Mamma är bäst.

Mamma ringde mig när jag var i affären. Hon sa mycket bra saker. Sånt som bara en mamma kan säga. Och så blev allt mycket bättre. Mamma vet bäst.

Aprojektet har börjat. Det kommer bli hur bra som helst. Lena och Christian är som gjorda för rollerna som Sarah Bernhardt och hennes assistent Georges Pitou. Jag och Karolina njuter i fulla drag.

Om att känna sig så liten.

Det är konstigt. Hur man kan känna sig så ensam fast man är omringad av vänner och uppskattning.

Jag vill inte bli för privat här. Men jag måste ventilera någonstans. Jag är dålig på det. Tycker att jag mest är i vägen för folk när jag ska berätta hur jag egentligen mår. Vill inte att någon ska bli tyngd av mina sanningar. Det är väl ett problem jag har som jag står öga mot öga mot varje gång det bryter ut .

Det här är inte nyttigt. Att leva ihop en helg i taget. Första dagen - nyförälskelse. Andra dagen - kärlek. Tredje dagen - Irritation och uppbrott.

Jag vet inte vad jag behöver. Vad det än är så får jag det inte nu.

"Det gör ont när verkligheten går sönder."

Vart jag än vrider och vänder mig ser jag kärleken och känner den. Det är så lätt för mig. Varför gör inte du det?

"Bara bara du och jag, måste skilda gå var dag, när alla andra får varann"

Jag har nog aldrig lämnat Göteborgs Centralastation så ledsen som idag.


Men jag älskar dig, socker.
Helgen har varit underbar. På lördagen gick vi i Slottsskogens djurpark och fascinerades av älg, kronhjort, pingviner, sälar och pelikaner. Det var kallt men väldigt fint. Massa barnfamiljer och vi. Ett sånt där par som man som singel vill avliva. Pussas och är gulliga. Kan inte släppa varandra.
På kvällen "jobbade" vi på Respekt på Järntorget. Några från min klass var utklädda för att det var Filmfestivalfest. Jag var någon slags filmstjärna med solbrillor size FET (tack Julia!!), sjal över huvudet och mycket boobies. Adam var allmänt bög. Och jävligt snygg i smink, han såg ut som assistenten Marc i Ugly Betty. Lena var Bonnie från Bonnie&Clyde. Tina var Lara Croft. Oscar - Charlie Chaplin. Christian - Joker. Andreas - Någon Jedi jag inte kan namnet på. Vidar - Nån arab jag inte kan namnet på. Vi hade i alla fall väldigt kul. Gratis drinkar och så gick jag och taffsade lite på Fares Fares. Eller, min karaktääär gjorde det, jaaag kan inte ställas till svars för det.. ; )

Så. Nu får jag le lite mellan tårarna.

Fåniga youtube.com

http://www.youtube.com/watch?v=d1cp7WBLjuc - Parodi på Ondskan - Fånigt men roligt.

http://www.youtube.com/watch?v=ZI84VBVdiug - En underskattad Abbalåt, en favorit! Fantastiskt vad viss musik kan förmedla känslor. Jag får en sån livsglädje av den här låten!

http://www.youtube.com/watch?v=OWVSOvqlB_Q - Jesper, ta en titt på den här, och alla andra också! DET BÄSTA JAG SETT PÅ LÄNGE!! ALLA, GÅ IN OCH TITTA!!!

Snöi.

Igår satt jag på bussen med Joel och Marcus i teatertrean. Försökte lära dom nyttiga saker på gotländska så som "Et int giul snöi" och så vidare. Varför låter alla som gamla jenkare när de försöker sig på min dialekt?

Telefonmöte med Junis teaterkommitté kl 20. Jag är så himla trött bara... Får skärpa till mig, detta är ju det enda ideella jag gör just nu... Det borde jag palla.

Chris Brown sjunger (weilar?) om saker som låter bra.

Har tappat lite greppet om mitt vardagsliv. Har börjat fucka upp mina rutiner, att handla färska grönsaker typ varje dag. Det känns direkt, är helt slut. Kan också bero på att jag haft en intensiv helg. Att jag är slut alltså.

Jag och Karolina har valt manus till Aprojektet. Jag och Oscar har börjat planera hemmakurs. Saker och ting faller på plats. Jag är så glad att jag är klar med specialarbetet och delkursen i alla fall.

Idag försökte Jesper, Ulrika, Peter och jag att åka pulka. Det var lite för fattigt med snö för det. Hoppas på morgondagen.

Hinna köpa ny kamera, när då? Vill verkligen investera i något bra som har det jag vill ha.

Nä. Duscha och göra klart inför mötet. Sen SOOVAA...

Så jävla bra teater.

Alla borde se Utvandrarna -  http://www.riksteatern.se/templates/Produktion____1551.aspx

Så jävla aktuell. Då och nu. En jävligt bra föreställning.
Jag orkar inte ens gå på klassfesten.

TACK JESPER!!!

Jag måste hylla käraste Jesper för att ha fixat bilderna längst upp på min blogg. Tack Jesper! Du är en kramgo, nykter "pappig" vänsterklippa. Jag kallar Jesper för pappa ibland, för han påminner lite om min pappa. Eller, egentligen inte, men det är något hos honom som gör det. Kanske är det tryggheten? Lukten? Omfånget? : ) Tack för sängplatsen, det var spännande att få sova i en gammeldags vägginbyggd 70säng på Slottet för en gångs skull. Det fanns inga spöken såvitt jag kunde se.

Kurspassen gick bra, kändes först lite läskigt att få kritik efteråt. Hon påpekade saker som jag aldrig tänkt på att det påverkar, typ som att jag inte ska dricka vatten medan jag undervisar för att det tar fokus. Så nej, jag fick inge större piskrapp. Men nödvändiga små iaktagelser. Och för att utvecklas behövs ju sånt.

Nu sitter Julia bredvid mig efter att inte ha träffat mig på några dagar (jag har gått och lagt mig klockan 21) och lyssnar på dansk schlager - omöjligt att deppa till. Jeg lytter til din stemme! Danmark 1990.
Och jaaaaaaa.. jag och Nicklas har fått biljetter till Melodifestivalen i Scandinavium! Kanske inte dom bästa och vi sitter inte med Melodifestivalsklubben, men ändå. Vi fick platser tillsammans. Om jag inte hade gått hade jag nog fått ångest av att sitta i en soffa så väldigt nära utspelsplatsen. Och missa allt mellanspel som kamerorna inte visar ut i etern.

Denna dag är fullbokad. Äta sushi med Towe. Se Utvandrarna. Gå på klassfest. Imorgon - Åka ut till Wendelsberg, träffa kursfolk och planera kurs med Oscar, för att sedan förhoppningsvis åka pulka!
Det här livet... Ja. Jag säger Ja till det här livet!

Kroppens poesi.

Nu har vi haft en vecka av Kroppens poesi. Imorgon ska det redovisas i en 10minuter lång sekvens där vi har plockat bitar och rörelser vi hittat under veckan. Det kommer att bli intressant at se den andra halvan av klassen och deras sekvens också och att själv få komma till ett avslut på kursen. Det har varit intressanta och givande två veckor med avslappningstekniker, att finna lugnet i kroppen och dess poesi. Vad mycket man kan göra utan att prata, att bara med en ren enkel gest visa vad man vill förmedla.  

Imorgonkväll har jag också mitt första kurspass i egenskap av Wendelsbergselev, det andra är på lördagmorgon. Känns lite nervöst, undrar vad lärarna kommer tycka om min pedagogik och mitt sätt som jag utvecklat under så många år? Har nog lite svårt att ta kritik... Det enda jag behöver göra nu är att sluta tänka på sånt. Bara köra mitt race och vara den person som fått så mycket credd och uppmärksamhet för det jag gör och ådstakommer med olika grupper.
Så ska det nog gå bra.

På lördag ska jag på Utvandrarna med Towe och Jakob. Senare är det klassfest hos Anders som gäller.

Idag har jag köpt vitaminer, öronproppar och unnat mig två snygga bh:ar på Lindexrean. Vi har ett litet slag här hemma hurvida jag har A, B eller Ckupa. Julia hävdar bestämt att jag har C. Jag måste träffa en expert!

BESTEFAER!

http://www.youtube.com/watch?v=4YFmCAdhdNQ - Jag fetdiggar Henrik Dorsin!

Justin är het.

Jag får kåtslag när jag hör My love på MTV. Han är nästan lika het som jag var i går kväll. I ny grön klänning, en aning smink och perukfrisyr made by Sarah.
Synd att jag inte pallade att gå ut då förfesten höll på till 01:30. Snark. Då sminkade jag av mig och gick till sängs med Adam i luren.
Elenas helg här har varit fin, synd att jag var lite uppstressad bara med all skola nu. Det är mycket nu framöver, men det mesta är roligt! Eller, allt är roligt. Det är bara att allt kommer på en gång. För mycket roligt är också uttröttande och jobbigt.

Hamnar nog i säng tidigt nu, har inte sovit så mycket som jag bör den här helgen. Men ätit gott och dyrt och verkligen vågat lyxa. Det känns skönt. Kommer inte känna likadant när jag är pank igen.. :)

Gaah. Ska hålla kurspass på Wendelsbergs teaterledarutbildning i helgen som kommer. Allt är planerat och klart. Ska bli roligt att se vad lärarna säger om min insats.

Fan. Om jag inte redan hatade Jamba.se så gör jag det ännu mer nu. De har tydligen börjat med att sälja porrfilmer direkt till din mobil. Jag blir förbannad.

Jag blir också förbannad på droger. Det handlar om respekt till livet, den största gåvan av allt. Jag blir så förbannad. Det finns människor som förlorat det här livet och så finns det dom som leker med sina liv, sina kroppar och sina själar som om de vore odödliga (även andras liv som om de inte vore något värt).
Detta gör mig fly förbannad. Tänk om hela världen vore fri från sån skit.

Med detta aggroutlägg går jag till sängs. Imorgon är en annan dag och jag har en heldag i skolan.

heting
Jag har aldrig haft någon VisaMycketBröstperiod så den kommer väl nu.

Hektisk vår coming up.

Nu har äventyret börjat igen. En vecka i skolan och vi har hållt på med avslappningstekniker och skrattat en massa i klassen. Skönt att få tid med klassen innan alla vårens projekt. Nästa vecka blir det något annat spännande som heter Kroppens poesi och nu ska jag hitta en dikt till det.

Fick en rejäl post idag, ett stort tjockt kuvert. Från Lunarstorm. Jag har begärt ut alla mina dagboksinlägg på papper. Så nu har jag hela dagboken dokumenterad och utskriven.

Spiralen ja. Några har undrat. Det gör ont ibland, tydligen normalt första månaden. Hoppas kroppen snart ska acceptera dess onaturliga tillskott inom en snar framtid.

Nä. Nu måste jag äta och sen göra nytta och sen umgås med Elena som är här i helgen! Tjing!

Gå ut.

Tog en promenad i regnet med Julia till stan. Köpte busskort. Hoppas på CSNpengar inom en snar framtid. Köpt allt jag behöver i matväg närmsta tiden. Lär handla snart igen då jag blivit kåt på färskvaror. Det är rätt kul att laga mat. Ska bara våga krydda mer, litar alltid på att alla råvaror smakar gott som de är.
Och så måste jag köpa linser samt göra synundersökning.

Elena kommer hit i helgen. Det ska bli mysigt värre! Vi får se vad vi hittar på med henne.. : )

Nu tittar jag på nypremiären av Spin City och bara slappar i soffan efter en hemmalagad korvstroganoff.


fight
Vi slåss aldrig på riktigt.. Eller? : ) Råkade bitchslappa Adam på lovet. Hihi.

groda
Nytt hår, ser nästan ut som en peruk. Adam fotar i grodperspektiv när jag lyssnar på valda bitar ut mormors liv.

Ont i magen.

Förutom en mycket trevlig kväll med Julia så var det lite magont och sömnlöshet att komma tillbaka till Göteborg. Det kändes som om jag varit instängd i en annan värld (läs; Gotland) och glömt hur man hittar ut. Allt kommer över mig nu, är mitt specialarbete tillräckligt, när ska jag planera hemmakurs, hur ska jag hitta bra manus, hinner jag börja spela basket, maila hit och maila dit, kolla kalendern, se resalternativ till vecka 7 på lovet och när ska jag hinna träffa Adam i allt det här?

Det var så skönt att vara hemma på Gotland. Bekvämt är väl rätt ord. Och skönt. Jag älskar lugnet. Kanske jag inte är en storstadsbrutta after all?

Och vad fan händer i höst??

Idag ska jag handla lite (for what money?) och fixa lite saker som måste fixas. Är ledig imorgon också, det känns tryggt. Så börjar vi tisdag 10:20 med Skådespelaren. Jag tänker köra full fart framåt. Snart är det slut.


sugrör
Sugrörstävling hos Wahlgrens på Slottsbacken.

bulle
Lilla bullen Stina hänger med.

skrattattack
Jag håller på att dö av skratt på nyår.

action
Dansbands-Per och ja... Ida?

soffmys
Älskade nykterister.

borosyster
Bror och syster gör entré.

Förra årets fulaste bild.

nyår
Per och Ida sjunger La dolce vita och spexar på nyår.
Vårt sämsta apperence ever, jag skrattade mig igenom hela låten.
Jag kunde inte sjunga högt eller lågt, det skarvade något fantastiskt.
Per tyckte jag var oproffsig... : )

hits