Så fastnade man igen.

http://www.youtube.com/watch?v=gzDh95VyGAg - RENT - Goodbye love. Måhända världens bästa musikal.

På en hedrande andra plats kommer Mamma Mia. Filmpremiären är snart. Trailarna skvallrar om att det luktar succé.

Fick inte ettan jag ville ha. Letar lägenhet i Visby. Och jag är kräsen.

Man vet att Gotland är inavlat när...

... man klickar in sig på någon annan random gotlännings facebook helt apropå och har 11 vänner gemensamt. Och 5 av dom har man kysst.

Eldegrans på besök.

Min morbror är på ön. Med frugan och hennes barn sedan tidigare och min minsta kusin Rasmus Ozzy, 6 år. Det går vilt till när han är i farten. Vi grillade och hade en mysig kväll på altanen med mormor och morfar, som får dubblera titlar och även vara farmor och farfar. Rätt ska vara rätt. Så mycket energi. Jag blir trött bara av att titta på honom. Men han är en sånt härligt litet knippe energi.

           

Sen spelade vi fotboll.
Jag var stolpe.
 
    
  

Sen gick vi balansgång, men blev distraherade.

 

  

Friends on tape.

Det är kul när man ser gamla Wendelsbergare i rutan eller på internet. Islands systembolag(tror jag?) har gjort en mycket tankvärd reklamfilm. Och hon som spelar mamman heter Sandra och gick i Show2 när jag gick i ettan. Hon är snygg även som gris.

Och om ni har möjlighet, läs Jennys krönika i dagens GT. Hittar den inte på helagotland.se hemsidan. Också mycket tankvärt om alkohol och fokusering på kvinnan som offer och inte mannen som förövare.

http://www.youtube.com/watch?v=YoY7YbUd5nY

En annan idol sa en gång...

"Kokain är Guds sätt att säga att du tjänar för mycket pengar."
Robin Williams


Premiär i Roma och jag sa det jag kände. Njet.

Karin körde bilen ut till Roma med mig och Towe som passagerare. Där ute väntade en Amanda. Vi gick och såg premiären på Romateaterns Revisorn av Gogol. I bilen hade vi försökt vara optimistiska till valet att gå från Romateaterns signum Shakespeare till något ryskt. När vi kom fram till Amanda skämtade hon om hur gotlänningar alltid vill att allt ska vara som det alltid har varit. Vi skrattade åt hur konservativa vi uppfattas och gick in i Roma klosterruin.

Det är alltid en fröjd för ögat att se Romateaterns pjäser. Det är magisk miljö, vackra och smarta scenografier och kostymer. Och bra skådespelare. Eller? Miljön är outstanding, scenografin står fortfarande i sin fulla prakt, inget man kan slå dom på fingrarna för. Kostym också. Vad beträffar skådespelarna är mina minnen idag kvar hos de yngre förmågorna. Mattias Linderoth känns övertygande som sprätten från S:t Petersburg. Och jag hoppas att man ger Sandra Huldt det utrymme hennes karaktär förtjänar. För hon är den enda som är riktigt rolig i denna fars. Och såklart Peter Järn. Vad mycket det gör med någon som pratar som en läspande Björne - så kallad comic relief. En komisk lättnad. För igår var det rätt ljumma timmar på Romateaterns läktare. Tyvärr. Bågen var späng och vi aktade oss för pilen  - som aldrig kom. En 3timmars uppförsbacke med ett genialt farsavbrott då sprätten blir ruskigt full och då är det enda gången jag kan säga att det är fars. Jag kan räkna mina skratt på en hand. Då ett enda av dom var sådär skönt från hjärtat. Nej. Jag säger Njet. Ska det vara fars, så ska det vara FARS! Då ska man fan köra the full monty och det i ett rasande tempo.
Men gå och titta själva, låt inte mina åsikter bestämma något. Romateatern behöver allt klirr i kassan dom kan få. För det är en bra teater och en omistligt spelplats. Jag önskar bara att dom kunde hitta tillbaka till magin. Och på tal om den magin så var Andreas Nilsson och tittade. Vi suckade i grupp. En midsommarnattsdröm 2002, where did you go? Om jag hade varit lite galen igår hade jag gått fram till honom och sagt att jag har hans scenkläder hemma hos mig. Men någon måtta fick det vara, för jag gick nämligen fram till en annan betydelsefull skådepselare i mitt liv.

Det var många gamla Romarävar på premiären. På raden framför mig satt Peter Sundberg (Macbeth 1998), Andreas var där som sagt och andra bekanta ansikten och kroppar. I vimlet såg jag den långa figuren, konstant rökandes. Sten Ljunggren. För min generation är han väl mest känd som den läbbiga rektorn i Kenny Starfighter och mysgubben i Skärgårdsdoktorn. Jag kände en sån stark känsla av  "säg nåt nu, det kan vara försent imorgon". Så efter föreställningen, när han såklart tände sin cigarett, knackade jag honom på axeln.
Ida - Hej.. Jag skulle bara vilja... tacka dig.
Sten tittar på mig som "jag har väl inte spelat nu?"
Ida: För din karriär och saker du har gjort.
Sten ler mot mig och tackar så mycket.
Här borde Ida gå. Göra sorti. Allt var sagt. Men NÄÄH. Så funkar inte jag. Tydligen.
Ida: Jag såg faktiskt Kenny Starfighter för ett tag sen! Ska du vara med i långfilmen?
Sten med fru skrattar lite lätt.
Sten: Nej, det är nog en annan handling nu, min karaktär är inte med...
Sen tror jag att jag avlägsnar mig och tackar än en gång. Jag har en känsla av pinsamhet i minnet, men jag tror inte det var så farligt. Det är ju inte första gången jag göra något sånt här. Och nu kan jag gå till frid. Jag har tackat Sten Ljunggren för hans arbete. Det känns bra.


 
Sten Ljunggren. En jävligt bra skådespelare.


Den här dräkten har jag hemma i garderoben. Andreas Nilsson som Puck i Romateaterns bästa någonsin. Vid sidan om Kung Lear då.  Hoppas Romateatern hittar tillbaka till magin.

En fara med mig.

Något som är lite lurigt med mig är att skjuta upp saker och ting. Nu ringde Elena och ville träffas 11 istället för 10. Då lägger sig hela min fascistiska morgondisciplin att hinna dit till 10 prick. Sitter och slösurfar. Lyssnar på icke-medeltida musik. Men projektet finns i hjärnan hela tiden.

Tänk att jag har levt med det sen september. Fick första glasklara visionen på färjan när jag skulle flytta till Uppsala. Grep tag i närmsta spypåse, slet pennan ur min korsordslösande faders hand och började skriva. Idén håller ännu. Jag brukar ta fram den spypåsen ibland och fnissa lite. Kreativ process á la kräk.

De senaste dagarna har gått till att köpa tyger, göra schema och nu ska jag åka till ÖB och köpa 100 maschaller, 15 flaskor lampolja och några handdukar. Spännande att ha en budget för första gången. Man kan faktiskt handla saker.

Ikväll blir det premiären på Romateatern. Revisorn av Gogol. Klassisk förutsägbar fars.. :) Kanske ingen recension, men nog kommer lite intryck att publiceras här. Är man en kulturtant måste man ha en åsikt om den lokala arenan!

Killar är några år efter?

I argumentation mot killar på högstadiet blev det en hel del bitskt "Ja, men killar ligger ju typ fyra år efter i utvecklingen!"

Idag när jag surfar runt på facebook hittar jag gamla manliga högstadiespan och flammor, vänner och fiender av min årgång, som är In a relationship med flickor födda 88-89-90. Till och med en 91:a. Jag är inte åldersfascist, men det känns som om en tidsmaskin skulle sitta fint, tänk att slänga in det i argumentationen från högstadiet. Jag ska åka tillbaka i tiden och säga till wannabehiphoparen Ida, 14 år - Du har nåt där tjejen, fortsätt med den argumentationen! It will pay off later.

Midsommar 2008.

   
Uppladdningen. Jordgubbar, reklam för Revisorn, pappa och huset där vi bor.

   
                
Familjen åkte till Paviljongsplan och såg på dans kring fallosen. Träffade Henrich med familj där. Efter dagen och middagen med släkt bar det härligt spontant ut till Lergrav. Henrich och jag ville roadtrippa en aning.

Sidospår - Har ni sett vilken söt bror jag har??

 


Nåväl. Senare, i Lergrav...


             
Bastu, bad och relaxa tillsammans. En mycket trevlig midsommar.

 
Vi delade rum med en räv. Foxxy!

Promenad med en lånad hund.

Wille och jag. En dejt med skogen i en timme. Wille har korta ben. Jag har trasiga skor. Så mycket skinn, så lite tid.

Han ba - Ja saknar Julia!
Jag ba - Ja mä!
Han ba - Kan hon inte komma hem nuuu?
Jag ba - AAAH! Typ liksom ba!

Sms med en annan nykterist.

Kommer inte ihåg denna konversation ordagrant, men en återblick kan jag ge.

I: Så du fjäskar för min mamma du? Som att Rosenbad är så himla ballt. Kommer du till ön på Almedalsveckan?
A: Vad gör man inte för att komma in i den wahlgrenska släkten! Självklart kommer jag till Almedalsveckan. Kommer du?
I: Ja, jag bor här nu så mig slipper ni inte! Visst är det min bror du är ute efter? Stryka morsan medhårs, fy fan.
A: Jag är ute efter er alla. /Fritz
I: Vi har efter ett familjeråd kommit fram till att ingen av oss fattar Fritzskämtet. Funderar på om det är något Jönssonligancitat. 
A: Fritzl. Roligare om man stavar rätt. Jag skyller på att jag sov.  


Vad händer om man inte skriver nån rubrik?

"Sekund ett när jag såg dig tänkte jag att vi borde vara kompisar alltid."
Ibland är det mysigt att spara utdrag ur msnkonversationer.

En sedvanligt galen personalfest med Donner. Jag älskar mina kollegor. Ska inte utelämna någon eller berätta vem som var fullast. Ho, ho. What happens at our partys, stays at our partys. And in our sweet memories. Jag kan nämna saker som australiensisk sandbaseball, överförfriskad beatboxing och valser som nästan kvaddade inventariet. Hösten 2008. Starten på något nygammalt. Men ack så spännande!
Jag förstår inte varför man väljer att inte gå på Donnergymnasiet. Faktiskt. Det är en skola som verkligen måste kämpa för att få sina elever. Och som dom jobbar. Den kommunala skolan får så himla mycket gratis. Unga väljer per automatik stan före landet och stor skola före liten skola. För mig var Donner helt rätt. Efter en månad på den kommunala skolan ville jag inte vara med längre. Jag grät och grät och funderade på att hoppa av gymnasiet. Då åkte jag med min dåvarande granne som var lärare på Donner och hälsade på SP1 när dom hade engelska i språkhuset. Jag hade hittat hem. Jag visste inte att skolan kunde vara en oas, en trygg och fast punkt där man tog lärdomar för livet. Och alla dessa spridda skurar av personligheter. Donner är som en glass, som Hugo sa i sitt tal på balkongen på studenten anno 2008. Med så många olika smaker och stommen är "fyllig och intressant" (typiskt störtcharmig Hugoformulering), struten är lärarna och all personal.
"Jag är så glad att jag hamnade i denna vaniljsmakande smet!"
Är du född 92 eller senare? Fundera på Donnergymnasiet. Det kanske inte passar dig, men ge det lika mycket chans som något annat. Du kommer att bli sedd i tre år av människor som bryr sig.  På senare tid har vi börjat sakna fastlandselever - kom hit! Gå gymnasiet på Gotland! Exclusive! :)

Var ska jag bo i höst? Mystiken tätnar. Kommer jag få någonstans att bo?

Det kan inte vara lätt att vara mor till en drömmare. Jag måste besöka den där så kallade verkligheten lite oftare.

Ljugarn.


La Kamilla var vackert pyntad inför strandaktiviteterna.


Jag tog clownbilder på ganska många.
Eftersom jag värnar om integriteten blir det inga bilder på övrig personal.


Haha!

Arbetsuppgifter kan se olika ut.

Såhär såg mina arbetsuppgifter ut i tisdags på Donnergymnasiets student. Det är en ära att få jobba tillsammans med ikonen Magnus.

http://www.youtube.com/watch?v=WnOC1rhk5CI

Okej, en jävla massa bilder då. Del 4.

   
 
 
 

Sushi i gräset och jordgubbar på balkongen med Mi, Diesal och Yummi.

Okej, en jävla massa bilder då. Del 3.


Vi åt mycket och dyrt på Tzatziki vid Fyrisån. Mycket och gott.

Okej, en jävla massa bilder då. Del 2.

 
 


 
Tysken och Kungen. Snart korsas våra vägar igen.

Okej, en jävla massa bilder då. Del 1.

Rensar lite här och där och inser att det bästa sättet att ta itu med saker är att konfrontera. ATTACK! Här är lite blandad kompott från april, maj och juni. Goda råd, vägledning i livet. Se och lär.


Teaterfestival, Tollare. Delar rum med Marie och balkong med Nicole (fotografen) och Kristina.
Ida: Vänta, ta ett kort nu, jag har värsta posen...!
*två sekunder efter insett missöde* AJ...


Råkar ni ut för den här mannen på Uppsala Universitet, då har ni kommit rätt.
Peter Lind heter han och undervisar i Att talakursen på Retorik A.
Rekommenderas! Mycket inspirerande människa! 


Såhär såg Ludvig ut när han hade klätt ut sig till Peter Lind, hemma hos Jocke på retorikfest.
Värden ser nöjd ut över resultatet.

  
Min basgrupp. Jocke, Björn, Jay-Z, jag och Daniel. Mina boys.

Jocke vill mysa. Jag är tveksam.

Göteborgarn Johan, Niklas, Jens och nyknullad Tintin, eller Erik.

Jocke och Göteborgarn Johan. Vuxna män gör saker tillsammans.

Sanna och Caisa på balkongen.
 
Mattias och Elinor.

Emma och Björn.
Och Bengt och Anna som inte kom. Nu tillhör ni historien! :)

Länkar.

Här har ni två länkar till Mis blogg från mina sista dagar i Uppsala. Roliga bilder utlovas.

http://misansblogg.wordpress.com/2008/06/02/picknick-brunch/

och

http://misansblogg.wordpress.com/2008/06/04/lunch-i-solen/

Saknar Uppsala och det sorglösa livet där. Mi, Robert, Martin, Peter&Jocke, hundarna, buset med Kristian och Henrich, Andreas... Men nu väntar det stora äventyret, jobba jobba joobbaa!

Mamma cyklar!

Min mor fyller 59 år idag. Vi har ätit otroligt god päronchokladtårta och för första gången i mitt vuxna liv fick jag se min mamma cykla. Till och med mommo tog sig en sväng runt gården!

I eftermiddag har jag repat spex i tre timmar med Magnus Håkansson. Det snyggaste vi har gjort. Det kommer bli ös för studenterna på tisdag! :) Det är väldigt roligt att jobba tillsammans med Magnus. Jag är den kanske något mer konkreta medan Magnus är den som fortsätter mima och dansa även när låten tagit slut.

 
Födelsedagsbarnet får presenter.

    
Vi som åt. Mommo och moffa, Per, pappa och jag. 

   
Cyklister.

Vojne vojne.

Så mycket jag inte har bloggat om. Så mycket jag inte orkat bry mig. Jag är ledsen, men sista perioden i Uppsala var så händelserik att jag inte kommer dokumentera den. Sorry.

Sen jag kom hem har jag städat, rensat och hållt på med Medeltidsveckanprojektet så fort jag haft en stund över. På nationaldagen såg vi mina kusinbarn spela knattefotboll i Almedalen. Idag var det studentmottagning för Oscar, mellanskiten Scheller. Han har blivit en sån vuxen liten karl. Det var så fint ute på landet en dag som denna, träffa vänner och äta gott, hälsa på hästarna och grannens kreatur (vad heter tjurar som fått bollarna borttagna?) i hagen. Ljuv frid på denna ö.

   
Herman, Harry och Haley som också ville spela lite.

   
På studentmottagning i Bro.
 
Studenten Oscar med sin kusin Lovisa. Erik och jag hade paparazzikrig.
   
Såhär lyckliga kan syskonen Wahlgren vara.
  
Pappa och mamma.

Studentens skylt.
 
Mmm.. Snor.

Intryck i uttryck.

Jag blir galen. Det händer lite för mycket just nu. Pappa kommer klockan 12 och plockar allt jag äger och har. Jonas Gardell har blivit hedersdoktor i teologi och håller tal på SVT24. Jag har blivit bortrövad på picnic av Mi, Robert, Martin, Peter och Jocke. Jag har träffat David G från Wendelsbergs, han gick i tvåan när jag gick i ettan och vi har pratat kultur och ätit glass. Och en massa annat... Uppdaterar när jag kommit till ro.

Och just det, Lelle och Tinou har blivit avskedade från Wendelsberg och därmed också från Junis. Hej och hå. Känner inte att det är mitt ansvar att förmedla varför och hur, om ni undrar något så hör av er till Wendelsberg. Där hittar ni svaren.

hits