Att resa tvärs över Sverige.

Jag gillar att åka tåg. Åkte från Göteborg till Stockholm igår i 4 timmar och pratade nästan hela vägen. Tiden gick så fort, jag hade kunnat sitta ännu längre. Först satt jag med sjuksköterska Britt från Falun. Vi pratade om varför människor blir som de blir, om hur viktigt det är att mamman och pappan håller i sitt barn de första levnadsåren, att istället för att sätta dom i vagn borde man ha dom i en sjal knuten intill sig, som kvinnorna i Afrika. För att det ger tryggare och mer harmoniska barn. Vi pratade då om varför vissa barn blir  "jobbiga", de som är klängiga och gnälliga, och om att det aldrig är ett barns fel - det grundar sig alltid hos föräldrarna. "Ingen är gangster när man är 2 år". Hon var specialist och väldigt kunnig. Det gav mycket.
När hon klev av i Örebro tog en ung kristen Viktoria hennes plats. Hon skulle till staterna med sin familj för att fira hennes pappas 50årsdag. Vi pratade om våra respektiva ställningstaganden, jag som absolutist och hon som pingstkyrklig. Också ett bra samtal.

I fredags var jag ute en sväng på stan med klassgrabbarna Rickard, Anton, Hampus och Vidar. De drack öl och jag drack Pago. Vi snackade en massa, både skit och vett. En helskön kväll med dessa trevliga herrar. Vi från internatet tog 01:20 bussen hem. Det känns som om jag har en massa stadsbesök att ta igen, ska fan ut varje helg innan vi slutar. Med reservation för att jag orkar. Såklart.

Nu är jag på ön, efter en kortare visit hos syster - dvs se på film och sova på hennes madrass. Kände direkt när jag klev ut från Centralen och skulle med 47:an till Styrmansgatan att jag gillar Stockholm. Känner mig hemma där, jag hittar någorlunda till platser jag ska till och så var det skinande sol.
Precis det samma som mötte mig och min bror på färjan idag. Sol! Sol! Ge mig mera sol!

Saknar dock redan Göteborg och vissa av dess invånare.

Satt på båtbussen till Nynäshamn och lyssnade på soundtracket ifrån RENT, såklart. Slogs återigen av mina romantiserade-ingenting-är-omöjligt-för-kärleken-övervinner-allt-tankegångar. Jag är sådan, en romantisk sucker för lyckliga slut som gärna kastar mig ut. Gaah. Ska det alltid vara så här?

There's only us
There's only this
Forget regret
Or life is yours to miss
No other road
No other way
No day but today

Kommentarer:
Postat av: David

Jag skulle vilja åka tåg med dig nån gång. Mitt tågsällskap när jag åkte gbg->sthlm idag var en bufflig jävel som tog upp en massa plats å somnade med mp3spelaren på högsta volym. Inte mycket å prata med.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits