Korrektion.

Veckorevyn finns ute redan idag!! Men den var inplastad så jag kunde inte läsa den i butiken, får den på posten imorgon.. GAAH!! Man får ett par vantar på köpet!! GAAAAH!!!


Idag: Plugga. Imorgon: Tenta.

Jag känner mig cool med tentan imorgon. Har pluggat heldagar måndag, tisdag och onsdag. Nu står hjärnan på "overload" och jag ska inte ägna någon längre tid till det. Hoppas det sitter kvar någon dom helst kunskap imorgon klockan 8 till 13 då den ska skrivas. Min första salstenta.

Mina föräldrar har varit här i några dagar, det resulterade i att jag inte lagat någon mat sedan i söndags. Lyx lyx! Vi har besökt min biologiska morfars grav, ätit gott, hängt på Arken - gått på söndagsfikat och sett på Catch me if you can på Arkens stora duk och så var dom på Benny Andersons Orkester i Globen i fredags. Avundsjuk!!

Det är en sak jag inte fattar... Hur har kommunen råd att ha en ständig lövblåsare i Luthagen??? Jag svär, minst två gånger om dagen är han här och blåser löv! Stackars min bror som bor på bottenvåningen. Han för ett jävla liv!! Jag kan inte ha min franskabalkongdörr öppen för att det är så jobbigt ljud. Ja ja, det kunde ha varit värre.

Nu ska jag kunna pedagogikens historia från medeltiden till dagens. Har precis skrivit lite om borgarnas nya förslag att återinföra de 3 gymnasieskolorna. 1) Teoretisk examen - förberedande på högskolestudier. 2) Yrkesexamen - fördjupande yrkeskunskaper. 3) Lärlingsprogram - lära sig yrke på arbetsplats. Vad tycker ni om det förslaget?? För och nackdelar? Det är sånt jag pluggar om... :)

Snart är det juuul... Längtar efter den gotländska vinternatten. Och myyyset.

Imorgon kommer nya numret av Veckorevyn ut. Jag har hört att en skitsnygg nykterist är med i den. Lookilooki... Hoppas att jag inte gjort någon groda eller rent av farit med osanning om något. Det skulle vara jobbigt.

oanständig, något lögnaktig reklam
KÖP VECKOREVYN IMORGON! SNYGG NYKTERIST POSERAR ENDAST IFÖRD ETT PAR LUISVITTONHANDSKAR!
(I nästa nummer sväljer samma nykterist  Ebba von Sydow hel, för hon är så liten och chiiick)

IKVÄLL är det säsongsstart på Ugly Betty! Jag missade massa avsnitt halva förra säsongen men jag hoppas det inte kommer påverka min upplevelse ikväll. I löööööv Ugly Betty! Det är fartfyllt, färger, karaktärsskådespeleri och mode! What not to love?

Senare uppdatering: NEEEJ, det var ju Ugly Betty igååår!!!! FAAAN!!!


 
Morfars grav och mitt studiesystem. Och ja, det är Whitney på datorn.
I-I-I WANNA DANCE WITH SOMEBODEEEYYYY!

Laxomani och familjenytt.

Jag tror jag är beroende av lax. Mest rå lax, sushilax. Undrar vad det är i laxen som får det att vattnas i munnen på mig. Det är så vansinnigt gott. Rå lax doppad i soya. Wasabi. Ingefära. Sushiris. Och maki med lax, avokado och gurka. Det krävs inte mycket för att få mina smaklökar att dansa! (I miss Göteborg och SUPERSUSHI!! Där kan man äta sig mätt!!)

Igår var jag och Per i Stockholm och åt middag med mamma, pappa, Pernilla och Fredrik. Restaurangen heter Pelikan och ligger på Söder. Jag åt lenrimmad fjordlax... :D Det var en ganska psykad middag, jag och Fredrik var otroligt barnsliga och freakade loss lite i överkant, tyckte Pernilla, mamma och Per. Pappa bara skrattade. Vi kastade is på varandra, tog fula kort och slogs med servetter. Och när jag sa att jag skulle vilja ha lite mer vatten ställde pappa fram ett nästintill tomt glas till mig. I tron om att det var några sista droppar vatten jag hällde i mig blev jag lite förvånad av att det smakade öl. BLÄÄÄ! Pappa skrattade för han trodde jag skulle se att det var öl i glaset. Jag förstår inte öl, blääää... Det smakar ju bara alolkokohoholol. BLÄÄÄ...
På mammas och pappas hotell fanns en mycket inbjudande möbel vid hissarna, jag var bara tvungen att slänga mig på den!
http://www.youtube.com/watch?v=o82etcef9gY - titta och njut. Detta är Ida när hon är som bäst.

Återupptäcker Britneys tidigare låtar. You drive me crazy är vassvass pop! Annars är jag lite kär i Shirley och Sonjas vibraton just nu. Shirley - En annan väg. Sonja - Här står jag.

Tenta på torsdag. Jag börjar känna mig lite stressad. Det ska nog gå bra... Annars kan man alltid göra omtenta.


            

Tenta coming up och röstbank.

Torsdag nästa vecka har jag min första saltenta. Mellan 8-13 ska jag besvara frågor på ett papper om pedagogikens historia i Sverige. Ska bli ganska kul faktiskt, jag känner mig taggad, även fast jag knappt tittat i böckerna ännu. Är mest intresserad av 1900talet och folkskolan. Intervjuade min mormor om hennes skolgång till seminariet igår, det var rätt jobbigt att lyssna på. Hon har verkligen gått LHS, som Andreas morfar tydligen brukar uttrycka det - Livets Hårda Skola. Fick hålla tillbaka mina tårar när hon berättade om hur fattig hennes familj var (och inte blev det bättre av att 14 ungar är ganska många kids) och hur de blev mobbade av de rika barnen i skolan. Svårt att förstå hur min gulliga lilla mommo en gång varit ett fattigt bondebarn som blev mobbat av överklassungarna, svårt att se min söta lilla mommo sitta alldeles tokhungrig i skolan då skolan inte bjöd på mat utan på sin höjd torra mackor med mjölk och hur de fick gå ½ mil till skolan och ½ tillbaka varje dag. Inga skolbussar här inte. Mommo tyckte skolan var skitjobbig och tråkig och ibland kunde hon inte ens gå till skolan för att hennes enda par skor var på lagning. Det känns så jävla avlägset, detta var i 40talets Väte. Jag gick i 90talets Terra Nova. Tiderna förändras, och det är en av frågorna på tentan tror jag, var är vi på väg? Vi har läst om dagens skolmentalitet/samhällsmentalitet, hur vi har gått från 70talets paroller om ickesegregering och jämlikhet till 90talets indivduella frihet och effektivitet. Om solipsism, hur vi går mot en mer egocentrisk mentalitet. Sköt dig själv och skit i andra. Det enda som existerar är jag och mina upplevelser. Ser vi inte redan nu dessa tendenser? Hur vi unga skiter i att anpassa oss till andra, it's my way or no way, jag går först, jag ska leva mitt liv till fullo, först då är jag lycklig nog att kunna göra andra människor lyckliga.

Igår fick jag ett trevligt mail på filmcafe.nu och idag ett trevligt telefonsamtal. Jag ska få göra ett röstprov och eventuellt läggas in i en röstbank. Dreams are coming true..! Jag vill jobba med min röst och utveckla den, kanske får man nåt jobb här? Se upp Andreas Nilsson, för nu kommer JAG!

Ikväll blir det Jazzbaren med Andreas och hans vänner. Vi har tänkt snygga upp oss och matcha våra outfits. Ett fräscht litet cocktail-par! :D

Livet som Fru Blå och Gösta Ekman.

Idag har jag en klumpig dag. Jag går in i väggar och tappar saker. En riktig Papphammardag. Snubbel snubbel, hoppsan, hejsan... Crash boom bang. På tal om Gösta, såg Sopor med Per för någon dag sen. Gösta Ekman, vilken lirare. Han måste ha tusen blåmärken och hundra brutna ben i kroppen, den gubben. Ungefär som Rickard i min klass på Wendelsberg. I miss Conny Blom and all the others!

Här händer grejer. I lördags var det reccefest i huset och temat var Cluedo. Wow, tänke jag, nu ska jag vara ambitiös med min kostym. Så jag sprang på Myrornas om vartannat och hittade till slut en hel outfit för Fru Blå, blå 80talsfirmafestdress, blåa naglar och blått blingbling på fingrarna. När jag sedan kommer till festen, helt blå (tänk inte RobinsonRobban!) så var det självklart bara jag som klätt ut mig. Tydligen är inte det tradition att klä ut sig på husets fester. Jag kände mig nästan som Bridget Jones i sin bunnykreation, men bara nästan. Jag hade en trevlig kväll i alla fall. Reccespexet gick över förväntan. Eller, det fanns väl ingen direkt förväntan... Vi gjorde Rödluvan och Vargen, när vi kört igenom den en gång så fick publiken välja genre. Det blev romantiska komedi, hårdkokt action och pedagogiskt barnprogram. Mina tre favoriter! Vilket flyt! Folk i huset tyckte det var roligt att vi gjorde någonting överhuvudtaget och att vi vågade oss på något så läskigt som impro. Reccar rockar! :)

Tiden går och vi med den. Pjäsen har jag sneglat lite mer på nu. Ska bara bli av med min tenta om en vecka, sen kan jag nog skriva lite mer. Om jag inte behöver göra en omtenta vill säga. Men jag är taggad inför sommaren, det kommer bli jävligt bra känner jag. Jag tror på mig själv mer nu, att jag faktiskt har något att berätta.

Hemlängtaaan...

Mamma och pappa kommer hit i helgen och Per åker till England en månad på söndag.

Nu ska jag tvätta klart och läsa lite pedagogikhistoria.


        

Just ja, biljettsläpp...

Tänkte gå in och boka biljetter till Macbeth - Alla dör på slutet med fantastiska 123 Schtunk. När jag öppnar ticnet.se står det att jag står i kö, över 15 minuters väntetid. Sicko? WHY? Kom då på att biljetterna till Melodifestivalen 2008 släpptes klockan 09:00... Jag och Per har redan säkrat oss genom Melodifestivalsklubben. Det känns skööönt. Detta året ska vi inte se Göteborgsdelfinalen, utan vi åker till Västerås. Ska bli spännande. Det händer mycket i Schlagerland nu, låtarna har släppts, eller, publicering av kompositörer och låtnamn är ute i luften och det spekuleras helt crazy, I like this circus!

Nu väntar mitt första dubbelpass med föreläsningar. 10:15-12:00 och 13:00-15:00. Pedagogikens historia 1970 och framåt. Nu jävlar! Det ska snackas friskolor och Montessori! Jag tar fajten! Let's boogie!

Panikteater och annat som händer.

http://www.panikteatern.se/turnefoto/2007ht/gunsta.html - Här kan du se bilder från när Panikteatern besökte Gunsta (stället där jag och brorsan bedriver vår barnteaterverksamhet.) Panikteatern har ett skitkul koncept, att de kommer med färdiga produktioner men plockar statister från de som arrangerar. I årets pjäs fick vi statister spela entrepenörer i Eninge kommun i pjäsen Blixtrevision i Eninge. En väldigt bra bearbetning på Gogols Revisorn. Väldigt roligt, intensivt och underhållande. Bra teater för folket och den breda massan! Tjoho!

Annars då? Hänger på Peddan (Pedagogiska institutet) där jag läser kurslitteratur, umgås med Andreas, dansar street, leker med Kristian och Henrich... Living the good life! Men jag tror jag börjar bli sjuk.. Host host, ynk ynk. Inte roligt nu, det händer ju så mycket spännande saker!

Varje dag får jag kreativa flashar om hur jag ska jobba med mina elever på Donner. Första årskullen kommer få så enormt med uppmärksamhet och kärlek, det kan jag lova! De som kommer åren efter kommer få enormt med uppmärksamhet, ERFARENHEToch kärlek, förståss!! :)

Stureplansprofilerna dömdes idag till 4 års fängelse. Och jag tjöt av glädje! Det bara kom över mig, dom jävlarna ska få sitta där!! Hoppas bara att det är rätt beslut. Att rättvisa skipades. Hur fan ska man veta det? Jag utgår från att rätt beslut har tagits. LET THOSE SNOPPDJUR BURN IN HELL!!!!!!!!!!!!!!!

And now, for something completely different.


  
Gunsta, here we go!

   
Fika på Ofvandahls.

  
Lekstuga på Claes Ohlsson.

  
1. Tysk - i - säng. 2. Jag färgade håret på Kristian. He's now a brunett.  3. Ida.

Svar på hemtentamen.

851204 - G

OOH DE LA LYY!! Jag har fått mina första 7.5 högskolepoäng! JIPPIIIE!! GODKÄÄÄNT, chalalalalalaaaa!!

Detta ska firas med att gå på Uppsala Stadsteater ikväll och se Franziska tillsammans med mina boys, brorsan Per, Knugen Kristian, tysken Henrich och finaste finaste Andreas.

Och såklart ska jag sitta hela eftermiddagen och jobba för mitt G i nästa delkurs, pedagogikens historia.

CEEELEEBRATE GOOD TIMES, COME ON!

Sill till lunch?

I julas lärde jag mig att äta sill. Innan dess hade jag tyckt det var avskyvärt avgrundsläbbigt att äta. Men idag har jag köpt en burk med senapssill och äter det med knäckebröd till lunch. Vart är min scoreboard med mina vuxenpoäng och hur ligger jag till??

Andreas tycker jag är lite barnslig för att jag inte dricker någon social vuxendricka alls, varken kaffe, the eller alkoholhaltigt, och för att jag gillar sockerchockchoklad mer än de med 70+% kakao. Jag har svårt att se mig själv som "vuxen" i den bemärkelsen. Som ni vet är jag allergisk mot allt vad normer heter och hur saker och ting "ska" vara. Rebell for life! *räcker ut tungan, barnsligt som sig bör*

Jag längtar efter ön, mitt jobb, min familj, mina vänner...

Hur mycket kan man längta efter en röst? Lyssnar nu på min vän Dave som brukar sitta och spela på Drottninggatan i Stockholm. En fet liten skotte med rött helskägg som druckit allt för mycket alkohol i sina dagar. Men vilken röst... Jag måste åka och lyssna på honom när han sjunger och ger underfundiga skamliga förslag på underbar skotsk dialekt snart igen. Första gången var Alla hjärtans dag när jag gick i trean på gymnasiet och hade praktik på SVT. Drottninggatan var full av röda hjärtan och kommersiell skit och lyckliga par och blängande bittra singlar. Då plötsligt hörde jag honom. Och tiden stannade. På riktigt. Som på film. Jag kunde bara stå och lyssna på honom. Allt som fanns var Breakfast at Tiffanys och en rödlätt skotte. Jag kan börja gråta när jag hör hans version.

Nej, nu har jag skjutit upp min läsning allt för länge. Dags att ge mig i kast med Kontrasternas spel - En svensk mentalitets och pedagogikhistoria.Nu har du fått din egen tandborste här hos mig.

Back to reality, oh, there goes gravity!

16:53
Peter Jöback smeker mina trumhinnor. Andreas är på väg hit. Jag har läst en mycket intressant kursbok i två timmar nästan i sträck. Nu ska jag och Andreas till Ikea och Elgiganten, min telefon är klar. Det är sol ute. Löven flyger i den värmande höstkylan.

Jag har varit hemma på ön en sväng, jobbat på gymnasiemässan. Det känns lovande för min teaterprofil på Donnergymnasiet. Och jag fullkomligt älskar hela skolan, helheten, lärarna, eleverna, platsen... Det är nästan läskigt vad nöjd jag är. Får det vara så här bra?

23:41
Igår var jag i Göteborg och hade teaterkommitémöte. Jag har kommit på att jag inte längre är rädd för konflikter, men att jag är dålig på att ta ställning. För jag vill lyssna till punkt på båda parter, sen sova på saken och säga kanske en eller två kloka meningar dagen efter, utan att "välja sida". Det kanske bara är onormala jag som funkar så.  Jag tror jag är mest feg. Feg och lyhörd, jävla kombo.

Efter mötet åkte jag till Landvetter för att få åka hem till käraste Uppsala. MEN... Allt verkade okej, skulle flyga med Sterling för första gången, och vi klev på. Somnade direkt. Efter 20 minuter fick vi kliva av flyget. Det var något fel på planet. Vänta vänta vänta... Mer information, vi kommer inte lyfta förrän om över 4 timmar. GAAH! Ringa mamma och kolla tåg, alla tåg fullbokade. SUCK. Så det blev 6 timmar på Landvetter, Sveriges INTE roligaste flygplats. Men jag hängde med lite Junis fjortisar från Skellefteå, vi körde varandra i bagagestrollys tills vi blev tillsagda, lekte Djungeltelegrafen, kastade godis på varandra och gjorde flygvärdinnekoreografi till populärmusik. Det gick väldigt smärtfritt faktiskt. Så runt 00:30 var jag i Uppsala och finaste Andreas kom och mötte mig och följde mig hem denna sena söndagnatt och tidiga måndagmorgon.

Just ja, på lördagen såg jag Wendelsbergstreornas (Teater Hybris om jag får be) genrep på Woyzeck. Vilken grej... Grät och blev helt matt på slutet. Skumt att se den här konstellationen bara. Vill se den igen, jag kände inte att jag fattade allt. Efter det såg jag Skåd2s barnteaterproduktion - Momo eller kampen om tidenl. RYSLIGT BRA! Riktigt bra jobbat! Kul att se de gamla ettorna kicka ass. Efter denna fetkulturupplevelse begav jag mig till stan, åt 12 BITAR SUPERSUSHI med Julia och myste i hennes soffa i hennes finfina lya i Kålltorp och såg Smala Sussie. Sen kom Linnea och Alex och vi såg Bring it on. En mysig kväll! Så avslutades den med att få krypa ner hos Julia i dubbelsängen. SWEET.

Imorgon har jag seminarium. Det ska bli intressant i många bemärkelser.        
Ut på promenad med min gudson Wille och pappa.

  
Woyzeck och mys hos Julia, vars ben syns på sista bilden.

ÖIJN.

Nu är jag hemma pa öijn. Idag har jag varit på Gotlands gymnasiemässa. Donner ägde som vanligt, vi är minst, bäst och snyggast! Jag älskar min arbetsplats och dess personal, och såklart - dess elever!! Är nu helt slut i kroppen efter att ha stått upp hela dagen och trött i käften för att ha pratat så mycket.

På eftermiddagen, tidig kväll, gick jag och pappa och lånade Wille, familjen Ekengrens hund. Min gudson. Han har växt till sig lite och blivit lite lugnare tycker jag. Det var en skön timme i skogen. Det är så spännande hur en plats kan bli så magisk som ens barndoms skog. Jag kan varenda stig men ändå, det känns outforskat med vuxna ögon.

     

Rulltrappan i Uppsalas nya konserthus är röd. Som röda mattan. Snyggt. Peter Jöback berörde. Och rörde min mamma. Wille är min lilla hundkille. Och jag diggar keramikfågeln som står i vår trädgård.Jag längtar efter han som finns i Uppsala.

Livet som sådant.

Nu har jag gjort 3½ av 4 frågor på hemtenten. Don't ask.. :D Jag har gjort vad jag har kunnat. Ska köra sista delfrågan efter lunchen nu. Sen framåt sexsnåret åker jag till Arlanda och chansar mig hem på 20:00planet. För imorgon och på torsdag är det gymnasiemässa i Visby. Då ska jag vara där och snacka mig varm för mitt livsuppdrag och äventyr som börjar nästa höst.

På fredag eller lördag åker jag till Göteborg och har Junisteaterkommittémöte på söndagen. Tänkte hinna med att se Wendelsbergstvåornas barnteaterproduktion Momo eller kampen om tiden. Hoppas också åtminstone få en skymt av Woyzeck, treornas produktion, också... Och så supersushi med Jullanbullan och träffa Linnea och Alex!!

Helgen som var kom mamma på besök. Det var sköna dagar och ingen kan lägga ner ens tentaångest som mamma gör. It's gone! Vi var på Peter Jöbacks konsert. Han berör mig så himla mycket med sin röst. Det finns en slags svärta i den som bara kan komma från ett gammalt tjockisbarn. (Peter Jöback, svärta? Jo, det är faktiskt så!) Det var en jäkla bra konsert! Och så fick mamma krama honom efteråt, allt kom till sin fulländning. Han är ju en så fiiin sjäääl!

Nej. Dagens schema: Äta lunch - spaghetti med spenatochbaconröra. Göra klar hemtenta - gå till pedagogiska och låna bok. Träffa Andreas så mycket jag hinner.. Packa. Leta teaterkursinfo att använda på mässan. Kolla biljetter till GBG. Åka till Arlanda. Long live life!Att sova med dig är det bästa jag gjort på länge.

hits