NICE!

Jag ar salt i haret
For jag har badat i havet idag!

Vi har det sa bra har.
Forsta lektionen idag, tufft fysiskt men det ar bara att bita ihop.
Kan inte gora annat.

Show och Skad2 ar bast och rockar fett!!!!

Julia är hääääär...

...O lyser frid på jorden, glääädjen är stoor, i ett barns klara ögon, oh när juuulen är häääääär, i våra mörka länder kom, låt oss ta varandras händer, när julen är hääääär...

Nu ligger Julia och somnar om här bredvid mig. Det här känns bra, now we are combos!
Igår var vi och hennes skjuts Johan på stan och åt mat, sen degade vi i soffan och såg Batman Forever. 
Idag får vi se. Jag måste packa!

Kollar möjligheter till helgen... Jag tror det blir en liten roaptrip. Monte Carlo och San Remo! Yeehaa!
CASINO!
Monte Carlo i Monaco ligger typ en kvart från Nice och San Remo i Italien ytterligare en bit. Undrar vad det kostar med tåg? Men det känns som att om jag ska lägga pengar på något så är det väl utflykter... : )

Svenska ord.

Igår gjorde jag massa nyttiga ärenden på skolan och i stan. Köpte jongleringsbollar, batterier, hämtade bouffonkläder på skolan, skumgummi, rep, säkerhetsnålar (ja, det kommer bli mycket spännande att se hur resultatet blir)... Tog även ett schlagerkommittéfoto till skolkatalogen. Jag och Niklas i Skåd1 gjorde en mycket rolig arrangerad bild. Han har en lapp där det står "Kom igen, Främling är mycket bättre än Fångad av en stormvind!" och ser vädjande ut - jag ser ut att vara helt galet förbannad med hysterisk blick och visande av tänder.
På skolan stog Jespers dörr öppen så jag smet in. Han la in Raymond&Marias nya platta i min mp3.
Nu går den på repeat. Om ni ska lyssna på någon låt därifrån så lyssna på Dikter på fel sätt.
Vår svenska samtid i vackra stämmor och enkla melodier.

På kvällen fick jag ryck och drog ut på stan, till Meeths där UNF hade en poesiafton. För första gången fick jag se och höra och njuta av Emil Jensen. Vilken kille!

Idag kommer Julia. Hon sitter nu i en bil i Småland tror jag, på väg.
Jag packar. För ännu ett äventyr.
Nu chattar jag med Victoria. Hon och några till ska ta tåg till Italien i helgen. Från Nice då. Det låter ju alldeles underbart! I'm on! Undrar hur långt det är till Rom...? : )

Inga mer Häxor...

Nu har vi spelat färdigt. Fantastiskt jobb vi har lagt ner och jävligt slitigt. Speciellt under en mycket påfrestande och ångestladdad period i mitt liv.
Men varför se tillbaka på det nu?
Julia till helgen och NICE på måndag!!! TJOOHOO!! : D (25 grader i Nice i helgen.. yeah!!)

Jag längtar till Gotland. Lugnet, havet, Donner och familjen. Där vill jag bo. Jag vet det mer än någonsin.

Nu ska jag vila fredag, lördag och söndag. Köpa jongleringsbollar. Packa. Ha lite tid med Sarah och Julia.

I tisdags hade jag och Sarah en liten secondhandtrip. Vi drog till Holmens marknad och hittade nada. Så stack vi ner till Stadsmissionen här runt hörnet och köpte oss en micro för 70 kr! Yeehaa!
Och jag hittade the earths most wanted shoes! Se bild nedan.

Sova. Äntligen. Slappna av? Då kommer man nog bli sjuk...

Nu ska jag nog ringa världens finaste Adam som gör mig lycklig.



hopp
Christoffer (Bruno), Moa (Fröken Frö) och Ida (Elsie) hoppar.

hoppa
Och vi hoppar igen.

elsie
Dame Edna? Jag?

skor
Coola skorna och de orakade benen. Yeah.
Tänker fan inte raka dom till Nice! The frensch like hairy girls!

Jag har en så jävla het karl!

Adam heter han. Han var här i helgen. Jag passade på att ta lite kort på honom, het som han är. Svår att fånga med kameran dock. Men det blev några bra bilder till slut.

Snart har vi avslut med Häxorna. Vi har gjort succé och jobbat som fan för det. Nu fnissar vi järnet i kulissen och kostar på oss att säga lite fel.

Och på måndag åker vi till Nice.
Sen är det höstlov.

Livet går fort när man har roligt!


häxorna
Applådtack. Ja, vi har byggt hela scenen själva!

elsie
Min häxa Elsie.

oscaråida
Oscar(Jim Carrey i the Mask) och Ida/Elsie.

hotellgäst
Hotellgästen som blir mer och mer psykad för varje föreställning.

oldies
Gammelhäxorma Vidar (Mrs Murple), Linnea (Maggan) och Ida (Elsie).

adam
adam
adam
Världens finaste Adam.

My name is Elsie. And I'm an old witch!

Vi skriver ner barnens bästa citat från Häxorna. Det är himla roligt att läsa. Barn rockar fett. Längtar tills jag får egna små mirakel som jag ska lyssna på och skratta lite åt. För det får man. Lite i smyg... :)
När jag kommer hem på lovet ska jag få träffa min kusin och hennes mage. Häftigt. Hoppas jag får träffa Jenny och Pingu också. Säga tjena och introducera mig som en Santa Slut för knyttet. Ciao!

Igår var det höstfest. Vi dansade loss ett tag, sen var det dags att åka hem. Alldeles för tidigt... Buggade lite och rockade massor. Fan vad kul det är att dansa!!

Lyssnar på Melodifestivalen 2006. Tänker på sommarspexet på Donnergymnasiet. Hoppas det finns bandat så jag får se det när jag åker dit i november. Jag är för jävla bra på sånt där.
Jag är en jävel på spex.

På tal om Donnergymnasiet, min gamla gymnasiementor från ettan, Maria, dök upp på föreställningen idag och överraskade mig rejält. Hon tyckte det var jätteroligt att se mig och vår barnteater. Det var roligt att träffa henne, också lite konstigt. Det var så länge sen. Hon såg inte ut som jag kom ihåg henne.
Var det så länge sen jag gick på gymnasiet?

Okej. Livet framöver. Häxorna. Adam i helgen. Sarah flyttar in. Julia flyttar in. Åker till Nice. Höstlov, Adam och Gotland. Musikprojektet. Etyderna. JULEN är hääär!
Yeehaa.


vickyåida
Heta Victoria och heta Ida på höstfest.

Allt ordnar sig.

Nu sitter jag i min möblerade lägenhet och allt är i sin ordning. Nästan. Sara med H flyttar in lite stuff idag och till helgen är hon boende här. Julia kommer i slutet av månaden. Någon som har ett jobb till henne?

Mamma var här i helgen. Hon har städat må ni tro! Jag tyckte det var lie pinsamt att mamma kommer från Gotland för att städa åt mig, men vi gjorde faktiskt annat också. Hon fick se föreställningen bland annat.
Vi har haft premiär och hunnit spela 6 föreställningar. Gå och se Häxorna, det är en show i världsklass!

Lite tankar har hamnat på Medeltidsveckan. Ska sätta mig och ta itu med manuset. Samla allt och skriva klart. När då? Hmm. Det kommer.


reigssör
Regissören i somras. Det var magiskt. Och magin ska återuppstå.

TV är Guds gåva till man kind!

Jag älskar att se på tv! Simpsons, Vänner och Desperate Housewives. Det räcker för mig. Och massa med amerikanska sitcoms.

Premiär på fredag. Mycket kvar att göra. Jag målar och spikar hela dagarna när jag inte drar på mig min fula firmafestpå80talet outfit som min smaklösa häxa har på sig och repeterar. We're gonna rock.

ALEX, du som skrev i min blogg för några dagar sen. Du skrev ingen mail jag kan svara till... Skriv det så kan jag svara på din fråga.


ida på stranden
På stranden hos Adam på Österlen. Naajs.

adam på stranden
Adam i månens ljus.

En dag att andas på.

Efter kvällsrepet sent igår insåg jag att jag är kvinna, inte maskin. Därför stannade jag hemma idag. När det är som mest att göra på skolan. För att andas och njuta. Sitter i mittenrummet och kollar internet. Har plockat ur alla mina grejer från hallen och börjat få ordning. Kliver in i alla rummen och känner - Är det här jag vill bo? Alla rum har för och nackdelar. Mest för... : )
Vill jag bo i det röda rummet, med valvet till port och de syndigt röda väggarna? Jag inbillar mig att Julia är sugen på det rummet där hon ska leva singellivets syndiga dagar.. Moahahaha! : P
Eller mittenrummet, det största - la grande - med sofforna och de lila väggarna?
Känner nog ändå mest för det grå rummet längst in, det är det minsta och jag är förtjust i det på något sätt.
 
Läser annonser på blocket titt som tätt. Det kommer inte vara svårt att få en tredje person i denna fräscha och centrala lägenhet. Vi väntar bara på besked ifrån en kille i showklassen. Han äger den största Disneycollection jag sett. Så vi hoppas väl lite lätt på honom... : ) Annars är det nog meningen att vi ska ha en tjej, eftersom det verkar skita sig med killar till den här lägenheten. Vi får se.


Jag adressändrar inte, hämtar min post på skolan istället. Så det är fortfarande Wendelsbergs folkhögskola som gäller. Men jag sover på Ranängsgatan. Hållplats: Svingeln. Där bor jag.


Mitt liv är inte speciellt tråkigt nu. På gott och ont. Det galnaste åkturen hitills kan man säga. Men vågar man inte så vinner man inte. Så sant som det är sagt. Visst längtade jag efter tryggheten på skolan ett tag och kommer nog göra det ett litet tag till. Men sicket äventyr jag får uppleva! Jag som alltid satsat på det enkla och lätta här i livet. Alltid tagit genvägar och glidit på räkmacka. Haft saker och ting så lätt för mig.  

Snart åker vi till Nice också. Jisses. Måste ringa hem och be mamma att ta med sig lite kläder som jag kan göra till karaktärskläder. Klippa och skita ner. Vi ska vara groteska gycklare på Nice gator.


valvet
Ida har samlat tusen vuxenpoäng koncentrerat på några dagar.

Anna mun keiki kestää.

Det finns dom som gör livet så mycket lättare. Adam, familjen, vännerna. Den gamla klyschan. Men så är det.

Jag är på plats jag. I min snorcentrala och gorgeous trea. Adam trodde inte riktigt sina ögon när han klev in. "Nämen, då flyttar jag till Göteborg då!" Han har verkligen varit en klippa den här helgen. Bärt tungt, hyrt bil, klappat på mig och hållt om mig i denna min svåraste tid i livet.

Mina föräldrar bidrar med kärlek och pengar ibland. Nu skjuter dom till en slant så jag kan åka till Adam i helgen som kommer. Få koppla bort i Skåne. Det känns väl behövligt. Stänga av allt.

Snart premiär på Häxorna, som om jag inte hade nog att göra. Det kommer gå bra. Glöm inte bort att boka biljett hörrni, vi har sålt väldigt bra...

Det känns som om någon högre makt har bestämt sig för att sätta mig på prov, se hur mycket jag klarar av. Jag har varit en fighter. När allt gick åt helvete stannade jag kvar och slogs. Och mitt i all skit fick jag lägenheten. Framför företag som kunnat betala mycket mer. Men hon gillade mig. Så det blev jag. 
Det måste betyda någonting. När allt annat gick åt helvete. För nu är jag här.

Nu har jag gjort mig förtjänt av 160sängen. Mjao!


hits