Walla walla bing bong.

Inte behövde jag sälja min kropp till någon på Arken, jag fick boende ändå! 3 våningar över min bror! Eget rum med egen kokvrå och toalett! ON MY OWN liksom ba! Nu måste jag bara komma in på Uppsala Universitet - Pedagogik A... Sen är allt fixat! Beskedet kommer mellan 11-17 juli...

Snart är det kongress. På söndag åker jag och Jenny Elgh båten och me and my bro' åker tillbaka till ön en vecka senare för att bli politiska på Almedalsveckan med Junis. Låg lite sömnlös igår efter ett avsnitt av Pussycatdolls (jag har aldrig sett det förut , men jag är skitförbannad på den där mobbaren Melissa - Chelsea är ju asgrym!!) när jag började tänka på mina kongressuppdrag... Nervöst? Litegrann...

Två veckor utan Stefan. Känns... skört (inte skönt, SKÖRT, och då menar jag skört som i jobbigt känslomässigt). Men ändå... Längtan kan föda så mycket mer. Jag åker till Uppsala en vecka, han åker till släkten i Norge veckan efter. Sen har vi hela sommaren framför oss. Och hela livet om det är så det ska bli.

Idag gjorde jag ett test för att se om jag hade nå barn i magen. VAD I HELVETE?! tänker somliga av er, men för mig handlar det om att inte ha något som ruvar (hoho) när jag nu har inlett något nytt. Jag vill vara väldigt säker. Och nej Jenny, det blev inga kompisar till Livia, inte ännu. Jag är obefruktad och jag kan återgå till frid i sinnet och frid i buken.

Nu är min kusin Rasmus och hans pappa, min morbror Håkan på besök. Vi har tittat på mitt gamla Turtlesband. Rasmus Ozzy, vilken kille. Imorgon ska jag och Stefan vara barnvakter. Ska bli intressant att se hur Stefan är med barn.. Moahahaa! :)

Och just det, grattis Joel Zerpe på 19årsdagen. Stor pojke nu! :)

Fall from grace.

Egentligen vill jag ha Moa Appleby & Mia Wallinversionen av Fall from grace, men i brist på det lyssnar jag på originalet av Amanda Marshall på youtube.

På midsommardagen åkte vi ut till Fridhem och hälsade på min kusin Markus med familj hos frugan Ellas mamma. Per, jag, Herman och Harry hoppade studsmattetävlingar och hade vattenkrig med lite inblandning från papporna i sällskapet. Lilla Baby-Haley susade gott och vandrade mellan mina föräldrars famnar.

Stefan... What can I say? Jisses. Det händer när man minst anar det. Kärlek som slår till så man fullkomligt ramlar omkull. Och vi drog ner varandra i fallet. Det har knappt gått en vecka och jag vet att i det här vill jag stanna kvar så länge jag någonsin kan. Och tro mig, jag har försökt leta tvivel och sprickor för att se om det verkligen kan vara så här bra och villkorslöst. Och det kan det.   
  

En midsommarnatts dröm..?

De senaste dagarna har snurrat i 180 miles per hour. Wroom wroom... Tänk vad livet kan ta sig oanade svängar. Allt är nytt och livet väckt på nytt. Hela den ramsan ni vet.

Jag är kär.

Det är så nytt och så omtumlande att jag är rädd att jag ska vakna efter en midsommarnatts dröm och inse att jag inte fick vara såhär lycklig. Att jag inte kunde få känna såhär.

Midsommar var en trevlig stund i mitt liv. The Wahlgren family firade dagen på paviljongsplan där vi träffade BaconTowe som jag längtat efter så. Där mötte jag även upp Stefan... Och hjärtat tar de friaste frivolter genom bröstet. Sedan var det middag på terassen med mommo&uffan. En sedvanlig gapflabbskväll med the crazy old people. Vi kom på att vi skulle överraska grannen Matilda som fyllde vackra 19 år också med middag på terassen. Så jag drog på mig pappas minidragspel och ledde tåget in i deras trädgård och låtsades spela, medan pappa gömde sig och spelade på sitt riktiga dragspel. Familjen Sjöberg trodde att jag fortfarande ägde mina skills på dragspel som jag la av med för X antal år sedan. Matilda blev i alla fall glad och skrattade gott. Så avslutade jag med en fanfar på min näsflöjt, som är ett mycket svårhanterligt instrument.

På kvällen drog Linnea, Alex, jag och broder Per till Robsarvers i Fröjel. Två timmars koncentrerad dans och fest.

Dagens låt, av Loke-
http://www.lokeloke.se - Sångerna - Schyssta killens sång.

    
   

Donnerpersonal.

Jag är nog den mest lyckligt lottade teaterpedagogen i världshistorien.

Tisdag och onsdag spenderades i lyx och mys på Sudersand på Fårö tillsammans med mina underbara blivande kollegor på Donnergymnasiet. Dom hade säsongsavslutning med två dagars lovebombing, feelgoodaktiviteter, fest och beach. Jag höll ett feelgoodpass med lite lekar och improövningar.
Jag hade varit helt sjukt nervös innan. Så nervös var det länge sen jag var. Så det blev inte mina bästa pass någonsin, men ändå får jag bara ryggdunkningar och skratt. Det måste vara för att det jag gör är så roligt i sig själv.
Att teater och lek är en välkommen och för gymnasielärare en härlig krydda. Eller så bör jag snarast lägga av med min prestationsångest som får mig att nästan kräkas.

Donner är verkligen speciellt. Det går inte att uppskatta det för mycket. En fantastiskt plats under solen. Och där ska jag få förverkliga visioner och jobba. Det känns som om jag ska vara där i evighet. Den som lever får se.. :)

Min mp3spelare har gjort revolt. Bajs. Jag som i ärlighetens namn tänkte dra en vända i skogen. Nu sket det sig.

Min myggbettsallergi är bara fånig nu. Jag har ett bett på baksidan av låret, det ser ut som ett extra knä. Så stort är det. Och kliar till tusen. OCH spänner och gör ont när jag går. Hydrokortison, I love you!

Wendelsberg känns läskigt avlägset nu. Men hur fan kan två år gå så fort?

Spelas just nu: Allt av Robyn, grym kvinna! Även Dikter på fel sätt av Raymond och Maria. Och John Mayers Neon. Summertime.

Denna dag av alla dagar.

Idag har jag träffat Livia Love och hennes mamma Jenny. Vi fikade på stan och skrattade en del. Och äntligen fick jag lämna över min present till dom - En bild på Jenny och Livia, signerad med ett meddelande från självaste Gudrun Schyman. Nu - at last - mina kära bloggentusiaster, ska ni få läsa om mitt möte med Gudrun...

Det var 30/3. Påskavslutning i skolan med stor lunchbuffé. Gudrun åkte på IOGT-NTOturné och pratade alkoholpolitik. Jag var helt stissig. GAAAAH, Gudrun, HÄR??? Blev helt skakig och nervös, hade inte varit med om något liknande sen Backstreet Boyskonserten -98... Gick på högvarv för jag ville få träffa henne en stund och få en liten signatur på ett fint foto av Jenny&Livia. Efter febrilt letande under lunchen fick jag veta att hon stod utanför entrén och rökte (morr). Jag gick ut, med hjärtat inställt på batteridrivet dunkadunka, och såg att tre av mina kompisar i ANTklassen stod och höll henne sällskap, på ett visst avstånd. Jag fäste ögonen på dom och gled snyggt dit. Log det fetaste och smörigaste jag kunde och sa "Hej." Till mina kompisars fniss upptäcker jag att Gudrun tittar på mig som att "ja, jag fattar att du vill prata med mig" så jag vänder mig om mot henne och avfyrar ett exakt lika smörigt "Hej." Mina kompisar tjuter av skratt för att jag är så fruktansvärt pinsam. Så börjar jag pladdra. OOOCH pladdra. Om Jenny, Livia, FI och resten minns jag inte. Jag ber henne i alla fall skriva en rad eller två till modern och dottern. Hon undrar lite halvdrygt vad hon förväntas skriva. Jag svamlar nåt om "en fin framtid". Så skriver hon och jag är precis på väg att gå. Då vänder jag mig om och säger:
- Förresten, hon röstade på dig... OCH DET GJORDE JAG OCKSÅ!

Ärkemiffot Ida Wahlgren avslutade sitt uppdrag med bravur och två tummar upp. Amen.

Jenny blev i alla fall glad och skulle rama in min gåva. Amen.   

Om att läsa.

Den här sommaren har jag läst ut en bok hitills. Det är mycket för att vara mig. Jag har läst Svinalängorna av Susanna Alakoski - http://dagensbok.com/index.asp?id=2115. Och jag blir återigen militant mot den där samhälls och livsförstöraren Alkohol. Jag brinner av ilska och vill spotta ur mig vrede och slå, slå hårt på någon som kan personifiera det hatet jag känner. Inget barn ska behöva växa upp och inte känna igen sin mamma eller pappa. INGET! Eller höra hur dom bråkar och slåss. Inget barn behöver det!

Morr.

På bussen mellan Växjö och Oskarshamn igår (efter en långhelg hos min bästis Adam i Skåne) slog jag upp Bitterfittan av Maria Sveland - http://www.panorstedt.se/templates/norstedts/NorBook.aspx?id=44574. Och ännu en gång blir jag förbannad av text på papper. Alla bör göra sin mänskliga plikt och läsa Bitterfittan! Män och kvinnor.

Dubbelmorr.

Idag ska jag träffa Jenny och Livia en sväng på stan. Jag har inte sett henne ännu, det lilla livet Livia. Imorgon ska jag ut på Fårö med Donnergymnasiets lärarkår och hålla ett feelgoodpass på deras utbildningsdagar. Sova över och ha ytterligare ett feelgoodpass på onsdagen. På onsdagkväll är det UNFrajraj som jag hoppas att alla UNFgotlanders kommer på! PAARTEEY!

Midsommar... Who knows?

Och snart är det kongress... Och sen är det politikerveckan... Och sen är det TheArk SaharaHotnights BoKasperskonserten... Sen är det medeltidsveckan, med eller utan ny pjäs... Phu.

Saknar Göteborg litegrann. Julia, Supersushi, Wendelsbergarna... Spåvagnarna... Holmens marknad. Utflykter. Någon som har en extra biljett till Justin? Eller?

Wahlgrens på äventyr och sånt där ni vet.

       
Och det här är bara början på sommaren...

Jag har också börjat med bilddagbok. Gissa mitt alias... Men jag tycker den sidan är mest seg och trist. Jag gillar min blogg. Den får jobbet gjort för det mesta.

Oh vilket party!

Jag tror inte familjen hade räknat med att det skulle bli en så stor och blandad tillställning hemma hos oss igår. Massa släkt och folk, kids running around, fulltaliga familjen Scheller och en 6dagars Haley - färsk Wahlgrenare! Mysigt med varmt väder och god mat. Här kommer några fina bilder, mest på lilla Stina och de andra barnen Herman, Harry, Rasmus och Haley för att det blev så bra foton. Barn blir bättre på bild än vuxna, de är mycket renare i sina drag och ansikten.. Klicka på bilderna för att se dom större.


Haley plutt.


Mamma Ella med Haley.


Stina med mamma Matilda. Hur ska det gå för den ungen med den mamman..? :)


Stina charmar omkull vem som helst.


Matilda och Stina i solen.


Lillkusinen Rasmus Ozzy trycker på sin pappa Håkans rumpa.


Jag och lillfisen Stina.


Mitt första bästa kort på Harry. Det brukar oftast bli misstänktfyllabilder på honom.. : )


Stora brorsan Herman. Nu är dom tre stycken.


Bugsy-Stina. Haha...


Elena min vän var där för att fira oss.


Jag kan inte bli brun. My name is Milky Whitey! Men posera, den konsten behärskar jag till fullo!

Glad sommar!

image305

image306

En nykläckt teaterpedagog kikar fram. Ikväll har vi rajtantajtan hemma i trädgården för mig och för min mamma som fyller 58 år idag. HURRA för oss!

And so it is.

Väskor uppackade. Minneskort tömt i dator. Mensen kom igång äntligen. Allt är satt i balans. Frid och fröjd.

Måndag 4 juni. Jag tog mig en tur till Nya varvets kyrkogård, en liten plätt där jag letade efter idolen Peter Rangmar. Det är 10 år sen nu. Stog där i grönskan och fällde några tårar över en stor komiker och skådespelare. Alldeles för tidigt... På väg hem gick jag förbi Ullevi och hoppades på att maratonporten skulle vara öppen. Den är det ibland. Och det var den idag. Så jag gick in. Blev lite nervös och hoppades att inte bli bötfälld min sista dag i Göteborg. Gick runt och strosade lite, andades in storheten av byggnaden. När jag kände mig nöjd och var på väg mot porten mötte mig en schäferhund. Ajfan tänkte jag. Men X var en snäll jycke med en lika snäll husse. Vi pratade en stund, han var en klassisk ljudtekniker size small, med långt hår, svarta kläder och boots. Vi pratade om hans fräckaste konsertminnen, vem som fick taket på Ullevi att nästan brisera och så vidare. Sen berättade jag om en vision jag hade, tänk svensk actionrulle, helikopterscen, polis jagar bov, på Ullevis tak! Fatta vad snyggt! Så jag frågade om det gick att gå där uppe eller om det var för brant? Ljudkillen log lite åt mig och frågade; Vill du gå upp och kolla?
Obeskrivlig kick. Ännu en fetupplevelse i historien om Ida! WOW! Vi gick läktaren upp, in i ett av tornen, klättrade i stegen, upp på taket och ut i friheten. WOW! Allt blev satt i ett nytt fågelperspektiv. Glömde helt bort att ta kort, när jag spatserade där uppe på Ullevi. Wow! Det är jag och Robbie det. Vi som gått på Ullevis tak.. : )

Så slutade skolan. Tårarna fälldes och ett evigt kramande och ett antal "dethärärinteslutet,detärbarabörjan" utdelades och togs emot. Och det känns så. Det här är inte slutet. Det här är bara början på något nytt.  
Ett liv fyllt med ett utbrett register av vackra och talangfulla människor.

Och vi gjorde ett bejublat spex. Det bästa på tre år sades det. För visst var vi något alldels särskilt, vår årgång.image297
Erik och Ida på lunchdejt i Stockholm i maj.

image298
Riga. En bro fylld med hänglås från lettiska kärlekspar med söta meddelanden på.

image299
Timothy och jag på bal. Spinkis och Kinkis.

image300
En av föreställningarna hade Ernst i sin final. Sen sattes han i skogen. Ganska härliga syn när man gick till klassrummet att se Ernst sticka upp ur det gröna. Sen regnade han sakta bort.

image302
Me and my beloved Tina. My girl!

image303
Snygga Oscar och heta Ida poserar i teaterfoajen. Kolla machogreppet om nacken och min romantic foot!

En era till ända.

Mina linser är helt dimmiga efter att ha gråtit så mycket idag. Det var en fin dag med en touch av seperationsångest och smärta. Men det här är inte slutet mina vänner, det här är bara början!

Nu sitter jag hemma hos Robin, Johanna, Timothy, Lars och Jim. Här är det  kalas. Vi har kommit igenom härliga samtalsämnen som "Vilken Disneykaraktär skulle du vilja ligga med (det får inte vara människor)" och "Vem har du hånglat med på Wendelsberg". Ser ut att bli ännu en oförglömlig kväll.

Min mobilladdare gav med sig och nu funkar min mobil ett tag till. Je suis kontaktbar!

Jag älskar det här livet och alla dessa människor som blivit en del av mig. Det här är vår stund på jorden.

ps. Nu har jag hållt det i min hand. Pappret. Min yrkesutbildning. Teaterpedagog. Det är jag det.

OBS!

Idag ska det gråtas. Nu slutar jag på Wendelsberg.

Min mobilladdare är knas, det kommer att bli svårt att nå mig i några dagar och vi har inte längre något internet i lägenheten. Så det lite isolation.

Jag kommer hem på tisdag, eller närmare bestämt onsdag kl 00:05 till Visby hamn. Hela tisdagen ska jag resa. Tåg 14:50 till Växjö, sen buss till Oskarshamn. Så båten hem. Till öjn.

hits