För mycket att kommentera.

Oj oj oj. Det är dagarna som går som är livet.

Nu är vi inne i Bprojektet. Jag spelar i en pjäs av Line Knutssen som heter Stickan i hjärtat. Min karaktär heter Kinkis. Timothy spelar Spinkis och Linnea spelar Skåpmamman. Absurdism, javisst! Jag trivs. Länge sen man pluggade text bara, jag brukar vara bra på det.

Så har vi fått veta slutproduktioner... Och ja men visst, jag hamnade i farsen! Precis som önskat! Vi kommer spela Fångad på nätet och jag är hur glad som helst! Vi är ett skitbra gäng!

Melodifestivalen har inte haft någon låt som jag kommer bita på naglarna för. Istället är jag helt som bortblåst av Värsta schlagern - en matematiskt korrekt uträknad schlagerdänga. Perfekt!

Ja. Var det allt som hänt på senaste? Jag är helt snurrig av att inte skriva ner händelserna direkt när de har hänt. Well, ska försöka uppdatera bättre!


havet

beach
Friheten och lugnet finns inte bara på Gotland, utan även på Österlen.

Det är dagarna som går som är livet.

Aaah.... En till synes fjuttig 7bitars sushi fick mig mätt och belåten efter att ha städat lägenheten. Kom hem till stark rengöringsdoft, en tillfredsställande lukt!

Idag var det första redovisningsdagen av A-projekt. Vi fick inleda med vår Memoir. Vi rockade röv. Hela dagen rockade röv. Det är så coolt att få vara bland alla dessa begåvade människor. Och att vara en av dom.

Hittade en bild från när jag var på Respekt och jag hade blivit sminkad och hårstylad. Den får avsluta detta inlägg.


hittat
Så mycket inte jag.

Allt händer på en gång.

Ett besök till Sahlgrenskas gynakut. Spiralen är uttagen. Så ont ska ingen behöva ha. Det drabbar inte alla, men det drabbade mig. Och nu ska kroppen få läka.

Min pappas morbror Tore har dött. Jag vet inte vad man ska skriva, mer än det som
http://perwahl.blogg.se redan har sagt. Jag är så glad att han var med på min student och bjöd på mycket skratt.

En olycka kommer sällan ensam. Nu är jag mest trött.

Värsta schlagern!

Fan, kunde inte Markoolio och Linda Bengtzing tävlat i Melodifestivalen? Låten är genial! Den enda riktiga schlagerlyckliga magkänslan i år! Tok-bra!

Idag åker jag från Skåne. En välkommen och välbehövlig paus från verkligheten. Så nära vattnet. Havet gav mig lugnet. Och en fet massage av Adam. Gaah, jag minns inte att jag hade axlar??


poser

schlagerpose
Schlagerposer i skogen.


Cara Mia! (Mycket positiv schlagerblogg)

Trodde aldrig jag skulle säga det, men jag hejar tamejfan på Måns imorgon. Cara Mia är jävligt effektiv och bra. Adam funderar på hur konstigt låten är uppbyggd medan jag sjunger med.

Nu sitter Adam och försöker lira med The Attic feat. Thereses låt. En nerklubbande klubbhit. Och vi vet ju att Therese och hennes röst håller live.

Min bror skrev just att han tycker det här är bästa startfältet i år hitills. Jag måste lyssna lite till, kanske blir jag beredd att hålla med.

Magnus Carlssons låt kändes helt fel vid första lyssningen men på andra är den klockren! Väldigt konstig svängning. Dock, barnkören på slutet? Njaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

MissMatch är just vad dom heter. Och låtens titel. Drop Dead. Just ja.

Världsmusiken gör entré och det med besked. Sheida. Ett knasigt indiskt bröllop kommer upp i min tankar. Vad är det här? Multikulti och häftiga instrument.

Sebastian. Jag är ledsen, men det händer just inget. Kanske behövs det ett U2inspirerat arenasprängande framträdande? Säkerligen bra skriven musik, men jag är ingen rocker. Jag är schlagerfjolla.

Sonja Aldén ger sig på en modig ballad där det hörs att hon är tjenis med Shirley Clamp - Vibratooo. Jag gillar, det är dags att ge äkta schlagerballader mer utrymme! Och Sonja har en bra röst för det.

Och så Nanne... Hjältinna! En härlig Nannelåt med den fräcka titeln Jag måste kyssa dig. Gjutet!

Jag hoppas på en fet fest i Örnsköldsvik! Adam och jag kommer sitta i stugan på Österlen och tycka mycket olika. Precis som det ska vara! Melodifestivalen ska beröra och uppröra!

Sagan om en spiral. (Känsliga läsare varnas, haha)

Efter svåra upprepande smärtor i livmodersarean i några veckor krälade jag mig in till gynekologen idag. Det visade sig att spiralen ville ut och hade flyttat sig. Detta förekommer ibland men man gör i regel ett andra försök. Så, justerad och trött ska jag packa för att åka till Skåne. Jag längtar dit, ska gå på Adams slutkonsert som han arrangerat alldeles på egen hand. Kommer säkert känna igen en av tio låtar... Och den låten är en personlig favorit.

Känner efter bara några dagar här att jag vill tillbaka till ön snart. Varför ska jag gå och skjuta upp något som jag vet att jag vill? Vad är det där med att "leva livet" och vad betyder det?

Snokade på Lunarstorm. Hittade en högstadieklasskompis som ska ha barn med en av mina gamla högstadieflammor. Small world. Det kommer nog gå bra.

Ajaj. Ingreppet gör sig påmint. Fick förresten Voltaren i arslet. Alltid kul med nya upplevelser. Ehm. Haha.
Nu är det nog dags för ännu ett smärtstillande piller, lyssna på schlager och packa. La la la.. Almost on drugs.. Haaalleluujaaa.. La la la...

Stressen i livet.

Nu har jag lov. Det borde innebära vila. Men jag har en pågående stress i min själ.

Det där med att inte hinna med.

I måndags var jag hos tandläkaren. Till skillnad från min piss-tandläkare i Göteborg, där jag fick vänta i en timme och var sur redan när jag klev in, kunde inte min tandläkare på Gråbo se att det fanns något hål som skulle lagas. Tänk om jag hade gått tillbaka till tandläkaren i Götet och fått punga ut med en enorm summa för en student. Och tandstenen tog Gråbo bort, det ingick i undersökningen. Jag lovade att jag aldrig skulle gå någon annanstans än Gråbo Folktandvård. Där fick jag exelent service och dubbla bilder för att dom skulle vara riktigt säkra. Prisa Gråbo Folktandvård!
Efter det cyklade jag hemåt, svängde förbi Gullvi, den enda frisören som fått saxa mitt hår, så fixade hon till luggen en aning och pratade lite skit.
Sen var det dålig eftermiddagstv som gällde. Avkoppling. Eftermiddagstv följdes av kvällstv. Sen var det nattinatt.

Igår började dagen med en gratis busstur till Visby då jag verkligen inte hade 12 kronor någonstans och ett bankärende. På Adelsgatan träffade jag Hanna Scheller helt apropå, min låtsasadopteradeutomäktenskapliga lillasyster. Sedan hängde jag ett bra tag hos Isabel på Brödboden. Vi pratade om viktiga saker och skrattade.

Jag längtar hem. Jag vill bo här. Varför ska jag skjuta upp det så länge?

Efter det åkte jag hem och åt middag med mamma och pappa. Sedan blev det UNFteatern/Ledarteatern. Som efter gårdagens demokratiskt genomförda omröstning heter Jennys Elghar. Vilket gäng! Det märks att UNF har gjort ett generationsskifte. Och vad händer nästa år, då de flesta grabbarna har tagit studenten? Den som lever får se. Det verkar vara ett bra gäng i alla fall. De repeterar pjäsen OCH? som är en mycket rolig och bra ungdomspjäs. Brorsan Per satte upp den för några år sedan. Det behövs mer bra ungdomspjäser!!

Idag är det mommo&uffan som gäller. Ska dit på fika runt 14:30. Tills dess planerar jag att bara slappa!
Sitta framför datorn, kolla på tv, kanske gå ut och gå i SNÖN. Det ligger ett vitt täcke över Gotland.

Stress stress. Om att inte hinna. Det här livet är inte tillräckligt långt i förhållande till hur många val vi kan göra.

Det hände sig en gång i Scandinavium...

Oj. Oj. OJ.

Upplevelse på hög nivå. Ett fullsatt Scandinavium. Schlagerdrömmar och tonartshöjningar.

Marie Lindberg. Namnet på allas läppar. Jag fick vara där och var med när taket lyfte för hennes skull. Det var ett magiskt ögonblick och det känns stort att få ha varit med just där och just då. Oförglömligt.

The Ark. Vilket party. Samtliga i lokalen och samtliga utanför den vill ligga med Ola Salo. Alla utom jag. Men vilket party! Inte en personlig favorit men Eurovisionvinnare? Jag kan se det.

Kristian Luuk. Vilken kille! Han gör det folkligt, brett, smalt och alldeles genialt! Det känns bra att vara skattebetalare och ge honom lön. Hela publiken skippade efter andan på Carolaskämtet.

Jessica Andersson. Säker, snygg och superdisco. Hennes röst gör allt. En låt jag kommer lyssna på mycket framöver.

Jimmy Jansson. JA! Det var den låten som alla kan sjunga idag. Inte så populärt hos alla Amandor i landet. Håkan goes Gessle och gör det bra med en massa energi. Hela Avenyn sjöng A-a-Amanda! 

Regina. Bra låt, men vad hände?

Lustans Lakejer, Cosmo4 och Svante&Anne-Lie orkar jag inte ens kommentera. TRÅK. Händelselöst.

Men publiken i Göteborg är lätt den bästa! Vilket röjj!

Och schlagersagan... Jag har haft planer på att göra exakt samma sak själv, fan att dom hann före!!!! Vi får väl se vad jag gör på Donnerspexet istället.. : )

* * *

Nu är jag hemma på ön i några dagar. Sen åker jag till Adam. Skönt med lov.

Om de vackraste författade orden.

Idag var jag ensam regissör till Memoir. Lena och Christian satte scen 4, den scenen med mest berörande text. Jag grät när jag läste den. Om att dö och att vara så rädd. Om att utmana solen om en plats i evigheten. Det kommer bli en mycket bra föreställning.


Hämtade ut Mamma Miabiljetten. Nu händer det. Synd att jag inte kunde använda mitt ticnetpresentkort, nu är jag ganska pank. Håll ut, snart får jag komma hem och inte tänka på några utgifter förutom resa.

På lördag är det dags. Helt sjukt. Melodifestivalen live för andra gången. Inte överdrivet bra platser men stämningen kommer vara på topp. Och jag och Nicklas kommer ösa på och rocka fett med varsin färgglad ballong i handen som kastas upp i introt tillsammans med alla andras. Snart är vi där!

Jag blir lite extra kär i Adam när jag tittar på OC, när jag ser vilken fantastiskt attraktiv karl jag har som liknar Seth Cohen så pass. Ska bara klä upp Adam i lite rutiga tighta skjortor och jeans så är saken biff.

Nu följer en bild på min mamma och pappa som jag tycker är den bästa bilden jag någonsin tagit. I alla fall på dom två. Tätt efter en bild på en av mina nya gröna muggar. I have a thing for grönt.sötisar
Jag älskar den här bilden. Och de som är motiven.

greenie
Nya coola muggen! Stor och grön med två öron. Sounds like Shrek right.

MAMMA MIA!!

Ida har under en herrans massa veckors tid varit inne och suktat på ticnet.se för att få en ynka biljett till Mamma Mia i Göteborg. Och idag var det den dagen då det plötsligt hände. Jag ska gå på premiären 9 maj klockan 18:30 och sitta på rad 7. Jag skakade när jag fyllde i kortuppgifterna, där försvann 650 riksdaler i ett Voulez-Vous. Detta firas med Under attack. Min Abbafavorit.

Dagen har varit härlig, feber och sjukdom till trots. Fick sova ut, äta frukost med både Julia och Sarah. Sedan bar det iväg på en liten tur på stan för att få frisk luft och leta rekvisita. Lämnade in mina klackskor på Mr Minit så de får klackas om ordentligt. Holmens marknad är den roligaste affären jag vet. Alla dessa coola möbler jag inte bör investera i då jag inte ens har en egen lägenhet, men gud så frestande! Jag fyndade två grymma gröna koppar och det gulligaste brevpapper jag sett på länge. Sedan köpte jag pennor på Muji på Åhlens, enligt Karolinas rekommendation. Aaah, detta förträffliga konsumtionssamhälle! Jag kände mig genast piggare och gladare! Och att Göteborg är en vacker stad börjar jag upptäcka mer och mer.

Nu har jag sett Simpsons och ätit kycklingnuggets med ris och wokgrönsaker. Känner mig varm och samtidigt kall. Öppnar fönstret, stänger fönstret. Klär på mig, klär av mig. Dags att läsa lite manus.

Grattis Mormor på 75-årsdagen!

Vattenkran.

Gosh, jag gråter jämt när jag tittar på En annan del av Köping. Det är något som är så otroligt vackert över den dokumentärserien. Att livet är något så mycket mer än det jag lever. Tyvärr är det sista avsnittet nästa vecka. Hur ska jag klara mig då??? Utan Linda, Mats, Tobbe och de andra...

Helgen har varit påfrestande men ack så rolig. Jag och Oscar har lekt och busat med en massa härliga småländska småtjejer. Som tippat blev Oscar kung och alla tjejerna ville ha hans uppmärksamhet.
"Oscaaar, först var alla rädda för dig, men nu är alla kära i dig.." Tjejerna försökte febrilt få mig och Oscar att pussas. Vi retades med dom och låtsades missförstå allt dom sa. Till slut gjorde vi som dom sa och då blev det tyst i en nano-sekund. Sen fortsatte det, "Näää, nu ska ni pussas med ÖPPEN MUN!". Det gjorde vi inte.
"Oscar, du är den som alla är kära i, Ida, du är den roligaste..."
Senare på kvällen tittade vi på Melodifestivalen. Jag kunde tyvärr inte njuta som brukligt då tjejerna hellre ville leka spöken och skrika väldigt gällt.. När Tommy Nilsson sjöng sin låt sa Evelina, 9½ (mycket viktigt med den där ½)
- Synd att man inte kan spola över dom dåliga låtarna...
Senare på lördagkvällen när jag gått in och lagt mig på den uppblåsbara madrassen kom några av tjejerna in till mig. Vi pratade om allt från mina brösts storlek till cancer och död. Viktiga ämnen. Det är viktigt att prata och svara på barns frågor. Jag fick även in en moralkaka om att dom inte skulle börja raka benen för att man "ska" göra det, utan att man ska välja själv. Dom fick klappa mina "hej,jagharspelatbasketsedanåk4ochdåvarmantvungenattrakabenenannarsvar manäckligochnuärhårettjocktsomenryamatta"ben. Jag tror att det sa allt.
Ungar är ärliga. En av de livligaste tjejerna gav mig en komplimang för något (kommer inte ihåg vad för hennes replik efter det tog liksom över hela upplevelsen) tätt följt av "Du har inte ett så snyggt ansikte".
Ungjävlar.

Jag undrar om jag kommer få barn någon dag. Jag hoppas det. Det största och vackraste här i livet.

Vart bärkar det ikväll?

Ikväll kommer jag att sitta i Ljungby med Oscar och ett gäng 9-13åriga tjejer och titta på Melodifestivalen. Teaterkurs. Igår lyssnade jag på bidragen på radion. Första lyssningen. Såhär tycker jag när jag fått sova på saken.

Elin Lanto - Money
Yeehaa! Vi öppnar med en simpel men ack så effektiv dänga av utomjordiskt söta Elin. När refrängen har gått första gången kommer rösterna börja rulla. Det är då man är fast. Och textraden "Show me what it takes to be a real rich bitch" måtte väl ändå vara kvällens bästa och mest talande! Det luktar Donnerspex på långa vägar... : )

Andersson&Gibson - Anything but you
Wow. Vilken totalt överraskning. Det här är ett underbart stycke musik. Aleena Gibsons bidrag Better believe it från 2003 hade satt ribban rätt lågt för mig - det slog mig tillbaka rakt i plytet. Det här luktar Simon&Garfunkel och när countrybasen börjar inför andra refrängen är jag såld. Det här är så rätt, men kommer svenska folket fatta det?

Anna Book - Samba Sambero
Åh. NEJ. Hela jag och mitt schlagerväsen vill avlida. En klämmig Anna Book inleder sången med versen - PÅ SVENSKA. Och vad fan händer i refrängen?? G:son, the båtten iss nådd. Jag blir mörkrädd. Inte ens världens bästa höjning skulle rädda det här jävla sambaupptåget.

Addis Black Widdow - Clubbin
Om man inte gillade ABW innan så blir det nog svårt att genomlida det här. Det väsande rösterna, de skumma karaktärerna bandet består av, refrängen som äter upp din hjärna och spottar ut den igen...
Nä. Ett sånt där bidrag folk kommer bli upprörda över för att det är annorlunda men inte bra.
Kisspaus i de flesta svenska hem.

Andreas Lundstedt - Move
Hmm. Jag är tveksam. Jag gillar oftast allt som Andreas gör (FÖRUTOM det oförlåtliga bidraget förra årets ESC med Schweitz, han kommer få jobba som fan för att få det fruktansvärda snedsteget förlåtet!!) och det här är rätt catchy men för enformigt. Han kommer säkert gå vidare då hela bögSverige redan innan programmet har ringt och röstat. Kanske är det så att låten växer in sig? Då tyvärr inte tillräckligt snabbt.

Tommy Nilsson - Jag tror på människan
GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!! Det här låter precis som man skämtade om att det skulle låta!!! Och då är det något som är jävligt fel! Tommy Tommy, visst att du har gjort den bästa schlagerupptempoballaden ever - En dag - men det här är olagligt. Jag tippar att videon kommer spelas in på "härliga Järvsö" (Den HeyBabberibasketchen är pricksäker och väldigt rolig). Kort och gott, ett moget och eftertänksamt - BLÄ!

Sofia - Hypnotized
Okej, jag ger mig, jag är lite svag för medelhavet... På scen kommer Sofia antingen äga eller stupa. Jag tror dock inte det räcker med ett bra framträdande. Den här låten kräver en moussaka eller souvlaki nere på min lokala grekiska krog eller baren Pacha ev. Systembolaget på bargatan på Rhodos. Jag ser hur mitt tjejgäng 2003 skakar rumpa till något liknande. Något som redan då var gjort och inte så originellt. (Låten alltså, inte charterresan.. ;)

Uno&Irma - Godmorgon
Jag är helvetes svag för Unos röst... En joker i dess rätta element, otippade som bjuder på en härlig avrundning på programmet. Kommer på sin placering få trötta röster som egentligen tycker "vad fan spelar det för roll, man kan ändå inte tävla i musik" och de som inte alls gillat all populärmusik som tidigare spelats. Jag gillar. Effektiv, inte tjatig (ännu). Känns som något för oss romantiker?


Vidare går - Elin Lanto, Andersson&Gibson, Andreas Lundstedt, Uno&Irma.

Pitou! Parasollet!

Aaah.. Jag känner mig fullkomligt överflödig i A-projektet. Vi har två gjutna skådespelare och en regissör som fångar bilder. Jag håller mest med. Är jag måhanda lite sliten? Disträ? Jag njuter ändå, när magin mellan Sarah/Lena och Pitou/Christian uppstår eller när jag får in en bra regipunkt eller kommentar som lyser upp vägen för de som ibland famlar i mörkret..
Jag har valt rätt väg i livet, men någon toppregissör lär jag inte bli. Har inte vad som krävs. (Tålamod!!)

Och komplimangerna via sms bara rullar in...

"Är din förmåga att totalt charma mig medfödd eller har du tränat mycket? Jag skulle vilja veta hur du gör, då jag kunde använt den kunskapen mot dig."
Naaaw, Jesper då!

"Håller på o arbetar om queer o kom o tänka på dig, i mkt positiv bemärkelse! Du är den enda heterotjejen jag stött på som ibland tänjt/brutit mot den heteronormativa mallen för hur en tjej "bör"/ska vara. Du har vägrat att alltid försöka "passa in", o alltid gått din egen väg, så länge som jag känt dig! Du är nog en av de coolaste jag vet! Kramar"
Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw, Linnea då!

Nog vet man att man räknas när man får såna sms då och då. Varje sms är en tanke.

Idag mellan 19:55-20:00 slog jag av all (nästan all) ström i mitt hem. För att stödja kampanjen från Paris. Dom till och med släckte Eiffeltornet. Fransmännen... Dom kan dom! Jag hade väldigt sköna 5 minuter. Tände ett ljus, satt mig bekvämt i soffan och fixade lite på mobilen. Jag kom på att jag borde göra så oftare. Tända ljus är något av det mest mysiga som finns! Och det där lugnet... Borde infinna sig oftare.

Uppmaning.

http://www.aftonbladet.se/vss/klimathotet/story/0,2789,989999,00.html - Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Inte sant? Så gör det, vi låter jorden andas i 5 minuter, okej?

hits