Önskemål.

Jag önskar mig Motdragsväskan från UNFshopen. Den är läcker.
 

motdragsmotdrag

Om dagarna som kommer.

Wii. Jag och Rickard satt och läste vårt Etydmanus idag. Det känns stabilt. Ska bli kul att jobba med Patricia och Sandra i Skåd1. Dom vet dock inte ännu vilken pjäs vi ska ha. Vi är hemligaaa... Moahahaha...

Vi har övat lite visprojekt och sånt idag, kommer bli hur grymt som helst. Imorgon har vi sovmorgon till 13. Det är uppskattat just nu kan jag lova. Kom till Wendelsberg på torsdagkväll kl 19, då blir ni bjudna på fika och ett vackert visprogram som tar er från 20talets Evert till nutidens Håkan. Grymmish!

Bokade biljett hem idag. Kommer till Gotland torsdag 21 dec runt tolv på natten. Vilket innebär att jag missar Donnerspexet för första gången på flera år!! Hur ska jag klara mig???

Min kusin Mattias har publicerat bilder på sin syster Matildas nyfödda Stina nu. Hon verkar cool som få. Mamma säger att hon är mycket söt. Och visst är hon det?


matstina
Stolt mamma med BÄÄBIIS!

Om att gråta varje avsnitt av Extreme Home Makeover.

Seriöst, varje avsnitt gråter jag. Idag var det om en kvinna som donerat sin benmärg till en liten flicka. Så fick hon träffa henne för första gången. Uääääääääääääääääääääääääääh...

Igår hann jag med lite julklappsshopping. Idag var jag på stan och bara strövade. Hittade ingenting men hade trevligt ändå. Det är ballt att bo nära stan!

I skolan håller vi på med etydförberedelser och musikprojekt. Jag kommer att sjunga Vardesveisu. Ingen fattar nåt. Men det är bara roligt, dom tycker att det är mysigt. Så satt vi det sceniska idag.

Har gjort en beställning på cdon.com. Till mig själv i födelsedagspresent. Tjoho. Rent och Corpse Bride.

Tack Moa för Christina Aguileralåten Candyman. Svänger!!! Håller på att lära mig den. Skulle vara kul att göra ett riktigt jivenummer av det.. Mmmm.. Christooffeeeer.. : D


DJ Assault och Nefertiti.

Vilken kväll! Eller rättare sagt, natt! Hade svårt att hålla mig vaken på kvällen, men bestämde mig för att jag var tvungen att gå. Så, snygga upp sig, kjol och djup våpig urringning för att hålla mig till dresscoden.

Drog först till Staggan, Wendelsbergarnas favorit, Stage Door. Där satt bland annat Vicky, Valle, Mandy och Rille. Det var mysigt. Vi pratade strunt och hade trevligt. Sedan var klockan tolv och jag hittade mig vägen till det mytomspunna Nefertiti. En väldigt litet ställe med kultstämpel. Där träffade jag Li och Lena från skolan. Efter att ha segat i nån timme lät de DJ Assault smidigt få ta över djbordet. Han spelade härlig ghettotechno. Det är helt galet. Här står man och skakar rumpan till låtar som Ass´n´titties och Yo mama, yo sista, yo daddys a hoe. Varför? Det är något förhäxande över beatsen som gör en till ett, ja, viljelöst våp.
Det var jävligt roligt och jag hittade en kompis att dansa med, en polare till Lenas polare, Niklas. Vi röjde rejält till låtar som Asses jigglin´  och Love the pussy.
Efter spelningen gick jag och Niklas en promenad genom stan för att försöka hinna med spårvagnar. Vi kom 3 minuter försent till hans sista vagn och min hade gått för länge sen. Stackaren fick sova över.
Vi gick och la oss runt 5 och gick upp vid tolv för att han skulle på en konstföreläsning. Lite konstigt att vakna med en främmande karl en lördagmorgon som man inte har legat med.. Haha!

Min kusin Matilda har fått en dotter i morse. Jag hoppas de väljer namnet Stina. Det är fint. Jippie!

Adam hade spelning igår i Malmö. Jag hoppas det gick bra, har inte hört något ännu.

Ikväll blir det mysmiddag med Julia och Sarah och sedan film med Niklas och kanske en liten träff med den andra Niklas, schlagerkillen. Mycket Niklas blir det!

Gaah, internet.

Igårkväll skulle jag boka två biljetter till Romeo och Julia för mig och Adam. Då kukade ticnet.se ur och ville inte. När det sedemera gick så var föreställningen uppbokad. Morran.
Men som jag misstänkte, så gick det utmärkt att boka biljetter nu.
Klarrrt!


Godmorgon förresten.. : )

Nu ligger Julia och sover i rummet intill och jag ska till skolan. Sarah är hos sin pojkvän.
Vi har det bra här i lyxtrean.


Ikväll blir det nog Nefertiti och DJ Assault. Yeehaa! Skaka rööööv!


HEEMMAA, VAR LIGGER DET NÅNSTAANS?

När jag satt på flygbussen mot Bromma visste jag inte vart jag skulle. Hem ja. Var då? Till Visby eller Göteborg? Går jag i skolan i Göteborg? Va? Har jag missat något? Det var som en dröm.
Att komma hem till ön var som att resa i tiden.

En smärre önskelista har knåpats ihop. Ida 21 år inom en snar framtid på en blogg nära dig.

* Biljett till 123 Schtunks föreställning på Pustervik av Romeo och Julia. Förra gången skrattade jag och Per i 3 timmar åt Macbeth - Alla dör på slutet.

* Massa filmer från CDON.com... Och jag menar, massa... Corpse Bride, RENT och The Producers.

* Digitalkamera. Nu är den gamla verkligen paj. Batteriluckan är halv.

* Nykteristplagg. Junis och UNFshopen har några fina grejer. Man vill ju synas och vara snygg med sitt ställningstagande, aight?

Ja. Det var väl det. Snart är det jul. Då blir det kul.

Imperium, check.

Oh boy. SP3 Kultur på förmiddagen. Ett skönt gäng som jag belönats med att ha haft lektion för tidigare år och vissa även i estetisk verksamhet när de gick i ettan. Och med min gamla mentor Björn.
Vi gjorde lekar och snabbtänkta övningar. Jag fick årets bästa komplimang i en övning som heter Associationspistolen. Det går ut på att en person blir "skjuten" med ord som han eller hon ska associera på. Det absolut första man tänker när man hör ordet ska man säga.
En manlig elev, som för övrigt är väldigt lik Adam - lång, smal och pianoguru, blev skjuten med ordet  "Ida" och svara med "Snygg". Den satt jävligt bra kan jag lova! Oh yeah, Bekräftelsepistolen borde den heta!

Andra passet var med SP1, ett högljutt gäng på 36 pers(!). Det blev inte mycket teater där, bara lekar och sånt som också behövs. Jag kände igen en av killarna och tänkte; Det måste vara lillebror till en kille som gick i min klass... Då gjorde vi en övning som heter Alla som... som går ut på att man byter stol om man håller med om ett påstående, exempelvis Alla som har syskon byter stol.
Jag sa då: Alla som bor i Alva byter stol. Han var den enda som flyttade på sig. Då frågade jag:
- Ar diu ein AHLSTEN diu??
- Jao..
- Då kennar ja din brorsa Henka!
Så var ribban satt. Jag var tvungen att fråga vilka som hade syskon som hade gått eller går på Donnergymnasiet. Jag frågade en tjej vad hennes syskon hette. Som resulterade i en brakapplåd.
Tjej - Lind, Mikael och Helena.
Ida - Jahaaa.. dom festade jag med i somras!!
Ahlsten frågar lite finurligt:
- Jaha, vad gjorde nii dåå?
Utan att riktigt tänka mig för sa jag på mycket skämt:
- Samma sak som jag och din brorsa brukade göra!
Det blev dödstyst i en sekund. Sen bröt hela klassen ut i ett jubel och applåderna dånade i mer än en minut. Haha! Jag tänkte mig verkligen inte för men det blev hur kul som helst.
OBS! Jag har INTE gjort något otukt med Henrik! Det var bara en sådan klockren replik att säga just då.
Ahlsten den yngre blev helt speachless.

På eftermiddagen satt jag i möte med rektor Mattias. Vi planerar min framtid. På Donnergymnasiet.
Allt blev så verkligt när jag satt där. Min vision har ju hittills mest varit en dröm och mycket fantasi.
Men nu är det kanske på väg. Man vet aldrig vad som händer. 
Och jag kommer få jobba hårt, men älska varje sekund.

Gotland. Mitt hjärta vilar här.

Öh, ska teater vara bra för nåt?

Ringde min gamla mentor Björn för att få veta lite tider inför imorgon då jag ska ha nuvarande SP3 Kultur i lite teater och lek. Han sa att han tyckte att jag skulle berätta för klassen varför vi ska ha teater och vad det är bra för, förutom att det är roligt. Jag sitter nu här och är tom i huvudet och trött. Vafan ska jag säga?
Det står helt still. Jag har inte en jävla aning just nu! Orkar inte ens tänka på det. Värsta mentala blocken.
Vill bara planera min lektion och sen se på film med mamma. Gaah. Har kört ganska hårt dagarna hemma.  Två fulla dagar på Donner, Pumpentävlingen med UNF, middag hos mommo&uffan, dans på Kneippbyn med pappa, lunch med Isabel och Elena... Allt har varit så himla roligt fram tills nu, nu är jag bara trött och irriterad. Måste nog ta det lugnt så jag orkar skolan sen.
Blir typ galet irriterad på allt som ska göras. Ont i magen pga mensvärk och stress.

Ena stunden harmonisk och fullt medveten om vad som ska ske (och vad som ska kännas) för att sen vända och bli ett moln av irritation och aggression. Grr!

Nä. Nu måste jag göra klart det här så jag kan släppa det.

Om att kicka ass som teaterpedagog.

Ojojoj. Kom till Donnergymnasiet torsdagmorgon i tron om att jag skulle ha ESMU1 på förmiddagen och sen få åka hem. Tji fick jag. Det var lite lärare borta så de satt på morgonmötet och gnuggade sin hjärnor och undrade hur de skulle lösa det. "Ja, men vi har ju Ida här nu, kan du ta HR1 i förmiddag och NV2 i eftermiddag? Så tar du BF1 imorgon förmiddag och ESMU1 fredag eftermiddag?"
Vad säger man? "Ja, okej då..."

Mycket spännande. HR1 hatade mig första kvarten, sen fick vi lite ruljans och vi skrattade gott ihop. NV2 var ett gäng som verkligen ville leka, de hade mig redan förra året och var väldigt pepp på att få ha mig igen.
BF1 var ett urgulligt gäng som också var lätta att jobba med. Lite sådär osäkra som man kan va i ettan men med mycket värme. Och till slut en hejdlöst rolig eftermiddag med ESMU1. Jag skrattade så jag grät med både NV2 och ESMU1. Kan bero på att de låg på eftermiddagen och var pepp på det jag hade att säga.

Har fått så mycket credd dessa dagar. Gaah. Varför tvekar jag? Jag är den hetaste teaterpedagogen ever.
Och mitt imperium ska ligga på Gotland. På Donnergymnasiet.

Still got it?

Tjooo... Har printat ut min planering för ESMU1 imorgonbitti. Och visst slås man av tanken varje gång - hur ska detta gå? Man får aldrig bli för bekväm i sin roll. Då slappnar man av och allt går åt helvete. Därför sitter jag nu här med lite ont i magen och nervösa kalla fingrar. För annars kunde man ju lika gärna lägga av.
Så. Teater, bus och lek ska varvas och jag ska vara sådär oemotståndlig som jag vet att jag kan vara.
Men jag är fan lite nervig. Och det är bara bra.

Sitter hemma på ön och är alldeles varm om kinderna. Det är här jag börjar slappna av efter en intensiv spelperiod och två tuffa veckor av upplevelser i Nice. Har inte tagit det lugnt sedan juli typ.
Gotland. Vilka starka känslor jag hyser för den här platsen.

Har tänkt mer och mer på C-projektet. Fan. Jag som inte skulle regissera. Jag ska ju spela! Men det är nu eller aldrig för min tills vidare hemliga vision. Fan. Måste tänka över det här.

Gick en sväng i kvarteret. Hem till Julias och busade med Wille. Han gillar när jag kliar honom på magen.

Nu tänkte jag se Top Model. Eller något annat avkopplande.

Min syster Pernilla i DN.

Kolla in dn.se idag. Så scrollar ni lite längre ner.. så hittar ni min syster och hennes Webteater. Det går bra nu. Men ajjabajja för hennes sista replik i intervjun. Får rycka henne lite i örat. Ska nog gå på hennes premiärfest. På Elverket i Stockholm. Har aldrig varit  där.

Åker hem redan imorgon. Ska ha ES1 på Donner torsdagförmiddag. Sedan BF1 fredag fm. Så får vi se hur mycket mer det blir. Ska bli mys att få komma hem.
Klappa kusin Matilda på magen och hälsa på Pingu i Jennys mage. Gosa med mamma och pappa. Dregla med Wille och dra med hans korta ben på promenad. Kramas med de vänner som är hemma. Prata skit med mommo&uffan. Undervisa på Donnergymnasiet. Se om UNF kanske hittar på något över julen.
Gotland är mitt hem.

Ensam i en stuga i Skåne med ett dåligt tangetbord.

Adam är i skolan. Jag sitter ensam i hans lilla stuga och gör lite nytta blandat med onytta.
Min kropp har gått på lov, likaså min hjärna, men inte mina tankar. Framtiden står för dörren och jag vill vara med i den. Jag skulle vilja kunna leva parallella liv, för att hinna med allt jag vill göra.

En del av mig vill se sig omkring i den där världen.
En annan vill flytta till Gotland. Flytta hem. Bygga mitt imperium.

Tankar som svindlar. Allt kan vara borta på ett ögonblick. Men man kan inte tänka så.

En del av mig har hela tiden varit inställd på att jag ska vara skådespelare i slutproduktionerna i maj.
En annan del har poppat upp, delen som vill förverkliga en regissörs vision. Det är nu eller aldrig.
Fan.

Jag längtar hem till ön. Där ska jag inspirera och förverkliga unga drömmar. Leka och skratta med mitt arbetslag på gymnasiet. Sprida feelgoodkänslan av att vara människa och finnas till. Spela och regissera viktig teater. Underhålla med spex och schlagerkonst. Undervisa. Ge något tillbaka till den här världen.

Det känns helt sjuk att vid 20års ålder veta var jag vill befinna mig resten av mitt liv.
Visst, jag slipper ångesten av att inte veta, men hur kul är det på en skala?

Skulle man inte ta och bli skådespelare ändå? Åka land och rike för att gestalta och beröra?

Och jag längtar efter barn. Gaah. Små små gudomligt luktande fötter och ett litet mirakel som skriker efter föda i natten.

Snurr, snurr. Det regnar i Skåne. Dags att sätta mig ner igen med mitt etydmanus.

ps. Finns Martha Stewart på riktigt? Jag tror inte det... Hon är rätt läskig. Overklig på nåt sätt.

Bilder från Nice.

Nu är jag hemma en sväng i Göteborg. Ska åka till finaste Adam imorgon. Tvätta kläderna bara. Sen blir det en sväng hem till ön också. Ska bli kul att klappa bebismagar och hälsa på Donner.

Här följer mitt Nice i bilder.


idahopp
Hopp och skutt i St Paul-Michel.

vidarida
Vidar och Ida i St Paul-Michel.

ida
Rätt okej vy... : )

ida montecarlo
Hey Monte Carlo!

casino
Utanför Casinot i Monte Carlo. Fett.

idaitalien
En tur till talien.

moritzida
Moritz är alldeles för lång för att synas på kort. Vi är inte ens vänner längre, jag skev ett brev till honom om hur jag tyckte om hela situationen men han ignorerade mig hela veckan. Då får det va.

idanice
Vackraste Nice i bakgrunden. Där badade vi.

mimac
Nu börjar jag leka med konsten på Moderna Museet, Mimac.

mimac
mimac
mimac
mimac

idachristoffer
Jag och Christoffer utanför museet. I en akrobatikredovisning hängde jag raklång upp och ner på hans rygg utan att han höll i mig. Jag fick känslan av att jag klarar vad som helst.

idanice
Vi åt inhemsk mat från Nice. Inte så smurrigt kanske...
 

Modern konst ar ganska roligt.

Idag har vi varit i Nice och sett det som bor ses. Vi har varit pa Chagallmuseet och haft en mycket underhallande gammal svensk dam som guide, Gunilla, som nog glomt det mesta. Hon kunde peka pa malningen och saga saker som - Har ar en stol, den har jag aldrig sett forut.
Hela ganget brutalfnissade och varst var nog lararen Tinou som fnissade loss och gomde sig bakom Magnus. Vi at picnic pa graset utanfor och sen var det upp upp upp i Nice for att komma till vattenfallet och utkiksplatsen. Varsta fina vyn over Nice som jag gillar som helhet.

Sedan var det ytterligare ett museum att besoka. Mimac, det moderna museet. Mycket konstigt och inspirerande. Jag tror jag borjar forsta saker och ting. Man ska inte tanka for mycket utan titta med sina kanslor helt enkelt. Man ser vad man ser. Och ibland blir man berord.

Efter Mimac tog vi en svang i gamla stan. Alskar dessa tranga grander men nagot i mig funderar over brandvagar och utryckningsmojligheter. Om det skulle borja brinna liksom.
Sedan at vi lite mat som ar speciell for Nice och Provence. Bland annat hela sma sma friterade fiskar som man skulle ata hela. Sma sma fiskar, sma sma ben.
Intressanta smaker.

Nu ar vi hemma pa vandrarhemmet och min grupp ska forbereda var redovisning. Igar satt vi uppe sent och jag hatar det.
Har forresten anmalt den personen som skrivit ful kommentar pa mitt forra inlagg. Skont att man kan kolla det dar med IPadresser och sant. Skulle dock vara kul att veta vem det var.

Nu vantar Peter Brookganget! Tjing!

Dessa pojkar som kallas man...

Min kompis Maurice har dissat mig. Jag som trodde vi skulle vara best friends forever typ. I alla fall resten av veckan. Han har varit undvikande sen i lordags och inte velat hitta pa nanting alls. Igar haffade jag honom och undrade vad som var fel. Han sa att han ville vara ensam, han hade for mycket att gora, massa med stress och att det har inte skulle leda nagonstans. Que? Jag kande mig valdigt besviken och gick hela kvallen och var arg pa dessa snoppdjur. Jag var arg for att jag forlorat en harlig van, arg for att killar och tjejer tydligen inte kan vara kompisar utan att det ska "leda nagonstans".
Men vi avslutade med att vi skulle fortsatta vara vanner, bytte mailadresser, spottade i handen och skakade hand. Han vill hemskt garna komma hem till mig i augusti och se min nya pjas. Sa vi far se om han kanske har mognat tills dess. Han ar ju trots allt bara 19, going on 20.
Jag far tanka att han kanske inte var en sa bra van anda. De jag ventilerade mig med igar tror att han blev besviken over att jag hade pojkvan och slog pa kallsomisattityden for att inte visa sig sarad.
For alla hintar under lordagen var ju ganska uppenbara. Egentligen.
Varfor faller killar for mig? Enligt Maurice ar det for att jag ar en sa annorlunda och cool tjej med karaktar.
 Bland annat. Sen sa han en hel del andra pickuplines. Mycket bullshit tanker jag nu i efterhand.

Jag ska inte prata med man eller pojkar pa en evighet. Bara min Adam ska jag prata med. Inget mer bekraftelsesokande hos andra man, jag har redan den basta och finaste.
Och snart ar jag i hans beniga vackra armar i den lilla stugan i Yngsjo i Skaneland. Lordag ar nara nu.


Sondag i Frankrike.

Idag var vi pa den arabiska marknaden utanfor Nice. Det var ganska sunkiga prylar men jag kopte 3 par skor for 5 euro, typ under 50 spann. That rocks. Ett av paren gick till Vidar. Sa jag kopte alltsa tva par skor, ett par vita och ett par svarta typ boxarskor. Slitochslangskor.
Vi at ocksa massa god mat, lammkott och gronsaker grillat och rokt. Hela marknaden var tackt av rok och vi at med fingrarna. Det var gott!

Nar vi kom hem gick vi och spelade basket med ungarna i kvarteret. Maurice bangade, han var for trott. Vi hade valdigt kul anda. Akte pa fett med stryk av 13aringar men dom spelar ju varje dag. Jag, Rickard, Anders, Stefan, David och Vidar kampade tappert och Tina hejade pa.

Nu ar jag trott, slappnar av for forsta gangen pa hela helgen kanns det som. Orkar inte riktigt kanna efter, nu kor jag bara pa sa jag pallar resten av veckan. Pa lordag ar jag hos Adam. Da ska jag sova och pussas en vecka.

Fullt os medvetslos!

Drog en vanda till Italien nagra timmar...

Istallet for San Remo drog jag och Maurice, killen fran Cypern, en svang till en liten stad i norra Italien som heter Ventemillia. Ganska trist stad men vi hade skitkul. Maurice, eller Moritz som han egentligen heter pa hemmaplan, ar en riktigt skon snubbe. 1, 98 lang, fotomodellssnygg, blont krulligt har, fd elitbasketspelare, 20 ar, fodd i Tyskland, flyttade till Cypern nar han var 2, uppvaxt pa turkiska Cypern. Och jag har fatt prata engelska hela dagen. Han kallar mig Pippi eftersom jag haft flator och toffsar de ganger vi traffats och jag kallar honom The Big Prince eftersom vandrarhemmet vi bor pa ar dopt efter forfattaren till barnboken Lilla Prinsen.

Idag ska jag pa arabiska marknaden utanfor Nice och i eftermiddag ska jag och Moritz spela basket med nagra ungar i kvarteret. Jag har inte lirat pa flera ar. Jag kommer aka pa fett med stryk. Maurice har inte heller lirat pa ett tag men han ar ju javligt lang! FUSK! Vi ar typ bastisar vi det har laget och om jag nagon gang aker till Cypern sa har jag nagonstans att bo! Jag ska bara halsa till hans paron att det ar jag som ar Pippi sa ar det lugnt. Haha.

Efter dagarna med Moritz ar jag fett med sugen pa backpackerlivet. Ut och resa med bara en ryggsack och bara sig sjalv att tanka pa. Traffa vanner for livet och se mig omkring.

Forresten, jag ser Elton Johns hus varje dag. Det ar grymt med respekt!

Cannes, St Paul Michel och Monaco.

Cannes
Vi badade och tog foto pa filmtrappan. Jag och Robin adopterade Nicole som lag pa gatan, en reklamskylt fran Wella.

St Paul Michel
En medeltida stad. Mycket vacker och anrik. Nastan intakt fransett alla konstnarsbutiker.

Monaco
En cool och intensiv stad. Monte Carlo och Casinot. Jag och Vidar dansade vals och sag ut som tva vilsna luffare i miljonarslobbyn.

Bouffon
Vara lektioner med bouffon borjade idag. Vi ser helt vansinniga ut. Skumgummi, kuddar och annat stoppas upp for att gora oss deformerade och fula och hela lektionerna ska vi alska vara nya kroppar och alltid vilja visa upp dom for alla. Gransen mellan bouffon, barn, psyksjuka, monster, galningar, bebisar och fullkomliga idioter ar harfin.

Nu spelar dom David Gray i the chapell dar alla samlas. Jag har snackat med en trevlig kille fran Cypern, vad kallar man dom? Cypress? Haha. Vi har skamtat lite i veckan. Speciellt efter Halloweendiscot i tisdags... Tina var min hardsminkade harskare som hade mig i koppel, jag var nan slags bouffonhund som hoppade runt och sniffade pa folk och ville bita, jag hade i min tur Timothy i koppel som var kladd i skumgummi och sag missnojd ut.
Det var nagon i klassen som hade hort en tjej prata i telefonen dagen efter. Hon hade pratat om mig, varsta imponerad. Oh, there are theatrestudents here! One of them was dressed out as a dog and everytime when she passed me she was trying to bite me!
Och killen fran Cypern kallar mig for The Dog. Oh, so you were the dog, right?

Ikvall har jag och Tina dragit ett varv pa stan. Jag at pa Kentucky Fried Chicken, varfor finns inte det i Sverige?? Hur gott som helst... Vi var lite runt pa varuhus och smabutiker.

Nu ar det helg. Tror det blir Italien och San Remo imorgon. Men den som lever far se.

hits