Tack Victoria!

Victoria tipsade mig om en hemsida som säljer parfymer, http://www.parfym.se och där hittade jag min älskade BY, så som jag vill lukta! Dock inte lika billig som jag minns den... 449 kr för 50 ml? *gör en tveksam Margeharkling*. Sedan hittade jag min pappas parfym, Laura Biagottis ROMA som luktar så himla gott, och ser att det finns ett gemensamt ämne i våra parfymer! Sandelträ. När jag sedan pratade med pappa på telefon så gick han upp på mitt rum hemma och luktade på min nästan tomma flaska och insåg precis vad jag menade. Det är spännande hur vi kan dela en sådan upplevelse av en doft. Så nu blir det lukta-gott i födelsedagspresent! Yehaa!

Sedan har jag hittat ytterligare en film som jag önskar mig: Sängknoppar och kvastskaft! ÄNTLIGEN på dvd! Som jag har letat och längtat!

Mätt på quornfiléer stekta i soya och kokt potatis med keso och avokado. MUMS. Nu blir det riktig svennehemmakväll med På spåret och Melodifestivalskrönikan med brorsan! För jag har betalt min tv-licens, halleluujaa! Vaddå, pengarna går ju oavkortat till Christer Björkman och Carola? Eller? Vem vill INTE sponsra det?

Igår färgade jag Kristians hår. Så här kan det se ut då:

    
Kristian, the happy bunny. Kristian, the skinhead x2. Och jag trycker på OFF.

Harry Potter och pangkakor.

Je suis sjuk. Jepp. Så är det. Min kropp är närmast förintad av illvilliga bakterier och virus på en och samma gång. Jag är typ liksom ba nästan döende. Hyst hyst. Nejdå, det är inget jag inte klarar av. Men det blir nog till att ta det lilla lugna idag. Typiskt, idag skulle jag och bror åka till IKEA och alla andra tokstora varuhus därute. Istället blir det pannkakor, Harry Potter och Simpsons. Det är inte heller ett helt fel sätt att spendera en fredag på.

Saker jag är beroende av just nu:
Nässpray Menthol
Försvarets hudsalva
Handkräm
Polkagrisar (under avvänjning)

Harry Potterserien är obeskrivbart bra. Magiskt i dubbel bemärkelse. Enough said. Nu är jag på sista boken och jag kan knappt lämna den ifrån mig.

Now it's time to flip sides on my pankilakes!

Önskelista och hemtenta.

Hmm... Jag är inte säker på att jag kommer få G på den här delkursen. Jag har varit för lat med läsningen av kurslitteratur. Och sen vet jag inte om jag kommer ha tid att genomföra sista delkursen, en astråkig och tidskrävande uppsats. 15 poäng har jag tagit och det är tillräckligt för att få csnpengar nästa termin också. Så jag är helt enkelt redan "safe". Det enda jag kan tänka på är julen, att få komma hem... Då är det svårt att koncentrera sig på att läsa.

Önskelistan är skriven, men den kompletteras hela tiden.

Dator med högtalare (inte så akut..)
Parfym (Dom har slutat sälja Dolce&Gabbana "BY", what to doo? Prova något NYTT?!? ÄR DU GALEN?? Parfymkonservatist, det är jag!)
Emil Jensens musikskivor
Rolig/berättande/freaky musik som kan användas sceniskt (jag samlar på sånt)
Disneyfilmer på dvd jag inte har (Lejonkungen, Alladin och Skönheten&Odjuret är mest akuta)
Vinylspelare med skivor
Ljus av alla de slag, luktande och inteluktande (men gärna i kulörer att passa i mitt rum)
Spegel, full bodymirror, så jag slipper gå ut i trapphuset och trycka på hissen för att få kolla om man har nån fläck nånstans
Mamma Mia på svenskaskivan
Filmerna Mrs Doubtfire och Jack (Robin Williams är kung!)
3:e klotet från solenserien på dvd (om det ens finns med svensk text?)
Samtliga Simpsonssäsonger på dvd (öhöö... kan ju alltid drömma)
Och just det, fred på jorden. *fröken Sverigeleendet på*

På tisdag är det den stora dagen. 22 år i livet. Ibland slår det mig att jag är så jävla ung.
4 december 1985, sedan den dagen har världen och mänskligheten aldrig varit sig riktigt lik eller återhämtat sig.

Jill Johnson - Blame it on christmas och I wanna wish you all merry christmas
Dolly Parton - Winter Wonderland
Peter Jöback - Guds frid i gode vise män

Stora kalaskulan.

Både jag och Andreas förundras över vart mina kilon tar vägen. Det är som att allt jag äter stannar i magpartiet och jag blir inte större någon annanstans än magen och dess omnejd. Jag känner mig ganska stor nu, I don't blame those som tror att jag är gravid. Faktiskt. Det som är tråkigt är att jag blir så trött av att bli tjockare. Jag hade mitt sista danspass igår, fan vad roligt det är att dansa. Känner redan nu hur jag kommer svullna mer och mer under december och början på januari månad. Och nej, jag vill inte bli smalare för att please någon annan, jag tycker inte om att vara så här tung, att få stormvarning på andningen efter att ha gått upp för Andreas trappor eller inte kunna knäppa favoritbyxorna. Got to lay of the sugar. Det har blivit lite mycket sånt här i Uppsala.

Hemtenta kursen Pedagogik och Makt. Hmm. Vi får väl se hur det går. Var är motivationen?

Jag vill ha juuuul, jag vill åka heeeem!! På söndag är det första advent. Mysigt!


Segdeg helg och repliker.

Uääääh. Den här partyhelgen skulle bli fantastisk! Jag skulle på Petter på V-dala nation i fredags och skaka rumpan - Såklart! Men det blev inte så. Jag följde med Henrich och hans korridoarare till ÖG för att skaka rumpan på klubb KNAS. När vi kom dit var det allsköns lång kö. Vakten skrek "Okej, vi släpper in 30 till sen kör vi En in en ut!". Kört med andra ord. Gruppen velade (det värsta jag vet med att gå ut i grupp, och speciellt när de är dragna - MAN KOMMER INGENSTANS!!!) och till slut segade vi bort till Kalmars. Där satt vi och värmde oss tills det stängde.
Lördagens dagliga eskapad var i alla fall en av helgens stora behållning. Jag åkte till Stockholm och träffade Maria och Caroline från gycklargruppen LEeR. Vi åt lunch och jag berättade hela manus, förutom slutet som inte är klart. Det är alltid lika svårt att förmedla sin bild bara i ord, dom fick inte riktigt en helhetsbild men dom blev nyfikna och verkade intresserade. Jag tror verkligen det här kan bli något stort. Men framförallt magisk.
På lördagskvällen gick jag till Snerkes för att se på Andreas och Hornboskapen som hade temakvällen I Afton Tanz, en bayersk afton. Inte riktigt min grej. Helgens andra stora besvikelse. Hinka öl och bröla på tyska är inte min kopp the. Speciellt inte när man inte känner en käft eller det inte finns någon som helst sittplats vid något av borden. Som kaka på såret kom det fram en smått berusad kille till mig när jag stog och observerade spektaklet med en Pepsi i handen och attackerade mig med ett: "Varför står du här och är så jävla tråkig??" Okej, jag var trött, lite ledsen och skulle snart gå hem, skulle bara lyssna på bandet en sista gång. Dålig tajming av killen.
- Jag ska bara titta på bandet och sen gå hem...
- AAAAh, men varför står du här?? Har du betalat inträde bara för att stå här OCH VA TRÅKIG??
Det jag mest funderar över idag är hur kan kunde bli så provocerad av att jag stog rakt upp och ner i dörren och tittade på bandet.
- Jag har inte betalat inträde?
Då gick han. Han bara slängde med händerna som ett "äh, skit i det". Jag var trött och låg och blev skitledsen. Det var nog första gången som någon markerat att jag var "tråkig nykterist". Första gången som någon blev så otroligt provocerad av att jag inte ville vara en del av gemenskapen, utan att jag var nöjd att stå där med min Pepsi och le åt Andreas i tyrolerkostym.  Jag undrar verkligen hur han tänkte och varför han valde att konfrontera mig.

Söndag då. Tramsesrep! Denna gång med knäskydd! Jag fick dö 3 gånger och det kändes bra. Med knäskydd. Sedan skulle vi repa en massscen, och huxflux fick jag repliker. ÖÖH. Jag som hade tänkt glassa mig genom spexet utan att behöva ha mygga (jag hatar mygga, krångligt, bökigt och burkigt ljud men fan så nödvändigt på Uppsala Konsert&Kongress!) men tji fick jag. Jag är numera inte vilken nubier som helst, jag är nubier 3.

Lilla Stina fyllde 1år igår. Hon kan stå upp själv nu. Lillskiten. Jag längtar hem!!

Förövrigt är Labyrint något av det bästa som hänt svensk television, något av det bästa som hänt Sverige faktiskt. Stilskapande! Banbrytande! Per Morberg! Men svenska folket tittar inte på det. Så det plockades bort från sändningstiden 21 till 22:35 på torsdagar.  Det, mina vänner, är skam på torra land.

G på tentan och FREAKSHOW!

Då har man tagit ytterligare 7.5 högskolepoäng! Alltså, nu har jag 15! Tjiihuu! Hälften kvar. Vi får se hur det blir med det. Är rätt dåligt motiverad just nu.

Jenny (
http://leno.blogg.se) vill att vi ska visa Dagens Outfit på våra bloggar. Eftersom jag satt hemma några timmar ledde detta till att jag freakade ur och tog det till en ny nivå. Jag tog fram det blåa paljettyget jag hittade på gatan utanför V-dalanation i fredagsnatt och lät fantasin vara gränslös. Jag ger er:  A thousand ways to wear the blue glitterpaljettyg! Kanske inte riktigt tusen, men några sätt att använda den på följer nedan.


 
Vi börjar med Superhjältestilen. Något att bära både till vardags och fest.
Akta er för att fastna i flygplansmotorer när ni flyger högt.

 
Eller varför inte halterneckpartylinnet? För mingel och kändisfester? Denna kreation kräver största respekt och naken rygg. Toppen nästan skriker -Släpp tuttarna loss, det är gala!


Eller kanske "Den fagra mön" - sekunder från tårar? Ett säkert kort!


Diva la viva! Med detta plagg tar du inte skit från någon! Ta ställning, säg ifrån! Det är tidens melodi!

  
I träningslokalen är du garanterat snyggast om du satsar på denna bit tyg som svetthandduk eller varför inte rätt och slätt som träningslinne? Valet är ditt.

 
Ey yo yo! Du kanske inte trodde att hiphopstilen var tillräckligt chiiick för dig?
Nu är det andra tider, på med det blå paljettyget som hoodie och du är helt rätt in the hood!


En personlig favorit från redaktionen, aldrig har handklovar varit trendigare! Om du inte vill vara helt ute i vår, köp köp köp!


Så klassiskt! Så fångar du kärleken, vem faller inte för något så romantiskt som gammal hederlig tjurfäktning?


Nostalgiker, this is for you! Har du inte känt på vuxna dar att du vill gå tillbaka till barndomen och, just det, leka blindbock? Nu kan du göra det och samtidigt samla snygga stilpoäng.


Har du som jag råkat ut för det här scenariot: "Åh nej, jag vet inte vad jag ska ha på mig när jag ska råna gamla tanter! Suck suck... " Nu är ditt och mitt problem ur världen! Det glittriga kulören hjälper dessutom till att förblinda de små tanterna och gör ditt jobb som rånare mycket enklare.

  
För dig som alltid velat spå, antingen på yrkes eller hobbynivå. Sierskornas eget val av huvudbonad är här!

Yours Truly, Jens Lekman.

Dagens musiktips: Jens Lekman - Night Falls Over Kortedala. En salig blandning av dansband, musikal och dyster pop.

Dagens internettips:
http://www.freerice.com - Gissa rätt ord och skänk ris - Det är lätt att hjälpa världen på fötter!

Snart ett färdigt manus.

Ja. Det är sant. När man skriver ett sånt här manus är det som ett vildmarksäventyr på liv och död eller en bergochdalbana av inspiration med dödlig utgång. Död död död. Flum flum flum. Jag är jävligt trött i mössan just nu. I alla fall. Snart är det klart. Nu är det bara slutet kvar. Det värsta är att jag inte bestämt hur det ska sluta. Ärkemisstaget! Det kommer nog till slut. Det är bara det att jag vet att slutet betyder allt. Pjäsen kan ha varit skit i övrigt men så länge den har ett bra slut kommer folk gå därifrån med en positiv upplevelse. Nu är pjäsen inte skit i övrigt, den är fan bäst! Man måste tro på sig själv, det här manuset är det bästa jag gjort! :D Jag hoppas att allt runt omkring klaffar, skulle vara tråkigt om projektet föll på struntdetaljer. Spelplats, check - S:t Karins ruin igen. I love her. Ensemble, check. Musiker, NOT check. Det är mitt största problem just nu. Musiken! Jag har väldigt svårt att tänka mig några andra än Patrask (http://www.myspace.com/patrazk) men det ser rätt mörkt ut för att dom arbetar arslet av sig den veckan. Så känner du något bra medeltidsband, tveka inte att höra av dig!! :)

Surfade runt på anstiktsbok och hittade gamla goda bilder i Elenas album. Fnissade en del.

 
Balen i trean, tjejgänget - en av fulbilderna var på förstasidan i lokaltidningen. Givet.
&
Elenas kalas med djungeltema. Jag var en kokong, sen kläcktes jag och blev fjäril right in time for Fiskdamm!

Ännu en anledning att längta hem:

http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=2540391 - Ett fantastiskt filmiskt scenario! Jag vill veta vilken hennes butik är så jag kan gå dit och handla av henne!

Julia och Jenny, det faktum att ni faktiskt svarar att ni inte tänker skriva under Vit Julkontraktet visar att ni i alla fall har tänkt till och tagit ställning. Tänk om alla människor kunde göra det! Inte bara säga ja eller nej till saker för att det är "normalt" eller "brukar gå till så". Att alla som är nykterister kan ta sig en funderare ibland till varför dom inte dricker och likaså de som dricker kan ställa sig själva mot väggen då och då och ifrågasätta sitt drickande. Jag älskar när människor tänker över vad de står för! I love you för era statements! :D

Inflyttningsfest i Rackarberget igår hos någon av Kristians kursare. Lirade en massa Guitarr Hero, jag sänkte Henrich flertalet gånger även fast han är duktig i vanliga fall på att plinka på guran.

Trippade hem i mina klackar runt 01 nånting, inte så sent. Fortfarande ganska speedad på mitt livs första energidryck - BURN. Nej, jag överdrev, jag kände ingen större effekt. Tänk om jag är resistent mot koffein?

Hämtade ut ett paket från Veckorevyn för någon dag sen. Dom skulle skicka mig några exemplar av tidningen. När jag hamnade i hissen med Minna började jag klämma på paketet. Det låg något mer i det.
Ida - Det känns som... NÄEH. Dom KAN inte ha lagt i ett läppglans! Det är fan helt otroligt!
Minna - ÖPPNA, vi kollar!
Jag öppnade paketet och började skratta. Jag hade fått ett läppglans, någon slags glitterögonskugga, ett slags sminketui, en Veckorevynkylskåpsmagnet(!) och en liten påse godis.

Jag har sålt min själ till Ebba von Sydow.


Juuuul, juuuuul, strååålandeeee juuuuul....

HEMLÄNGTAN DELUXE!

Jag vill åka hem! Till ön. Familjen. Träffa vänner. Bebisar. Andas havet. Donnergymnasiet. Lyssna på julskivan på repeat i vårt kök på Terra Nova. Hitta tillbaka till min plats där jag ska vara.

Var på bio igår med 15 junisar. Dom är så fina, Pers och mina teaterkids! Vi såg Hairspray och både jag och Anna (14 år) satt och suckade när Link Larkin entrade duken (skådespelaren Zac Efron - är en 20åring lammkött för mig om jag inte ens har fyllt 22?? NÄH!). En gullig feelgoodfilm, dock olagligt seg på sina ställen. Satt hela tiden och drog referenser till John Waters originalfilm och hans andra stora film - Cry Baby med Johnny Depp i huvudrollen. Jag har ett öga för mörkhåriga pojkar från 60talet med glimten i ögat. Min mammas största kärlek förutom min pappa är ju Elvis, det kanske har smittat av sig på mig.

Blä, jag vill inte plugga, jag vill jobba... Men jag ska ge det här ett år. Vem vill missa våren i Uppsala?

Stressad, över vad? Livet i sig?


   
Blandad kompott. Reccegasque, Lammskallegasque och Link Larkin (Zac Efron).

Alla barn har rätt till en Vit Jul!

IOGT-NTO genomför nu en kampanj som heter Vit Jul.

http://kampanj.iogt.se/

Kampanjen går ut på att föräldrar och andra vuxna ska ta ställning under julhelgen, att vara med sina barn till hundra procent - att vara sig själva och inte sådär högljudda, luktakonstigt och glansiga i ögonen så att barnen inte känner igen sin mamma och pappa. Detta genomförs genom ett kontrakt.

Jag som förälder
eller närstående vuxen
lovar härmed:

Att under perioden
24/12 till 26/12 2007
inte använda drycker
med en alkoholhalt
över 2,25 volymprocent.
 

Så skriv under du också. För du klarar väl dig utan den alkoholhaltiga julglöggen och snapsen i tre dagar? For the good cause? Läs mer på hemsidan!

Västerås, en lammskalles öde och Tramses 2.

FREDAG: Kristian, Henrich, Andreas och jag tog bussen till Västerås för att titta på 123 Schtunks Macbeth - Alla dör på slutet. Andra gången jag ser den och jag älskar den! Det är en skrattfest i tre och en halv timme. Det är tre clowner som berättar sin version av historian och de spelar mycket med publiken, vilket är väldigt roligt. Denna gång blev mitt skratt uppmärksammat. Precis i dalandet av när publiken hade skrattat så kom det ett kluckande skratt från mig för hördes i hela salongen. Lasse Beichers clown (Lasse från Lasse&Morgan) härmade mitt skratt högt och tydligt och la till ett "Som att du har det så jävla bra hemma!" - och jag blev störtgenerad men skrattade så jag grät. Alla skrattade så de grät igenom nästan hela föreställningen. Underbar publikkontakt!

LÖRDAG: Segade ända fram till 16 då jag började göra mig i ordning för Lammskallegasquen, denna mytomspunna tradition på Gotlands nation. Hoppade i ett av mina secondhandfynd och drog iväg. Hamnade vid ett tråkigt sällskap, ingen jag direkt hade lust att prata med och ingen som verkade ha större lust att prata med mig. Hepp. Nästa gång ska jag gå tillsammans med någon lovade jag mig själv. Well, lammskallen kom in och det var faktiskt jävligt äckligt att se på. Instinktivt började jag leka med lammets käke, BÄÄ BÄÄ sa den panerade halva skallen på min tallrik. Min granne gav mig tungan som han hade fått och jag smakade. Det var inte så gott.  Sedan gick jag in på "delikatessen" kindköttet, det var inte heller så himla gott. Då röstar jag hellre på fårfiol! Ögat ska man enligt tradition ta i snapsen, men eftersom det inte erbjöds någon koncentrerad starksaft (eller nåt liknande) så fick ögat ligga kvar där det skulle ligga. Efter själva lammskallen hängde jag hos Olga i baren, och i en konversation avbröt jag med ett "Ursäkta, jag måste få en citron eller nåt, jag känner hur jag luktar dött djur i käften när jag pratar!" Så aldrig mer lammskalle för min del. Det räckte med en gång. Festen förflöt och eftersom det är den gasquen med minst mat och mest sprit så kan man kanske ana resultatet. Det var kul ändå, träffade lite gamla godingar och nya godingar. Precis som det ska vara. Efter Gotlands gick jag runt 2snåret till Snerkes och Andreas. Där satt lite folk i Hornboskapen (Snerkesbandet) och vi satt och fånade oss ett bra tag, Kristian, Annelie, Staffan och jag. Sen kom Spinieff (?) och ville prata gotlandsminnen från hans lumpartid på ön. Efter en stunds sånger och fåniga röster gick vi i samlad trupp till Upplands där vi dansade till skön technobaserad musik som klassikern Hey, girl, hey boy med Chemical Brothers. Efter lite dansande gick vi en trappa upp och åt pyttipanna. Sen gick vi hemåt runt 4. Det var en väldigt rolig kväll!

SÖNDAG: Vaknade sent, fick veta via sms att Tramses 2 (storspexet) skulle repa och det är bra om statisterna är där. Har bestämt mig för att vara statist i storspexet för att det är en kul erfarenhet. Så jag svor och stressade mig till Kristian och Östergötlands nation. Där repade vi ett manus jag aldrig läst, en handling jag hade noll koll på och med människor jag aldrig sett förut. Spännande! Det är rätt soft att vara statist, man får vara med om det här stora spektaklet men inte behöva ta så mycket ansvar. Jag ska eventuellt spela nubier. Dags att googla på det, för när jag kom dit igår visste jag inte alls vad det var och inte heller när vi skulle improvisera fram nubiermoves. EEEH... Lost? Men ändå, det är lite läbbigt att kasta sig in i en sån här sak, statist är ingen roll jag spelat förut. Jag har skrivit, regisserat, spelat, rekvisiterat, scenarbetat, kostymerat, byggt, klättpå, pedagogat and so on men aldrig statistat på scen. Och aldrig i en så här stor produktion. Jag sa det till Kristian, att på ett sätt är det här det största och mest ambitiösa jag varit med om. Men på ett annat sätt inte. Jag håller på att lära mig om den här såkallade spextraditionen, har lite svårt för den än så länge but I'm working on it. Kom och titta 10-11 december om ni har vägarna förbi Uppsala Konsert & Kongress, för det är där vi ska spela!Skål nere i Bettys pub på Gotlands innan Lammskallen! Systrarna Langland och jag.

Pedagogik och makt.

Nu har jag gått in i min tredje delkurs. Pedagogik och makt. Det ska bli mycket genus och debatt. Forskaren som undervisar är skön. Hon skämtar mycket och sitter lite halvsäckigt avslappnat coolt vid sin powerpoint.

Spännande möte med Cavalli på H&M. Undrar om den där guldstassen gick åt som smör i solsken? Jag vill nog bara ta lite på den, feel the gold.

Igår blev jag stoppad av en gubbe på cykel när jag skulle till ILU.
- Ursäkta mig, jag måste bara säga...
- Ja, säg du?
- Du har en så väldigt fin kappa! Ni kvinnor idag, ni har så fina kläder!
Så cyklade han vidare och lämnade mig med ett leende på läpparna. Jag hade på mig mitt fynd från Romateatern (nej, det är inte en mantel), en slags grön tweedkavajaktiv sak. I lööv it. Undrar vilken produktion den varit med i... OCH PÅ TAL OM ROMATEATERN, ni har väl hört skandalen???? Jag brukar inte beskriva mig själv som konservativ men nu får det fan vara nog - Romateatern ska INTE köra Shakespeare i sommar! NÄH, man "testar ett nytt grepp" och ska spela Gogols Revisorn. Min värld och min sommarbild rämnar.

PLUS att Visby IF Gute har bytt namn till FC Gute. JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR av skam!

Det går bra på dansen. Det känns att träning ger resultat. Nu har vi 4 gånger kvar, vi dansar till en instrumental version av Christina Millians Am to pm. Idag ska jag och Mi träna lite extra. SKÖNT.

Läsa lite kurslitteratur, tvätta, dansa, åka till Boländerna (IKEA, Rusta, Intersport, Elgiganten, you name it..) för att börja handla lite julklappar... Jag längtar till juuuuul!!


Söndagsfika på Arken, vi disskuterar om vilka av oss som levde samtidigt som Palme levde.
Ida - Jag levde ju, för jag är född 85...
Tjej - Jag vet inte, jag är född 86 men i vilken månad dog han?
Tjej 2 - Var det inte februari?
Ida *retas* - Hur gammal var du då, Gabriel?? (Gabriel fyller "jämnt" nästa år, till hans stora förtret)
Gabriel - Jag var där...

tystnad

Gabriel - Alltså.. eeerhm.. hehe. Jag var i Stockholm då...

Bio med kids.

Snart ska jag åka till Gunsta och ha kidsen själv, Per är ju i England. Idag ska vi driva en av rörelsens profilfrågor: Demokrati. Vi ska rösta om vilken film vi ska se på nästa onsdag då gruppen traditionsenligt går på bio tillsammans en gång per termin. Det står mellan Råttatouille och Hairspray. Demokrati rocks!

Spice Girls och Backstreet Boys.

Nu avlöper comebackerna varandra. Både Spice Girls och Backstreet Boys gör comeback! När jag såg Spice Girls video blev jag inte förvånad. Det är en svindyr video och låten är så beige som man kunde ana och tjejerna har behållt sin självironi until the bitter end. Det är hej Victorias retuscherade kropp och hej Geris magrutor.. Och hej Melanie Cs oslagbara röst. Samma sak i Backstreets comeback, tråkig låt, men guuud så jag har saknat AJ's röst! There is only one! Brian och Nick har också röster man saknat. Det ligger någon trygghet i det. Aaah.. Ska nog begrava mig i gamla Backstreetlåtar... Dom håller än! En av mina grannar påpekade idag för mig att det hörs ganska mycket när jag skrålar till mina schlagerdängor och Britney. Jag skämdes faktiskt lite.

Mousse T - Horny

En gammal klassiker! Men tankarna går osökt till Rallygängets Fånig. Introt svänger fritösfett!

Har en gammal högstadieflamma som försöker byta relationsinfo på mig på facebook - igen. Jag började med att föreslå nåt i stil med att vi hängde ihop, ett bra tag (6 månader var mycket på högstadiet!) och att vi gjorde slut för att sen komma överens ändå. Det nekade han. Det blev "You dated" kort och gott. Well, tänkte jag, högstadiet kanske inte räknas så seriöst för somliga, jag vet att jag tog det på dödligt allvar iallafall. Vi har nu haft relationsstatusen "You dated" i månader tills idag, då han föreslår ett byte till "You know this person through a friend". What?? Det gör vi inte alls, inte vad jag minns. Jag minns att vi chattade på tjelvar (Gotlands lokala skoldatanätverk) och att han var den snyggaste brunetten jag någonsin sett (snyggaste blondinen kom i sjuan, jag minns den lidelsen och jag minns VÅGAdiskot när han klev fram till mig - efter att ha chattat på tjelvar i några veckor, eh, tjelvar fungerade som en mobbning och dejtingservice  - och kramade om mig framför alla snygga tjejer och hela världen stannade. Han hade en vit FILAtjocktröja, postmodent tajta jeans och skitstora vita gympaskor som man hade då, jag hade en svart FILAt-shirt, baggyjeans och enorma vagabondgympaskor som jag hade trånat efter hur länge som helst... Efter att ha suttit ner intervallat med att gå runt och stoltsera hand i hand sa han, för att göra denna filmsekvens från mitt tonårsliv ännu mer romantiskt: "Hur länge ska man behöva vänta på en puss då?" Jag dog. Oj, detta håller på att bli ett världsrekord i sidospår/parantes. I better stop... now.) I alla fall! Tillbaka till brunetten, jag undar om han skäms för att ha varit ihop med mig - vilket känns otroligt barnsligt när det handlar om 7 år sen! - eller om han inte vill hänga ut sin "status" med vänner och bekanta till internets förfogande. Då tittade jag i hans vännerlista, jodå, det finns kvinns han visst kan erkänna sin status med... Dock ingen från den perioden. Come on, jag var ju din första flickvän! Innan mig var du på tok för blyg för nånting! Det slår mig nu att jag har varit mångas första flickvän.

Tenta: Jodå, jag svarade på alla frågor, är inte hundra nöjd, kände att jag borde ha pluggat liiite mer i alla fall. Men godkänt hoppas jag på! Om inte annat så kan man alltid göra omtenta! TJOHO!

Veckorevyn: Sms dimper ner och innefattar oftast orden "bra", "snygg" och "stolt". Jag önskar bara att jag hade varit lite modigare och valt något färgstarkt plagg istället för de säkra korten svart och grått. Tråkigt!

Röstbanken: I morse (suck... har gått upp tidigt sedan i måndags, helt slut) åkte jag ut till Boländerna och till studion. Han jag haft kontakt med var mycket trevlig och visade mig runt i huset. Fick en mugg the och ett papper med lite olika texter på. Det var en klassisk fredagsmorgon och killarna i studion var fnissiga. Det smittade av sig in i båset där jag höll till. På med lurarna, nu kör vi! Första texten skulle jag läsa normalt, det kändes bra. Lite avgrundsläbbigt att höra sin egen röst - med så pass bra kvalité att man faktiskt kan höra hur man låter på riktigt och inte sådär amatörmässigt "burkigt". Sedan var det en till text som jag läste normalt, efter det fick jag läsa samma text igen men denna gång lite hemlighetsfullt, som en spökhistoria. Text 3 började i stil med Ack, lilla grodan och skulle läsas hurtigt/glatt/käckt. Det är ju jag i tre ord! Jag lät som en gammal sportskommentator på radio. Sen var det dialekt, reciterade ur Vardagsveisu, men det var liiite för oförståeligt för grabbarna så det fick bli text 2 fast med slightly överdriven gotländska. Sen var det engelska, det gick förvånansvärt bra tycker jag. Svårt att komma in i men det gick. Sen... piinsaamt.. sång. GAAH, man ska ALLTID ha en sång beredd att riva av, oavsett sammanhang! För mig blev det idag en falsk Blinka lilla stjärna. Snälla, alla ni som läser, för min skull - gör aldrig om mitt misstag! Så var inspelningen slut och nu är det bara att vänta för att se om det dyker upp något röstjobb någon gång.

    
Några av Idas många ansikten. And there is more where that came from...

hits