Happy New Year.

2006 dör och 2007 föds. Så går det runt i livets stora cirkel. Nu är Adam i Sanda med Linnea&Alex och massa skojigt folk, jag ska göra mig klar att åka till UNFlokalen och stöka runt i natten.

Varför måste raketer och smällare låta så högt?
Stackars djur.

Gott nytt år då. Jag ska skjuta av några högljudda raketer jag med.

Glöm inte bort att se människorna omkring dig och låt alla komma till tals. Ring upp någon du inte pratat med på länge och lyssna vad han eller hon har att säga. Orka. Våga ta kontakt. Det här är din stund på jorden.

Något Elena skickade till mig för länge sen.

Tom hade bjudit hem sin mor på middag. Under middagen kunde inte hans mor undgå att lägga märke till att Toms rumskompis Per var väldigt stor och ståtlig. Hon hade länge misstänkt att de två var något mer än bara rumskompisar så hon frågade sin son om det var så att de var mer än kompisar. Men Tom förnekade det hela och försäkrade sin mor om att de bara var rumskompisar.
En vecka senare sa Per till Tom:
- Har du sett den vackra soppsleven i silver? Den har varit borta ända sen din mor var här på middag. Du tror väl inte att hon tagit den? Tom trodde inte det men han skickade henne ett mail för säkerhets skull;

Kära mor, jag säger inte att du "tog" eller "inte tog" soppsleven men det är ett faktum att den har varit borta ända sedan du var här på middag. Hälsningar Tom.

Några dagar senare fick han svar från sin mor:
Kära Tom, jag säger inte att du "ligger" eller "inte ligger" med Per, men faktum är att om han hade sovit i sin egen säng hade han hittat soppsleven för länge sedan. Hälsingar Mor.

Dagens visdomsord : LJUG INTE FÖR MAMMA

Om att gissa fel och jag testar ny layout.

Igår när jag kom hem från Linnea satt Per och såg på film.

- Vad ser du på då? JAHA, är det Göta Kanal nu?
- Nej... Hajen.

Om att ha en del att prata om.

Igårkväll satt vi, nästan hela tjejgänget - Elena Maria Linnea och Isabel - och pratade i 4 timmar. Då finns det en hel del att prata om. Det var tvära kast, vissa ämnen så berörande att jag skakade inombords, skratt blandat med allvar, anekdoter och minnen. Vi har upplevt så mycket... Igår fick vi äntligen prata om vad som händer i våra liv just nu och vad vi tror om livet som väntar. Vi bestämde att vi ska ses ikväll igen! En kortis i alla fall, sen sticker Maria från ön. Och så var dom bara fyra...

Nyår sker traditionsenligt med UNF Gotland. De gotländska underbara nykteristerna är dom jag vill avsluta det gamla och fira det nya året med - UPP TILL KAMP! Det ger något, en kväll av äkta känslor utan alkoholhaltiga kemiska reaktioner. Och vi har förbannat roligt!
I år ska vi inte vara på Fenix där det finns biljardbord.. Hmm.. Hur ska detta gå? Och ryktet säger att vi inte heller kommer att ha kareoke i den nya lokalen! Då kommer jag och Per att protestera högljutt! Vi har vunnit två år i rad och har en titel att försvara!

Adam kommer med båten imorgon. Samma båt som Linneas Alex. Så jag och Linnea kommer att åka till hamnen tillsammans och hämta upp våra karlar för en vecka på Gotland.

Jul, jul, strålande juuul...

Hemmaplan. Tusen saker att berätta. Ju längre jag drar mig för att berätta vad som händer så samlar jag på mig ännu mer händelser. Dags att börja.

Julen var mysig. Mamma, pappa, Per, mommo&uffan och så jag. Insåg att jag kan hoppa Kalle, men att det finns vissa klipp som är oslagbara. Lady&Luffsen är ett sådant. Det ÄR lika kul varje år, däremot pallar jag inte mer tråkFerdinand och Piff&Puff - dom är så dumma mot Pluto!! Dock är Karl-Bertil omistligt!!!!
Rolig julklappsutdelning, pappa var tomte för första gången på flera år. Han sparade strategiskt alla sina paket till sist, den jäveln.. :D Skörden bestod av pengar till en ny digitalkamera, Lady&Luffsen, Lilla Sjöjungfrun, The Producers, Notre Dame de Parismusikalen (jag fullkomligt skrek rakt ut när jag öppnade paketet från mon frere Per), en Disneybok, Nostalgiboken, en biljett till valfri föreställning på Upsala Stadsteater, tre par stövlar i blått, rosa och svart som jag fyndade på en reahylla i stan (skor som jag ALDRIG skulle låta någon köpa om de inte var kalasbilliga). Riktiga schlagerpjuck för utklädnad!
Just ja, jag var också tomte! Sprang in en sväng till Linnea, sedan åkte jag till två barn som listat ut att pappa brukar vara tomte - så nu lurade vi dom allt, sen gick jag en kortis till Julia också.

Juldagen inleddes med frukost hos Wahlgrens på Slottbacken. Farbror Keno och Faster Ingrid "Leilu", Markus&Ella, Mattias&Anneli och Matilda hade sina barn med sig. Herman, Hampus, Harry, Lucas och Stina. Äntligen är jag inte den senast födda tjejen i släkten! Stina är en månad och alldeles fantastisk.
Efter gröt, julmust och sugrörstävlingar åkte Wahlgrens på Terra Nova hem till sig och såg på Leif. 
Runt 21 var det dags att åka hem till Bella och träffa alla brudarna. Vi satt hos henne ett tag sen gick vi ner till Munkkällaren där det var fet kö. Där träffade jag vackraste Jenny med vackraste magen. Höll om Pingu och magen i ett fast grepp och fick träffa på Pappan. Stod i kö i 40 min och när det var vår tur så pratade jag med någon som stog utanför stängslet och hörde inte när vakten sa till mig. Han skrek på mig på härligaste gotländskan - ÖÖÖJ!! flertalet gånger - ruskigt aggresivt mottagande - lite skraj och chockad gick jag in. Garderoben var full. Gaah. Trångt som fan. Fulla gotlänningar över jul är inte kul.
Träffade massa gamla polare som inte kände igen mig. Deras reaktioner skulle ha filmats. En konstig blick som löstes upp i ett "NÄMEN, IIDAA?!". Mycket underhållande.
Jaja. Porrdansade lite med Elena i nån timme. När klockan var 01:30 hittade jag tillbaka till Matilda, Linnea och Isabel och vi gick hem till Isabel och chillade lite. Där pratade vi en massa bra saker och till slut kom Bellas pojkvän John hem. Han hade med sig min stora gymnasiecrush. Tidigare när jag träffat honom har jag blivit spänd och lite obekväm. Allt det var borta nu. Jag kunde hoppa upp ur soffan och krama om honom och sitta och snacka skit och skratta. Det var befriande. När jag skulle gå kramade jag om honom igen och han undrade om Adam kom hit över nyår och undrade om vi ville ses något. Förut har jag varit obekväm med tanken att ens ha dom i samma rum (dock känner dom varandra långt innan jag träffade Adam..) men det kändes bekvämt! En skön avslutning på kvällen blev att jag fick ringa hem till mamma kl 03 för att det inte gick att få tag i en taxi.. Ehum.. Men hon verkade glad ändå. Jag är ju inte hemma så ofta.

Adam ja. Vi pratar på telefon, länge och utan pissmottagning på telefon. Det är härligt. I bakgrunden hör jag ibland hans fågel. Det känns mysigt när han pratar med Fenix där borta i Gävle. På fredagnatt kommer han hit och så åker han och jag båten lördagen 6/1 till Oskarshamn och sen buss till Växjö tillsammans. Kvalitetstid kallar vi det.

Lite mellandagsrea har hunnits med. Två tröjor på sovavdelningen på HM. Ssssh, no one can tell...
En liten grön handväska som inte var på rea. Typiskt en sån grej jag aldrig handlar annars. Lite tråkiga nödvändigheter som toffsar, hårnålar, wax, hårspray, mousse och trosor. (Behöver jag publicera såna detaljer? For real?) Letat digitalkameror men utan framgång. Vill ha en likadan som jag redan har fast ny.
Funderar också seriöst på att skita i att spara mitt långa toviga hår och dess äkta kulör till vårens roller och göra som jag vill - Klippa och färga! LUGG LUGG LUGG! Den som lever får se. Jag blir lätt uttråkad.

coolsanta
Santa with Santas big helper a.k.a pappa Rolf.

santababy
Santa with Santa Baby Matilda.

God Jul.

Jag önskar alla mina läsare en God Jul med detta inlägg från http://www.tjuvlyssnat.se

Buss, Falun


(Två tjejer ~17 sitter på bussen och pratar om snygga kändisar.)
Tjej 1: Åh Johnny Depp är så snygg i filmen "From Hell"!
Tjej 2: Jag vet inte om jag har sett den..
Tjej 1: Det är den om "Jack The Ripper"..
(Tjej 2 är tyst.)
Tjej 1: Du vet väl vem "Jack The Ripper" är?!
Tjej 2: Jag vet nog vem det är när jag ser han...


Ögonblick med UNF.

Satt och tittade på http://www.burken.se - Ett fotoalbum för UNF. Och nu vill jag publicera några av mina fina ögonblick med dessa fina människor. Några fina ögonblick fångade.

syskon
Syskon.. kärlek?

färger
Vackra färger. Ida, Flipper och Towe med dreads.
 
wella
Kongressen i Piteå. Wella eller Venus reklam? Ida, Towe, Moa.

bite
Torunn, Ida och Moa i Almedalen.

puss
Kim pussar mig på vår första spelkväll.

kram
Äntligen hemma! En varm bild på en varm kram med Mattias.

pussis
Torunn  och jag pussas på Hedbergs. Mitt lilla barn!

galet
Ehm. Ja. Nykterister var det ja...

foto
Fotografering i Göteborg till UNFmaterial. 

bond
Job som Bond med Ida och Moa som Bondbrudar. 

inte puss
Nej, jag vill inte! Jocke L vill pussas men det vill inte jag.
Vilket dock verkar lite konstigt för Jocke är min första största kärlek.
Men det var ju ganska många år sen.

spelgalning
TPmästare? Nja. Är pinsamt dåligt allmänbildad tydligen.God Jul då. För fan.. Nu ska jag göra klart mina paket.

"Tänk om det vore lika enkelt att bli av med alla danskar..."

Hela familjen Wahlgren har suttit och skrattat till Itzhaks julevangelium. Hoppas det blir jultradition!

God Jul för fan.. :)

God Jul typ.

Nu ska jag åka till skolan och städa. Städa bort etyderna och höstens termin. Så det är rent när vi kommer tillbaka efter jul. Då ska vi ha Skådespelarprojekt. Jobba två veckor med oss själva. GÖTT.

posera
Etydregissör med rätt att posera.

pimpy
Vidar är pimp och jag är bitch.

Hej hopp.

Cheese Louise, vad tiden går fort. Imorgon slutar jag skolan med buller och bång. SKOLFEST med god mat, liveorkester och dans. Ska bli hejdundrande skoj! Sen åker jag hem.

Nu är etyderna över och jag tackar Rickard, Sandra och Patricia för den här tiden.

redred
Tjejerna gjorde att bra jobb med att gestalta Kay och Gerda i deras cell.

söta
Sandra och Patricia, våra söta skådespelerskor som vi fick låna i två veckor.

idaåmicke
Jag och min älskade vän Micke - SNUFFLAN!!

fula
Vi kan vara fula också...

idaåmicke
Vi kan vara glada också...

busiga
Micke är ganska busig. Eller, han är jättebusig!!

idaåmagnus
Jag och härligaste Magnus med härligaste skrattet.


Det är många fina människor här.

Living the dream.

Satt på golvet invirad i överkastet och tittade på MTV. Fetaste mensvärken. Man glömmer varje gång hur jävla ont det gör. I alla fall. Tittade på Living the dream som handlade om en svensk tjej som bodde i Los Angeles och hoppades på att lyckas. Hon berättade om staden och hur det funkade.
Det slog mig att, fan, skulle det inte vara kul att dra över till staterna och försökta slå igenom? Inte för att jag är så våldsamt benägen att bli kändis, men tänk vilka erfarenheter att gå på massa auditions och träffa galet ytliga människor? Ta ett skitjobb och springa på auditions och visa att man inte behöver vara pinnsmal och retuscherad från topp till tå för att kicka ass?
Började fantisera. Om man ska göra det så är det nu eller aldrig. Snart är jag för gammal för Hollywoodmallen. Och det är ju nu man är som snyggast och fräschast! Snart går det utför. Haha.. :D

Igår var Linnea och Alex här. Vi såg på Corpse Bride och pratade. Det räcker för mig en lördagkväll.
Sedan började det snurra. Jag blev kräkig och helt slut i kroppen. Kunde inte ens prata med Adam på telefon. Försökte somna men vaknade gång på gång. Nu har mensen satt igång och jag tror den var orsaken. Och bristen på lov. På torsdag är jag hemma. Satt och grinade till slutet på Jack Frost igår.
Nu är det jul.


nattsudd
Nattsuddare.

Jag tänker ofta på att det här livet är ganska kort.

Mina föräldrar ringde idag och berättade att någon kastat en tegelsten och krossat en ruta i vårt vardagsrum fredag morgon klockan 03:35. Den här jävla världen... Jag blir förbannad när bad things happen to good people. Vi får väl hoppas att det inte var planerat, så vi slipper oroa oss över jul. Och detta händer på mitt älskade och trygga Terra Nova. Mina föräldrar blev skärrade över att det kanske finns någon som vill dom något illa. Vi får hoppas att det var nån liten skitunge som inte fattade bättre eller en full person som inte var vid sina sinnes fulla bruk.
Det som skrämmer mig mest är att pappa sov i rummet bredvid och kunde lika gärna ha fått den i huvet.

Igår hade jag min skummaste H&M-upplevelse ever. Jag frågade Julia när man skulle vara på H&M för att ta del av deras specialerbjudande på den gulliga klänningen. Hon sa - TIDIGT. Jag hade sovmorgon och knatade in till Nordstan och 09:55 var vi nästan 30 tjejer som väntade på klänningen. Gaah.
Jag började panikfnissa - för det här är det mest löjliga jag har varit med om. När dörrarna började låsas upp gled alla tjejerna och den ensamna pojkvännen som blivit ditskickad av flickvännen ihop i en massa och tillsammans, på rad, gick vi uppför rulltrapporna. Nästan i takt. Jag tokfnissade. När vi väl kom fram var det tyst kalabalik. Inget skrikande, bara fokuserat på storlekarna 34-38. Jag med 40-44 tog det lugnt och fnissade mest. Gick och testade och märkte att 40 och 42 var för litet. På väg mot en 44 stannade flertalet tjejer mig på vägen och konversationen var densamma.
- VAD HAR DU DÄR? SKA DU HA DOM??
- Eh, det är en 40 och en 42...
- NÄ, DET ÄR FÖR STORT FÖR MIG!!
- Jaha...
Tills slut provade jag en 44 och kände mig som en söt liten prinsessa. Nyår, here I go!

Julshopping i city. Göteborg är bra.


tokigt
http://towelandin.blogg.se - Där hittar du fler. Jag rekommenderar varmt!

natt
Kom hem i natt från stan och var lite tokig.

morran
Ja... Farligt.

klonnig
gris
klonning
Ida som principessa. Och lite gris.


Tiden går och vi med den.

Snart är det jul.

idaulrika
Ida och Ulrika. Raukan och the Browneyed girl.

dressedforsucces
Idas nyårsblåsa? Tror ni jag skulle passa i den? Jag blev dyngförtjust vid första ögonkastet!

Förlåt mina fans!

Förlåt förlåt mina älskade fans, jag har inte bloggat på ett tag. Datorer och internet har inte varit av högsta prio just nu då det har hänt så himla mycket. Så jag har inte hunnit läsa mina favoriter heller.

Etyderna har börjat! Jag och Rickard regisserar Patricia och Sandra i Skåd1 i en etyd ur en pjäs som heter Red och är skriven av Anna Reynolds och handlar om två kvinnor i en fängelsecell. Skönt att få berätta det nu då vi försökt hålla det hemlig för våra elever ända tills starten. Och de verkar nöjda med oss som regissörer och allsmäktiga.
Sökte på manusförfattaren Anna Reynolds. Hon var 17 år när hon slog ihjäl sin mamma med en hammare och åkte in på livstid. Hon släpptes efter två år då man i en ny rättslig prövning kom fram till att hon agerade utifrån premenstruella störningar. Pjäsen blev genast mer intressant.

Adam var här i helgen. Vi var och såg Romeo och Julia på Pustervik. Med clowner. Gruppen heter 123 Schtunk. Jag säger bara - Alla som befinner sig i Göteborg på onsdag till söndag - GÅ OCH SE!! Helt vansinnigt bra improvisatörer och publikfriare. Skrattattack kontra Shakespears mest kända verk.

Idag såg vi RENT med Sarah. Och jag blev återigen övertygad om att det är den bästa filmen som finns!

Nu ska jag nog kolla över planeringen inför imorgon och läsa manus. Eller så sjunger jag lite.
Kanske låtarna från RENT... ; )


ladyinred
En härlig bild från mitt barnkalas. Jag och Linnea. Som det ska va när det är kalas.
Och röd frotte ska det va när det är födelsedag!

Ont i örat och kalas.

Jag tror jag får ont i örat för att jag är stressad. Det har blivit min ömma punkt. Andra får ont i magen eller halsen. Jag får känningar i hörselgången, höger sida. Eller så är jag bara förkyld eller på väg att bli.

Idag ska jag ha kalas. Eftersom jag brukar vara en tokplanerare av första klass har jag beslutat att det får bli en rakt upp och ner uppsluppen tillställning. Vi fikar och pratar. Och kramas förstås.

Stress äter upp min hjärna.

Nu har Ulrika skickat bilder från visprojektet. Jag väljer de två störtsköna bilderna från avslutningen, då vi sjunger på Anders valda låt Älskar du livet. Det var en sån fin stämning när vi stog där, ett halleluja moment so to speak, tillsammans och klämde i till en härlig svensk modern schlagerchanson.

Älskar du livet så lev det med mig
Vi fångar vår dag som den är
Ingenting ska få hindra oss min vän
Ja låt oss få leva och rumla en stund
På jorden den som är vår
Ja älskar du livet så lev det nu med mig!

visor

skåd2
Skåd2 sprider glädje i Hörsalen. Vi fick ett starkt mottagande och lycklig respons.
Ida nedre raden tvåa från vänster. I blårutigt förkläde.

Önskemål 2.

Jag önskar mig låten Baby on Board framförd av Barbershoparna i Show2 imorgon på mitt kalas.

Skåd2 visade ytterligare en gång var skåpet ska stå. Vårt vispogram var mycket uppskattat och bejublat.
Snart kommer bildbevis. Det var en härlig och familjär kväll. Man kände att klassen var ett med varandra.

Emma är här i helgen! Det är mysigt, vi delar säng.. : ) Idag ska vi shoppa och gå ut i natt med Linnea.
 
Två paket på posten gör mycket. Från mamma och pappa och UNF... Hmm...Wonder what that can be?

hits