Det är inte varje dag.

När jag prövade min nya korsett inför musikalen och borstade tänderna samtidigt kände jag att det kanske aldrig kommer hända igen. Hur ofta borstar man tänderna i korsett? Nej, det kanske aldrig kommer hända igen. Hur ofta gör man något som aldrig kommer hända igen?

  

Avslöjad!!

Idag har jag haft heldagslektion med en mycket livlig och skön halvklass HR1.  Observanta är dom också, de hade mycket roligt åt mina ticks som jag knappt själv visste att jag hade. Jag måste få gestikulera med händerna! Annars är jag inte pedagog! Kroppsspråk är A och O!
En elev trodde att jag och Micke Bögman var syskon. En annan trodde att vi var på tredje dejten ungefär. Hmm. Vad är närmast sanningen? Öhman låter mig hålla i växelspaken när jag åker i hans sportSkoda!! :D

Musikal. Det är slitigt, men jag är så glad över erfarenheten. Kan inte fatta att jag överlevde 4 timmars rep efter heldag med galna elever. Undrar om jag lever när klockan väcker mig runt 06:15 imorgon?

Jag vill pussas! Pronto!

Vilken morgon!

Om jag hade kvar någon av min IWH* skulle jag ta mig en morgonpromenad! Damn vilken fin morgon! Solen ska lysa någorlunda hela dagen. Nu får våren tamejfan komma för att stanna!

Igår hade jag en skön dag med tvätta&städa på schemat. När jag kvar klar hoppade jag in i en bil med Jonas, Conny och Jonas gamla Luleåkompis Krille. Bilen styrde oss norröver och vi hamnade i Sigsarve. En sån där plats man inte besökt förut fast man bott nästan 20 år på ön. Man borde turista mer på sin hemort. Vi hittade en passande, dock för lätt, stång så vi passade på att testa en gotländsk tradition; Sturt stangg! En sport som går ut på att häva iväg en trästock så lånt man kan. Senare när jag skulle fotografera grabbarna på stranden började dom tävla i vem som kunde kasta sten närmast mig. Det är väl vänskap, va? Kanske någon slags invigningsritual i en Guilloubok... När vi skulle hemåt fick Jonas syn på en skattkista. Skatten i hans liv är hans blommor och kistan dög ju utmärkt till blomlåda! Efter positiva tankar och Connys negg, lite meck med bilen och en ond rygg för Jonas del hade vi med oss lådjäveln i framsätet. Jag hoppas Jonas blev lycklig.

  
    
Killarna tävlade om vem som kunde kasta sten närmast mig. That's what friends are for?

     
  
Sigsarve open: Sturt stangg! Se Jonas basketteknik och Connys.. rövteknik?
Krille beskådar idrottsutövningen.

 
Vuxna män gör saker tillsammans.
Conny gömmer sig bakom mig när jag ville dokumentera att jag också var där.

  
Jonas hittade en blomlåda.

* IWH = Ida Wahlgren Hurtig, ett begrepp som används inom Junis teaterledarutbildningar. Jag har faktiskt inte myntat det själv.

Vackert land vi bor i.

Bo Kaspers Orkester. Vad kan jag säga? Den sjätte spelningen jag var på. Andra gången utan gästmusiker. Killarna kan lira. Oh my. Min mamma följde med och hon var imponerad efteråt. Känns som att hon fick lära känna mig lite mer. Genom musik som berört mig i så många stadier i mitt liv. Bandet som fick mig att uppskatta livemusik.


  

Ibland går jag i innerstan. Utforskar ruiner med nyckeln jag lånat till sommarens produktion. Letar alternativa spelplatser. För framtida projekt. Staden är full av spännande kvarlevor! Slås fortfarande av häpnad över vyn från Helge And. En annan del av stan liksom.

 

Så finns en bild på min framtida karl. Han har inte svarat på min fråga. Jag ger han lite tid.Jag hjälpte pappa med hans dansbandsspelning i lördags. Hade tänkt dra vidare, men jag hade så roligt att jag stannade. Mamma och Gullvi var med. Hamnade i samtal om vilket smink de inte kunde tänka sig att lämna huset utan. Båda svarade läppstift! Att de kände sig nakna utan det. Jag var tvungen att prova men tycker jag ser ut som en transa. Jag dansade bara med två karlar på hela kvällen, var lite öm i vaderna efter musikalrep och vattengympa. En man som satt vid vårt bord och en overkligt snygg typ rockabillykille i min ålder. Vad gjorde han där? Visade sig att han tillhörde ett sällskap som dansar lindyhop tillsammans och killen har tävlingsdansat i både det och bugg. Fick Christoffervibbar och lät mig föras runt över golvet. Nästan som i en dröm. Och tamejfan, jag blev nervös och dansade i otakt stundtals. Det är något visst med killar som kan dansa. 


   
  
Man kan ana var pappas sympatier ligger... Mamma med sin bästis Gullvi, tillika den enda personen som fått klippa i mitt hår.

   
Hermans orkester är Janne, Walle, Kurre och Herman.

  
Svängigt! Och snart ligger lite klipp på youtube.


Resultat av utebliven närhet; Kapitel Att ge sig på ett mjukisdjur.

Idag har vi varit en sväng på stan, mamma, jag, morbror Håkan och lillkusinen Rasmus. Utförsäljning på Brio resulterade i en extra passagerare i bilen på vägen hem. En dinosaurie som heter Max. Eller Rex. Eller Max Rex. Jag har hållt honom när Rasmus har tröttnat och när jag hållt honom har jag kramat lite extra, som om han faktiskt kunde känna nåt. Jag kanske behöver en pojkvän. Men just nu lånar jag Rex. Eller Max. Eller Max Rex. Han är så mjuk och kravlös. Och han ler med tänderna. Det gillar jag.

  
Jag försöker krama Rasmus också, det är inte lika lätt.
  

    
Max Rex tuggar lite på min familj.

Förtydligande av skämt.

Min mamma tyckte inte om att jag skrev kåt i förra inlägget. Hon kände inte igen uttrycket i sin helhet och därför såg hon inte det roliga. Jag känner ett ansvar att förtydliga.

"Vad sägs om kåt, glad och tacksam?" - Peter Dalle, Ogifta par - en film som skiljer sig

Så. Då var det ur världen.

Snart sitter jag på rad 4 på Wisby Strand och letar ring på Bo Sundströms finger, som så många gånger förr. Det blir min femte eller sjätte Bo Kasperskonsert. Ska verkligen njuta, det vill jag lova. Den här gången blir det ingen dans, det blir sitta och digga. Passar nog bra då det är avskalat som gäller. Spännande att höra grabbarna utan gästmusiker. Har bara gjort det en gång förr, på releasen av Hund på Bengans i Göteborg. Med Mats på en pytteCasio utan ingång. Åh, vad roligt det såg ut. Rekommenderar blogginlägget från den spelningen:
http://raukan.blogg.se/2006/september/bo-kaspers-releasespelning.html

Hade dubbel vattengympa idag och lived to talk about it. Väldigt roligt, men jag har nog aldrig svettats så mycket som jag gör när jag leder vattengympa! Kläderna ligger i en pöl på hallgolvet.

Nu så. Dags att pynta sig inför kvällen vid havet. Ja, vår konsert&kongresshall har ett väldigt vackert läge. Det känns lyxigt att bara få vandra i dessa lokaler längs med vattnet. Vicken vacka öi vi leiva pa...

Jippe, jag blöder!

Äntligen! Dags för helvetespain. Jag blöder och jag är så glad att kroppen funkar! "JAG ÄR KÅT, GLAD OCH TACKSAM ! " Nästan så pass. Jag är så glad att jag är back on track, i funktion och redo att ta smärtan that comes with it. Yeehaa!

Igår blev lite kulmen. Pratade med en vän på dagen som egentligen inte gjorde mig ledsen med sitt ställningstagande, men jag var inte i stånd att tänka överhuvudtaget, så jag blev mest trött på intryck och pressen ATT tänka. När jag kom hem grät jag i korta intervaller och blev av med lite tryck. Satte mig framför tv:n och stirrade apatiskt på den i nån timme, tror jag såg dubbelavsnitt av Scrubs. Det blev Räddning 1. Valde bort musikalrepet. Tyvärr. Jag tycker inte om det. Ringde upp en gammal vän som pratar skånska. Vi såg varandra på webcam och han fick mig att le och skratta och framförallt - vara mig själv helt villkorslöst. Räddning 2. När klockan närmade sig 21 kände jag mig påfylld av liv och med stapplande steg tog jag mig ut på cykeln i kylan och i nytvättade jeans kämpade jag mig till Fenix. Väl i dörren, som jag misstänkte, såg jag bara elever överallt. De gav mig energi som vanligt och jag tycker om dom. Så var det dags för Movits... Come on katten, det svänger! Jag blev väldigt glad att jag orkade mig dit. Räddning 3. Fick se min framtida karl live. Han är så preppy och fin och tycker om ön! Efter spelningen skrev jag en lapp till honom och min elev Axel fick agera sändebud.

Får jag chans på dig?
(Min pappa kan fixa ett hus i innerstan till oss)
Ruta 1        Ruta 2            Ruta 3
JA                JA...                 JA...?

Plus mitt telefonnummer. Ja, jag har humor. När jag skulle gå ville jag tacka för spelningen, så när jag ska gå upp för trapporna möter jag HAN, Johan Jivin'.
- Hej, jag skulle bara vilja tacka för en bra konsert!
- Varsegod..
- Ehm.. En elev till mig gav dig en lapp och... eh.. *här kommer de andra två och lyssnar också, dom skrattar alla åt lappsituationen* JA, du kan ju svara nån gång när du bestämt dig!!!

Så nu väntar jag på ett Ja, så jag kan ta med han på svåra poseiläsningar och klia han i skägget då och då!

Nu ska jag genrepa mitt pass, knarka lite Orudis och äta lite lunch. Vattengympa x2 i eftermiddag. Under massiv kramp i livmodern. Jag är en superhjälte. Annat vore konstigt.


Om att bryta ihop och gå vidare.

De fysiska symptomen på stress är alltid lika påtagliga. Jag går in i, fastnar i, tappar och har sönder saker. Stannar upp - andas. Går vidare. Steg 2 är den oregelbundna hjärtklappningen. Senare nackvärken upp till örat. Jag hoppas varje gång på att det är en sträckning eller träningsvärk eller hörselgångsinflammation eller vad som. De fysiska symptomen.

Så många människor jag vill beröra, så lite tid.

Den som har gjort mest med sitt liv när hen dör, vinner.

Och det lustiga är att jag inte tycker att jag gör speciellt mycket med mitt liv.

Läser mycket om relationer nu. Tycker att varenda tvprogram handlar om det också, frågan om den lyckliga singeln. Intressant debatt. Det känns som att vi går mer och mer tillbaka till tvåsamhetens guldålder. Den lyckliga singeln är snart ett minne blott? Har precis börjat på Hemligheten av Dan Josefsson och Egil Linge. Ska bli spännande att se vad de har kommit fram till. Känner redan igen mig i obehagligt mycket. Det trodde man väl aldrig, att en bok skulle känna mig så väl?

Jag väljer. Jag gör mina val. I alla fall de jag kan påverka.

Mycket på lyckolistan nu. Jag har de senaste två dagarna lagat mat efter recept och kunnat äta resultatet! Spenatsoppa med kokt ägg och fetaost/brocoli/tomatpaj! Låter inte så avancerat men JAG har gjort det! (Tro mig, de som känt mig länge kan bekräfta mitt hushållshandikapp)
Bo Kaspers imorgon. Leka med lillkusinen Rasmus och morbror Håkan på lördag. Hjälpa pappa i entrén till "mogendansen" på lördagkväll, sen får vi se vart dojjorna styr. Heldag musikalrep på söndag.  Tycker om heldagar. Det händer så mycket då och man kan inte tänka på något annat. Eskapism for the win!

Skulle vilja ägna några rader åt Julias positiva utveckling sen kraschlandningen. En mer ödmjuk Julia växer fram, någon som har tid och lyssnar aktivt. Det fanns en tid då den Julia jag älskar var begravd under mörka krafter och jag kan inte nog säga hur glad jag är att det fanns ett slut på det. Prettobeskrivning men det bekäftades så väl efter den där lunchen på café Amalia (gamla Vinäger, gå dit, kanske stans bästa fik!). Den gamla Julia är inte tillbaka, en ny Julia har sett sin morgon och tar the-best-of med sig. Bring it on säger jag bara! 

Nu kanske jag skulle ta och göra något. Eller. Fan heller. Jag måste ingenting just nu.

Att inte ha något att skriva om eller inte ha ro till det.

Egentligen är jag inte stressad. Det som stressar mig är min försenade mens. Ett tecken på att kroppen inte mår bra. Inget barn i magen, det är ett som är säkert. Men mensen är försenad och det brukar inte hända mig. Min kropp mår nog inte så bra. Egentligen är jag nog ganska stressad.

På fredag spelar Bo Kaspers på Wisby Strand. Tydligen inte mycket folk alls.. Vad är det med gotlänningarna? Här kommer Bo Kaspers, som spelar för utsålda hus i resten av landet men i Visby ... Är det bara jag som ska dit? Är ingen av mina läsare fans?

Tydligen har jag lovat en vän att gå på Movits ikväll... Vilket gör det här ännu svårare. Har ju musikalrep. Gaah. Spela en annan dag? Illa illa...

Nu ska här planeras lektioner och vattengympapass. Med en galet svullen mage. Var fan är min mens? Som Magnus Uggla skulle ha uttyrckt det. Om han var kvinna. Med försenad mens.

Idag fyller Linneas tyskingkarl Alex år. Hurra hurra, das Lidl-apfelstrudel!

Göra sig fri från tiden. Tidlös.

Kroppens symptom ställer sin dom. Jag är stressad. Men den här veckan ska bli en återställare. Eller? Har jag tid med det? Allt det där som man skjutit upp under den mest hektiska perioden slår tillbaka i efterhand.

Mina första vattengympapass gick smärtfritt. Jag fick berätta att jag var under utbildning och inte riktigt var färdig med passet. Vann mycket mark med att le konstant och kosta på mig lite skämt. Har nog aldrig svettats så mycket någonsin. Dagens visdom: Grå mjukisbyxor never again! Domen från deltagarna var att det var bra musik, lite mesiga övningar - för snällt helt enkelt och att jag var smittosamt glad! Ett gott betyg för någon som inte ens fått sitt pass bedömt av någon anställd. Känns som att det kan bli något bra av det här.

På torsdag kommer jag gråta blod. Samtidigt som vi har musikalrep så spelar Movits på Fenix! Jag döör! Jag som ska gifta mig med sångaren! Han måste ju se mig nu, så han inte hittar någon annan! Det är matematik som inte går att lösa, jag kan inte gå. KLONA MIG, KLONA MIG TILL PÅ TORSDAG!!!

http://www.youtube.com/watch?v=LnaeImQ0TSg - Fel del av gården. Jag vet inte vad det är sångaren har, men han har något. And that's all I need to know.Kontur på youtube.

Så var det över. Sista Kontur. Det är faktiskt sorgligt. Kommer sakna Sassa, Sören, Sandor, Salvia, Satan, Sonny, Stigbert, Stanley, Cindy, Cilla, Sylvia, Safir och Ritva. Nu finns lite klipp på youtube, sök på Donnergymnasiet Kontur. Förevigat. Tvärr inte höjdpunkter som Punkt 2 och Sörens sång. Det grämer mig. De två sista föreställningarna hade så många knockyoursocksoffsmoments. Det förstördes stolar och sjöngs fel och improviserades till galenskap. Jag vill inte säga farväl! Jag och avslut ni vet...

Dagen idag började med musikalrep nån timme sen fick jag gå för att planera vattengympa, vilket jag i skrivande stund tagit en kort paus från. Ikväll blir det middag med mamma och Melodifestivalsfinal. Imorgon, musikalrep heldag. Ja, jag är under stress. Det är bara att genomleva.

Lyckolistan.

* Kontur! Min musikteaterelever på Donnergymnasiet spelar imorgon och på fredag. Och det är fortfarande lika roligt!

* Emil Jensen - Så får du mig ändå. Repeat, repeat. Allt Emil säger stämmer ju så bra.

* Att min mamma uppskattar humorn i Mia&Klara (det är inte alla snart60åringar som gör det). När jag var hemma senast skrattade vi båda gott till när jag hoppade förbi dörren och sa "Relation". När vi senast pratade i telefon namngav hon pappa som "pappsen". Precis som Jennifer.


Som om inte jag hade nog.

Jaha. Ska ha mitt första vattengympapass på måndag då det är lite kort om folk. Iiiik. Har gjort 4 låtar av 11. Det får bli tisdagsgöra.

Onsdag, torsdag, fredag. Dags att plocka fram Kontur - en kontorsmusikal. Jag längtar så mycket. Efter energin, låtarna, glädjen. Häftapparaten! Ni som missade, eller ni som blivit lika illa smittade som jag, kom förbi Klinte på fredag. Kl 12:30 börjar ESMU2 lira, följt av lite Körslaget och sedan... Kontur! Det var för bra för att bara spelas vid ett tillfälle!

Melodifestivalsfinal på lördag. Det finns några starka bidrag som växer. Jag får vika för både Alcazar, EMD och Sarah Dawn Finer. Favoriter är ändå Agnes och Caroline af Ugglas.

Sommarens projekt tar form... 15 skådespelare har tackat ja. 5 funderar lite till... Pengar är fixade. Nu ska vi bara få ruinen. Och nu, bilder för nostalgi, förra årets In exspectatione mortis.


   
  
   
  

I love those yankees!

Landet av dramatisk överdrift. I'm not kidding. Dom har vunnit titeln igen. Britney har släppt sin nya singel och samtliga föräldrar i staterna går man ur huse för att skydda deras barn från denna subtila snuskhistoria. Britney levererar tuggummipop som luktar provokation och klubbspelningar. Nonsenstext där man tydligen ska kunna utläsa att alla vill ligga med henne? If you seek Amy ska tydligen kunna tolkas som F.U.C.K Me. Oj oj oj. Bevare mig väl.
På FOX har man minsann reagerat!
http://www.youtube.com/watch?v=_Q6e8uvDofA  - Titta och njut. Det här är drama jag bara kan drömma om att skapa. Och genom att beepa själva snuskpartiet så kommer det skapa ännu mer hyschhysch och vad är mer intressant för barn än sådant de absolut inte får veta??

Herregud, ha en dialog med era barn istället. Prata med dom, att Britney är en vuxen människa som har ansvar över sina egna beslut och låt sex vara något naturligt istället för tabubelagt. För är det något vi lärt oss av historian är det väl att allt med locket på kokar över till slut? Era barn kommer inte gå ut och testa sexuella preferenser för att de lyssnar på Britney Spears? Och vad är det med jänkarna och the f-word? Är det så otroligt laddat? Är det vi som blivit dekadenta som kan slänga till med ett Fuck när vi tappar ut makaronpaketet över golvet för tredje gången?

Jag älskar allt som Britney levererar!
http://www.youtube.com/watch?v=PH2d_PlN0XU - Här är låten alla pratar om. Och fatta vilken publicitet. Hon är inte dum, flickan. Jag vill vara hennes kompis.

Sjunga och dansa för ett fullsatt Wisby Strand.

Det är rätt mäktigt alltså. Vilka möjligheter det finns på den här ön om man är sceniskt intresserad. Sök till Musikalkompaniet för sjutton! Jag undrar om "dagens ungdom" fattar hur ball det här är. Vilka chanser man får. Idag deltog vi i Last night of the proms, Gotlandsmusikens konsert på Wisby Strand. Det är svåröverträffat att sjunga till storband. Ta. Den. Chansen.

                  

 
Tack för denna pampiga uppvärmning till Melodifestivalen - Andra chansen!

Och inte längre hemliga gäster är...

... Gotlands musikalkompani! Imorgon är det Gotlandsmusikens konsert på Wisby Strand - Last night of the proms. Vi kommer vara gäster och bjuda på lite musikalaptitretare bland annat. Idag har vi repat i tre timmar på öns finaste och nyaste scen. Kommer nog kännas lite i magen imorgon då det är fullsatt. 1000 pers eller så. Och min mamma kommer få se mig i ett lite annorlunda sammanhang. Sjunga och dansa. Samtidigt. Tror inte jag har gjort det på det här sättet förut. I hope we knock their socks off.

Jag har min favorit.

Jag tror jag har gjort mitt val. Min favorit i finalen är Agnes. Det här är låten som gör att jag nästan springer till datorn när jag kommer hem. Längtar efter låten när jag inte har internet tillgängligt. Texten må hända är lite beige men det är något med Agnes röst och upplevelsen live och ja... Love love love. Jag gillar! Helt enkelt.

http://svtplay.se/v/1458852/melodifestivalen/agnes_-_love_love_love?sb,k105412,3,f,105412

Brorsan påpekade att jag inte skrivit om Bengt i Malmö. När vi gick med vår tunga packning mot vandrarhemmet gick vi över en bro. Där kom en unik figur på cykel. En relik är kanske ordet, från 60talet. Han heter Bengt och frågar om vi har tid ett tag. Per och jag är rätt lika i sådan här situationer, klart vi har tid för någon som vill berätta något! Bengt har lugg och långt brunt hår. Fragma pryder hans haka och tänderna såg ut att ha varit på väg att lämna honon många gånger. Bengt börjar prata om Beatles, om vi har hört dom, och sedan visar han var han en kväll när han var lite rund under fötterna lagt sig på broräcket och kunde rulla åt ena eller andra sidan. Men som tur var rullade han mot land. Han ville göra en rekonstruktion, men då utbröt jag i ett NEEJ! Vi tackade för historien och gick vidare i våra liv. Blir alltid så nyfiken på människors livshistorier när jag träffar någon som Bengt. Vem är han och vad har han för drömmar? Blev allt som han tänkt sig?

Göteborg och Malmö 5.

Lördag 28 februari och Söndag 1 mars
Tåg till Malmö. Satt i samma vagn som ett gäng troligen utbytesstudenter från flera Europeiska länder. Vackra franska pojkar, eller, är franska pojkar vackra för att de pratar franska? En av universums stora gåtor. Jag kan definitivt säga att världens roligaste tågkonduktör finns på denna sträcka. En Peps på ungefär 50 år, blond hästsvans och glasögon och inledde meddelandena med "Flickor och pojkar". När han sedan kom för att kolla biljetterna tog det en evighet och lite till för att han pratade med samtliga resenärer. Vilken destination vi än skulle till la han till en kommentar i stil med "Stackare" eller "Det kan inte hjälpas" eller "Är du riktigt säker på det?". Ett par i min vagn satt och kysstes, gissa om han gick till attack. "Får man göra så på offentlig plats??" och "Sådär är det ingen som gör med mig!". Och tänk dessa scenarion på klingande skånska. Jag älskar skånska.
På Malmö central väntade jag in bror och när vi skulle gå kom ett bekant ansikte fram. Christine! Jag blev överraskad att träffa en av få skåningar jag känner sådär slumpartat på Malmö centralstation. Jag blev mycket glad att se henne!
Efter en lunch på stan letade jag upp Oscar som också gick på Wendelsberg samtidigt som mig, han kränger jeans på Carlings vid Gustav Adolfs Torg. Spännande att se Oscar in action i sitt rätta element - klädbögeriet! Vid sidan av skådespeleriet utgör kläder och skor en stor del av Oscars personlighet. Alltid välklädd är rätt klädd! Fint att se honom igen.
Efter 3 kilometers promenad med mördande packning ville jag döda min hurtiga bror. Men mest mig själv som sa ja till att gå för "att se staden bättre". Vandrarhemmet Villa Hilleröd blev vår borg och efter lite schlagerpiffning tog vi bussen till stan. Italiensk restaurang med för och varmrätt. Lyx. Sedan kollektivtrafikskaos i Malmö. Uppgifterna om att 1:ans buss går ända till Malmö arena stämde tydligen inte och den enda bussen som gick ända fram hade gått för 20 minuter sen. Sansad panik. Det fick bli taxi till Malmö arena. Väl på plats var det dags att börja känna schlagerfebern. Stämningen. Jag var svårmottaglig på något sätt, kanske var det jetleg eller förkylningen men jag kände mig lite avtrubbad. Till skillnad mot andra år kom inte programledaren själv ut innan sändning och peppade publiken, det gjorde mr Henric von Zweigbergk - the man , the myth, the legend. Förstår inte vad den människan är gjord av, vilken koll! Tråkigt att inte "lära känna" Petra innan sändning, för under sändning var hon mer tv-fokuserad än live-fokuserad. Då satt vi ändå precis där hon avvaktade inför att gå upp på sitt podie och presentera nästa bidrag, armlängdsavstånd alltså. Saknade den varma, familjära stämningen från tidigare år.
Men, bidragen då?

När Agnes entrade scenen och dansarna startar koreografin är det sånt massivt tryck i lokalen!  Jag kan inte ge stor nog eloge till hennes dansare, där snackar vi live-akt! Här kände jag att jag kunde hålla med min pappa i hans standardreplik: De fladdra fö mycke! Jag börjar själv bli trött på innovativa kameraövergångar, jag vill se rakt framifrån och inte missa något! Inte så mycket flaxande. För numret i sig är såå snyyggt! Livemässigt: Taket lyfte! Här börjar jag se hopp för årets Melodifestival, än är det inte kört.

Följt av Star Pilots... Här är det Eurovisionvinnarkänningar, brorsan och jag bara tittar på varandra och känner det. Jag ringer och röstar från arenan! Det har fan aldrig hänt! Självklart låter det som en massa andra låtar men jag förlåter allt för Johan Beckers röst och piloternas enkla och klockrena koreografi. Här kommer pappas synpunkt in igen, jävla fladder som förstör! För det är såå snyggt live! Det här numret hade tjänat på en eller två kameravinklar. Hoppas de går vidare på lördag! För det här är vinnarvibbar!

Susanne Alvfengren... Det var alldeles för svårt att komma efter dessa två vinnare. Tyvärr...
Och vilken storgäspning den svensk-norska unionen Sahlene&Hauukas stog för. Lovande vers, men så kommer refrängen.. Que? Tråkigt på sådan röstpotential.
Thorleifs. Här lyfter taket igen! Killarna kan riva av ett livegig när det behövs! Det kanske inte bar genom rutan men stämningen var på topp i arenan. Jag kan fortfarande känna värmen från pyrotekniken. Låten har en säker framtid på Svensktoppen. När jag såg buggparet förbereda sig tänkte jag "Givet!".
Sarah Dawn Finer. Varför lyfter inte det här för mig? Potential, lovande, trycker på rätt knappar... Men nej. Det slutar där, Lovande. Men det lyfter inte, mer än rent fysiskt när hon åker upp tre centimeter i luften. Jippie. Besvikelse? Lite faktiskt.
Och så är det obligatoriskt att ha med lite pubertet. Next 3. Jag lyfte på ögonbrynet redan vid första raden "Yo, sexy girl". Stjärnan i det här gänget är ju killen som sjunger. Han kan delta själv nästa år. Next 1.  
Malena Ernman. Per och jag sitter som två frågetecken när hon tar hem hela skiten. We didn't see that one coming. Vi förstår inte det här. Ska försöka ge det lite mer tid. För det är fortfarande blankt. Va? Vad finns det som tilltalar i det här? Mer än att vitt golv är fräscht!

Kvällens stjärna är nog ändå Darin. Melodifestivalen 2010? Ge han och Martin Stenmarck varsin stark låt och vi har början till ett startfält i finalen nästa år.

På söndagen packade vi ihop och drog iväg. Tåg till Stockholm. Det gick faktiskt smärtfritt, trodde jag skulle avlida av tristess för en så lång tågresa. I Stockholm sa jag hejdå till brorsan och köpte sushi. Båtbuss till Nynäshamn, hamnade med en elev som hade mycket intressant att säga. På båten hittade jag Sofia, regissören/konstnärliga ledaren till musikalen. Hamnade i samtal, kände att jag inte hunnit lära känna henne ännu och ställde många frågor. Hon sa att hon läst min blogg och tyckte jag skrev bra. Jag har nog ingen koll på vilka som läser. Ge er till känna! :)

 
Lunch i Malmö.

   
Hääär är viii!

  
Italienskt till middag.

  
Före.

  
Efter.


  
   
Malmö.

Göteborg och Malmö 4.

Fredag 27 februari
Klockan 11 träffade jag Victoria och åt lunch. Trots den press hon levt under och tråkiga besked som hon gjort sig helt oförtjänt av så var hon glad och kändes harmonisk. Jag tycker mycket om Victoria. Sen tog jag bussen till Eriksberg och letade mig fram till Donnergymnasiet i Göteborg. Träffade där min gamla gymnasiementor Maria och låtsades ha ämneskonferens. Hon visade mig runt och vi hann till och med diskutera elevärenden och jag visade bilderna på mina elever. Hon gillade också tanken på att göra ett slags utbyte, hon tar en kurs på Gotland så tar jag en i Göteborg. Hon vill ha en smak av lugnet, jag längtar efter action.
När jag kom in till stan fanns där en långhårig David som tog med mig hem till Kortedala och visade la casa. Där hemma myste Micke runt. Gamla showrävarna. Micke berättade lite om hur det går för han på P.A.S och David lät mig prova DrumHero på nivå Beginner och sedan Easy. Eftersom David skulle till skogarna i Värmland följde jag honom till tågstationen och där bjöd han på sushi.
Mötte sedan upp Towe, som jag sovit hos, men knappt hunnit umgås med. Vi åkte hem och åt vaniljmunkar. Kvalitétstid!

Promenad på stan med Linnea och senare hittade vi hennes karl Alex. Vi tog en fika på ett hak på Andra långgatan. Beställde varsin enorm chokladkaksbit med strössel och grädde. Alex utgjorde någon slags kärleksförklaring till strössel och strösselträdet som det tydligen växer på. Hmm... Några Kodakmoments här också.


  
Fröken Bang och jag.

    
  
Hemma hos David och Micke och i väntan på vagnen.

 
Towe är oftast väldigt söt.

 
Finaste Linnea. Kort två är väldigt bra och äkta, synd att det var suddigt.

 
Alex och jag fejkar konversation. Visst ser det äkta ut?

 
Och här blir det bara tokigt...

Göteborg och Malmö 3.

Torsdag 26 februari
Efter ännu en sovmorgon ända till klockan 9 tog jag mig ut på stan och strosade något. Handlade lite för pengar som inte finns. Åt  11 bitar på Supersushi men kände att kärleken svalnat, inte alls lika tokgott som jag minns.. Men det är mycket mat för pengarna!  And cash is king. Mötte upp Adam i ett provrum på Indiska(?) för att bege oss till Holmens marknad. Detta mecka för oss secondhandprylnördar. Tyvärr var utbudet inte av det bättre slaget när jag nu skulle visa Adam min favoritplats under solen, men jag tror han insåg potentialen.
Så ringer telefonen och mitt möte, orsaken till resan, blev tidigarelagt. På studs åkte jag hem till Timothy och Carl ankom en stund efter. Genomlyssning av barnmusikalen de har fått som uppdrag att skriva åt Junis. Jag hade ont i käkmusklerna för att jag log så stort och skrattade så mycket. Jag vill lätt sätta upp denna med junisar! Killarna är såna vandrande hit-maskiner!

Efter mötet hade jag en dejt med Christoffer och Andreas, mina homeboys. Veggiemiddag på Andrum med avrundande fika på Franks coffe. Jag hade inga kontanter på mig och grabbarna tittade nästan som över mitt huvud på varandra och pratade som om jag inte hörde: Men du, hur ofta är hon i stan?? Klart vi bjuder henne! En fin gest och så fick man mat den kvällen också. Vi pratade ofrånkomligt om Wendelsberg och skådespeleri, framtiden och dåtiden. En fin kväll med killarna.

Kvällen slutade hemma hos Adam där jag plockade fram kameran för att återigen dokumentera det där livet ni vet .


   

   
Christoffer, Andreas och raukan ute och härjar i Göteborg.

 
Ida och Adam på första kortert. Andra är jag tveksam...

Göteborg och Malmö i bilder 2.

Onsdag 25 februari
Sova så länge jag klarade av. Det vill säga till klockan 9 ungefär. Åt frukost och spände mig inför Telefonsamtalet. Jag skulle ringa till min farmors kusin Siv som jag aldrig har träffat. Jag brukar inte ha nå skruppler med att ringa telefonsamtal, men nu väntade jag länge innan jag faktiskt ringde. Jag möttes av göteborgsk humor på andra sidan luren. Jag väntade mig inte humor, så hon fick sig ett extra gott skratt när jag inte fattade att hon skämtade till en början. Sagt och gjort, spårvagnen blev min släkthistorieforskande eskort och så var jag framme. Hon gläntade på dörren med bara några centimeters springa och tittade busigt upp på mig, som om hon skulle kolla om jag var en inbrottstjuv. Jag slogs av hur lik hon var min mentala bild av min farmor. Så blev det en eftermiddag med grundlig rundtur av hennes lägenhet, konstaterande att vi har en mycket humoristisk släkt  (min pappa har starka minnen av hennes pappa som tydligen var en sån där ytterst älskvärd och rolig figur), fotografier på när min farmor och farmors bror Tore firar midsommar, samtal om hennes moster som satt i koncentrationsläger (tydligen Teresienstat, som jag besökte när jag var på klassresa i Prag), om det judiska arvet och hur viktigt det är att vi aldrig glömmer. Jag var något tagen när jag satte mig på vagnen tillbaka. Jag är väldigt glad att jag gjorde detta.

Sedan mötte jag upp Adam. Vi hade inte setts på länge. Jag spenderade resten av dagen och kvällen med honom. Kände att jag saknat hans långa, rangliga uppenbarelse och långa, raka ögonfransar. En av de fina människorna i mitt liv.

  
Farmors kusin Siv och jag hade en fin eftermiddag tillsammans.

Göteborg och Malmö i bilder.

Tisdag 24 februari
Visby - Bromma. Jag hamnar bland lokalkändisar och politiker. Undrar varför öns mest kända entrepeneur reser tillsammans med en av våra moderata politiker (som dessutom hälsade igenkännande på mig, alltså, jag är på väg att bli lokalkändis jag med). Väl framme på Bromma bjuds det på semlor. Mycket välkommet. När vi ska entra planet mot Göteborg får vi fel information och hela flocken rör sig mot nästa plan, som också är fel. Här börjar eländet förstår ni, här börjar folk klaga, stöna, muttra. Vi är några få som skrattar eller ler. Det är något roligt med folk som rör sig i flock och när flocken kommer av sig på väg mot det gemensamma målet. Humor. På planet hamnar jag med en barnterapeut och hennes lille charmtroll på 10 månader. Samtal om diverse småbarnsrelaterat.  
Göteborg. Jag kunde knappt tro det. Ingen förberedelse alls, jag bara åkte och plötsligt var jag där. Möttes av Linnea och vi tog oss hem till henne för att dumpa av väskorna. Sedan lunch på stan. Kvalitétstid med Linnea. Secondhandshopping och middag hos henne och Alex. Men det har jag ju redan skrivit om.

Sova på Towes soffa. Men därinnan prata snusk och banaliteter och djupaste allvar.  Som vanligt alltså.


 

 
Glasögonen jag blev kär i (men kanske skulle tröttna på efter en vecka).
Alex i partybandage.

hits