Komma hem till en dröm.

Ikväll har jag och min bror åkt med far till När för att se det gotländska visspelet Teid´n star still de är mänsku sum gar på den underbart vackra scenplatsen Närsakar. Min kompis Jenny var med och sjöng ett fint litet solo. Ville höra mer av henne, har inte hört hennes röst sen gymnasiet. Hon håller än. :) Så var pappas kompis Walle med i orkestern och hans döttrar Josefine och Johanna statister. Sjukt att dom blivit så stora. Johanna går liksom i sjuan! Jag köper det inte. Det var hur som helst en mycket mysig föreställning som byggde på gotländska sånger och texter. Alltså, hardcore gotländska, dvs gutamål. Inge fö turistaa direkt... Ibland fattar inte ens jag. Man måste koncentrera sig lite.

När vi kom hem hade mamma haft middagsbjudning med sin styrelse i Sjuksköterskor mot tobak. Dom är här ett helt gäng för att gå på Almedalsveckan. Kylskåpet står fullt av rester. Det kändes som en mat-dröm att få äta kräftor, rökta räkor, jordgubbar och massa annat gott sådär klockan kvart i tolv. Ljuvligt.

Jag har kommit på mig själv med en sak. När jag surfar på facebook och kollar in gamla kompisar/bekanta/ansikten jag känner igen så ser jag att en del av dom blivit väldigt slimma och smala (till och med tjejer som alltid varit smala). På sina "taggade" foton ler dom vita och jämna leenden som inramas i ett mycket bruntbränt ansikte. Bilderna består mest av partybilder från andra länder med färgglada paraplydrinkar och iscensatta knasbilder för att visa att man kan vara ful ibland också. Mina fördomar slår in, jag tänker direkt att det är på låtsas. Det känns hemskt. Kan inte folk få bli smala, bruna och festa loss oversea utan att mina fördomar ska hinna ikapp eller misstankar födas. Jag misstänker instinktivt att dom inte är nöjda med sig själva, att dom tänker för mycket på att polera sin yta eller olja sitt sociala kugghjul. Att dom hetsar sig själva att bli smala, bruna och hinna med att leva det där livet. Och vara idealsnygg samtidigt. Varför kan jag inte bara tänka "åh, hon äter säkert klokt och tränar säkert bra och mår säkert förträffligt!"? Näh. Konstigt vad ens fördomar och förutfattade meningar kan bära med en på för tankeeskapader. Jag ska tänka gott om alla människor. Som utgångspunkt.

  
Vi åt mat på Fransan i När.

  
Bil.


Tog bara ett kort. Tyvärr inget på Jenny.
Vågade inte ha kvar kameran ute för jag trodde på regn.

Kommentarer:
Postat av: Eleonor

Min farmor var också där, du såg förmodligen henne utan att veta att det var hon ^^

Postat av: Peter Andersson

Tjipp! Galen som vanligt, har läst ikapp din blogg! Räven såg typ äkta ut, men när man skådar in bakbenet såg det lite stelt ut! ;)



Sitter på tåget från Grebbestad och har fjortistjejer som inte kan hålla tyst, trots 1:a klass! Mycket irriterande!



Kram på dig!

2008-07-06 @ 19:09:10
URL: http://friheten.livejournal.com
Postat av: julia

ja fatta precis va du menar me de där facebooksyndromet... seriöst så tro r ja lite på dina fördomar. VISSA är nog exakt så, har gått ner ett par kilon, blekt tänderna å blonderat sig ännu mera - å detta måste dom visa upp för alla som tyckte dom var fula en gång i tiden - va gör man. joooo faaaaaceboooook å så adda man sig själv på minst 500000 kort å lägger till folk man knappt känner för på detta vis kan nån förhoppningsvis nämna för hela byn att denna person idag e jäkligt het hahah! vissa är nog bara snygga, lyckliga å har typ gått ner i vikt av ren j'kla slump... som jag :)

puss på skinkan

2008-07-07 @ 11:48:09
Postat av: jenny

Gud vilken humor för jag å David pratade precis om det häromkvällen! Att såfort jag ser smala och sundan människor som inte vräker i sig godis å andra onyttiga trevligheter, så tänker jag liksom 1. De är tråkiga och ytliga människor som bara bryr sig om det yttra 2. Det är synd om dem. De har dåligt självförtoende och deras hela liv går ut på att söka bekräftelse och för att få den måste de vara smala och snygga!

Det är ju sjukt egentligen, för vad är det för fel på att va sund och nyttig?

Försöker jag tänka. Men det går inte, så jag håller fast vid mina teorier.

puss på dig

2008-07-07 @ 13:56:41
Postat av: julia

e vi bittra för att andra faktiskt e nyttiga å ser jäkligt fräscha ut bara.... hmmmm en tanke som kom flygandes :)

2008-07-07 @ 15:02:02

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits