En sten från mitt hjärta.

Så otroligt skönt att ha pratat med honom face to face. Han hade också tänkt på det hela sen det hände.
Men vad min kropp reagerade, sekundrarna innan han knackade på darrade jag. Han darrade med.
Tänk så mycket lättare allting blir när man pratar med varandra. Nu slipper jag gå omvägar i skolan.. : )
Och ja - jag är känslomässigt befriad återigen! Yeehaa!

Jag har kommit på varför det skiter sig med mina män. För det första är mina män inte män, utan mest pojkar. Sen så är det alltid jag som tar första steget till allting.

Från och med nu ska jag vänta på att bli den som blir kysst.

Många karlar, lite tid.

När jag lyssnar på Nanne Grönwalls låt Många karlar, lite tid, blir jag påmind om mitt dåvarande kärleksliv. Hur jag kunde hoppa från kille till kille på två röda och var aldrig feg.
Nu är jag inte mindre feg men desto mer taktisk. Jag tänker efter före. Vilket lämnar till att jag inte playar runt som jag gjorde förut. Tror jag blir playad mer nu istället.. : D Nä. Det händer inte mycket där inte.

Melodifestivalen upprör och berör människor. Precis som det ska göra. Kvällens favorit var Östen med resten. Förra veckan diggade jag till Kameleont. Jag gillar äldre herrar med suspekta performances...
Får se om jag gör en fet analys av hela spektaklet, men nu är klockan för mycket.

Lekte fram en hiphopkoreografi igårnatt i danssalen. Gjorde en bakåtkullerbytta på axeln, helt apropå. Har varit skraj för det tidigare, men nu gjorde jag det utan att jag tänkte. Det var en märkligt känsla! I did it!

Det är för mycket nu. Borde göra nytta som jag brukar, men nu skjuter jag upp saker hela tiden. Vill få vissa saker avklarade först. Let's take care of this shit.

Njuter av tystnad.

Jag har ett behov av att få vara ensam.
När vi har rast går jag oftast till mitt rum och kollar mail, ser på tv, slappar eller så. De andra fikar. Jag är dålig på att fika. Jag dricker inte kaffe eller the. Det smakar ju päck, varför dricker man sånt som smakar päck? Alkohol smakar också päck. Allt som man "ska" tycka om smakar päck.
Päck är ett bra ord. Jag borde googla på ordet och se om jag hittar nåt...

*googlar*

Jodå, jag fick upp många sidor. Undrar vad ordets korrekta betydelse är.

Idag och imorgon får vi se 2:ornas A-projekt (Grupper om 6 personer ungefär, enaktare) redovisas. Det är spännande. Vilka skådepelare som finns här! Häftigt att få vara en av dom.

Det är lustigt, jag och den lockiga pojken har börjat umgås. Det känns nästintill naturligt nu. Allt som krävdes var att jag skulle lägga ner honom. And I did. Och nu kommer han och knackar på, så pratar vi sena kvällar om det mesta, till och med kärlek. Och vi kramas utan att det blir konstigt.
Härligt att vara känslomässigt befriad! : )

Om att tänka för mycket.

Man borde inte tänka så mycket.
Det verkar vara en vuxenpryl... Jag börjar bli vuxen. Eller vuxnare. Men jag vill inte det.
Kommer slåss ända in i det sista mot vuxenheten, att tänka för mycket och sitta still.

Dagens sanning om Ida:
Vi hade sång, jag satt bredvid Mia som jag brukar när vi sjunger stämmor. Jag är tydligen alt. Jag är också en copycat. Jag kan inte hålla mig till en stämma. Jag snor alla andras, halkar in på tenorerna och basen och sopranen. Mia och jag funderade vad det berodde på och till slut säger Mia som det faktiskt är
- Du är lat! - Du är bekväm! - Du tar det som är lättast för dig!

Och då kom jag på att det är så jag gör med hela mitt liv.
Jag gör alltid allting så lätt som möjligt.

Och är det bäst?
Jag gör det för att överleva.
Jag är alldeles för emetionell och känslig för att ta saker på så stort allvar.

Dagarna på Donnergymnasiet gick himla bra, men jag fick jobba lite, allt gick inte på räls som det brukar. Jag fick testa gamla och nya övningar på charmiga ettor, tvåor och treor. På måndagen gav jag en hjärtbakelse till Musik-Jens, vilket resulterade i ett giftermål över lunchen som sagt.
Det bästa var att två av lärarna trodde att vi gift oss på riktigt. Den enas kommentar efter avslöjandet var:
- När de handla om di Ida, blir ja aldrig förvånad!

nytt hår
Trötta superhjälten med sitt berömda snörpleende.

Jag är en jävel på drama

Jag är en jävel på draamaa
Jag är en jävel på att undervisa
Jag är en jävel på draamaa
Och det finns ingen som kan slå mig på fingrarna där

Dag 1 på Donnergymnasiet gick otroligt bra, trots 3 timmars ofantligt dålig sömn. En rolig elevgrupp som ville skapa. På världens bästa skola. Har ont i knäna nu för att jag stått upp hela dagen och varit aktiv.
Jag gifte mig på lunchen förresten. Med Musik-Jens, den yngsta läraren efter mig då.
Han friade. Om ett år ska vi köpa hus.


undervisa
Torunn har tagit fotot.
Så här ser jag ut när jag är seriös lärare.
Det händer inte så ofta.
Med min älskade planering i handen.
Tidsfascist, javisst!

Nytt hår, mp3spelare och skor.

Jag känner mig fräsch och snygg.
Förutom allt godis och fett snacks jag smockat i mig den här veckan. Levt det goda livet. Typ. YEAH!
Färgade håret idag, lät det inte sitta i lika länge som jag brukar, så det ser lite mer naturligt ut nu...
Var på Elgiganten, de är alltid så gulliga mot mig, köpte en Baby Blue 2. Likadan som den förra då, fast i en snyggare nyans och så köpte jag till ett par bättre hörlurar.
Har impregnerat mina 99kronors skor från Skopunkten, de rockar. Vilken donna jag blivit!  :D

Imorgon har jag workshop på Donnergymnasiet. Har gjort klart passet. Det kommer bli exiting, exiting indeed. Stackars elever, de anar inte vad som väntar dom... Moahaha! 

Introducerade RENT för min kära mor. Hon blev också tagen. Jag är såld!
Gå och se!

Take me out tonight - Meow!

Min vackra ö.

Då var jag på hemmaplan. Min vackra ö. Jag längtade efter den innerst inne.
Sitter nu ensam i vår villa på Terra Nova i Visby. Grannarna är vakna. Jag kan vinka till dom från mitt fönster. Julia hämtade mig vid båten, så skönt att se henne och åka med henne som chaufför... : D
På båten hittade jag Mye, en UNF:are med säte i Visby, nu studerande i Stockholm. Vi hade flumkul och det gjorde båtresan lättare och snabbare för oss båda.
Under dagen fikade jag med mamma, pappa, Pernilla, moster Gunilla, morbror Håkan och hans fru Camilla på ett café på Cityterminalen.

Nu väntar sängen. Min egen säng. I mitt gröna rum. Det är tomt här i huset.


vinter
Den vackra staden Visby.

idaåmue
Ida och Mye på Gotlandsbåten.

Sista dagen i Stockholm, för den här gången.

Ikväll åker jag hem till ön. Det ska bli skönt att känna havet. Julia Darling hämtar mig vid båten. Sen har jag två helgdagar hemma, med mys och Melodifestival. Måndag och tisdag jobbar jag på Donner, har börjat komma fram till vad passet ska handla om och hur det ska byggas upp. Har aldrig gjort något liknande så det är grymt spännande! Litar på min spontana förmåga och mitt sinne för briljanta idéer för stunden.. : )

Det har varit ett lite för stressigt lov. Men snart är det påsk, sen är de sommar... Och då har jag en pjäs att skriva och regissera... Och ett körkort att ta... Och kanske lite resor att åka på... Sen är det Skåd2 i höst... Massor att göra... Jag blir ledig sommaren 2007, om det går bra? :D

Igår åt jag kinesisk middag med Pernilla, Fredrik, Mamma, Pappa, Bosse och Per. Sedan gick alla utom Bosse och såg Lögn i helvete på Vasateatern (En av de vackraste teatrarna jag vet). Det var en rolig pjäs, med förvecklingar och spring i dörrar. Sånt som både Gustafsson och Dalle behärskar. Det var kul att se folk som inte brukar spela den här genren annars, som the oldie-goldie Sten Ljunggren. Jag skrattade i alla fall. Det är alltid kul att se bra teater, bra skådespelare och bra pjäser. Lögn i helvete är en någorlunda tight föreställning som bärs upp av de duktiga skådespelarna. 


lögn
Robert Gustafsson och Peter Dalle i Lögn i helvete.


syskon
Syskonen Wahlgren och Halling.

En Gustaf Vasa är 1000 kr.

^
För dom som inte hängde med på den... ; )

Igår var en händelserik och aktiv dag. Först tog jag en fika/lunch med Leonard på nåt gayställe vid Hornstull. Vi hade trevligt, pratade om massa spännande saker, fulade oss på tunnelbanan bland annat.

Sedan åkte jag ut till Sundbyberg där min kusin/gudfar Mattias hämtade upp mig. Vi åkte ut till Vallentuna, hem till Anneli, 3åriga Hampus och född-27-november Lucas. Det var himla mys att få se deras place, med inredningsdrömmar och mardrömmar. Hampus var hypad för han hade sovit mycket på dagis. Hampus kan räkna till 8 på engelska (Heja Nickelodeon!), sjunga Pippi Långstrump och dra filmrepliker från Robin Hood, vilket jag har inspelat på mobilen.
Hampus:  - Va håjler du på mje hönshgärjna!
Ida: - Bara min plikt sheriffen...
Hampus: - Ååååååh, dju o djitt schjutgalna gamjla FINJGÄR!
Lilla Lucas var bedårande. Vi snackade lite han och jag. Gaah gaah, goo goo. Sen började han gråta. Jag kanske sa nåt dumt? : D

Efter en härlig stund hos Wahlgrens skulle jag träffa gycklarbrudarna Emelie, Maria, Emma och Elena. Åkte till Boulebar där några av dom jobbar. Jag drack en asgod rosa alkoholfri drink. Där satt vi och pratade föreställningen inför sommaren, visioner och dräkter, om skolor, livet och sånt. Visst har jag lite prestationsångest, men jag brukar fixa allt jag tar för mig...
Jag kände verkligen att jag blivit teaternisse på heltid, då jag skulle förklara mina tankar och visioner med att hålla ena handen ovanför högersidan av huvudet sägandes:
- Jag har en känsla, här, jag kan inte ta på den eller förklara men den finns här...
Med handen svävandes över huvudet, ögonen igenknipta och orden svamlandes.
Ehm.

leoåida
Se vad lyckliga Leonard och Ida blir av att åka tunnelbana!


lucasåida
Jag och Lucas snackar om livet.


elenaåida
Vad vore Elena utan sina porriga idéer och bilder?

Sportlov, inte så sportigt.

Den enda sportsliga akvititet jag utför i den stora staden är att promenera och gå med feta shoppingkassor uppför alla jävla trappor. Fint att bo på Östermalm med högt i tak, men inte lika roligt att det inte finns hiss.

Igår brände jag en Gustaf Vasa på kläder - jag är ingen shoppare annars, men jag brukar att akutshoppa cirkus 2 gånger om året eller så, eller när jag hittar så här mycket skoj.
Jag hängde några timmar med Katja, som visade mig runt i jeansens underbara värld. Prövade några par Cheap Monday jeans (ni vet, sån där smala stuprörsjeans med nåt dödskalleliknande på loggan) och fick till min stora förvåning på mig ett par, men det kändes obehagligt att se så slimmade byxor på mig för första gången sen tightsens tid i början av 90talet. Så jag får återkomma till den butiken när jag är mogen att gå tillbaka till slickade byxor längs med benen.

På kvällen åt jag min favorit efter sushi - fiskburgare på MAX - och såg på RENT med Pernilla och Fredrik.
Världens bästa. Fantastiska texter. Om att ta tillvara på livet.


katjaåida
Katja och Ida.


idaåscratch
Ida med världens bästa birollsfigur ever.

Ambivalent inledning på lovet.

Hmm. En ambivalent inledning på lovet, minst sagt. Men nu är det övervägande bra.
Igår träffade jag Erik, min fästman. Vi åt middag på Wokhouse och pratade om tillvaron, kärlek och livet. Han är så bra, han har växt till sig ännu mer - han är grymt snygg! Kommer bli vackra barn med honom.. :D

Bor hos min syster och hennes pojkvän Fredrik på Östermalm i Stockholm. Det är hur mysigt som helst. Sitter och tittar på skräptv - GO RICKI, GO RICKI - med min laptop i knät och planerandes temadagarna på Donner. Jag och Fredrik pratar om nyttig kost som nötter och oliver. Han jobbar hemma.

Idag ska jag shoppa loss mina pojkbekymmer med min vän Katja, som också lider av åkomman broken heart. Varför vill pojkarna inte ha oss två som är så bra, vackra och trevliga? (Och aktiva nykterister?)


perniåida
Sweet Systrar.


idaåerik
Äkta makar år 2020? Vår deal gäller när vi är 35. Haha.

Fan.

Det gör ont att falla. Varför är alla så rädda?
För kärleken. För värmen.

There's only us
There's only this...
Forget regret
Or life is yours to miss
No other road
No other way
No day but today

Lev ditt liv hela tiden. Varför stanna upp och vara rädd?
Släng dig ut.
Det gör ont att falla, men själva fallet kan vara underbart och du kanske landar mjukt.
Du kommer aldrig få veta det om du inte kastar dig ut.

Dansk schlager klår det mesta.

Lyssnar på lite klassisk dansk schlager, mest från 80talet. Those were the days. Mest lyssnar jag på 1986 års danska bidrag:  Trax - Du er fuld af løgn. Svänger så rejält-äh!
Hur kan det komma sig att danska är ett av de fulaste språken att talas, men slänger man in det med en gullig text i en dansbandsdänga så är det ultimat?

Du er fuld af løgn
Når du si'r vi kun er venner
Jeg er med på spøg'n lidt endnu
Og før der går et døgn
Så tror jeg dine løgne ender
For du slår gnister når du rør' ved mig

På lördag är det första deltävlingen. Kommer sitta hemma hos mor, far och förhoppningsvis älskade vännen Julia och se detta årets näst största event. (Eurovision i Athen är ju störst!)

Imorgon Stockholm. Lite planer är lagda. Ska bli en mysig vecka. Känner att jag behöver sova mest av allt just nu. Sov 4 timmar i natt. Kan inte konsten att somna om. Snaaark. Fredag Visby. Båten, jag vill till havet.

Någon sa att jag hade så snälla ögon. Jag svarade att det kan stämma då de aldrig skadat någon, i alla fall rent fysiskt. Då skrattade vi åt bilden av mina ögon som boxades och nockade folk på rad. Haha.
For du slår gnister når du rør' ved mig.

RENT.

Det fattas ord. Vilken upplevelse! Jag grät och grät och grät ännu mer! Det här är den bästa musikalen jag har sett! Uppmaning; Se RENT! Musiken är otrolig!
GAAAAAH! Jag är helt betagen. Så tight, så vacker, så äkta! Och jag vet att klockan är 03:46, men jag tycker verkligen det! LYRISK!

Ikväll har jag sett tre ½ filmer - RENT, Kung Pow, en bit ur Deathrace 2000 och Pee-Wee's big adventure.
Jag fick låna RENT av David, allas vår moviemaster. Den ska jag se på tåget och båten och när jag har tråkigt på lovet. Vilket jag i och för sig inte kommer hinna ha. För jag ska träffa massa släkt och vänner jag försummat. Lilla nytillkomna Lucas, brudarna Emma Maria och Elena, vännen Leonard, fästmannen Erik, syster Pernilla och hennes Freddie, min systers pappa Bosse och hans Gunilla, min morbror och mosters familjer och så Katja. Tror det var allt. På 5 dagar. Wuuhuu!
Sen blir det Visby över helgen och måndag och tisdag har jag jobb på Donnergymnasiet. Temavecka: Kärlek. Ska hitta på nåt skoj av det...

Klockan är mycket och jag är pigg. Vems fel är det? Hum... Grums!


rent

Hittat på nätet.

Det är lite läskigt att hitta bilder på sig själv när man surfar på unf.se... Visst, det togs en massa bilder på fotograferingen, men dom är ju överallt!
Nu har UNF gett ut en gigantisk kalender över 2006 då de valt en bild på mig och Gabriella.
Vilken tur att det är mest härliga bilder.


martinida
Martin Knutsson och jag flinar ikapp i solen.

En ny klocka.

Såhär ser min nya klocka ut. Den är svart med fotbollar på. Materialet är gummi. Det luktar gott. Expediten frågade om hon skulle slå in klockan. Jag sa; Nä. Den är faktiskt till mig. 
 
klockaVäldigt kissnödigt.

Igår var jag på inflyttningsfest hos Rickard och Stefan i Frölunda. Det är en bit dit. Men det var trevligt, tyvärr ingen dans som jag och Bea bönade om hela kvällen. Höjdpunkten var när fyra killar i min klass kom talandes i falsett, med stråhattar och gjorde en parodi på barbershopkvartetten i show1. Karl som Alex, Christian som Carl, Anders som Timothy och Andreas som David. Bloody hilarious! Istället för en klassisk barbershopsång gjorde de Blow my whistle bitch. Det bästa var när den översattes till tyska och Andreas brölade nåt i stil med "Über kande schlampe!" Jag fnissar bara jag tänker på det.
Under hela kvällen drack jag multivitaminjuice och gick därmed på toa 3 gånger. Men när vi var på väg hem blev jag otroligt kissnödig! Det var nog det värsta jag varit med om i kissnödighetsväg! Jag kunde inte ens prata med mina resekamrater, och absolut inte skratta. Och bussjäveln var typ en kvart sen! Olidligt.
På bussen var det fullt så man fick stå upp hela vägen. Efter en bit började folk hoppa av, och Moa frågade mig om jag ville sätta mig ner. Jag svarade; "Det enda sittande jag ska göra ikväll, är på min toa."

Denna morgon har jag läst teaterhistoria, sett klart Blazing Saddles (Det våras för sheriffen), tvättat, ätit frukost och sett på barnprogram, fixat på datorn och lyssnat på schlager. Alla mornar borde börja ungefär så här.

Stan snart. Köpa ny klocka, äta sushi med Alex, se på The Producers med Alex, Timothy och Towe. Alla dagar borde se ut ungefär så här. Men oj vad många klockor jag skulle ha då. Höhö.

Det snöar i Göteborg.

Fortæl, fortæl, fortæl!

Danmark 1978
Mabel - Boom Boom
En gullig text! Och på danska dessutom. Ett av världens fulaste språk. Efter tyskan och holländskan.

Det er helt naturligt
Hjertet hamrer løs
Når man er forelsket i en pi'
Hvis man mærker kæmpeslag
Så bli'r man let nervøs
Det er kærlighed, der banker på indeni
Og det si'r "boom boom"
Og "boom boom" af lyst
Det føles som en torden her i mit bryst
Ja, det si'r "boom boom"
Og banker som besat
Det hamrer og det banker dag og nat

Dansk schlager, beats them all. Speciellt dansbandseran, 80talet är mums.

Igår hade jag nån slags irritationskulmen. Jag var inte att leka med. Allt gick emot mig, det kändes som ett skämt. Det slutade med att jag gick till matsalen, såg att det var tråkig ris och kassler. Gav upp och åkte in till stan där jag åt sushi (någon förvånad?) och gick till filmfestivalskontoret, snackade med en trevlig cineast och valde en film på måfå. Det blev en djupare sexandethecity på mandarin på Chalmers där jag också åt den största maräng jag någonisn ätit. När jag skulle åka hem hann jag precis på en spårvagn jag aldrig åkt förr, 13, som tog mig direkt till Korsvägen. Vilket flyt tänkte jag, men jag lär få stå och vänta i evigheter på Grön buss till Mölnlycke... Kom fram till Korsvägen och såg "Mölnlycke 4 min".
Gokväll. Tänkte jag.

Har haft utvecklingssamtal. Det gick över förväntan. Jag kanske är en skådespelare trots allt. Min lärare var nöjd över etydarbetet, hon såg hur vi trivdes på scen och med varandra. Att jag som skådespelare/hantverkare har det pedagogiska berättandet, rösten och de stora gesterna. Det kändes bra, vi gick också igenom vad jag skulle pröva på, det "lilla" och "nervösa"...

Ikväll är det inflyttningsfest hos Rickard och Stefan. Hitta dit? Det löser sig.
Imorgon The Producers på Chalmers (mitt nya hak, dock inte som sökande efter lediga studentkillar) tillsammans med Towe, Alex och Timothy. Hitills. Vill du hänga med?flott
Vi hade roligt, det hade vi verkligen...
"Du har avlat en lågavlönad!"

Jag är...

Enligt mina klasskamraters anteckningar på Idapappret som skickades runt i klassen tillsammans med alla andras papper är jag följande:

Ida Rauk, 20 år, Gute in i själ och hjärta

* Bra på att dra dåliga skämt
* Rolig att ha och göra med
* En vettig tjej
* Skön & glad
* Varm i själ och hjärta!
* En härligt humoristisk gotlänning som lyser upp Hilton!!
* Go, mysig, omtänksam
* Bjuder på sig själv
* Härlig, stabil, tuff!
* Go o gla´ - Min favvis
* Härlig, god, rolig, varm!
* Helt obegriplig, men på ett bra sätt :-)
* En otroligt cool tjej.
* Kanonduktig bla etyderna - vilken klippa!
* Rolig, skön, bra på att dansa!
* Mustig
* Stolt över sin ö
* Socialt finslipad med konsten att lyssna på människor. Glimten i ögat.

Och upp och ner, längst ner på pappret står det "Du är underbar!"

Så. Det är jag. Allt det där.

hits