På plats.

Starkare än förra året. Nu är jag här. Första mötet med klasskompisarna var en riktig kick. Jag var så glad utan några som helst konstigheter. Bara så hjärtligt härligt. Vi kommer rocka röv det här året. For real.
Har flyttat in på rummet. Kom gärna och hälsa på, jag har en extrasäng som fungerar som soffa. Och mina Hermansplanscher är på plats. Så nu är det allt bra fint.

Skolan börjar med lite skoj och mys idag och direkt imorgon kör vi hårt. Regi & pedagogikseminarium hela dagen lång. Sen är det barnproduktion som gäller.

Vi får inte internet på rummet förrän om två veckor. Så jag kommer förbi datasalen nån gång ibland och uppdaterar er om mitt intressanta liv. Tjingeling!

Nu börjar äventyret igen.

Imorgonbitti åker jag och mein papa till Göteborg. Beräknas vara uppackad och klar imorgonkväll. Hem till Hjulström-Livhs för att hämta lite grejer jag ställt kvar. IKEA på lördagen för några mindre inköp. Söndagen åker pappa och jag hoppas få träffa Towetott, uppdatera varandra och äta sushi!

Det känns som om sommaren gick så fort. Men i juli tyckte jag att det redan gått en evighet.

Lyssnar på Raymond&Maria. Dom är tillbaka och deras nya är så att säga en riktig mordisk iller - en killer!
Storstadskvinnor faller ner och dör.
http://www.myspace.com/raymondochmaria

Klockan 20 kommer Linnea, Alex, Julia och Isabel hit. En liten dejt innan jag drar.

Bye bye Gotland. Nu ses vi inte på ett tag. Kommer nog hem en helg hit eller dit, då vi kommer köra över vårt höstlov med att vara i Nice. Helt okej tycker jag.

Min vän är på tjocken!

Wow. Jag kan inte fatta det. En annan var hos gynekologen idag och snackade spiral. Jenny är gravid. Helt sinnes! Och så otroligt vackert! Började typ själv lipa när jag läste det - http://leno.blogg.se.
Hon kommer bli världens bästa mamma och förebild. Bara hon lägger av med snuset.. ; )

Började minnas gymnasiet. Nu följer några bilder från mitt och Jennys gemensamma liv. Jag har grävt.

 
donnerspex
donnerspex
donnerspex
Jenny - skolans toppfeminist med sitt långa drömlika hår mimade och porrade sig till
Kylie Minouges Santa Baby med sitt crew av fetkoreograferade Santa Sluts bakom sig.
Känner ni igen undertecknad  tvåa från höger?
Elsa, Lina, Ida, Ida, Tindra och Jenny i mitten.

donnerteater
donnerteater
Jag förför Jenny i en pjäs om manligt och kvinnligt och om att bli ensam.
Vår oslagbara bild av utanförskap - alla kan den senaste dansen utom hon.

Det blir nog Jenny och jag som kommer hålla på med Ronerevyn sen när vi blir äldre.
Eller vad säger du, Jenny? : ) Du har ett arv att väga upp där!

Rensa dator och hals.

Hostar mycket grönt slem. Nästan kräks grönt slem. Blä. Onödig info. Men jag tror jag är på bättringsväg.

Nu rensar jag datorns musikmapp. Raderar och lyssnar. Sparar plats på min lilla dator.

Frisören kl 15. Ska bara toppa, jag lovar. Men jag är rätt sugen på lugg till hösten... : ) Ska dock inte tona håret på ett tag. För att se hur det kan se ut naturligt. Eller så tröttnar jag och slänger i nåt spejsigt snarast.

Nu väntar Göteborg. Jag hoppas jag ska ge dom allt jag har. Varför tvivlar jag?

Jag känner mig fulare än på länge. Då säger Adam att jag är så naturligt vacker. Då skulle han se mig när jag är naturligt snygg! : D Moahahaha. Nä du. Jag är nöjd. Ska bara bli frisk och fräsch igen. Då jävlar.


två
Adam och Ida. Med våra randiga hoods som vi köpte i Stockholm.

skumma
Vi lagade mat till mamma och pappa. Såhär ser vi ut. Egentligen.

Det luktar regn.

Öppna fönster. Det luktar regn. Ljudet av droppar som slår mot marken. Så rogivande.
Adam åkte i morse. Det har varit bra dagar här med honom. Romateatern, träffa några av mina vänner, grill med mommo&uffan, degat hela dagarna och hostat ikapp då vi smittat ner varandra.
Jag har verkligen inte levt i relation på länge, det känns. Man har vant sig att vara ensam om allt, beslut och tankar, sängen och ännu fler beslut. Man har vant sig av med att känna, eller inte känt alls.. Jag är Adams första flickvän.  Det är vår största utmaning.

För er som inte träffat min Adam än, kan jag ge en kortare personprofil.

Nu väntar packning inför fredagmorgon, då pappi och jag tar båten till Oskarshamn och blåser vidare till Göteborg. Sen får vi se hur länge jag stannar på internatet, är lite sugen på att bo i stan nu. Med Julia och Maria. Alex och Linnea kommer också bo i staden. Snart är vi alla samlade där.. : )


ey?

Adam Stahl. Född 1985. Uppväxt i Gävle. Våra föräldrar är födda samma år, 1949 och 1951. Inga syskon.

bluemood

Pianist. Pluggar musik på en folkhögskola i Kristianstad. Här in action med sin blå kostym.
Mer får ni veta framöver.

Kortfattat.

Nu har jag hostat järnet i flera dagar. Mycket tröttsamt. Vet inte riktigt vad jag ska göra åt det. 

Håller på att plocka och städa här hemma. Fint besök imorgon.

Optikern 11:30. Ska kolla om mina ögon skulle palla en laseroperation eller dygnetruntlinser eller nåt.

Viktor kunde inte komma igår. Så vi hängde, jag, Tysken och Kungen hemma hos familjen Harder. Och där fick jag ett erbjudande om en gratis sköldpadda med akvarium! En liten namnlös sprattlande sak. Jag var mycket frestad och ska tänka på det. Ikväll ska vi ut till Klinte och hänga fulltaligt. Divorna. Får se om vi ska skrämma slag på de gamla tanter som Kristian dagtid pysslar med. Eller om vi sätter oss på Donnergymnasiets skolgård och pratar gamla Killingvitsar.

Annons:
Sophie, som skrev kommentar på förra inlägget, du skrev ingen mailadress jag kan svara till! Om du läser det här så skicka den så att jag kan svara dig! : )

Rubrik.

Läser lite gamla inlägg från året som varit. Det har varit ett tufft år. Det gäller att bryta ihop och gå vidare.
Men jag vet vad jag vill. Jag vet var jag vill vara.
Min mentor Björn, den gamle skojaren, har skickat en inbjudan till lärarnas första vecka på Donnergymnasiet. Jag funderar starkt på att vara med på personalfotot. Haha. Det skulle vara en hit!
Björn Sölvhammar. En av dom bästa här i livet. Jag skickade ett sms att det här var min sista Eldsaga. Och han kom. För han är världens bästa Björn.

Idag har jag umgåtts med Linnea och hennes pojkvän Alex från Berlin. Jag ville så gärna att han skulle förstå mig, på min till en början lite knackiga engelska. Jag var rädd att vi inte skulle klaffa och att han inte skulle greppa vem jag är. Men det var onödig oro, det är ju Linneas kille vi pratar om! Han är störtskön!
Vi gick genom stan och pratade, skrattade och hade det mycket trevligt. Sen gick vi och såg på gycklarnas sista föreställning med deras barnsaga. Där fick jag min lön och en dvd med årets bästa, Eldsagan.
Oförglömligt.
Förresten, Linneas lillasyster Matilda har officiellt numera en pojkvän hon också! Han heter Johan och de verkar passa bra tillsammans enligt en snabbanalys jag slängde ihop nu. Det känns självklart att hon som är så mogen och klok ska ha en äldre kille som också verkar ha huvet på skaft. You go, little neighbour girl! Det var inte länge sen jag förstörde dina sandkakor.

Två samtal till och från London idag. London calling. Adam fyller 21 år idag. Hurray! Deras plan är inställt så de beräknas komma hem imorgonkväll. Och på onsdag... beräknas han vara här hos mig.

Imorgon hämtar Henrich upp mig med bilen. Sen drar vi ut till Klintehamn för att möta de andra Divorna. Vi har inte haft en sån här träff på flera år. Divagänget. Tyskjävel, Knugen, Koreanjävel och Raukie. Henrich, Kristian, Viktor och Ida. Vi som divade oss genom gymnasiet och alla hatade oss när vi drog Killingvitsar dygnet runt. Divos los divos.


- Men vaddå, har inte vi gemensam ekonomi?
Får mig att le.

Jag har hämtat lugnet.

Nu har jag kommit hem efter ett dygn ute på Östergarnslandet. Där har jag gått på stranden och hämtat kraft. Funderat på en sak jag stör mig på, hur jag på senare tid alltid måste tänka att det värsta ska hända. Och hur det stressar mig. Jag kan tänka på onödiga saker som att folk omkring mig kan dö när som helst och att jag måste hinna uppleva dom innan dess. Vem blir INTE stressad av det?! Jag blir stressad av att inte hinna leva, och jag hinner inte leva för att jag blir stressad av livet. Onda cirkeln, ey?
Adam är i London med sina föräldrar och jag tänker det värsta, att något kan hända, att han inte kommer att komma hit på onsdag... Och när han kommer hem så kommer han inse att han bara tycker jag är jobbig och så kommer allt bara att skita sig... gaah.

Lugnet kom över mig i Östergarn.

Jaaa, vi svävar över molnen!

Lizette Pålsson säger det så väl. Jag ska inte vara så här. Jag ska vara ohälsosamt romantisk, en drömmare.
Det är hur jag ska överleva!

Sista föreställningen i torsdags. Magi. Många människor jag beundrar var där. Nästa år framför oss. Oslagbara.


strand
En kväll av eftertanke på stranden.

Magiskt.

När jag cyklade hem igår var jag jordens lyckligaste regissör. När jag pratade med världens bästa Adam på telefon så var jag helt hypad och upptrissad av kvällens föreställning. Det gick bra kan vi väl säga.
Och sån respons efteråt... En pappa sa att det var andra året dom tittade och tyckte att det här var det bästa som Medeltidsveckan hade att erbjuda. En annan pappa tog mig i hand och sa att vi borde komma till Stockholm och Kulturhuset och spela Eldsagan där.
Men den finaste kommentaren var nog den lilla tjejen, som tittade upp på mig med sina stora bruna ögon.
- Har du verkligen skrivit den här själv?
Ida, stolt som en tupp och nästan berörd till tårar nickade och svarade ja.
- Den var jääättebraaa...

Det känns vemodigt men skönt att det är sista Eldsagan ikväll. Hela mitt tjejgäng kommer vara där, Katja, mamma och pappa. Mommo, uffan och Per var där igår. Den enda som fattas är Adam. Som ska åka till London idag. Men jag vet inte hur det blir, tittade på Aftonbladets hemsida och såg om terroattackerna och avrådandet att INTE åka till London. Hmm. Får nog kolla om Adams familj verkligen ska åka.

Östra sidan is the shit.

Jag älskar tanken på att åka ut till Östergarnslandet. Närmare bestämt Gammelgarn. Vi hyr en stuga där ute denna vecka, tyvärr är en annan lite fast i staden för medeltida ting. Igår åkte Per, jag, mommo pch uffan ut på en dagstur till mamma och pappa. Vi badade, fikade, pratade oväntade ämnen, skrattade och åt rökt fisk med aioli och färskpotatis från Sysne. Rökta musslor är syndigt gott!

Och ni läste väl notisen på kultursidorna i Gotlands Tidningar idag? Jajjamensan, ett hörn av media tjatade jag mig till! Skam den som ger sig! Undertecknad står dock inte omnämnd alls. Men va faan!

När jag läste Gotland Allehanda idag blev jag lite nervös. Det rådet totalt eldningsförbud på ön. He. En Eldsaga låter då fett med olagligt. Men gycklarna är fett med rutinerade och S:t Karin är inte torr alls, hennes skugga faller på gräset så det är till och med fuktigt när solen gassar utanför. Plus att vi har eldvakter och en vattenpump utanför ruinen. Så, det ser lugnt ut.
Det ser ut att bli ännu en magisk afton i Karin. Näst sista föreställningen av Eldsagan, ever. Sorgligt men sant, att allting har ett slut. Och det gör det mer spännande. Något gammalt tar slut och något nytt tar vid. Nästa års pjäs är ett påbörjat arbete. Allt jag rör vid blir till guld. Let's get som hybris in here!

De senaste avsnitten av Kameleonten har varit riktiga nagelbitare. Heja Jarod! Nu är det farligt.


badkram
Grynge. Min barndoms och mina framtida somrars strand.

pamela?
Beachbabe?

badboys
Syskonen på stranden.


- Och bilen går bra?
Får mig att le.

Jomenvisst...

Trots två helt uppfuckade och galna genrep så gick det vägen. Inte lika smockat som tidigare år, ändå en massa folk kom på nypremiären. Lagom med folk kan jag tycka. Innan var jag mer nervös än ensemblen, jag som brukar vara värsta filbunken. Gick upp, presenterade, fick applåder för mitt arbete, presenterade lite till, satte mig ner och kunde inte göra ett skit - förutom att ringa nödsamtal om det skulle börja brinna.
Gycklarna och Towan gjorde ett mycket bra jobb för att vara första riktiga genomdraget. Det bådar gott inför onsdag och torsdag. Det kommer att rockar röv kan jag lova.

Synd bara att pressen inte var där... Det hade varit sån fet reklam med en artikel idag!  Jaja... Jag har gjort så mycket jag kunnat... Men det är fett med synd tycker jag! Pappas arbetsplats Gotlandspress är idag BAJS för mig! Så de så! : )
Jag ska nog maila dom en tredje gång, bara för att tjata som fan.

TOWE, I miss you to muchos muchos. Snart kommer jag till Göteborg. Då ska det mysas och pratas!

Hostar och slemmar. Säkert mens på gång också. Det är någon där uppe som vill testa mig för att se hur mycket jag pallar. Gaaaah. Låt mig vaaaa!

Onsdag nästa vecka... Det är inte långt kvar. Adam. Get here.

Rensning av näsa och garderob.

Täppt, täppt i näsan. Vaknade kl 4 helt torr i munnen och igentäppt. Ett glas vatten och menthol nässpray. Det är grejer det.

Nypremiär ikväll. Jag är inte orolig. Synd bara att media inte nappat. Jaja, deras förlust.. ; )
21:00 i S:t Karin ruin på Stora Torget. 3 år är rutin.

Filmkväll med UNF i lördags. Helt galet roligt! Speciellt med favoriten Maffia. Mycket blod och inga visor.

Rensande garderoben idag. Helt sjukt vad kläder jag har! Men nu är det reducerat till det jag verkligen kommer använda. I alla fall tills nästa rensning. Ska bara gå igenom skorna också... Det lär ta ett tag.

Adam kommer hit nästa vecka. Räkna dagar och prata länge på telefon.
Nils Landgren & Johan Norberg - Get here

[ I don't care how you get here
Just get here if you can ]


idatorunnper
Ida, Torunn och Per myser i soffan med UNF.

90tals nostalgi och inredningsfeber.

Jippie! Äntligen har jag hittat låtar av Sonic Dream Collective! Klassiker från mellanstadiediscona som Oh baby all och Don't go breaking my heart. Vilket skatt! Har också laddat hem min första ringsignal någonsin. Danger Mouse. 90talet kommer tillbaka. Eller var Danger Mouse 80tal? Kommer inte ihåg.

Gick upp denna arla morgon och såg att min pappa var fullt påklädd och på väg ut. Han skulle köpa utemöbler på Jyskrean. Jag slängde på mig kläder, torkade kladdet ur ögonen och hängde på. Köpte tre nya lakan till mig, ett med Disneymotiv och två blommiga, ett med röd/rosa och ett med blå/gröna. Mamma och jag åkte dit igen nån timme senare och köpte en grill för 200 kr. Rena rånet!
Längtar tills jag och pappa ska på IKEA lördag 27/8. Kuddar, kuddar och kuddar! Så mitt rum på Wendelsberg blir mysigt och precis som jag vill ha det. I alla fall tills vidare.

I höst kommer min jagvetintevarjagskaläggamittöverskottjagvetjagläggerdompåcdon.comkassa att överföras till min jagälskarochtillberSJkassa. Kristianstad är inte så långt borta. Där Adam pluggar musik.


middag
Adam and myself tävlar i rådjursbilder.

Helen Sjöholm, Stockholm och ändrad civilstatus.

Stockholm var givande. På många sätt och vis. Jag träffade Leonard i några timmar på söndagen. Vi hoppade över Lars Norén och åkte hem till honom för att äta hans specialare - veg. lasagne.
Det var skönt att träffa honom igen, vi hade en svacka för ett tag sen och jag betedde mig som ett riktigt praktarsle mot honom. Men, mycket har hänt sen dess och vi hade en rolig vända på stan med shopping, modesnack och dejt med Margareta Krook utanför Dramaten.
Shopping ja, jag hann med lite shopping också. H&Ms 20-30kronors rea. Där fyndades det! Bestämde mig för att sluta vara så tråkig och praktisk i mina klädköp så jag plockade på mig saker jag aldrig trodde jag skulle passa i, eller ens köpa. Det blev några sådana fynd också.
Ödet spelade mig ett modespratt. Det finns en klänning som jag haft lite ångest över för att jag inte köpte, för ungefär 3 år sedan. På rean hängde den, alldeles ensam, i min storlek. Det var meningen.

På måndagen kom Adam. Jag vet inte vad jag ska skriva. Jag har ännu inte skaffat mig den distansen för att skriva om det. Men på Lunarstorm har nu civilstatusen bytts ut till "Dejtar någon". Så Adam och jag har något på gång. Det kan jag skriva. Han är så fin med sina långa raka ögonfransar.

Helen Sjöholm vid havet i ösregn. Magiskt bitvis. Nu hostar jag grönt slem. Gabriellas sång är... priceless.


meandmaggan
Jag i min otippade frotteklänning med Maggan.

trioigentrio
Ida, Margareta och Leonard. Vi släpper ett nytt album i höst.

adamstandpetare
Adam äter tandpetare. Adam är hungrig.

sushi
Sushigalning. Men det visste vi förut.

adamochmusse
Adam med min nya väska.

idaÄRcarola
Jag älskar att imitera Carola. Tyvärr är jag inte så bra på att förmedla det på bild,
verkligheten är skrämmande lik med galen blick och påklistrat leende.

hits