Nu börjar livet.

Igårkväll skrev jag på det mest avgörande kontraktet i mitt liv. Mitt första riktiga hyreskontrakt.

- Nu kör vi, Julia!

Vem blir nummer 3 i vår centrala lyxlägenhet i Göteborg?

Jag flyttar in på lördag. Adam kommer hit och hjälper mig.

Skruvat liv.

Mitt liv har tagit trehundrasjuttifnuttifem vändningar de senaste dygnen.

Vi har fått lägenhet. Vid Ullevi - Svingeln. Precis lagom. Inte mitt i smeten, utan 4 minuter spårvagn från den. Jag och Julia. Imorgon skriver jag kontrakt. Vi letar en tredje person då den tilltänkte hoppade av igår. Lite stressigt, kanske? Men jag vet att vi klarar det. För jag älskar lägenheten. Vi ska bo där. Ekonomin är fixad. Och mamma har varit så himla bra, även fast hon är långt borta.

Igårkväll satt jag 4 timmar på Sahlgrenskas akut. Jag hade panikont i örat och tidigare på dagen var jag på vårdcentralen där dom inte såg något fel. Klockan 23:30 fick jag fastställt att läkaren på Sahlgrenska inte kunde se något heller. Så jag tog två panodil och gick och la mig. Idag mår jag bättre men inte helt bra.
Tack till Sofia och Ulrika i Skåd1 som körde mig och tog hand om mig när jag hade så ont.

Jag är helt jävla tok lycklig över lägenheten. Den är så fiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin och jag flyttar in redan på söndag.
Adam kommer på fredag och hjälper mig. Så får jag en massa välbehövlig kärlek i helgen.

Livet är knasigt men vi landar alltid på fötterna. Så länge man tror på det goda här i världen, som de senaste dagarna har hållt sig så långt borta från mig. Så mycket otur är inte mänskligt. Men jag tänker aldrig svika mina ideal. Kalla mig naiv men jag är hellre lycklig. Om man nu får välja sin livsstil.

Bostadsbidrag, here I come!!

Det verkar gå bra för min syster också. Hon har startat upp en webteater som hon nu marknadsför och säljer. Där ska visas nya, utmanade och spännande verk. Jag är säker på att det finns en marknad för det!
http://www.webteatern.se/

Jag är så glad att jag tänker bjuda på några härliga bilder från mitt härliga liv!


idajulia
Ida ovanpå Julia i en säng på Rhodos.

tofta
Julia och Wille på Tofta strand.

glassigt
Ida leker Matrix.

wille
Wille är redo att flyga? Tyvärr stannar han på ön.

Bo Kaspers releasespelning.

Ojojoj. Jag har varit på en av de roligaste spelningarna i mitt liv. Bo Kaspers releasespelning för nya plattan Hund på Bengans skivaffär. Gick med Micke i Show1. Det var vi och en härlig blandning av människor som blivit berörda av dessa Pitepojkar på så olika stadier i livet. Gymnasieflickorna, bissnissmännen, skejtpunkgrabbarna(?) med bihang, medelålders par, unga människor med en förälder bredvid sig...
Bosse är i gasen som vanligt och pladdrar på i vanlig ordning på sin störtsköna dialekt. Eftersom det var en releasespelning hade de inte fulltaliga instrument så Mats fick lira på en pytte Casio utan ingång istället med en mick på dess lilla högtalare. Mats skrattade och sa på norrländska:
- Jag tror det är första gången jag blivit sponsrad av Casio.
Medan Mats senare stämde sin gitarr började Bo prata om Mats:
B - Jo ni förstår att när Mats var liten spelade hans brorsa gitarr, så Mats fick inte börja spela det utan klaviatur och piano, idag är han en av dom bästa i landet. Så nu tar han igen gitarrspelandet...
M - Jo visst... Undrar vad brorsan gör idag? 

Spelningen fotsatte. Den var sponsrad av Burfors och Bohusbanken så massa bissnissfolk där. De hade fått varsin personlig skiva som Bosse skojade om:
- Det är visst inte bara vi som släpper skiva idag.
Killen bredvid mig sträcker fram sin skiva till Bo som tar emot den och skrattar lite.
- Den här ska vi lyssna på sen.
Bo vet inte riktigt var han ska göra av skivan så han stoppar den under arslet, vilket hela publiken kollektivt tolkar som att han dissar killen och skivan något brutalt genom att köra den via röven.  Bo försvarar sig:
- Nää.. Förlåt! Det var inte så jag menade!

Bosse fortsätter publikfria.
- Alla resenscenter och skivfolk undrar om det här är någon slags uppbrottsplatta, mycket trasiga relationer och sånt. Men jag måste bara få tillägga - jag är lyckligt gift med en sexig kvinna. Och hon är i stan nu på Bok&Biblioteksmässan - så jag kommer i alla fall få knulla ikväll!

När Bosse har pratat en längre stund mellan två låtar så öppnar den annars så tysta Fredrik munnen och avbryter Bosse i en mening:
 - Ska vi inte spela låten snart?
Publiken skrattar åt Fredriks plötsliga replik. Bosse skrattar med.
- Förlåt Fredrik, klart vi ska...

Sen stog vi i autografkön. Långt fram. Bosse dricker öl och sträcker ut sin flaska mot oss.
- Vill ni ha lite?
I en nanosekund är jag beredd att svika alla mina ideal för att få smaka Bo Kaspers saliv men greppar verkligheten och blir frågande. Kunde han inte ha druckit Loka?! FAAAAN!

När Micke kom fram till Bo så frågade han om han kunde skriva "Grattis Uffe". Följande dialog är på norrländska. Skelleftemål vs. Pitemål. Underbart.
Bosse - Vem är det som fyller år?
Micke - Det är farsan...
Bosse - Jasså... Hur mycket fyller han?
Micke - 52.
Bosse - GUBBJÄVEL!

När jag kom till siste bandmedlemmen Michael så lutade han sig fram över bordet och sa något till mig. Jag var på väg bort och undrade vad han sa. Han svarade att jag inte skulle slänga ihop omslaget direkt för att pennorna kladdade och så log han stort och mjukt. Alla killarna såg en i ögonen och var mycket trevliga. Ett slags lugn låg över dom.
Bo Kaspers Orkester har mognat. De känns tryggare och vuxnare. Jag tror att "uppbrottet" var nyttigt för alla parter. De insåg att de hör ihop och ska skapa tillsammans. Det är kärlek det!
Nu ska jag lyssna på plattan och bilda en uppfattning. Har redan fattat tycke för En man du tyckte om.


boko
Bosse, Fredrik och Michael.

casio
Mats med den lilla Casion.

Du eeee min maaaaaan...

O ja veet du gööör så gott du kaaan Fast du inte tycker att du räcker tiiill Men du får tycka vad du vill Jag älskar deeeeeej o jag ber du måste tro på mig, det betyder allt att vi två har varaaaan Du eee min maaaan!

thatsmyman
Han kan laga mat, också. That's my man!

pussminman
Åååh, snuff! Den sliskigaste och sockersötaste bilden ever.
Men det är kärlek.

Tre bloggar jag läser.

http://leno.blogg.se - Min vän Jenny som blandar skratt med gråt med knytna nävar och en bebis i magen
http://perwahl.blogg.se - Min bror Per som inte är glad över en ev. Jan Björklund som skolminister
http://chulii.blogg.se - En av  mina bästa här i livet och blivande sambo Julia, nu som brunett

Och förresten, överklaga Idol-juryn! VILLE NISKANEN!!! En riktig pärla! Hoppas på den där wildcardchansen. Annars kommer jag sluta titta på Idol. Så de så.

Helgen som var.

Vilken liten minisemester... Fredageftermiddag-kväll, lördag, söndag och måndagmorgon hos Adam. I hans hippiestuga. Inredningen är oförändrad sedan 60talet. Underbart! Dit kommer jag åka fler gånger. Kommer nog truga mer på att få komma dit än att han ska få komma hit. Haha. Dyrt men mysigt.

Ringde en dam på annonsen. Värsta bajscentralt. Ska gå på visning på onsdag. Får se om det är så bra som det låter. Will tell you more later.

Idag på repetitionen så fick vi häxor sjunga. Kommer blir döläckert.

Gaah. Gick upp vid 5 idag för att komma med tåget. 

Lyssnar på lite Eurovision 2006. Finns låtar som fortfarande svänger rejält.

Att flytta känns mer och mer aktuellt. Är färdig med internat nu. Vill leva (centralt) i Göteborg. Det får kosta vad det vill kosta. Typ. Jag är redo att laga min egen mat! : ) Och bo med älskade Julia.

Män jag saknar.

Fick ett mail av min gymnasiementor Björn Sölvhammar. Jag hade frågat hur läget var.

Jo, här är full rulle och jag är mer förvirrad än vanligt. Häromdagen lade jag fyra böcker på biltaket och åkte iväg ifrån skolan. Annars är väl det mesta gott. Haha. Den där Björn.

Saknar Julias hund Wille som jag är gudmor till. Så mycket dregel, så korta ben. Han kommer tyvärr inte med i flytten.

Etydförberedelserna går bra. Jag och Rickard har hittat en pjäs som vi båda är mycket förtjusta i.

Så åker jag till Kristianstad imorgon. Aaaadaaam. Helgen är din.

wille
Wille killen!

Blogg blogg.

Yes! Nu sitter jag här med min biljett till Bo Kaspers releasespelning på Bengans på Stigbergstorget. Ska gå med norrländska Mikael i Show1 som jag förövrigt ledsagade genom stan tillsammans med hans flickvän Carro som går Kultur-Dramaklassen. Jag hittar i den här stan. Helt otroligt. Prickar varje spårvagn.

Sen så åkte jag till Bellevue och tittade på lägenheten. Hon var trevlig och det kändes inte alls konstigt att kliva på hos en vilt främmande människa och se hennes hem. Området är mysigt, stannade upp och pratade med två tjejer som satt med sina katter på trappan. Huset är helt blått. Mums. Nu får vi se om det klaffar, som vanligt i den här världen handlar det mesta om pengar.


juliaåida
Julia och Ida, ettan på gymnasiet. Vi är på väg till Insparken vill jag minnas.
Så jävla länge sen. Känner knappt igen Emma i spegelreflektionen.
Jag är så glad att jag fick såna vänner att växa med.

Vem är Heidi D?

that's a cool site.. like your pic.. but don't understand a word.. well.. you'r live look like what we all are dreaming of.. nice !!

Så skriver hon, Heidi D. En fin kommentar. Men jag vet inte vem hon är. Internet är häftigt.

Vaknade kl 8 och somnade om till 11. Är inte riktigt riktig idag. Ringde på en lägenhet i Bellevue (som måste vara det snyggaste områdesnamnet i världen?) och jag ska få komma och titta på tisdag. Sen har jag också skickat in en bostadsannons till GP med en gnutta humor i texten. Den som lever får se.

Tror jag ska gå och förtidsrösta idag. För nästa helg åker jag till Kristianstad. ADAM! En vecka går fort!


idaåjulia
Ida och Julia i en trea i Göteborg? Yeehaa!

Alla dessa gamla gulliga gubbar.

Det finns en urgullig gammal gubbe i Mölnlycke. Han brukar vara prydligt uppklädd och i koppel har han sin söta raskatt. Så säger man alltid hej till honom och han hejar tillbaka. Han känns nästan inte verklig.

På TV idag såg jag på Nyhetsmorgons Kinaserie, denna gång om Mao. De visade ett inslag med en gammal man som kritiserade kommunismen under Maos styre. Han blev torterad och fängslad och hans son fick stora psykiska men. Ändå säger han idag att han inte hatar Mao. Det är fantastiskt.

Också på Nyhetsmorgon visade dom ett klipp från Gävle och Järnvägsmuseet som hade nåt baluns. Där intervjuade dom en gammal farbror som vann Kvitt eller dubbelt 1957 om just - Svensk järnvägshistoria.

Senare i Nyhetsmorgon (mycket bra program) intervjuades Al Gore under sitt Sverigebesök. Varför blev inte han president?! WHY??!! Han är ju så himla bra!

Suttit och skrivit manus i nån timme nu. Karaktärerna är grymma. Nu ska de bara sättas in i storyn.

Idag ska jag äta sushi. Det är mitt mål.

Pappa fyller år idag! Hela 55 år! Grattis mein PAPPA!

Jag ska rösta på Gudrun. Feministiskt initiativ. För jag tror att dom behövs vid makten.

Mitt i den där livskarusellen.

Vi bygger och jobbar hela dagarna. Häxorna ska spelas med premiär 13 oktober. Klassen är taggad men redan sliten. Det är fredag. Fest hos Christoffer ikväll. Ettorna är goa. Har några som jag lätt kan lattja med. Man känner sig verkligen som en ekorre i ett ekorrhjul. Spinning around. Så många tankar. Men i motsats till förra året så stannar jag inte upp nu och känner efter hela tiden. Jag springer vidare. Och det verkar bara komma gott från det. Fast jag är lite småjuk hela tiden, som alla andra på internatet. Flytta? Tror det skulle göra mig gott. Men internat är bra också. Vill börja dansa hiphop på Dansforum.

HELG!

hits