Det är inget för otympliga och rastlösa mig. Men jag borde kanske prova det igen. En gång är ju ingen gång. Typ.

Har försökt installera min nya fina tvantenn utan större framgång. Fantastiska Mattias gjorde det mesta (läs: allt) jobbet men det var ingen bra mottagning. Så jag får väl se premiäravsnittet av Nisse Hult ute i tvrummet.

Känner mig lite slö. Ska laga mat med Mattias och Micael. Får se vad det blir för kalas.

Det är alltid lika kul när folk berättar för mig när de fått UNFpost med mitt vridna grimaserade ansikte på. "Det är ju du som är på min post!"


omslag
En något sötare bild än den som figurerar i diverse UNFutkast.

Slut på choklad.

Jag har mumsat i mig en 100gr choklad. I needed it. Kan inte mer än att sitta på stolen och oja mig över min värkande kvinnomage. Aj aj.

Egentligen har jag och Carmen städvecka, men hon har inte tid och jag orkar inte ensam. Vi får ta vårt straff - att städa nästa vecka också. Blä. Men nödvändigt.

Orgelprojektet går som smort, vi jobbar på och har satt allt på tre dagar. Nu är det finslipning och timing som ska övas in. Smidigt!

Måndag - Halmstad igen. Inspelningen av talboken. Hepp.

DUSCHA, ja tack!

Härliga tider, nya tider.

Idag har jag beställt linser på Internet. Mamma kommer bli tokig. Men jag tror det blir bra.

Städning av rum, done! Varje gång jag städar här blir jag sugen på att köpa en egen dammsugare. Det mest negativa med Hilton är dess dammsugare. Den suger inte. Så att säga. Fast den suger. För den är dålig. Ja. You get it.

Måndagen spenderades i Halmstad där jag hela dagen spelade in en reklamfilm för tidningen Metro. Kommer börja sändas på 3:an och ZTV v. 4 eller 5. Så då får ni titta efter mig, min syster och mina två klasskamrater Andreas och Christoffer! Jag är sminkad och har på mig en dunväst. So not me. Kul med lite cash och publicitet.. : )

Skolan har börjat och det är underbart! Vi har gett oss in i Orgelprojektet som går ut på att vi är indelade i grupper, Show och Skåd1 blandat. Tre olika teman är fördelade - Strid, Sorg och Glädje. Så ska vi koreografera en dans till ett oregelbundet orgelstycke. Jag har hamnat i en väldigt bra och lyhörd grupp. Jag, Christoffer, Andreas, Linnéa från Skåd1 och Li och Magnus från Show1. Glädje grupp 2. Vi har så roligt! Det kommer bli en sjukt bra slutprodukt.

Fick ut mitt stipendie från skolan idag. Skönt med slantar. Tack IOGT-NTO.

Fugees har återförenats! HURRAY!

Blondera mig, raka huvet? Wanna go extreme? Nääääääääääääääääääääh.

Borde gå till affären. Orka. Nä. Eller. Det kanske är just vad jag behöver. Yeah.
Gokväll.

Sista natten på Gotland.

Då var det dags för hemfärd imorgon. Tre veckor på min älskade ö. Nu längtar jag till Göteborg och allt spännande.

Visioner tar över. Jag kan inte sova. Tankar om roliga sketcher eller hela pjäser virvlar omkring. Måste skaffa ett anteckningsblock att ha i fickan. Och en kalender.
Men också onda och stressade tankar. Om döden och att inte hinna ta tillvara på sina äldre. Usch. Vill bo och leva nära mamma och pappa. Skaffa barn och låta mamma och pappa även bli mormor och morfar. Undervisa, säga viktiga saker, make a difference.

Jag ska fortsätta vara äkta. Keep it real!


kareoke
Per och Ida sjunger kareoke på nyår.

Sunshine in the rain.

Jag håller med brorsan - Bodies without organs rockar. Alexander Bard är en hit-maskin.
Samma broder tipsade fadren att spela in Sunshine in the rain med sitt dansband, det funkade bra. En riktig dansbandslåt med dansbandstakt.

Snart Göteborg igen men innan dess, mys med familjen, julgransplundring i pappas hemsocken Lokrume, lite datafix och middag hos Sjöbergs.

Sen kommer jag nog hem på sportlovet. Eller nåt.

Tyskland - Grekland i filosofi.

Haha. Varför inte bara lägga ner alla försök till humor idag? Monty Python  har redan gjort allt det bästa! I kvällens program (Monty Python i Hollywood, en liveversion av väl valda sketcher) fick jag många gapflabb, ni vet, sådär så det bara bubblar i en. Så som Tyskland - Grekland matchen - i filosofi. Eller Köp ett gräl - 5 minuter för 1 pund. Eller Funnywalk... Oh my lord vad John Cleese är rolig! Och Eric Idle, Michael Palin, Terry Gilliam, Graham Chapman, Terry Jones...
Jag är nog lite kär i Eric Idle, men när han var ung menar jag. Han var stilig då.

Customer: This isn't an argument! It's just contradiction!
Professional Arguer: No, it isn't!
Customer: Yes it is!
Professional Arguer: No, no, no!
Customer: It is!
Professional Arguer: No, it isn't!
Customer: Yes it is! An argument is an intellectual process! It isn't just contradiction!
Professional Arguer: Look, if I'm to argue with you, I have to take up a contracitary position!
Customer: Yes, but it's not just saying "No it isn't!"
Professional Arguer: Yes, it is!
Customer: No, it isn't!


Hmm. Man får för sig konstiga saker då man inte kan sova på nätterna... Jag har vid det här laget läst alla mina diktsamlingar från högstadiet (och vad jag har skrattat), läst ut senaste Harry Potter (alla börjar hångla, helt oprovocerat!), skrivit ner tre uttryck min mamma använder, tränat bibeltexten, läst en kokbok (man blir ju inte mindre hungrig av det precis), läst några sidor i Körkortsboken, läst om Commedia dell'arte i Teaterhistorieboken, snurrat mitt hår i evigheter (ni som känner mig vet hur jag brukar sitta när jag tänker) och tänkt, tänkt, tänkt...
Nu tänkte jag gå och sätta igång med någon av ovanstående aktiviteter, för jag tänkte gå till sängs.

Tjejsnack.

Mina kusiner heter Mattias, Markus, Magnus och Matilda. Markus barn heter Herman och Harry.
Idag fyller Mattias barn Hampus år. Grattis lilla Stålis! Hampus fick en lillebror nyligen, men pappa Mattias (also min gudfar) tänker inte fortsätta trenden med bokstaven H.
Detta även fast jag skickade ett sms fyllt med tänkbara trendiga pojknamn på H jag kom på en bussresa in till Göteborg från Mölnlycke:
Henry Henrik Henning Helmut Hans Hannes Hagbard Hilding Håkan Hektor  Hardy
- Hannibal.
Men nä. Ingen verkade stämma. Det ska bli en Rasmus, Lukas eller Pontus. Tss.
När ska flickorna komma i vår släkt? Jag är den senast födda. Sååååå -85!

Igår samlades en stor del av mitt tjejgäng och åt glass och pratade i vårt kök. Det är kul för mig att ibland få lyssna på saker jag aldrig pratar om annars, så som kläder. Och så kläder... Och skor... Och beskrivande av nyårsoutfiten från topp till tå. My girls are well dressed. Jag har inte samma energi till det. Julia jobbar på VeroModa och är duktig på kläder. Elena pluggar förberedande för Carl Malmsten (möbeldesign) i Stockholm. Emma pluggar förberedande för vad som helst i designväg i Stockholm. Hon har alltid varit inne på inredning men nu verkar det finnas dörrar öppna för andra områden. Jessica vet jag inte vart hon tagit vägen. Linnea är i Boston som aupair och har träffat kärleken i en tysk (?). Maria, som kommit hem från HongKong och pojkvännens släkt nyligen, pluggar förpackningsdesign på Nackademin. Isabel reser i Thailand med sin pojkvän. När de kommer hem ska de starta eget.
Vi börjar bli vuxna flickor. Can you see it happening?
Minnena. Högstadiespexet, uppträdde för fullsatta aulor, linedancade in som pausunderhållning på Obs cup och lite överallt, reste till Rhodos och ägde bargatan, Jag vill vara din Margareta... Vi har alltid haft showen.


girls
Ida, Julia, Emma och Elena.

2006.

Wow. Massa med spänning väntar det här året.
Melodifestivalen verkar lovande då Lena Ph ska vara programledare och Bodies Witout Organs är första jokern. Och jag och Per ska se delfinalen i Göteborg - på plats. Det saftigaste startfältet med Carolas comeback, Björn Kjellman och Günther. Schlagermania!

Jag sysslar inte med nyårslöften, men jag har tankar om vad som ska förbättras nu när jag är på väg att bli utvilad efter en tung höst. Tankar om fler stadsbesök, umgås betydligt mer med Towe, kanske ta mig an en Junisgrupp och våga ta mer plats.
Och släppa tankar på att hitta någon, det får liksom lösa sig av sig själv.

Ida som lockig? En permanent? Vill göra något skojigt med håret och blir attackerad av mamma och pappa om jag ens nämner dreads...

Jag ska fortsätta sprida positiv energi och på så sätt förhindra världskrig och elände.

Nyårsfest med UNF Gotland var mysigt. Vann kareoketävlingen för andra året i rad med broder Per och ändå var vi riktigt dåliga i år. En annars trevlig kväll. Under en biljardmatch ringde en föredetta och var berusad på öl och meskalin. Varför engagerar han sig i att ens ringa till mig då? Provocerande lilla vän. En annan bekantskap ringde mig under kvällen. "Jag är i en taxi nånstans i Stockholm och vet inte var jag är, hahaha". Ibland undrar jag om han verkligen är 29 år.

I veckan har jag fått höra att jag är snygg. Två gånger minst. Är lite allergisk mot det ordet, har aldrig upplevt mig som det men det är väl kul att någon tycker det.

Nä. Nu ska jag nog träna. Eller så gör jag det imorgon.
Jag längtar efter sushi i Göteborg.skumt
Vad kan jag säga? Min bror är en mästerfotograf.

hits