Tröttast i mössan.

För tillfället hungrig och sliten. Har inte sovit mycket på de senaste nätterna då jag har vridit mig länge och tänkt. Har så mycket att se fram emot att jag blir helt tossig på kvällarna. Inatt åker jag båten till Stockholm. Ska träffa Leonard på söndagen och eventuellt se Endagsvarelser om vi pallar. På måndag kommer Adam! Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!

Idag lekte vi lite i Almedalen igen. Mitt finger kom i närkontakt med en geting. AJ. Rå lök på och lite gnäll och snyft. I några minuter var jag och Rasmus lika gamla. 5 år och tjurig.
Men han är inte så tjurig, han är en jättemysig och livlig liten kille. Min lilla lill-kusin Rasmus, som skulle fått heta Ozzy om hans hårdrockspappa fått bestämma.


idaochrasmus
- Ska verkligen båda fötterna upp där??
Rasmus och Ida i Almedalen.

Lektant och avundsjuka.

Jag är samtidens bästa lektant och kommer bli världens bästa mormor. Passar bäst med barn när jag kan leka koncentrerat högst två timmar. Som idag. Med Selma och Malte. Det var länge sen jag höll i en barbie. Ett tips när man leker med barn, glöm all logik. Det ger inget. Var bara öppen för ALLT.

Avundsjuka ja. Lyssnar på 60tals musik och är avundsjuk på mina föräldrar som fick uppleva denna tidernas tid. Kläderna, musiken, danserna och hårvårdsprodukterna. Det var bättre förr.

Lite mer avundsjuka... David, det aset, har haft värsta flytet i sommar och fått ett toppjobb med topplön.
OCH... som om inte detta var nog så berättade att han skulle till Bulgarien med jobbet! SUNNY FUCKING BEACH! Jag hatar David. Mucho! Jag har velat åka dit ett tag nu och var på gång att dra.
OCH... det jävla värmlänningen ringer från hotellet i Sunny Beach! BARA FÖR ATT JÄVLAS!
Hämnd mina vänner... Hämnd...Jag kräver hämnd på hela Munkfors, hela Värmland!


hästar
Selma är en liten hästtjej. Här skulle vi skritta eller skrutta eller vad det heter.
Det blev mest skratta.

Tornado gånger två.

En behaglig dag. Först en tur till ett kalkbrott med min vän Elena. Vi har nog aldrig umgåtts på tu man hand nån gång tror jag men tusentals gånger med gänget. Vi pratade om livet och simmade. Solbränna, samtal och träningsvärk, aaah... livets goda!
På väg hem från kalkbrottet såg vi några virvlar i luften av sand och grus, en liten tornado (med reservation för fel ord) såg det ut som. Spännande, jag har aldrig sett nåt liknande i verkligheten.

Hemma möttes jag av en annan liten tornado, min 5åriga kusin Rasmus. Den killen kan hålla igång! Vi åkte och åt mat på hamnen och lekte i Almedalen. Jag undra hur många småbarnsföräldrar jag skrämde skiten ur när jag lekte hej vilt med deras barn. Jag var en jättestor gorilla som skulle äta upp barnen i rutschkanan. Jag slängde mig i lianer, trummade på rutschkanan när barnen åkte, jagade dom gorillastyle när dom kom ut, bankade mig på bröstet och lät över hela lekplatsen. Har värsta röda märkena i handflatorna och är helt slutkörd. Men det var så himla värt det!

Många kommentarer om mina ögon på senaste... Alltid trevligt med komplimanger! Jag framhäver dom för första gången, med mascara och diverse kladd runt ögonen. Att hjälpa skönhet på traven, typ?


rasmusgungarper

rasmusgungarida
Rasmus kusiner är för lata för att ta fart själva.

Nej, Björn Afzelius var inte lasermannen.

(Tre tjejer 20+ sitter på bion då en av dem visar en bild på sin nya kille på mobilen).
Tjej 1: Han liknar någon...
Tjej 2: Mmm...undrar vem? (Paus).
Tjej 1: Haha! Han ser ju ut som John Ausonius! (Skratt).
Tjej 3 (lite fundersamt): Det är han med "mitt hjärta kan gå i tusen bitar" va?

tjuvlyssnat.se äger!


Det är dom här dagarna som gör det.

Till viss del galet rastlös. Till viss del galet förslappad i soffan. Det är när man låter sig själv slappna av och ha en sådan här dag som det gör god verkan. Läsa pjäser, se på tv, dansa, sjunga och bara vara inomhus när det är vackert väder och man borde vara ute.

Stockholm på söndag. Ska göra en turistare genom att gå på krogen lördag och sen ta 03:30 båten direkt efter. Sova på båten, sova på bussen, gå och lägga mig i lägenheten på Östermalm, sova till 12... Sen ska jag ta mig upp och dra en vända på stan för lite shopping och bara göra det som faller mig in till 19:00 då min Dramatenoskuld ska tas tillsammans med Leonard. Endagsvarelser av Lars Norén.
Måndag - shoppa och se mig omkring hela dagen. Hoppas att Dave sitter på Drottninggatan och spelar och kanske kan lära mig några ackord. Kanske träffa någon mer... Vi får se. Ska kolla om det går någon häftig utställning på något häftigt museum eller så. Något hittar jag alltid.
På måndag kväll kommer Adam och då ska vi se på film. Tisdagen blir också Adams totally. Vi ska göra stan osäker och har redan några mindre projekt på gång, exempelvis att göra något slags musikaliskt performance på Drottninggatan. Adam är värsta sköna katten som jag ägnat några timmar på telefon nu i några dagar. Rådjursögonen från Gävle som kan lira piano och genom ett lunarfoto blev min egen Seth Cohenlookalike.

På onsdag åker jag hem, för på onsdagskvällen är det Helen Sjöholm på Strandgärdet i Visby. Och det går ju inte att missa för allt i världen!

Imorgon kommer min lillkusin hit. Rasmus Ozzy. Inte en lugn stund på några dagar nu.


grönaskor
Gröna skor till hösten.

blåaskor
Blåa skor till nu och framöver.
Det är ett rent helvete att vara kvinna med storlek 42!
Thank God for our spokeswoman Paris Hilton!
Eh.

Söndag på Sudret.

En bilfärd till södra Gotland och Burgsvik. Vi åt mat hemma hos Lotta och Micke i deras sommarhus, eller rättare sagt i deras trädgård. Alltid lika kul att träffa dom, de har en härlig dialog sinsemellan, och höra på deras historier från deras jobb på SVT, gamla lustiga original de träffat, sudretskvaller och anekdoter. Hemma hos dom var också Emma, dotter till en annan av mammas kompisar. Hon jobbar också med film och höll på att casta folk till en SVTproduktion som spelas in i Fårösund på norra ön. När vi pratat ett tag om casting och sånt, kommer hon på att dom behöver en tjej som kan spela kolloledare och undrar om hon får ta mitt nummer. Min familj började skratta, för vem passar inte mer som kolloledare än jag som varit kolloledare och lekledare i flera år? Så kanske jag får ett litet jobb som "avancerad statist" i slutet av sommaren. Det hade varit lite roligt sådär. Filmbranschen är enbart kontakter. Så är det.

På kvällen såg vi Sten Ljunggren och Rolf Skoglund i Mathissen/Den stumma kyparen. Stort minus för dåliga sittplatser åt samtliga. Det tar så mycket av upplevelsen. Sen så vet jag inte om jag är så förtjust i pjäser som man inte riktigt förstår. Har nog inte blivit tillräckligt teaterbiten för att fatta tjusningen med det. Men det var en fröjd att se herrarna in action. Rolfs röst är helt galet häftig och Stens pondus är svårslagen.

Rocktåget med Tomas Ledin, Jill Johnson och Andreas Johnson ikväll. Om jag har lust. Det är kanske något man borde vara med om. Nu när det är sommar och allt. Vi får väl se.

Igår var familjen Wahlgren hos familjen Scheller i Bro. Vi fikade och lekte med deras småkusiner från Värmland. Sen gick vi ut till hästarna i hagen. Och jag fick lite lust att rida... Och det gjorde jag! Snart kommer det upp bildbevis. Det börjar bra, jag kom upp på första försöket. Så gick det väldigt sakta, hästen Elof höll på att somna för att jag var så tråkig, så Hanna smackade på honom lite för att jävlas med mig. Då gick det inte speciellt fort men tillräckligt för att jag skulle bli skiträdd!
- Hannaaaaaaaa, sluuut, sakta neeeeiiiir!
Jag drog i tyglarna och Elof saktade ner. Jag hade kontroll. Elof gick tillbaka till sömnig lunk. Måste rida mer, så man kan förstå det där som gör att folk väljer hästar som sin livsstil. Det måste finnas nåt i det.

Mest spelade låtarna just nu:
Galaxy feat. Deejay Jay - I fell in love with an alien
Panic at the disco - I write sins not tragedy
Gentleman - Superiorkubba
perkubb
Per och Ida vs. Rolf och Micke. Vi fick bryta matchen pga tidsbrist.

burgsvik
Samtalar.

solstolle
Med solen rakt i plytet.

Hus som brinner.

När vi var på väg hem efter en lyckad tur på södra Gotland, med teater i Vamlingbo och god mat och trevligt umgänge hos mammas kompis så tog något ett hårt tag i magen på mig och höll fast. Ambulanser, folk som står med vägen och tittar, rök...
Just där jag alltid brukar titta ut genom fönstret när vi kör genom Stenkumla, då jag tänker på min gamla gymnasieklasskompis, just det huset där hennes pappa bor...

Det är overkligt. Jag har varit där inne. Ätit middag och sett på film. Skrattat och klappat hundar.
Blåljus som står på, rök väller fram... Kvar ser jag en husgrund. Och glöd. Det glöder fortfarande.
Måtte dom inte varit inne i huset, är tankarna som kommer till mig och sätter mig i chock. Måtte ingen vara skadad. Min pappa jobbar på tidningen och ringer till en reporter som berättar att ingen var i huset.

Det är inte greppbart. Jag måste ringa till henne. Inte en kväll som denna då, men snart...
Tänk om det hade varit för sent.
Se det som en uppmaning, ring det där samtalet idag. Du vet aldrig när det är för sent.

aftonbladet.se ger magsår.

Uschiamej för att ha aftonbladet.se som öppningssida en dag som denna. Ond bråd onödig död överallt.

Chris Brown - Say Goodbye
Högstadiebruuuuuuuuuuuuuuus men ett stimulerande sådant för örat.

Sushikväll på Maven var succé. Det bästa var nog efter maten då fotonörden Ida fick igång hela familjen att posera till olika direktiv. Dansbandsbilder, pojkbandsomslag och andra klassiska motiv. Vilken skrattfest!

Idag ska den gamla Baby Grå gå sitt öde till mötes och möta sig överman - Baby Blood. Är det bara jag som döper mina prylar? Min mp3spelare heter Baby Blue2. Jag ska alltså köpa ny telefon idag. En röd. Frågan är bara - Comviq Knockout eller Kompis? Hjälp mig! syskonfula
Nej, vi kan inte uppföra oss bland folk.

pose
Jag vet inte vad vi kallade den här posen.

tjejernaspose
Katter med klös.

haha
Från apa till... apa?

storugns
Pekar med tummen på kalkbrottet Storugns.

Dagar som går.

Den senaste veckan har sett ut följande: Hela familjen sover länge, degar på altanen eller framför tv till eftermiddag då vi börjar stressa upp oss för att göra oss klara att gå ut på äventyr. Värsta nattsuddarna!

Idag ska vi till restaurang Maven i Kappelshamn. Ett av mina sommarönskemål. Dom har sushikvällar torsdagar och fredag med en kock från Yasuragi, Hasseludden. Och vad är det idag? FREDAG!
Det vankas lyxig sushi...!

Har bokat min och pappas resa till Göteborg i augusti, när vi ska packa bilen full och åka tvärs över. Flytta in och göra sig redo för ännu ett år på skolan. Jag kommer börja med att bo på internatet, sen får vi se vad som händer... Jag tror det kommer bli ett bra år.


Annars glömmer ni väl inte bort att komma på Eldsagan?
Måndag 7/8 21:00
Onsdag 9/8 21:00
Torsdag 10/8 21:00
S:t Karin ruin, Stora Torget, Visby


eld
Från första året i S:t Lars. Väcker minnen.

Låt på uppschving.

Lyssnar igenom årets Melodifestival. En låt som inte riktigt fick fäste då men som sitter som en smäck nu är Anna Sahlene - This Woman. Riktig 70talsdänga som sitter som klister.

Jag har trampat på min första humla. It was a burning sensation.

Långa och hårda dagar med gycklarna. Efter repet i ruinen igår fanns ingen tvekan - trejde året är det bästa året. Lätt. Dom kommer rocka röv och kicka ass. Publiken kommer inte vilja gå därifrån. Moahaha.

Planerar en kortare Stockholmsvisit. Se på Lars Noréns Endagsvarelser. Hälsa på Dave där han sitter, den rödskäggige skotten som brukar spela gitarr på Drottninggatan och komma med skamliga förslag på underbar skotsk dialekt, haha.. Shoppa lite granna. Promenera i den kungliga hufvudstaden. Äta sushi för kung och fosterland. Träffa Adam.

buttlesol

grönaida
Igår sa någon av betydelse att jag är vacker. Jag är beredd att hålla med.

Om att ställa sig bredvid en låga.

Sedan några dagar tillbaka har jag fått ett uppschving i mitt Bo Kaspers lyssnande. Drog på Kaosskivan och kunde varenda rad som kommer ut ur Bosses mun. Dagen efter blev det Amerika och samma procedur upprepades. Det hade varit grejer att åka till Stockholm Jazzfestival imorgon och lyssna.
Jag får vänta till i höst, då dom åker på turné. Måste få veta snart när vi åker till Nice, tänk om det krockar?

På teatern i När träffade jag en gammal god vän. Det är konstigt hur han kan kännas så betryggande och lugn när han berättar att han sitter lite i kläm hos Farbror Blå för narkotikainnehav. Jag kunde inte annat än skratta. Den här mannen som jag beundrat så, vi är inte lika för fem öre. Men han är en av dom få som har sett mig och den jag är. Det kändes precis som då. Hos honom är jag alltid trygg. Han har kommit nära.

En annan dag ringde en skön iggis från Norrland - och ville prata. Jag tycker att det är lite lustigt när norrlänningar ringer upp och vill prata. Han tyckte inte det var det minsta konstigt. Det finns jätteroliga bilder på oss när vi träffas första gången och jag smörjer in hans rygg för att han har bränt sig så illa. Haha. Almedalsveckan 2004, det var grejer det!

Idag ska jag ha mitt första rep med gycklarna. Alla utom Joel, som kommer så fort han slutat. Ska bli skönt att träffa dom, jag håller ju på att gå i spinn över minsta detaljer som jag behöver ventilera.

Röstarkivet hörde av sig, han utlovade inte mycket jobb men ville att jag skulle skicka röstprov. Jag skickar talboksmaterialet. Det blir bra.

Igårkväll bildbattlade jag med Adam på msn. Han vann den striden. I alla fall enligt min utsago. Han skickade också sina bilder från Brime Beachparty, några guldkorn på mig följer här...


pose
Ja. Det är väl jag då...

idaåkrille
Haha, jag kommer inte riktigt ihåg vad jag och Kung Kristian pratade om här...

idaåanton
Jag och Anton Robs.
 Man kan verkligen se på mitt lillfinger att jag är gammal basketspelare.

Fest i Buttle, teater i När.

fjäril
Festen i Buttle var en trevlig sådan. Helgrillat lamm och allsång.
Här har jag en fjäril i håret som satt kvar där hela kvällen.

syskon
Per och jag besöker Buttle Motor Klubb.

trio
Syster, mamma, Ida.

grållen
Me and Grållen.

fjäril i håret
För hon har en fjäril i sitt hååår...

Ikväll ska vi gå på något form utav genrep till Ormkvinnans barn i När. Hela familjen med Pernilla och Fredrik. Tänker på skolan, underbara Skåd2 och Show2 och nya ettor att terrorisera och skrämma i skogen när vi leker spöken, barnproduktionen Häxorna, vår resa till Nice där vi ska gyckla och vara vulgära, etyderna - jag och Rickard ska fixa biffen tillsammans, A och Bprojekt och till slut slutproduktioner. Sen får vi se om det blir trean också, jag har seriösa funderingar på att söka.

Annars är jag sugen på att besöka den där Världen, som tydligen ska finnas där ute.

Om att ha alldeles för lite och för mycket att göra.

Eftersom jag inte knegar denna sommar (har aldrig "knegat" i och för sig) så skaffar jag mig automatiskt en massa tid att hålla på med annat. Som att läsa etyder och andra pjäser inför skolan. Och gå helt upp i Medeltidsveckan. Skickade ett helt galet sms till Maria med tusentals frågor - Maria svarade bara "Ta det lugnt, vi löser det." För mycket tid över kombinerat med prestationsångest to the max gör en tokig.
Det kommer bli bra. Jag måste tro på det. Alla goda ting är tre. Och Towan, Mrs Medeltidsveckan, har tackat ja till att vara berättare i år igen. Puuuh. Nu är det bara en medial cirkus som ska beställas av moi.

Jag skulle bli en skitbra manager.

Annars diggar jag Fattaru - 100 spänn och Pussycat Dolls - Buttons.

Jag har köpt en hel del highschoolfilmer den här sommaren. Regression??

Jag är alldeles för jävla snäll. Du ska inte få trampa på mig något mer. Var lite trevlig när man ringer till dig, surbulle! Vad har hänt med dig, du är inte alls samma mysiga människa jag en gång kände? Skämmes!

Ikväll är det fest i Buttle. Min systers pappa Bosse och hans Gunilla bjuder in hela sin Stockholmskrets och serverar mat och allsång. Brukar vara en uppsluppen tillställning även fast Bosse är en planerare ända in i pannbenet. Min pappa tar med dragspelet som sätter hjärtan i brand och får folk att gråta.
Det blir en fin kväll i Buttle, Gotlands mittpunkt. Där det alltid är kallast och varmast på ön.

Jag skulle vilja ta med någon dit och visa vad jag har kärt. Jag vill visa denna någon den här ön och mina smultronställen. Mina lyckliga barndomsår och mina framtida planer.
Oh oh, någon börjar bli kärlekskrank igen... *duuuu duuuuuuuuuuuuuuuuuuu*

Vykort från Brime Beachparty.

Maria har skickat lite bilder från festen. Nu väntar jag bara på Adams bilder också.
Efter att ha skänkt mitt förra inlägg en tanke har jag en slutsats - man måste få gräma sig lite - om det leder någon vart. Je ne regret rien i alla ära, men vissa saker behöver bearbetas längre än andra. Det är inte så att jag lider men man måste kunna se tillbaka på sitt liv och klura på hur saker blev som de blev.
Hoppas på ett nytt party där snart. Hela mitt tjejgäng vill dit igen. Då med Julia! Komplett!

Nu är jag anmäld på ett dubbningsarkiv. Hoppas på en Andreas Nilssonliknade karriär. Att vara med i varenda dubbat barnprogram. Moahaha. Efter talboken jag var med och spelade in blev jag påmind om drömmen att få dubba tecknad film. Fånga drömmen! Yeehaa!


beachvolley
Beachvolley är ju så grymt kul!

hopplasteg
En uppenbarelse - my boobs!
Visst har folk påmint mig under året som gått att jag fått större bröst
men det har jag tagit med en nypa salt.
Den här bilden blev ett uppvaknande utan dess like! Shit.
Sen hoppar jag uppåt i samma ögonblick att bilden tas.
Det är jag och Pamela när hon springer på beachen.

bajsnödiga
Bajsnödigbilden. Tjejgänget i ett nötskal.
Vem är fulast? Moahaha.

Chris Brown.

Jag har upptäckt en ny man. Chris Brown heter han och han har gjort fräscha låtar som Gimmie that, Young love, Run it, Winner, Ya man aint me och Say Goodbye. Känner ett starkt sug att ta hiphop-streetkurser på Dansforum i höst. Det och basketen. Och lägenhet i stan. Som går lite väldigt segt just nu.

Hösten, ja. Vår barnproduktion kommer att bli Häxorna av Roald Dahl.
http://www.wendelsberg.se - Se teater - Premiärer i höst. Premiär 13 oktober.
Jag har lånat boken på bibblis och läser den just nu. Undrar verkligen hur de tänkt lösa det ovanliga problemet - övervikt av kvinnliga roller. Kanske killarna i klassen också ska få spela häxor?
Är också nyfiken på hur gamle galne Sven tänkt lösa scenografin, hur kommer scenen se ut? Gaah.
Jag längtar lite till skolan. Jag erkänner. Men inte lika mycket som David... : )

Och det känns lite surt att inte åka på Sommarfestivalen. Fick blodad tand när älskade älsklings Towe var här på ön, och de andra UNFarna. Hmm... Jag får ta nästa chans. Kongress i Uppsala 2007!

Just ja. Skamlös reklam är det nog dags för. Gycklargruppen Leer ger sin absolut sista Eldsaga i år. Medeltidsveckan, vecka 32 som alltid. Måndag 21:00, Onsdag 21:00 och Torsdag 21:00. S:t Karin ruin, Stora Torget, Visby. Kom för fan. Och dra med alla ni känner. För det är graaatiiis!


Projekt skägg är över för denna gång.

Dumma bror! Vi hade kommit överens om att han skulle spara ut sitt skägg så vi kunde se hur långt det kunde bli, men idag chickade han ur och rakade sig. Plus att han hade tagit med sig båda lokaltidningarna i badet vilket gjorde att jag inte fick någon tidning till frukosten. Morr.

Rökt fisk, lukten av sommar.

Familjen Wahlgren tog en biltur till östra sidan idag och köpte rökt fisk och färska grönsaker till middag. Mitt val föll på rökt laxfjärilkotlett, räkor och musslor. Vi åkte till Grynge strand, badade fötterna och fikade på Wallins café i Katthammarsvik. Allt det där som hör sommaren till.
En sväng förbi vår gamla sommarstuga också. En dag när jag har mycket pengar ska jag köpa tillbaka den.

Badade med UNFarna i kalkbrott igår. Värsta fräscht! Varmt och skönt. Sen var vi några tappra som höll oss vakna och lirade kort, såg på tv och bara segdegade till långt efter midnatt.


syskon
Syskon i skogen.

strand
Grynge, min plats under solen.

Om att inte våga.

Igår var det beachparty i Brime i Fröjel, väldigt vacker plats men friskt med mygg! Är helt myggäten, från fötterna till pannan. Och jag som är känslig får ju stora blämmor. Har tagit en tablett och hoppas på mindre lidande.

Annars så kändes det liten konstigt att sammanföra två gäng. Killarna från gymnasiet med snygga tjejgänget. Hjärnan gjorde en mental frontalkrock när tre av tjejerna blev masserade av tre av killarna. Det gick liksom inte ihop. Jag vet egentligen inte varför, kan bero på att jag inte är så fysisk med dom här grabbarna. Sånt är ju olika från gäng till gäng. I vissa sällskap klänger och pussar jag hela tiden och i andra kramar jag knappt när jag hälsar. Vi är alla sociala kameleonter.

Annars så spelade vi volleyboll, badade i det långlånglånggrunda varma härliga vattnet, dansade, dansbattlade killar mot tjejer, sjöng, masserade, pratade, knuffade och skrattade.

Min, på ett amerikaniserat sätt så kallade, highschoolsweetheart var där, en kille i min gymnasieklass som jag var hopplöst förälskad i från ettan till tvåan. Han var kär i mig först, men då hade jag pojkvän som jag inte vågade lämna. Man säger att man inte ska ångra saker, men om jag skulle få leva om mitt liv så skulle jag ändra på vissa beslut. Detta är en sak som jag verkligen ångrar. Inte för att jag skulle vilja vara ihop med honom nu, men då... Detta har jag ältat och ältat till förbannelse det tidiga 2000talet.
Det var fortfarande svårt att umgås naturligt med honom, det känns krystat att få fram ord. Det känns som om det ligger kvar något outrett, att jag blir 16 år igen och vill vara så nära men inte vågar ett endaste kontaktförsök.
Kärlek lämnar ingen oberörd och ingen utan märkbara spår.

Ikväll hoppas jag på att få en sista kväll med UNFarna som är här. Nattbad och mys.
Och här finns också något jag undrar, hur vågar man säga till någon att man tycker den är söt? Jag menar, utan att det ska tolkas som en ren och skär uppraggningsreplik? Att kunna säga det utan att det ska funderas och kluras på vad jag egentligen menar? För vem blir inte glad av att få höra något sånt? Det fanns en tid då jag kunde gå fram till folk på stan och säga fina saker utan att göra en stor grej av det.
- Hej, jag måste bara få säga att jag älskar din klänning!
- Ursäkta mig, men jag tycker du är otroligt vacker och jag ville att du skulle veta det!
Jag får väl försöka vara ett levande exempel för det som jag vill ska vara helt naturligt.
Att förmedla känslor och berätta för människor vilka känslor dom förmedlar.

En vettig folkpartist och engegemang som gör mig rörd.

Oj. Politikerveckan pågår och jag med den. Har på mig en vit t-shirt med texten "Vin är inte vatten" och delar ut vattenflaskor med samma text. Om att vi inte ska sänka alkoholskatten, utan sänka införselgränserna. Helt sjukt som det ser ut nu. 230 liter per person. 230 liter vansinne.

Invigningen i söndags var historisk och lite lätt overklig. 1000 SSUare intog Almedalen med röda fanor och kampsånger. Folkrörelsemänniskan i mig blev rörd, nästan till tårar, när de skrålade "Vi älskar Göran, Göran älskar oss!!" och till och med Persson själv fick ta av brillorna och torka ögonen lite. Det är engagemang och det gör mig rörd och varm, det ger ett hopp och en magi som inget kunnat toppa i talarstolen i Almedalen i år. Alla ska med. Ett oerhört starkt slagord som inte går att undgå.
Väldigt imponerad är jag dock av Nya Moderaterna. Eller, mest av Fredrik Reinfeldt. Han är ruskigt bra och hans tal var på det hela taget bättre än Görans. Moderaterna är inte längre några högerspöken. Vänsterpartiet är inte kommunister. Det känns som att alla partierna glider inåt mitten, vänster till höger, och glipan mellan de mer extrema partierna börjar kännas som kilometerlånga hål. Moderaterna börjar bli rumsrena och har rensat - nu har de blivit av med de vidriga människorna som slemmande ålat vidare till Nationaldemokraterna.

Junis har haft två seminarier som båda gått bra. Idag hade vi ett seminarie om "Vem minns de glömda barnen efter valet" och vi hade två riksdagspolitiker på plats. Socialminister Berit Andnor (s) och Gabriel Romanus (fp). Gabriel imponerade på mig, det var en mycket bra politiker. Insatt, påläst och naturlig. Synd att han har blivit så gammal att han ska sluta.

Vi får se hur resten av veckan ser ut. Om jag skriver nåt mer snart eller inte. Det händer så mycket på Gotland!

Jag älskar tjuvlyssnat.se!


Kvinnliga golfare sökes för avel

Tantolunden


Man 30+: Besviken!? Hur kan du vara besviken?
Man 25+: Alla sa att det skulle bli en son.
Man 30+: Du har ett friskt barn, vad spelar det för roll att det är en tjej?
Man 25+: Nä, men jag hade liksom förberett mig på en grabb. Att vi skulle lira golf och så.
Man 30+: Annika Sörenstam?
Man 25+: Jo! Men hon är väl redan gift?
Man 30+: Är du dum i huvudet?!


Vem orkar läsa om mina spyor?

Nu ska jag sluta skriva om mina krämpor. För dom är över! Eller, jag är fortfarande väldigt svag i kroppen och när jag har ätit någonting känns det som om det ligger kvar i halsen längre än vanligt. Har svårt att somna också. Ligger länge och snurrar en hårtest och filurar på mina problem som ska lösas. Men, annars mår jag bra!

Har börjat lösa mina problem, ska lösa några idag med. Jag gillar att jag alltid hittar en utväg ur det mörkaste mörker och snårigaste snår. Jag är nog en mer emetionell problemlösare, för jag suger hårt på logik, suduko och sån matteskit. People before numbers I always say.  

Snart är det dags för Almedalsveckan. Då kommer det hit inspirerande nykterister som jag ska leka, kramas, påverka andra, stoltsera och skratta med. Per och jag ska på uppdrag hjälpa Junis, sen så ska vi hänga med UNF och IOGT också. Det kommer bli en härlig och varm vecka i världens vackraste stad.

hits