Utom kontakt.

Imorgon börjar äventyret. Repveckan. Jag kommer inte vara kontaktbar. All fokus på föreställningen.

In exspectatione mortis. I väntan på döden.Design: Maria Tofftén. I like it a lot!! 

Om att vara 16 år igen. Emotionellt och humorellt.

Återkomst och födelsedagsfest hos Henrich i lördags. Grilla, prata och skratta. Vi firade Penrich som sig bör, med gamla skämt i nytt format (Tack Viktor, Tudor vs. Duracell trodde jag aldrig skulle föras på tal igen). Tyvärr glömde jag kameran, men det var ändå skönt att slippa den där hetsen med att dokumentera allt. Fick leka lite med Benjamin, Tobbes lille sork. Vilken liten gullis! Jag tycker det är så spännande när barn börjar bli karaktärer och få attityder, när dom börjar att bli någon.
Med på grillningen var han som jag kallar min highschoolsweetheart. Ni vet, den där man trånade efter man aldrig fick under perioden då känslor var som starkast. Vi har setts en del sen vi slutade gymnasiet, och jag har inte märkt av det på ett tag men jag förundras ändå hur han får mig att känna mig som 16 år igen. Jag hamnar direkt i någon slags underposition och inuti mig blossas en 16årings kval upp till ytan. Varför blev det aldrig vi? Jag kommer nog alltid känna mig ful och dum och fel när han är nära. Fast det inte är hans fel, så känner jag mig som världens tönt. Ingenting jag säger är smart nog, mina historier är inte roliga om inte han skrattar.. Jag känner mig inte alls som 22 år och stabil då. Och det skrämmer mig lite. Varför värderar jag fortfarande hans åsikt? Är det något i hans sätt? Han kanske får andra människor att känna likadant, även de som inte skrev dikter om hans bruna ögon och disorienterat gick in i väggar när han gick förbi? ELLER... Så vill jag leva på det smärtsamma romantiska minnet? Att jag tycker det är lite filmiskt vackert på något sjukt sätt att vara fången i kärlekshistorians ärriga korridorer? Ja. Så måste det vara.

Efter grillningen gick vi ner på stan och Surfers. Några drog vidare och kvar satt Henrich, jag, Krille och Peta K och lyssnade på livemusik. Så körde vi Henrich till båten (TOFFEL att åka till tjejen på fastlandet med båten som går kl 03:30!) och efter det Max drive-in. Då knackade någon på rutan och ville ha skjuts till Kneippbyn för att det inte fanns nån taxi att få tag på. Eftersom vi värnar om turistnäringen på ön lät vi dom åka med. Edward och Tekla från Stockholm-Lidingö. Dom lovade oss skjuts om vi kom till Stockholm nån gång. Eftersom jag är en sån stalker kollade jag upp dom på birthday.se och facebook nu och ser fulla namn och adresser. Skjuts i Stockholm, någon?

Något som sätter lite perspektiv på saker och ting är att gå på 80årskalas. Kickan i Hemse, gift med min morfars bror Lasse, fyllde 80 år och hade kalas. Jag hoppas verkligen mina kompisar kommer sitta med mig i ett partytält år 2065 och fira att vi fyllt 80 år. Och vara så klara i knoppen och med i matchen.Kickan.
 
              
Kalas.

Jävla fejjan!

När man väl lyckats fixa upp ett event på fejjan så laggar sajten. Kass!

Sommarens bästa plåga.

Man brukar tala om musikaliska sommarplågor. Låtar som vi förknippar sommarens minnen med. Soundtracket till sommarromanser eller fester som ballade ur. Studentsommaren 2004 var det nog Haiducii - Dragostea din tei, minns att jag dansade ut 12 år i skolan på Hamnplan 5 med mina Donnervänner till AIHAHIII, AIHAHAAA, AIHAHAA, AIHAHAHA. Sommarens låt då? Vad kommer jag förknippa med sommaren 2008?

Det här är en som gjort intryck.

http://www.youtube.com/watch?v=C8fIVTH0TiM
Movits - Äppelknyckarjazz

Kväll på stan.

...och efter en massa god mat och tårta hos Henrich drog vi ner på stan för att ta pulsen på Stockholmsveckan. Mycket folk. Raketfylla. Brats på Gutekällaren. Gamla vänner och bekanta på Surfers. Allt du förväntar dig av vecka 29.


   
Vägen dit var fylld av.. Ja.

 
...

  
Kön till Gute. Vi pekade och skrattade.

Va e de för da?

E de en vanli da? NE DE E INGEN VANLI DA FÖR DE E HENRICH FÖDELSEDA,
HURRA HURRA HURRA!
Idag fyller Henrich Harder 22 år. Grattis! Jag bjuder nu på TheBestOf Mr Harder. Old school.


En otroligt gammal bild på Kristian och Henrich! Och Benny!
I Viktors kvarter, Klintehamn. Anno..?


 
Henrich som Björn Borg. Kristian som Håkan. Jag som Karlsson. Gymnasiet. Juni 2004.

 
Kristians födelsedag 2005. Vi tryckte t-shirtar med olika locations:
I slept with Kristian...Låt mig utbrista i ett ömt och kärleksfullt: GRATTIS TYSKJÄVEL!

Buttlefesten.

Så var det Buttlefest igen. Min systers pappa bjöd in till sin "lilla" sommarstuga i Buttle, mitt på ön. Enligt tradition god mat, trevliga människor, allsång med pappas dragspel, hälsa på lammen och njuta av det gotländska landets tystnad och mörker. Jag har lite lantlollaambitioner, ser gärna mig själv boendes på landet om några år. Men jag vet att det inte kommer funka, för att jag är så pass mörkrädd. Skulle nog bli sjuk i huvudet av att bo i mörker bland skuggor. Heeeeeeeeere's IDA! För att nästan citera en berömd filmreplik.
Några lamm rörde sig utanför staketet, sprang runt och gick in i sin hage igen. Ut på landsvägen och runt huset. De vita lammen hade röda märken på ryggen efter att ha smygit sig under grannens röda staket och nosat i deras trädgård. Så skulle jag vilja ha det. Kunna vakna på morgonen, ta tidningen och sätta mig utomhus, klappa lite lamm. Per spelade in en väldigt märklig film när jag för konversation med lammen. Varför fick man lära sig när man var barn, att dom låter Bä och inte Mä som är något mer nära sanningen?

    
   
   
    
   
   
  
 

Jag hjärta engagemang!

Det är något visst med engagemang. Jag har sagt det förut om jag säger det igen. Almedalsveckan kan på många håll och med många ögon ses som ett äckligt lobbypartaj där alla kliar varandras ryggar i en röd-grön-blå-(brun?) soppa. Jag säger: Gå på vettiga seminarier! Jag tror att Almedalsveckan kommer fortsätta med Svenskt näringslivsjippon och kvällsmingel med högsta gräddan, men jag tror även Almedalsveckan kommer växa med ideella organisationer. Att det kommer bli en mötesplats där man introduceras och uppdateras, vad händer med svensk folkrörelse? Jag är partisk, jag har bara varit på IOGTrelaterade seminarier, men ändå blivit uppdaterad av vad min egen rörelse sysslar med. Fått en allmänbildande inblick i vad som är på gång. Det är mitt tips till er, gå på seminarier och se vad som är på gång på det område som intresserar just dig! Almedalsveckan är inte bara högtravande ordbajseri. Det är djupt mänskligt och engagerande.

Igår deltog jag och Per (som har klippt sig, snaggat - det är SÅÅ SNYGGT! Min bror är SÅÅ SNYGG!!) på vårt sista seminarie för i år, UNF hade bjudit in ungdomsförbunden att disskutera alkoholpolitik om 20 år. Och eftersom det förmodligen är dessa ungdomar som kommer sitta vid makten då kändes det konkret. Jag bestämde mig innan för att tycka om alla från början, att ge alla en chans. Öppna mig och gömma eventuella fördomar. Det här är människor i min egen ålder som jag borde kunna relatera till. Och jag tycker ju om dom alla, ideologier till trots, för dom engagerar sig i något de brinner för. Jag går ju som sagt igång på engagemang.
MUFs representant håller mig kvar på den goda tanken i 5 minuter. Sen kan jag inte hålla ifrån. Jag hatar henne. Det är helt stört, så fort borde det inte kunna gå. Men hennes överlägsna mimik, hårda, nästan fula tilltal väcker något i mig. Och det hon väcker är hat. Hon sitter och vill legalisera maruijana. Och hon känns sådär vansinnigt verklighetsfrånvänd. Jag försöker och kämpar nästan för att neutralisera mina känslor, men det går bara inte. Jag hatar henne. Det är en läskig känsla. För jag känner inte ens henne.

Men debatten är härlig. Djärv. Ungdomspolitik is the shit! Det är tuffa replikskiften, som iaf inte från vänsters håll inte blir fula. Vänsterns Ida, Grön ungdoms Maria och SSUs Jytte är överens i nästan alla frågor, medan i alliansen finns stora sprickor om bland annat Systembolagets vara eller icke vara. Man känner av ganska fort vem man får förtroende för. Speciellt Grön ungdoms Maria Ferms personliga upplevelser som fd kokainmissbrukare samlar på sig trovärdighet.

Jytte kom lite sent för att hon hade varit på ett annat seminarie. Men så fort hon kommer in och öppnar käften så är hon självklar. I love Jytte.

Jag tror jag är sosse tamejfan.

Det är alltid vid sossarnas tal jag börjar grina i Almedalen. Det är något med historia och solidaritet som får mina tårar att rulla neråt.

Och så hade dom ju Henrik Schyffert som förband. Han sa de mesta grövsta saker och kom undan med det. För det han sa var ju sant.  Lite trist att micken fångar upp hans skratt och fniss för mycket. Han låter så självgod. Och tråkigt att publikens skratt inte hörs, för det var en sådan underbar ljudkuliss.
http://www.almedalsbloggen.se/2008/07/08/henrik-schyfferts-tal/ - Lyssna och njuuut!


Oj. Det här som skulle bli en kort blogg. Hoppsan.

Hmm. Varför?

Min blogg vägrar publicera mitt förra inlägg.

Men nu verkade det gå! Bugg i systemet.

Där ska jag bo.

Tallundsgatan 3 i Visby. En etta på 42 kvm. Med litet kök och ugn som jag längtat efter! Och det lilla matsalsrummet funkar lika bra som sovrum. En 1,5 kan man säga. Läget är väldigt bra för mig. (Julia, det ligger typ vid Gandhi!) Nära till stan och Visby träningscenter och dansskola.. :) Havsutsikt! När jag var och tittade på den låg havet och glittrade utanför mitt fönster. Och jag fick den. Lyckos mig.

Idag har jag varit på två mycket intressanta seminarier på Almedalsveckan. Först frukostseminarie med IOGT-NTO, Fryshuset och Chaplinnätverket, för vuxna barn till missbrukare. Charlie Chaplin var ju ett väldigt känt barn till missbrukare. Benny Haag var där och som vanligt, en pärla. Jag gillar verkligen Benny Haag. Inte bara för hans engagemang fär missbrukarbarn, utan även som skådespelare och människa (speciellt tyskaläraren i Kenny Starfighter! Min fascination för denna tvserie är outsinlig). Samma sak med Fryshusets Anders Carlberg och IOGT:s Anna Carlstedt, så himla bra människor. Anders behöver inte säga mycket för att jag ska garva. Han har en utpräglad stockholmsk dialekt så han blir komisk, på ett bra sätt såklart. Efter detta berörande seminarie om barn till missbrukare gick vi till nästa. IOGT, Junis och UNF höll i tre olika presentationer i rummet mittemot. IOGT om kommunal alkoholpolitik, Junis om sin rapport om kommunens stödgrupper för barn till missbrukare och UNF om folkölsfrågan. Fullsatt lokal. Ikväll är det Mona Sahlin med Henrick Schyffert som förband. Yeehaa!

Komma hem till en dröm.

Ikväll har jag och min bror åkt med far till När för att se det gotländska visspelet Teid´n star still de är mänsku sum gar på den underbart vackra scenplatsen Närsakar. Min kompis Jenny var med och sjöng ett fint litet solo. Ville höra mer av henne, har inte hört hennes röst sen gymnasiet. Hon håller än. :) Så var pappas kompis Walle med i orkestern och hans döttrar Josefine och Johanna statister. Sjukt att dom blivit så stora. Johanna går liksom i sjuan! Jag köper det inte. Det var hur som helst en mycket mysig föreställning som byggde på gotländska sånger och texter. Alltså, hardcore gotländska, dvs gutamål. Inge fö turistaa direkt... Ibland fattar inte ens jag. Man måste koncentrera sig lite.

När vi kom hem hade mamma haft middagsbjudning med sin styrelse i Sjuksköterskor mot tobak. Dom är här ett helt gäng för att gå på Almedalsveckan. Kylskåpet står fullt av rester. Det kändes som en mat-dröm att få äta kräftor, rökta räkor, jordgubbar och massa annat gott sådär klockan kvart i tolv. Ljuvligt.

Jag har kommit på mig själv med en sak. När jag surfar på facebook och kollar in gamla kompisar/bekanta/ansikten jag känner igen så ser jag att en del av dom blivit väldigt slimma och smala (till och med tjejer som alltid varit smala). På sina "taggade" foton ler dom vita och jämna leenden som inramas i ett mycket bruntbränt ansikte. Bilderna består mest av partybilder från andra länder med färgglada paraplydrinkar och iscensatta knasbilder för att visa att man kan vara ful ibland också. Mina fördomar slår in, jag tänker direkt att det är på låtsas. Det känns hemskt. Kan inte folk få bli smala, bruna och festa loss oversea utan att mina fördomar ska hinna ikapp eller misstankar födas. Jag misstänker instinktivt att dom inte är nöjda med sig själva, att dom tänker för mycket på att polera sin yta eller olja sitt sociala kugghjul. Att dom hetsar sig själva att bli smala, bruna och hinna med att leva det där livet. Och vara idealsnygg samtidigt. Varför kan jag inte bara tänka "åh, hon äter säkert klokt och tränar säkert bra och mår säkert förträffligt!"? Näh. Konstigt vad ens fördomar och förutfattade meningar kan bära med en på för tankeeskapader. Jag ska tänka gott om alla människor. Som utgångspunkt.

  
Vi åt mat på Fransan i När.

  
Bil.


Tog bara ett kort. Tyvärr inget på Jenny.
Vågade inte ha kvar kameran ute för jag trodde på regn.

När frisören var klar...

... fanns det hår som räckte till två människor på golvet. Drog av det en bit och tunnade ut det. Så. Himla. Skönt. Och det är fortfarande tjockt. Pappa hade varit hos samma frisör senare under dagen och hon hade pekat på min hårhög. Pappa hade inte sett resultatet än och undrade om jag snaggat mig. När han sen såg mig undrade han om jag klippt mig överhuvudtaget.


Ursäkta det lite för obvious poserande uttrycket. Klockan var mycket och jag ville dokumentera.

hits