Svåra ord för en scizofren optimist.

Nej nej nej. Jag får inte. Jag borde verkligen inte. Det går inte. NEJ. Inte en chans... Varför skulle jag sabba det här? Dumt dumt dumtelidumt. Det finns så många andra att välja på. Det skulle vara så olidligt dumt och onödigt. Samtidigt som inget stämmer så stämmer allt. Jag känner mig inte värdig den uppmärksamheten på ett sånt där destruktivt och fånigt sätt.  Jag är så less på att jag själv är så utstuderad. Spela inte samma kort, kvinna! Du spelar ut dig själv! Don't get involved! Ta dig ur levande!
Jag måste släppa det. Let. It. GO!

Å andra sidan blir jag så less på de som säger sig leva i carpediemtjaffset, men inte vågar ta en enda chans. Sånt jävla hyckel!

Jag ska sluta tänka. Helt klart.

Har haft en störtskön kväll hos Jonas och Conny. Ont i magen och halsen efter indisk mat och brutala skratt. Tokroliga norrlandskillar med svårt kommunikationssystem!! D.V.D - De vet du!! Leverera! Dominera! Ja köper de!

Så kom en helg igen. Och det där sökandet känns om än mer avlägset och resultatlöst. Jag måste komma in i matchen.
Men jag vet ju vem jag vill spela med? Om jag inte får rött kort.

Vakna med Michael J. Fox.

Varje morgon ser jag första halvan av Spincityavsnittet. Får min dagliga dos Michael J. Fox. Min hjälte. Idag surfade jag in på klipp från hans kamp mot Parkinson. Vilken hjälte sen. Han slår an på så många av mina känslosträngar. Den där charmige lille killen. Jag hoppas han får leva ett bra tag till och att han blir så pass frisk att han kan spela in fler filmer. (Gärna med Christopher Lloyd!!! För han gör fan inga bra filmer längre...)


http://www.donnergymnasietgotland.se/scen.pab - Mina elever in action!

En vanlig dag på jobbet.

Idag har jag haft den fantastiska möjligheten att utnyttja en vän. Amanda som är en riktig teaternörd blev tillfrågad av mig om hon ville hålla i teaterhistoria och teateranalyspasset med mina elever. Hon slukade uppgiften hel och körde en kick-ass genomgång. Strålande. När dagen var slut kände jag att jag mer än gärna hade haft henne som kollega i detta ämne. Jag tror vi hade kompletterat varandra bra. Såg framför mig en utopi, hur jag och Amanda bygger ett teaterimperium på Donner och förser ön med scenkonst och viktig teater. Så skulle det va!
Innan vi skulle åka hem smet vi förbi MediaTorsten som tog lite bilder på oss. I klassrummet där jag senast hade kostym och rekvisitalektion. Ja. Såhär blev resultatet...Är vi inte TopModelmaterial så säg? Förmedlar känslor? Check. Posera bekvämt? Check.

Helgen som tog slut oförskämt fort.

Så var det snart måndag igen. Den här helgen tog slut fortare än vanligt. Kan det vara för att jag skaffade något som kan liknas vid ett liv utanför mitt jobb?

I fredags spelade jag tvspel hos Jonas och Conny. Jag som aldrig förstått tjusningen i att slå varandra virtuellt (när det är mycket roligare att brottas i verkligheten) satt och sköt på zombies, förvandlades till en guldpanter som krossade allt motstånd och blev lycklig av några omgångar gamla grafiskt hederliga Punch-out. Vad är det som är så roligt? För jag hade kul. Jag kan ge mig på något slags argument om hur människan funkar när den samlas i grupp om ett gemensamt mål, hur detta skulle kunna liknas vid grottmänniskor kring elden... Men vafan, det kanske bara är kul att döda?

Pappa hade frågat mig tusen gånger om jag ville följa med på Idrottsgalan. Jag sa nej 999 gånger, sedan hörde jag att Conny och Jonas skulle dit och räknade ut att två norrlänningar på något så inhemskt som en tillställning om lokal idrott bara kunde bli roligt. Jag är glad att jag gick dit. För ganska tidigt in i programmet presenterades en av prisutdelarna och Ara Abrahamian kliver in på scenen. Magiskt, ta mig fan. Stående ovationer i minst tre minuter. Det ville aldrig ta slut. Känslan av att han var där och att man kunde påverka, berätta, make a statement att man står vid hans sida... Vilket tryck! Luften var laddad och några tårjävlar smög sig fram. Magiskt. Galan fortsatte och ett tag undrade jag hur jag skulle orka dansa hela natten. Det blev i alla fall några timmars dans och mot slutet total befriande freakdans med en annan kollega, Anders, som letat sig dit. Vi fick psykbryt och skenfull som jag var tog jag i för kung och fosterland när jag drog upp kjolen en bit, tog sats och slängde mig upp gränsle över honom, han lutade ner mig och jag tog ett skutt ut från hans kropp, som värsta dansnumret från 60talet. Det gjorde mig så vansinnigt lycklig!

Söndag. Lunch med Julia, Elena och Isabel. Jag älskar dessa kvinnor. Ville inte gå från samtalet, men jag var tvungen att vika för musikalrep. Hade kunnat sitta där hela dagen. Undrar hur länge dom satt kvar? Vilken tur man har, att få ha såna vänner i sitt liv. Stolta, vackra, unika. Såna är mina tjejer.


 
Först middag på puben jag aldrig minns vad den heter... Blacksheep arms? Bishop arms? Puben?
Mamma, pappa, Gullvi, Stickan&Ann-Marie.


Pappa tog detta foto och sa nåt i stil med "den där ungen blir ju alltid så bra på bild",
vilket jag först protesterade mot.
Sen såg jag bilden och jag måste hålla med, jag blev oskapligt söt här!

  
Jag och kollegan Conny, hans bästa man Jonas och så kollegan Anders som får lite kärlek.

 
  
Elena. Julia. Ida. Isabel. Mellan de allvarliga orden gav vi de talande bilderna.
Verkligheten! :)

Om den viktiga teatern.

Jag tycker det är väldigt roligt att ägna flera timmar i veckan åt musikal. Gotlands musikalkompani är föredömligt och Sofia är en fantastisk människa som får ihop detta och skapar en så kreativ miljö. Jag har utvecklats i både sång och dans och i att lyssna och betrakta tonåren i dess slutfas (dvs, de som är på väg mot studenten...) och jag är så glad att jag vågade mig på att söka. Som Wayne Gretzky sa:
Du missar 100% av alla de skott du inte skjuter.

Men jag känner att jag saknar teatern. Den där livsavgörande. Samhällsdebatterande. Viktiga. Jag längtar efter när jag får ge mig in i sådana projekt igen. Har valt redovisningstexter till mina elever därefter. Några väldigt berörande texter. För jag saknar teater som mediet att förändra. Finns ens de tankarna på den här ön? Ska man behöva göra allt själv?! :)

Julia har börjat skriva på ett sådant livsbejakande sätt och jag kan bli väldigt rörd när jag läser hennes blogg... för att hon är Julia igen. Den där Julia som jag älskar. En av mina bästa och närmaste vänner. Det fanns en svår tid då jag undrade om vart hon och hennes personlighet tog vägen (i ett rent filosofiskt perspektiv) men så gick allt "åt helvete" och hon återuppstod, minus 25 kg. Vi kastar våra sorger bakom vår rygg, vi ser dom inte mer, vi ser dom inte mer... Men bearbetningen har bara börjat. Och då finns vi där med våra skyddande vingar. Såhär beskriver hon mig...

[...] Iaf är denna tös en vän som jag vårdar ömt - tror jag iaf att jag gör. Hon är den enda jag vet som faktiskt ser något gott i alla människor, hon är den som avstår alkohol och hon kan inte bara skriva teatrar - utan hon kan även få en på gott humör, hur illa det än är. Ida är min förebild!

Tatueringsflipp, rosor och lättklädda damer på t-shirts.

Efter stormötet idag satt jag på Björn och Kamillas arbetsrum och pratade med Kamilla. Vi kom in på ämnet tatueringar och jag fick den lysande idén att tatuera in två gäddor som hänger med varandra på armen. På själva gäddhänget. HAHA. Idéerna tog fart och taxöron, snorkråkor och "en räv bakom örat" (som någon vi känner faktiskt har) tog oss till nya nivåer.

I söndags var tanken Wii, bastu och middagskväll hos Elena. Julia och jag kom hem till värdinnan och under en gourméshopping på Konsum Gråbo beslöt vi oss för någon slags fiskgrytehistoria med vitlökssprängd aioli. Det blev inte mycket Wii eller bastu, för vi hamnade i samtal. Om döden. Om männen. Om... Ja. Allt däremellan! Som om tiden stannade satt vi i Elenas kök och pratade. Ingen stress. Alla fick komma till tals och tala till punkt. Ett givande möte. Hoppas på en rendez-vous snart igen..

När jag kom hem efter jobbet igår ringde det på dörren. Ett blombud levererar med två repliker "Ida Wahlgren? Dei är glas i bottn!" Något ställd öppnade jag och fann tre rosor med ett litet kort. "Tänker på dig" och någons initialer. Denna någon har jag endast träffat en gång, på Almedalsbiblioteket. Vi tog en promenad i stan och sen har vi inte setts sen dess. Så skickar människan rosor. Min vän Julia skrev "Tänk att det finns en man där ute som efter ett enda möte verkar ha fattat tycke så pass så han skickar rosor - det är coolt!" Och när jag tänker på det låter det faktiskt rätt ballt.


  
Lättklädda brudar på två t-shirtar. Julia kör den mer städade looken.

  
Skål och kärlek.


Någon skickade mig en tanke. Som luktade gott.

Perspektiv.

Här håller man på att bryta ihop av stress och trötthet och i ett försök att bli lugn satte jag mig vid tv:n och zappade in mig på Barack Obamas välkomstkonsert We are one vid Lincoln Memorial. Känslan av att vara del av något större gjorde sig så påtaglig. Att det finns faktiskt lite viktigare saker än att kräkas prestationsångest inför sitt jobb, stirra sig blind på räkningarna som man inte kan betala förrän lönen kommer, stressa upp sig inför ideella projekt och överanalysera varje steg han tar.

Man borde fira med jenkarna idag, de har fått sin frälsare. Barack kommer rädda oss från apokalypsen, Hitler och oss själva. Vi kan få tro det idag åtminstone. Att det goda vinner på slutet.

Först föds man ju.

"... Att först så föds man ju.
Tusen trådar virar in sig i ens liv - oundvikliga trådar, så är det.
Och när man sen blir vuxen och möter andra människor,
som också har tusen trådar var och en, så...
Kommer du dom för nära - börjar trådarna trassla ihop sig...
Och dom är långa sådana där trådar.

Det finns trådar till alla människor, till och med upp till himlen
- upp till dom döda.
Det är därför du ibland kan få den där underliga känslan
av att inte kunna närma dig en människa,
det är trådarna, Nymse - trådarna som hindrar.

Och jag har trådar
- överallt - helt ihoptrasslat är det,
det är därför man inte alltid kan komma mig nära..."

Hur ofta tänker du på livets förgänglighet?

Eller på allt som inte blev som det skulle. Förlåt dig själv. För faen.

Jag har ett bra liv. Lite mycket liv kanske. Men jag undrar vad som inte blev som det skulle? Vem hade jag varit då? Hallå? Hallå? De här e X22? Jag söker efter dig, jag anropar - försvunnen astronaut. (Melodifestivalen 2000, Hanna Hedlund - Anropar försvunnen, text&musik; Bobby Ljunggren, Robert Uhlmann och Anna-Lena Högdahl, 47 poäng, 8:e plats)

Vad händer med hösten 2009? Får jag vara kvar på jobbet när elevantalet sjunker? Var ska jag annars vara? Här finns ju inga jobb. Vad vill jag förverkliga? Var är mina drömmar? Bye bye Sweden, let's go Europe! Jag kanske skulle kunna söka jobb inom Eurovision Song Contest? Skriva programledarnas repliker på dålig engelska. Fast jag är ju rätt bra på engelska.

Ta den enkla vägen. Blunda och spring.När ska jag orka släppa in en ny människa i mitt liv?
Det gick liksom inte så bra förra gången...
För allt du hatar hos dig själv - förlåt dig själv.
För allt du skäms över.
För allt du är stolt över.
För allt du vill dölja.
För allt du vill visa upp.
För allt som inte blev som det skulle.
För allt du är.
För allt du vill vara.

Förlåt dig själv.
/Jonas Gardell


Me and Jehova.

Jag är trevlig mot människor. Även om de kommer med Vakttornet och vill prata. Jag har en återkommande dam som vill prata med mig om de stora frågorna. Om Gud. Idag hade hon sin karl med sig.  Idag ville hon prata om "Vad är sanningen om Gud? Bryr sig Gud verkligen om oss? Hurdan är Gud? Har han ett namn?" När hon frågade om han hade ett namn bröt jag inte rätt fort med ett "Eller hon...?" Damen skrattade till lite, som i "skämtare där". När hon säger att hon kommer tillbaka någon dag så vet jag inte hur jag ska svara. Visst, det är trevligt att prata lite med de religiösa, men jag vet inte om hon förstår att jag inte är intresserad av att gå med. Om hon tror att hon ska få över mig till hennes lag. Kanske borde göra en tydligare markering nästa gång...

Inga roliga nyheter på helagotland.se. Mojjes akuta hjärtoperation, varsel hit och varsel dit... Hur ska det gå för oss människor? Tur att två avsnitt Simpsons går varje dag på kanal 6.

Att se fram emot.

Nu sitter jag på jobbet och har just planerat klart torsdagen och fredagens lektion. I rummet bredvid hör jag musikMalin sjunga. Det är lugnt och skönt. Jag har ont i röven efter att faktiskt ha suttit ner i mer än en timme. Tänk att ha kontorsjobb och sitta ner hela dagarna. I. Would. Die. Tror det beror på att jag har tappat lite vikt på röven också, lite mer benigt än vad jag minns. Förlorat min trogna kudde. Pruttkudde. Ha. Ha. Ha.
Jag skulle vilja berätta om mina elever, spännande grupprocesser, deras vansinnesidéer och så vidare. Men tystnadsplikt råder och jag kan väl på det hela taget säga att det går bra.

Att se fram emot. När jag tittar i kalendern ser jag små och stora event som sätter sån där förädlad stenskant på tillvaron. På fredag ska jag och mamma äta finsushi på Bakfickan. Oh la laaa.. Julklapp från mor. Vecka 9 åker jag till Göteborg och helgen där blir det Malmö med storebror och se deltävlingen i Melodifestivalen.

Och just nu hoppas jag att det fortfarande finns nybakade semlor i cafeterian som skolan bjuder sin personal på idag. Jag har lärt mig att tycka om semlor. Är det kanske mer en negativ än en positiv sak? Men utan mjölk, för i helvete. Semlan ska ätas torr!

Feberkänningar, ögonbryn och Let's dance.

Lördagkväll. Visby. Hade flera bra erbjudanden om vart kvällen skulle barka hän. Så blev det int' na! Citat: Min kollega Conny som representerar den norra delen av landet. Känner mig nästan lite febrig, ont i huvudet och fryser. Usch.

När jag plockade lite hår från min unibrow, alltså mellan mina ögonbryn, började jag fundera på hur jag skulle se ut i smala, plockade ögonbryn. Det är rätt svårt att tänka sig. Jag är väldigt förtjust i mina ögonbryn. Kommer ihåg på den tiden när det fanns tjejer som rakade av sina ögonbryn och målade dit nya (för det händer väl inte längre, eller hur???) Men det finns väl säkert en charm i det.  Det kanske är på den vägen vi vandra i vår hets mot kroppshåret. Jag rakar håret under armarna i hygiensyfte. Jag luktar godare då. Benen, nedanför knäna, vaxar jag nån gång om året, främst för att det gör ont att ha strumpor.. :D Feminism med modifikation?

Idag hämtade jag och pappa mamma på flyget. Med samma plan kom Mojje, vår gotländska representant i Let's dance. Han såg sliten ut. Min mamma tvingade mig att gå fram och säga att jag tyckte han var såå braa i första programmet. Han blev glad fast han var trött och skämtade om att han borde spotta ut tuggumit nästa gång. Han är ju en så härlig och go göteborgsgubbe! Min favorit, som jag sedan länge tippat ska ta hem hela skiten, visade sin standard igår och kom först - Morgan Alling. Detta fantastiska maskrosbarn som växte upp som pajas och blev en otroligt bra skådespelare imponerar alltid på mig. En barndomshjälte som fortfarande sätter spår.

Dags att sova bort den dåliga känslan av sjukdom. Usch usch usch.

Så var den lugna delen över.

Min höst har varit harmonisk. Träna, äta bra, ta det lugnt. Ta hand om mig själv. Brytit mina stressmönster. Såklart kommer en galen vår. Jag som hade vant mig med lugnet. Jävla skit. Nu har jag prestationsångest och kalla händer i fyra veckor, då jag undervisar varje dag. Efter två dagar med min klass är jag kär. Dom är underbara. Det kommer bli fina fyra veckor. Parallellt med undervisning ska jag börja med vattengymperiet. Lära mig göra pass och gå med en instruktör på hennes pass. Sen är det ju musikalen... Där går 7 timmar i veckan, då vi nu börjar med söndagsrep. Så hade jag ju tänkt ta körkort i vår. Fan i helvetes jävla skit vad jag hoppades att jag skulle ha tid med det. Kanske jag lugnar ner mig efter dessa första fyra veckor, då jag inte vill tänka på annat än kursen.

Så har jag fått besked om att vi kör In exspectatione mortis i sommar. Yes. Vi upprepar succén i en deluxeversion. Tyvärr med två avhopp, så nu ska jag någonstans ha tid med att hitta ersättare och fler jag vill ha med i ensemblen.

Ja ja. Jag fick i alla fall hösten...

Om att faktiskt ta del av ZTVs utbud.

Det var länge sen jag tittade på musikvideor. När jag åt frukost idag slog jag på ZTV och fick höra den här låten. Nästa sönderlyssning, check!!
http://www.youtube.com/watch?v=fLm9OPfNEmQ - Alesha Dixon - The boy does nothing

Fler bilder i juletid. För släkten är värst.

Avslutet på 2008 försvann verkligen fort. Jag hann aldrig tröttna.

Nu sitter jag och är sjukt kall om händerna. Nervositetstecken. Prestationsångest. Det är bra. För då vet jag att jag är på gång. Jag är kall om händerna och nervös inför skolstarten. 17 elever och jag ska genomföra Scenisk gestaltning A 100p. Fyra veckor i symbios. Den dagen jag inte är kall om händerna inför att jag ska undervisa kommer jag börja undra vad som är felet. Kall om händerna är en tecken på att allt är som det ska.

Och inför sommaren... Jag sitter och väntar på beslut som jag inte kan rå på. Bär det så bär det. Annars så var det väl en onetimeonly.


   
Per dansar, är jobbig mot mormor och får ett kusinligt bihäng.
   
Spela spel.
  
Paltkoman gjorde att jag knappt höll mig upprätt.   
Jag och Rasmus åkte skriller.
  
Per åkte lite.
   
Morbror Håkan vågade sig ut en bit.
 
Oroliga pensionärer vid kanten...

118100, ger svaren på alla existensiella kriser.

Jag som skulle skriva ett frodigt och svulstigt blogginlägg. Jag fastnade i den digitala minnesvärlden i form av fotografier från 2004. Min Donnertid. Min tid som trea på gymnasiet. Sista spurten. Jag är så glad att jag har foton till hjälp för att minnas. Nu är jag med och skapar nya Donnerminnen. Det känns rätt fint. Sitter uppe sena kvällar för att planera kursen som startar på torsdag. Det ska bli såå roligt, men det kommer ta mycket tid av mig. Eftersom jag är med i MCklubben Los Planeringsfascistas. Sitter nästan och klockar övningar och pass. Kommer bli en stor skillnad från förra kursen.

Lördagskvällen spenderades hos Ekengrens, Julia och Hanna hade mysig hemmakväll och jag var Steve Urkelgrannen som trängde mig på mitt i middagen och skrattade högt. Vi såg Sex and the cityfilmen och jag tyckte den var bra. Visuellt härlig, att få njuta av kläder och skor och 40-50åringar som har sex. Bra tv, bra tv!! Jag har knappt sett tv-serien mer än att jag vet vad de fyra kvinnorna heter och vem Mr Big är. Så jag grinade inte lika lätt som Julia när det blev jobbigt för dom eller sådär filmiskt vackert och lyckligt. För hon har försprång i sin relation till Carrie, Samantha, Miranda och Charlotte. När filmen var slut fånade vi loss och det hela slutade med att vi började skicka frågor till 118100. Jag började med att skicka "Hur kommer Julia Ekengrens år 2009 att se ut?"
Svaret satte igång ett vansinnesskratt: 
118100 tror att år 2009 kommer bli Julias år, vi tror att hon kommer att gifta sig och skaffa sitt första barn som kommer få det fantastiska namnet Leif. Vi hörde också en liten fågel viska att Julia kommer få en stor löneförhöjning. Ha ett fantastiskt 2009!
För de som känner Julia och vet hur hennes 2008 såg ut är det rena rama galghumorn.
Julia skickade och frågade "Är Ida Wahlgren fertil?" och svaret kändes betryggande:
118100 tror att Ida Wahlgren är fertil och en vacker dag kommer fylla sin livmoder med en liten bebis. Ha en bra dag!
Lillasystern Hanna frågade vad hennes högsta önskan är. Svaret innehöll nåt med en ponny och en drömprins. Bra att veta liksom. Jag undrar vem som sitter och svarar på dessa sms? Och om det finns en ledig tjänst? Jag skulle älska att sitta och komma på sjuka svar till folks frågor! Vad tror du Jenny T, är inte det jobbet du drömmer om? Som ska bli det du försörjer man och barn på???

Och här... Lite bilder från tiden när 2008 blev 2009 och allt börjar om på nytt. När alla får en ny chans.


  
  
Får jag lov? På bild fyra så "gnussar" jag och morfar. För er som följt Dansbandskampen så vet ni vad jag pratar om.

   
  
Pappa vann lite pengar på någon slags idrottsutövning.
Som investerades i att familjen Wahlgren skulle få smaka på hummer.
Och ja, det smakade precis som kräftor. Bara mycket, mycket mer.

 

Foto bordet runt.

  
Kusinbrottning. Utan viktklass.En början på något nytt.

På nyårsafton var jag hemma med familjen. Min lillaste kusin Rasmus och morbror Håkan var på besök och eftersom jag är den ende i familjen som vågar(älskar!) att skjuta raketer var jag regissör, dirigent, vid tolvslaget. Dock har jag tröttnat lite, spänningen har släppt, det var länge sen jag fyllde 18 och fick köpa mina första raketer... Nästa nyår tror jag att jag vill lägga pengar på något vågat. Inte de vanliga enkla pang pang. Något exceptionellt. Typ skriva nåt i himlen. Ett meddelande, Undrar vad det kostar...

Första dagen på nya året. Morbror Håkan, Rasmus och jag åkte ut till Follingboväten och åkte skridskor. Första stegen ut på den blanka isen var svindlande. Man kunde se rakt ner på botten. Det kändes som om man gick på vatten. Till en början vågade jag inte åka längre ut. Men när jag såg att andra var ute och promenerade och åkte på isen så tog jag och Rasmus raka vägen över väten, två gånger fram och tillbaka. Stundtals chockartat avgrundsläbbigt, att glida över spegelblank, glasklar is och se ner flera meter till botten... Stundtals otroligt fascinerande att glo ner i djupet, frihetskänslan av att ta sig fram. Jag ville knappt sluta åka. Varför har jag inte åkt skridskor på typ 10 år? Underbart! Vi åkte dit idag också, med Per och mormor och morfar, som denna vecka också fått vara farmor och farfar. Dom vågade inte heller sig ut nå längre på isen, för dom tittade ner alternativt trodde de skulle bryta alla ben i kroppen om de halkade. När man kommit över hur läskigt det är så infinner sig ett läge av någon slags totalt livsfarlig frihet. Jag kan leva, jag kan dö. Tjoohoo, nu går det undan!

Fler bilder finns hos mina föräldrar. Men nu sitter jag i min lägenhet och lyssnar på havet. Och tar emot två av bilderna på msn av min bror.


Nyårsklädd! I mitt reafynd från Vero Moda. Volanger for the win!


Ida vill bara åka, åka, åka, lite till, lite till!

hits