Om att hinna med alla liv.

Så. Teaterfestivalen i Stockholm är över för i år. Det gick fort som vanligt. Det känns på något konstigt sätt som om den här festivalen bara var uppvärmningen inför något annat. Som om något komma skall. Typ nästa års festival.. :)
Det är en av årets höjdpunkter att komma till Tollare och barnteaterfestivalen. Dock kände jag i år en liten stress, att inte hinna med att träffa alla kids och ledare och prata med dom. För en del av deltagarna träffar jag bara en gång om året och det är på festivalen. Well, det var deltagarrekord så det var kanske inte så konstigt att jag inte hann med. Fann en ny bekantskap i ljudåljusteknikern Kristoffer. Skön kille från Småland.

Så mycket har hänt och kommer att hända. Ikväll är det Valborg och familjen Ekengren är här hos Julia på besök. Trevligt med lite manlig fägring i lägenheten, bestående av Julias pappa och Wille. Wille gillar uppmärksamhet. Han lägger sig på golvet så alla måste kliva över honom. Nu ligger han vid mina fötter och degar med all sin hud. Snart ska vi gå och se kortegen och möta upp Linnea&Alex.

Jag kommer somna ovaggad ikväll.


image281
Nytt hårband för dagen.

image282
Här är killen hela dan - Wille! Så mycket hud, så lite tid. Eller, så korta ben.

image283
Tittut. Här är Rut.

As time goes by.

De som känner mig är inte förvånad. Ida som lever efter praxis "om man ramlar av hästryggen är det bara att kasta sig upp på den igen, annars kan man gå och vara rädd för hästar resten av livet."
Jag har träffat en ny karl. Men vi har ett bäst-före-datum på 4 juni då jag flyttar härifrån. Det känns bra. Någon att dela korta sporadiska stunder av romantik med. De som känner mig skulle dock bli förvånade om de fick se honom. Inte alls min kopp the. När jag såg honom första gången tänkte jag direkt att han var för snygg. Vi lirar inte i samma liga var andra tanken. Men det verkade inte vara något hinder. Snarare en spänning. En värld jag inte vet ett squatt om. Och han är blond, till råga på allt.. :) Vi har trevligt och han är charmant, stilig, snygg och göteborgsk med fast jobb på ett företag som säljer fotbollsspelare och arrangerar träningsläger. Låter som ett kap, ey? 

Och världen fortsätter rulla. Nu är det inte lång tid kvar. Börjar kännas stressigt. Men bara på ett plan av att hinna med sina vänner här, staden och den tidiga sommarens upplevelser. För sen är Göteborg ett avslutat kapitel, vad jag vet just nu. Då väntar andra äventyr. På andra sidan landet. Och i viss mån havet.

Har bokat en lunchdejt med min tilltänkte make Erik nästa fredag i Stockholm. Ska bli kul att se honom igen, lillponken. Erik är min gamla granne hemifrån som jag planerat att gifta mig med i flera år. Nu går han på Handels och har måttsydda skjortor. Han tror alla mina fördomar om Handels kommer slå in när vi möts. Det tror jag med.

Fy fan så bra den gamla Savage Gardenlåten Two beds and a coffemachine är! Jag var ingen SGbrud när det begav sig men jag har konverterat. Det går att lära en gammal schlagertacka att sitta. Trots allt.

Glöm inte att lyssna på människor och deras historier.

Och glöm inte att vi bara kan förstå livet om vi tittar bakåt - men det måste levas framåt. Som en Kierkegaard en gång sa.

Bra sagt.

"Man blir inte förälskad i någon för att den är sympatisk eller osympatisk eller ens för den människans tusen goda egenskaper. Man blir förälskad i någon som väcker något i en själv till liv".

Denna karusell av schlagerglam och snabba farsrepliker...

Mest spelade låtarna i Eurovision 2007 därav Idas favoriter i både semi och final utan inbördes ordning:
Vitryssland - Koldun - Work you magic
Island - Eirikur Hauksson - Valentine lost
Serbien - Marija Serifovic - Molitva
Malta - Olivia Lewis - Vertigo
Spanien - D'Nash - I love you mi vida
Grekland - Sarbel - Yassou, Maria
Tyskland - Roger Cicero - Frauen regier'n die Welt

De mest attraktiva karlarna för ett giftermål:
Roger Cicero! (jag skulle lära mig tyska för din skull!)
Koldun (boys will be boys, men tveksam till diktaturprylen)
Eirikur (that islandic voice.. mmm..)

Längst ben:
Makedoniens Karolina, looong like... I don't know!

Återkommer med mer info ni aldrig trodde ni skulle behöva.


Sitter med hemläxan till farsen. Skriva om karaktäternas tankar och viljor pjäsen igenom. Mycket givande.

Idag ska jag och Chuliaa träffa Linnea Slöba. Vi får se vad vi hittar på i detta skitväder. Jag måste förbi Holmens marknad och köpa lite telefoner till farsen. Och kanske köpa något litet för 10 kr till mig själv, vilket jag alltid gör där...

Känner mig hetare än på länge. Har målade röda naglar på både fingrar och tår. Komplimanger rullar in. Mitt utseendes bäst-före-datum ligger långt in i en icke överskådlig framtid. Ska man ta sig i kragen och gå in för det där singellivet som finns där ute? Jag är här, jag lever nu.  Eller hur var det sången gick?

Farsen går bra. Våra regissörer är så nöjda och trygga så vi får ledigt sista maj. LÅNGHELG! Kan behövas efter teaterfestivalen i Stockholm i helgen. Jag längtar ihjäl mig! Årets höjdpunkt, förutom Eurovision förstås.. ; )
Och helgen därefter blir det Riga... Ännu en visit i denna stad av balkan. Var där år 2000 med min kompis Isabel på en ungdomskonferens för skolans räkning. En speciell upplevelse. Rosa toalettpapper och Jurmala.

Jag är så nöjd att få leva det här livet. Att få träffa de här människorna jag träffar, älska, gråta, längta... Känna.
Allt det som schlager handlar om.

Final i Eurovision Song Contest.

Nu har jag lyssnat på de direktkvalificerade finalbidragen.

Bosnien - Hercegovina
Maria - Rijeka bez imena
Ja tack. Jag gillar helheten. Den har en bra uppbyggnad och känns stabil. Ingen vinnare dock. För vad ska hon göra på scen? Stå rakt upp och ner? Tror det kommer funka i och för sig, låten håller om hon är bra live. Det kommer bli svårt att inleda finalen med en ballad.

Spanien
D'Nash - I love you mi vida
När versen inleddes första gången tänkte jag bara "Jaja, det MÅSTE vara med minst ett pojkband varje år". MEN, efter 2 minuter nånstans händer något. Jag bestämmer mig för att det här är Thomas G:sons bästa bidrag i år. Jag är ju så svag för latinska rytmer och smöriga gossröster! Detta är en låt som jag haft på hjärnan de senaste dagarna! Svänger, ey! Kommer säket låta piss å pest å senapsgas live, men ändå.

Irland
Dervish - They Can't Stop The Spring
Nää, vad puttinuttigt.. Ännu en låt om ett enat Europa utan stridigheter tänkte Cyniska Ida. MEN, det finns en viss charm. Titeln anspelar på ett uttalande av Alexander Dubcek, Tjeckoslovakiens ledare under Pragvåren.. Det är en förbannat fin titel. They can't stop the spring.. Jag gillar Irlands toner, men vi har hört det förut. Tonerna alltså.

Finland
Hanna Pakarinen - Leave me alone
En låt som växer sig in. På något vänster. Hemmaplan för Hanna med en rockig dänga med tuffa gitarrer, en bra refräng och catchfrase. Leave me alone, I wanna go home. Kan komma högt upp.

Litauen
The4Fun - Love or Leave
För första gången tar Litauen tävlingen på allvar. Lite bakgrundsmusik, inget unikt alls... Men jag gillar det. Det är soft och lättsmält. Ingen kommer komma ihåg det här, men för kanske stunden ett välkommet avbrott i allt rock och glam?

Grekland
Sarbel - Yassou, Maria
Återigen, Idas svaghet för greker och sliskig pop ger sig vika. Det här är en favorit! Sarbel verkar va en fräck och dansant pojk som serverar en låt med inslag av zorbatoner. Alltså, medelhav, en effektiv refräng, slemmiga verser och zorba. Me like!

Sverige
The Ark - The worrying kind
Det här kan gå hur - som - helst! Och det är så spännande! Antingen fastnar hela Europa för Ola med vänner eller så blir vi utskrattade av de baltiska länderna som tycker att VI ligger efter! Jag gillar. Det är simpelt, banalt och lycka.

Frankrike
Les Fatals Picards - L'amour à la francaise
Frankrike kan man alltid lita på.. Eh.. Det här är inte trams, det är charmigt. Texten handlar om "en engelsman som under ett besök i Paris förälskar sig i en fransyska och sedan på knagglig franska berättar hur härligt de haft det tillsammans." Kan falla platt i tv, men jag tycker tanken är god.

Ryssland
Serebro - Song#1
Det här är bara äckligt. På många sätt och vis.

Tyskland
Roger Cicero - Fauen regieren die Welt
Oh.. my.. lord.. Jag trodde aldrig jag skulle tycka att tyska kunde låta så vackert! Roger, vilken karl! Feelgoodjazz på tyska! Vem hade kunnat ana... Jag är kär! Roger Cicero, ish will you merrish me?? Låten svänger. Halleluja!

Ukraina
Verka Serduchka - Dancing lasha tumbai
Finalens hitills enda transa är ännu ett galet upptåg från Ukraina, landet på väg att etablera sig som det nya fräscha Eurovisionlandet. Jag tycker det här är skitkul, det är nonsenstyska blandat med engelska och ukrainska och melodislingan fängslar. Kommer bli en fullkomligt exploderande discokula i finalen!

Storbritannien
Scooch - Flying the flag for you
Det här hade kunnat vara bra. Men det är det inte. Det hade kunnat vara en snygg helhet. Med flygvärdinneprylen är såååå Slovenien 2002... Och då var det bra. Det här är Aqua on crack - barnförbjudet oväsentligt ljud som inte bör kallas musik. Blä. Men vem vet, jag kanske ändrar mig när dom kickar brittisk ass live?

Rumänien
Todomondo - Liubi, liubi, I love you
Ahaaa, flirt med olika språk... Kan det funka? Jag vill tro det. Det här är väldigt härligt. Inget massivt dunka dunka eller fredspekoral. Bara roligt, enkelt och tokcharmigt. Funkar för mig.

Armenien
Hayko - Anytime you need
Hmm... Armenien gjorde ett djupt avtryck på mig förra årets med deras entré i ESC. Det här går obemärkt förbi.

Såhär ser jag ut en varm vårdag i Göteborg.

image280
Mobilen är också en bra kamera ibland.

Sär skrivning utan punkter är roligt

Stog bakom en kvinna i 40årsåldern på vagnen på väg hem idag och tjuvläste hennes sms som hon höll på att knåpa ihop. "Jag är hemma snart ska bara köpa fika bröd först PYZZ" Jag började fnissa, för jag hade aldrig i mina vildaste drömmar tänkt att hon skulle avsluta med ett PYZZ. Tack damen för att du fick mig att le. På din bekostnad.. :)

Jaha. Farsen rullar på. Vi repar, skruvar, bygger, skrattar, skadar oss och efter varje mening lägger vi på ett stelt brittiskt  "Thank you siiiiir"... Det kommer bli hur bra som helst.

Har väldigt ont i foten. Jag behöver ett par riktiga gympaskor eller nya inlägg. Eller både och.

Jag börjar mer och mer se klarheter med Adam. Vi kommer inte komma tillbaka till varandra. I alla fall inte inom den närmsta framtiden. Det är i så fall om vi möts om några år och vi inser att det ska vara vi. I nuläget är vi bästa bästisar istället. Så jag förlorar inte den här underbara människan ändå.

I helgen är det teaterfestival på Wendelsberg, massa kids som springer runt. Nästa helg åker jag till Stockholm för teaterfestivalen där. Och helgen därefter åker jag med Junis till Riga på ledarvårdskurs! OCH HELGEN DÄREFTER kommer delar av tjejgänget hit, det är spelpremiärer och final i Eurovision Song Contest! 
DÄ Ä BAR Å ÅK! 

Nu ska det lagas ris, kyckling och örtsås. Man är väl en riktig mästerkock!

ps. Säsongspremiären av Ugly Betty höll god klass och avslutades med en riktig chock. Jag skrek VA?! rakt ut i luften minst 5 gånger av chock. Det är rätt brighta författare, de har placerat så man ska tro att det var Fey som sitter i alla bandagen men istället var det Alex Meade, opererad till kvinna. Sånt jävla genidrag!!

Inför Eurovision Song Contest.

Jag hoppade träffen med Melodifestivalsfolket, det var ju sånt kalasväder i Göteborg! Drog en långvända på stan istället.

Nu har jag lyssnat igenom hela semifinalens startfält. Och här kommer domen.

Bulgarien
Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov - Water
Ja. Bulgarien har ingen framgångsrik historia i tävlingen och det här bidraget kommer inte förändra det. Roliga strupljud blandas med trummor. Det borde vara humor, men det är det inte. En risk att Elitsa låter förjävlig live.

Israel
Teapacks - Push the button
Aaah! Inledande versen är ju så lovande! Men den försvinner direkt vid refrängen av något gitarrmördande skäl. En eloge att våga sig in på politik när man representerar ett land som Israel i en opolitisk tävling. Jag älskade förövrigt Ukrainas bidrag 2005 som hade en aningens reflektion på valet som pågick där... Jag gillar subtil politik som inte är så subtil! Men den här låten... Nej.

Cypern
Evridiki - Comme ci -Comme ca
Jag är ett fan av uttrycket Comme ci, comme ca som betyder "si så där". Men jag vet inte om jag är ett fan av Evridikis bidrag. Ska klura på det.

Vitryssland
Koldun - Work you magic
Gaaah, jag är så svag för föredetta Idoldeltagare från Ryssland och Vitryssland som heter Dima i förnamn!!! Men Vitryssland måtte ha lagt hela sin stadsbudget på musikvideon? Inledningen känns lite väl mycket James Bond. Men låten växer sig i sitt bombastiska arrangemang och blir en förskräckligt bra dänga! Me Like! Förövrigt är titeln noga uttänkt då Koldun betyder trollkarl på ryska... ME LIKE!

Island
Eiríkur Hauksson - Valentine Lost
MJAO! ÄNTLIGEN! Jag lägger mig platt för Eirikurs röst! Har längtat efter denna karl i flera år, och jag har längtat efter en så hållbar schlagerpowerballad minst lika länge! Och att han ser ut lite som Lordi kanske bara är till hans fördel? This is good schlagershit!

Georgien
Sopho - Visionary Dream
En väldigt fin musikvideo låter en förföras. Jag tror jag gillar det här, eller är det musikvideon som talar till mig? Ett originellt fint stycke musik som känns genomarbetat och lite Björk. Men hur funkar det live? 

Montenegro
Stevan Faddy - Adje kroci
Hmmm... I Montenegro inkom 16 bidrag totalt. I Sverige över 3000... Det talar nog för sig själv.

Schweiz
DJ Bobo - Vampires are alive
Say what? En feelgood uptempolåt om vampyrer? HAHA! Det här är skitkul och ta mej fan genialt! Med en fet scenshow och en rent sjungande DJ Bobo även live kommer det här hålla ända till top 5! Europe like monsters!

Moldavien
Natalia Barbu - Fight
En tuff låt med fiolstrofer och en bra röst i Natalia. Kan komma långt. 

Holland
Edsilia Rombley - On top of the world
Hoppas för i helvete att hon sjunger på engelska i semin! Det här är världens fulaste språk. Men låten är bra, en bra uppbyggd schlager/pop/Anastaciahappening som jag anser som stark.

Albanien
Frederik Ndoci - Hear my plea
Frederik med fruga går inte hem i min stuga. Han är en älskad kulturpersonlighet i sitt hemland, typ som om Anders Ekborg skulle ställa upp för Sverige. Men Anders Ekborg skulle aldrig sjunka så lågt att ens ta i detta med tång.

Danmark
DQ (Peter Andersen) - Drama Queen
Yes! Danmarks Christer Lindarw ställer upp med ett spex signerat Danmark. Jag älskar detta påhittiga och fantasifulla land! Alltid något roligt i bakfickan! Låt inte Danmark åka ur! NÅGONSIN!

Kroatien
Dragonfly feat. Dado Topic - Vjerujem u ljubav
Eurovisionhistoriens äldsta sångare borde inte vara det. Han borde inte delta alls. Bort! Stundtals är det en klart lyssningsbar bagatell, men för det mesta inte alls. Bort!

Polen
The Jet set - Time to party
Ett polskt Black Eyed Peas? You heard me. Tyvärr är det inte lika bra som BEP någonstans. Och jag förstår inte riktigt var det brister... Det kanske har något att göra med att Fergie i BEP är en sån tuffing och kan vara sexig med så mycket självdistans medan det blonda våpet i The Jet Set för tankarna till Lilja 4ever. Orättvist, men sant.

Serbien
Marija Serifovic - Molitva
Jag blir helt hänförd av Marija. Hennes röst kastas ut som ett lasso och vid slutet av låten ligger jag hoprullad på ett tågspår i vilda western. She got me! Och jag blir så glad när kvinnor som inte ser ut som ideal och sån skit får ta sin rättmätiga plats i rampljuset. För Marija är helt otrolig!

Tjeckien
Kabát - Malá dáma
Det låter som om Animal i Mupparna har gått med i ett tjeckiskt låtsasrockband? Bläkorv. Det här tilltalar inte mig.

Portugal
Sabrina - Danca Comico
Aaah, en regelrätt glättig liten schlagerbagatell. Den första i startfältet. Någon måste ju ha en sån låt och i år var det Portugal. Sabrina ser i alla fall glad ut. Jag får vibbar att det här kommer låta åt helvete falskt live.

Makedonien
Karolina - Mojo svet
Den här låten har någonting. Jag kan inte sätta fingret på vad det är. Karolina känns stabil och refrängen tät.

Norge
Guri Schanke - Ven a bailar conmigo
Thomas G:son lyckades inte i Sverige med Anna Books Samba Sambero, vad får honom att tro på den här? Han verkar sitta ordentligt fast i sambaträsket. Fast den här är klart bättre än Samba Sambero. Till och med skulle jag sträcka mig till, dansant. Men längre än så? Njae... Den kanske växer...

Malta
Olivia Lewis - Vertigo
Det här är inte så lättillgängligt som det borde vara i sitt sammanhang. Men jag älskar detta vackra och målande stycke musik! Det är dramatiskt och det är passionerat. Och Olivia visar var skåpet ska stå!

Andorra
Anonymous - Salvem el món (Let's save the world)"
Amerikansk skejtpunkpop på katalan? Jag älskar det språket så varför inte? Kommer gå vidare för att det är söta pojkar och något ska Europas fjortisar kunna rösta på.

Ungern
Magdi Rúzsa - Unsubstantial Blues
Det här har man hört förut. Funkar dock som bakgrundsmusik när man städar eller annat. Det är inte helt oaptitligt.

Estland
Gerli Padar - Partners in crime
När man kommer såhär sent i startfältet måste man verkligen rocka röv eller smälta hjärtan. Jag tvivlar på Gerli. Lika mycket som jag tvivlade på hennes bror som vann hela skiten 2001 av någon märklig anledning.

Belgien
The Krazy Mess Groovers - Love Power
70tals hippies med modern touch. Det svänger! Ingen favorit men det  kommer nog bli upplyftande.

Slovenien
Alenka Gotar - Cvet z juga
Det är på tok för lite opera i schlagern! Tack Slovenien för att ni skickar Alenka, en säkring på att inte alla kommer sjunga illa live. Fram för fler galet skolade artister som håller live!! Och låten..? Jodå, det kommer funka!

Turkiet
Kenan Dogulu - Shake it up shekerim
Justin Timberlakes turkiska farbror bjuder upp till en någorlunda farlig låt, kan komma långt på sitt sound. Jag kommer inte bli förvånad.

Österrike
Eric Papilaya - Get a life - get alive
Låten är också den officiella låten till Life Ball 2007, Europas största AIDSgala. Jag kan inte sluta tänka på det! Att den står för en så bra sak som att hälpa till med AIDSforskning. Om alla visste om det skulle alla rösta på den. Men låten är inte så bra. Saaamveeeteee hör inte hemma i schlagersammanhang!!

Lettland
Bonaparti.LV - Questa Notte
Ett gäng lettiska karlar sjunger på italienska i jeans, kavaj och hög hatt? Och bara en av dom kan språket?  Det hade kunnat vara i Il Divoklass, men icke.. Synd, för gud vad jag har saknat Italien i startfältet! ITALIEN, kom tillbaka, ALLT ÄR FÖTLÅTET!!


Du är en äkta schlagernörd...

... om förkortningen ESC inte står för datortangenten Escape utan för Eurovision Song Contest...

studera.nu

Vilken djungel! Här sitter man lördagmorgon och letar i högskole/universitetsdjungeln. Jag vill så gärna komma in på Pedagogik A till hösten, men tydligen så borde man göra lite halvhjärtade val också, just in case. Så nu sitter jag och klurar på att spetsa upp mina franskakunskaper med en baskurs. Hjääälp, vad är det som händer med mig?? : )

Idag ska jag träffa en massa nördar från Melodifestivalsklubben och lyssna på bidragen inför Eurovision. Det ska bli mäkta spännande, har inte hört låtarna själv än, det är ju en hel månad kvar, men jag kan inte missa tillfället att gotta sig och spy galla med Sveriges schlagerelit av experter. Ho ho!

Pratade med Adam igårkväll och grät en skvätt. Det var skönt. Jag är så fast i allt bra han stog för, att jag för ett ögonblick skulle kunna skita i all fakta och bara gå tillbaka, en andra chans. Det som är så bra är att vi båda är öppna för varandra, att se allt i nya perspektiv och prata om känslor i virrvarr. Man kan tillåta sig själv att flippa ur och veta att han förstår vad jag menar och inte menar. Och det är just sånt som håller en kvar. Vi känner varandra så bra, fast vi känner inte alls varandra ändå. Just nu är det svårt för någon annan att förstå vad vi håller på med. Så försök inte ens.. : )

Så. It's time att leta bland kurserna. Introduktionskurs i italienska? MUMS!

Fredag.

Jag brukar tänka på alla gånger jag fått andra människor att skratta. För att bli gladare.

Så gick första repveckan. Slit å släp. Kvällsrep på onsdagen satte allt i felbalans. Hade buggkurs med Christoffer på torsdagen, somnade 19:49 för att jag inte orkade göra någoting alls förutom det. Klockat. Fars tar på krafterna men det kommer bli fantastiskt bra.

Och dom dagarna jag inte pratat med Adam känns allt lätt. När jag väl pratar med honom blir jag påmind om allt det fina och jag tvingas konfrontera känslor jag inte orkat bemöta. Jag vill inte ha några andra karlar. Som det känns nu. Allt jag vill ha är den där spinkiga pianisten. Är det tryggheten jag är och nosar efter? Såklart det är.

Känner mig tjock också. Fast vi tränar varje dag. Känner mig inte så i form. Byxorna är för trånga, magen hänger över. När man var i en relation behövde man inte tänka på sånt.. Man var liksom omtyckt för den man var. Nu ska man tydligen hitta någon annan, börja om från början och bygga upp det förtroendet igen. Orka! : )

Jag har gjort bort mig ganska fatalt också. Via sms till fel person. Aj aj aj. Men det var någon som kunde ta det med ro. But still, jag menade allt jag skrev! ; ) Kort sagt, jag skulle skicka ett sms till Towe, OM en person, men istället skickade jag det TILL den personen. Ja. He he. Så kan det gå. Tips, skicka aldrig sms i nyvaket tillstånd.

Nej. Godnatt Göteborg. Vi ses imorgon.


image278

image279
Min skepparaxamen 2005 på UNF Wendelsbergs kvällscafé. Haha. En av alla tokiga kvällar som är mitt liv.

Minnen i bilder.

Då så har jag bränt en skiva med bilder från september 06 till april 07. Mycket Adam blev det.

Jag drömmer om het romantik med olika karlar varje natt. Det är helt sinnes. Första natten drömde jag att jag hade ihop det med Daniel i Idoljuryn. Skitäckligt att vakna och undra om det var sant! Andra natten drömde jag om en kille som gick musik samtidigt som mig på gymnasiet. Jag tror jag drömde om honom för att min kompis har haft ihop det med honom och så har jag sett honom två gånger den här veckan. Sen inatt drömde jag att jag hånglade med en kille i min klass! Det var HELMYSKO! Varför drömmer man så?

Jag är vrålhungrig! Klockan 13 kommer mina kusiner hit. Då blir det fullt hus. Farbror Tommy och Ingrid, Markus&Ella&Herman&Harry, Matilda&Niklas&Stina och Magnus... Full house.

Igår var jag och pappa ute och gick med Julias hund, Wille. Jag försöker få pappa att ge sig på skaffa-hund-punkten. Och han verkade trivas bra med Willekillen ute i skogen... Bearbetning pågår!!

Så. Då var det dags att lämna ön igen. Kommer bli svårare än förut. Nu är det inte lång tid kvar i Göteborg. Let's do this!


Det gör ont.

Det gör ont när man har betalat så mycket och egentligen fått tillbaka så lite. Ikväll är jag lite nere. Hade tänkt att gå ut och göra stan osäker med brorsan, som nu är besviken på mig, för att jag bangade. Sitter och sms:ar med Adam istället. Uppmuntrande.

Men påskafton har varit mycket trevligare än så. Mommo och offan var här. Jag är så glad att dom fortfarande är så klara i knoppen. *peppar, peppar* Vi åt god mat och skrattade åt filmerna jag spelade in på min nya kamera. Youtube, here we go!
Att se hur min pappa tittar på min mamma, att se hur min offa tittar på mommo, det ger mig hopp om den där kärleken men samtidigt panik. Kommer jag någonsin få sådana blickar från någon jag älskar? Jag betalade mycket för att få Adam att se så på mig. Och jag hoppades för mycket på min investering.
 
Näh. Allt har ett slut och i slutet finns alltid besvikelse. Blä.


image274

image275

image276

image277
Per och jag med mommo och offan.

Och så gick första dagen utan tårar.

Det var bara en gång som mitt ansikte blev till en skrynkla, om så bara för en kort sekund, när jag skulle sova, och jag låg och tänkte på hur duktig Adam är just nu, då han hade spelning och förmodligen lirade arslet av sig.

Igår åt jag vuxenlunch med några av mina tjejer. Elena, Isabel, Maria och Emma. Vi åt galettos på Crêperiet. Med chevre, kyckling, nötter och sånt vuxet. Diskussionen var också vuxen. Det visade sig att inte jag var den enda som längtade efter barn. Det slog mig, så plötsligt, just då, att vi är inte små längre. Vi göra stora val, stora ting. Vi har visioner som ändras fort, andra blir beständiga. Det är nog våra minnen som gör att jag blir överrumplad nu. Allt vi har gjort, allt vi skrattar åt nu. Allt det där som känns som igår.

Jag har bokat min hemresa till Göteborg. Känns konstigt att kalla Göteborg för hem. Så jag låter nog bli. Jag åker båten imorgon med Towe och hennes pappa, så åker vi bil hela vägen till Göteborg. Känns skönt att åka nonstop, inga byten. Sedan få ha en res-fri annandag.

Universitetssökningen är klar. Pedagogik A HT 2007. Då hoppas vi även på boende på Arken.

Igår hann även min bror och jag hänga med UNF. Hela första två timmarna hade vi psykbryt tillsammans med Knut. De andra spelade Star Munchkin medan vi tre var helt galna och sprang runt i huset. När deras spel var över blev vi för trötta så vi satte oss i soffan. Sen kom Towe. Det var en galen och rolig kväll i Vita Huset.  Det är så härligt att se alla igen och skratta tillsammans. Jobjörn och Lilla Torunn, som alltid kommer vara liten för mig, Filip&Jocke som pluggar filosofi i de värmländska skogarna, supergulliga tvillingarna Knut&Kristin plus lite härliga nytillkomna. UNF Gotland kommer nog alltid ha sitt hjärta kvar. Med så många minnen och upplevelser. Och nu hoppas jag att dom kommer på kongrressen också! UPPSALA 2007!!


elena?emma
Elena och Emma.

mariaidaisabel
Maria, Ida och Isabel.

idaisabel
Ida och Isabel.

ida?torunn
Ida och Torunn.

per?towe
Per och Towe.

knut?ida
Knut och Ida.

På begäran.

Isak (http://descended.blogg.se) begär en uppdatering. Och här är den.

Det är nätterna jag hatar. På dagarna går jag runt och ler och ser möjligheter i allt. På alla sätt och vis. När jag ska sova, ringer jag till Adam och så blir jag nedstämd. Jag ringer Adam för att jag känner att jag behöver det och jag tror han behöver det också. Han säger ju inte så mycket och när han säger något brukar det vara "Jag vet inte". Han påminner alltför mycket om hur min bror brukade vara.. ; )

Nu kom min bror in och stör. Han är rätt rolig. Vi har ett ganska skumt samspel. Han tycker att jag ser rolig ut när jag koncentrerar mig. Dum-unge! Han ligger i sängen och sjunger "Jag kan bajsa, framåt å baaakåt"... (?)

Idag ska vi på UNFpicnic i Almedalen. Sen ska vi dra oss vidare till Vita Huset och hänga där. Nykteristpower!

Nu tappade jag all fokus. Får återkomma senare. Min bror vill ha uppmärksamhet.

Så det blev så till slut.

Då var det klart. Se upp alla -92:or, gör rätt gymnasieval! GÅ ESTETISKA PROGRAMMET INRIKTNING TEATER PÅ DONNERGYMNASIET I KLINTEHAMN! Med Ida Wahlgren som lärare! YEEHAA!!!!!!!!!! Hade möte med rektorn igår. Nu kör vi. Allt som behövs är elevunderlag. Så alltså, hösten 2008 är det dags.

När beslutet var taget blev jag helt matt. Tänk vilka svängar det här livet kan ta. Ena dagen bestört, andra ljudlöst överlycklig. Jag vet hur min framtid ska bli, i alla fall i mångt och mycket. Vilket samtidigt är lite läskigt.

MEN VAR FAN SKA JAG BO?? Jag har alltid varit sugen på innerstan... Men den upplevelsen hade jag tänkt dela med Adam och alla våra levnadsdagar. Får tänka om. Vart kommer jag känna mig trygg och var kommer jag trivas? Jag älskar innerstan, men kommer jag inte känna mig lite ensam där? Kanske innerstan mot Östercentrum till?

Jag har kommit på att jag aldrig har varit kär någon annanstans än på Gotland. Man säger att kärleken är tidslös, ålderslös och blind och allt det där, men kan den verkligen vara geografiskt oplanerad? Jag undrar jag. För alla starkare känslor jag har haft finns här. Mest känns det i staden, där jag hånglat i gränder, delat ut pussar till flirtar och flings och oftast fått napp på det, långa promenader hand i hand genom ett vårsoligt Visby... Jag har vågat och vunnit och allt har hänt här, på den här ön... Jag kanske inte kan känna något någon annanstans! Vilket är lite trist, jag hade gärna slagit mig till ro med en fastlänning, vågar inte ge mig på några gotlänningar med risk för att ha varit ihop med dennes kusin och så vidare.. : D

Idag ska jag ut till skolan igen. För att andas lite. Och tänka på lokalerna och dess möjligheter och omöjligheter. Sen kommer min bror med båten. Då blir det påsk och fest och god mat och sol på denna ö!!

Så nu vet ni alla, från och med 2008 får ni komma hit och hälsa på! Då är jag en mycket attraktiv kvinna, med fast tjänst vid 22 (going on 23) års ålder! DET NI! Vilken vettig karl skulle inte falla för det? : D

Keep on rauking everybody! Ni är vackrast i världen och världen är vackrast i er!

Se, jag flyger själv.

Om dagen igår var jobbig och ett helvete emellanåt? Svar ja. Jag ringde Adam och pratade glatt kl 11:50 för att ringa upp och störtlipa kl 12:05. Det här är svårt och väldigt påfrestande för själen.

Men dagen fortgick, stundtals raserade mitt ansikte ihop till ett skrynkla som höll på att börja läcka, men gjorde det inte offentligt, till exempel när jag satt på tidningen och skrev klart mitt reportage. Jag måste sett ut som om jag svalt en citron i någon sekund för att sedan se fullt normal ut och inte fullt så hjärtekrossad. Redaktören var nöjd med mitt arbete och jag kommer få en liten slant i pröjs. Pappa fnyste när han fick veta vad jag tjänade, nåt i stil med "dei är va ja har om dan dei"...

Igår gick min telefon varm. Det var samma effektiva ringande som om jag skulle fått barn eller nåt. Tack alla vänner som hört av sig. Era uppskattande och vänliga ord betyder mycket. Det där med att göra slut, det gör mer ont ju äldre man blir upplever jag det som. Igår åt jag ett ägg och en och en halv korv. Efter så mycket mat mådde jag illa och jag vill ju behålla det så jag tog det lugnt med mer föda. Tills slut på kvällen, efter lite snurrande i skallen,  stekte pappa upp lite härligt kyyt (kött) som jag fick i mig lite av. Han var väldigt gullig mot mig igår, då jag hängde till största delen på hans arbetsplats. Och då tänkte jag, det är kärlek det. Man kommer nog aldrig uppleva större kärlek än till det lilla livet man skapar.  Åh fan, nu blev jag lipig igen!! : )

Efter pappas jobb, som jag hade cyklat till i en förbannat elak och feltajmad motvind i mitt liv, fick jag medvind på vägen hem och svisch! så var jag vid IOGT-NTOlokalen - Vita Huset. Där trodde jag att jag skulle ha junisar mellan 17-19. Men dom hade redan varit där och hämtat sina manus och åkt hem. Så jag blev ombedd att hjälpa till i en annan junisgrupp som redan hade börjat. Pedagogiskt riktigt hatar jag att bara "hoppa in" i ett redan startat pass, och tackade nej. Till slut smög jag ner och fick hålla ett eget pass med dom. I början tänkte jag "fan, jag är inte stabil till sån här spontanitet just nu, jag kommer börja gråta" men efter två övningar löste dom upp sig och började släppa loss (vilket var deras stora problem). Vi hade ett bra pass med mycket skoj och stim. Pratade med dom unga ledarna efteråt och gav lite tips från en oldie som är gammal i gamet. Det klassiska - Att vara planerad och älska allt man gör.
Och jag vågade. Och jag vann. Jag tror att jag är ganska oövervinnerlig som teaterpedagog. Yeehaa! *skjuta vilt omkring sig, Texasstyle*

Sedan cyklade jag hem. Och tänkte mycket. Vad kommer det här att innebära? Vad kommer förändras? Är det verkligen så drastiskt? Jag menar, vi ses ju nästan aldrig ändå och vi kommer fortfarande ringa till varandra? Är det bara själva beslutet som är det nya? För vi tycker väldigt mycket om varandra.

Nu ringde rektor Mattias från Donnergymnasiet. Han ville ha mötet tidigare. Så nu ska jag nog ta mig till bussen. Ut till Klintehamn, till Donnergymnasiet, min plats under solen. Kommer typ lipa när jag träffar Björn, min gamla mentor, mannen i min plånbok. Jag älskar den platsen och jag kan tänka mig att inget kan få mig på så bra humör som ett besök på min förhoppningsvis framtida arbetsplats. Där jag vill slå mig till ro och skapa mirakel.

Förövrigt; Gå in på
http://www.emiljensen.se - Musik - Lyssna på Maj förra året - Den sitter som klister. Eller, vafan, lyssna på alla låtarna!

Så var det över.

Rödgråten. Ida plus Adam gälls inte längre. Det gick inte att hålla uppe någonting. Vi är inte kära i varandra.

Just nu är jag lite lugnare, men fortfarande bestört. Man blir ju så fast i den där tryggheten, det gör mycket ont att släppa taget om någon som man älskar. Jag älskar Adam.

Vi har lämnat dörrar öppna för framtiden, när nu den infinner sig. För vi har ju allt, jag kan inte önska något mer av en käresta och han har sagt detsamma om mig. Förutom den där kärleken.

Jag hoppas Adam får uppleva kärleken, om inte med mig så någon annan. Jag vill inte att han ska ha ett liv utan det. Egentligen inte utan mig. För jag kunde se oss längre in i framtiden. Med alla dom där barnen vi har pratat om.. : )

Så. Jag är ändå glad att det smällde till på hemmaplan, i mitt trygga familjehem, i mitt gröna flickrum... Där jag och Adam sov tillsammans i julas, bevakade av mina stjärnor på väggarna.


emil jensen.

... och nu tänkte jag fastna i Emil Jensen träsket igen. Fan så bra han är. Tack Emil, för att du finns.

"jag tänkte tyst för mig själv, finns det nåt mer deprimerande, än en läggmatch, i pingis, på psyket..."

Idag har jag hängt med Amanda, vi åt foccacio på Bageriet och skvallrade allmänt. Vi pratade om några omaka pojkar jag dejtade på gymnasiet. Jag fick bevis på att jag var mer orädd då. Vågade ta snedsteg, och det kanske allt för ofta. Kan knappt känna igen den Ida. Många karlar, lite tid. Och alla så otroligt olika. Inte alls samma mall och typ. Hon följde mig till tidningen där jag hade ett kort möte med redaktören som gillade och så bestämde vi att jag ska dit imorgon och få hjälp så får vi se om och när det publiceras.
Efter besöket haffade jag Amanda ytterligare, så gick vi på Kupans secondhand. Där hittade vi underbara cdställ för 20 spänn, en flodhäst och en kyckling. Vi adopterade varsin.

På cykelvägen hem stannade jag vid Vita Huset (IOGT-NTO:s hus) och där blev jag kvar ett bra tag. Längre än tänkt. Satt länge och väl ute på trappan i det fina solskenet. Ska hoppa in och ha en junisgrupp imorgon mellan 17-19. Det finns så mycket vackra människor här. UNF Gotland. Frank tittade förbi ett tag. En kille jag var ihop med för två (eller är det tre?) år sedan. Jag var ganska vilsen och vad jag minns så var jag rätt taskig mot honom på slutet. Men han såg ut att må bra. Hade en mysig stund med Knut och Hanna i nån timme, Jenny åkte på tok för tidigt. Vi pratade om viktiga allmänheter, om Hannas färska skärsår och vilken svärmorsdröm Knut är. Livet är tufft för vissa. Det viktigaste vi kan göra är att finnas och lyssna men inte ge upp oss själva.

Hemma.

Lördag. Chillade hemma hela dagen, pillade på dator och kamera. Emil Jensens poetkonsert på kvällen med UNF-Carina. Han är en vacker själ som berör mig med sina ord.

Söndag. Årsmöte UNF Gotland. På kvällen spelade jag innebandy med pappas gubbgäng. Han skulle precis dra när han lite skämtsamt frågade om jag skulle med. Rastlös som jag var sprang jag upp och drog på mig linser, shorts, sporttop och t-shirt. Det gick på mindre än 5 kan jag säga. Väl där, i Säve lilla (nostalgiii), lirade vi. Efter 20 minuter ville jag spy, men kom över det och orkade nästan hela vägen. Har ont i hela kroppen nu och ett snyggt bollmärke ovanför knät.

Idag. Lunch med Amanda. Sedan vidare till Gotlandstidngar för att fixa med reportaget. Ikväll? Who knows. Maybe you can tell?

hits