Klassiker som jag fortfarande skrattar åt.

Kvinnliga golfare sökes för avel
Tantolunden
Man 30+: Besviken!? Hur kan du vara besviken?
Man 25+: Alla sa att det skulle bli en son.
Man 30+: Du har ett friskt barn, vad spelar det för roll att det är en tjej?
Man 25+: Nä, men jag hade liksom förberett mig på en grabb. Att vi skulle lira golf och så.
Man 30+: Annika Sörenstam?
Man 25+: Jo! Men hon är väl redan gift?
Man 30+: Är du dum i huvudet?!


Ibland vandrar Zeb på gatorna som en vanlig man

Skolbussen

Elev #1: Kan Du gå utan kryckor nu?
Elev #2: Ja, men det ser ut som när Zeb Macahan går.
Elev #1: Vem är det?
Elev #2: Det vet du väl! En två meter lång cowboy med läderställ, träben och en stor kniv.
Elev #1: Nej, går han här på skolan?


"Han har nämligen slutat leka kurragömma i garderoben"

Ica, Gävle

En tjej ~25 går in på Ica och har sitt barn, iklädd en rosa mössa, i en sittvagn. En äldre dam kommer fram och lutar sig mot barnet.
Damen: Nämen gud, vilken söt liten flicka!
Tjejen: Tack, men det är en pojke.
Damen (tittar upp och fnyser lite): Men varför har han då en rosa mössa?
Tjejen (svarar trött): För att han är bög.


tjuvlyssnat.se!!


Simpsons the movie.

Jag bara skakar på huvudet. Vad ska man säga? Simpsons är helt fantastiskt. Och filmen lever upp till allt och lite till! Jag ska inte avslöja något från själva filmen men jag bönar och ber er, sitt kvar ett tag i eftertexterna!! Något sensationellt händer, Maggies första ord. Per sa det till mig när eftertexten börjat rulla och jag ville skrika till publiken som börjat gå - STANNA!! Ni missar historia!! Men jag gjorde det inte, bara vi och någon enstaka nörd satt kvar. 

Bart: [crying of embarrassment, seen naked] This is the worst day of my life!
Homer: The worst day of your life SO FAR.I arkivet kan man hitta det mesta...
Dessa är från teaterfesten 2007, Tina till höger.
Jag gjorde nästan samma pose hela kvällen.


Längtan efter rå fisk.

Raor! Can't take it anymore! Jag är så sugen på SuperSushi i Göteborg!! Måste åka tillbaka snart. För fiskens skull såklart.. : ) Och lite för spårvagnarnas. Och Julia och Sarahs. Och secondhandaffärernas. Och Svingelns. Och Wendelsbergs och sötkorvarna där.  Jag är lite nostalgisk, ja. Har en planerad tripp till stan på andra sidan landet 5-7 oktober, då jag ska på ett möte på söndagen. Boka din egna personliga tid med Ida nu.

 
Snygga syskon på kongressen. 
Till vänster väntar vi på Max Peezay (som satt fast i Roskilde).
Till höger sjunger vi Gôtt å leva i egenskap av konfrencierer på En kväll på stan.

Om att ta det lite lugnt.

Så var det dags att låta jorden snurra lite saktare. Jag spiller när jag ska hälla upp dryck, jag välter saker... Då måste jag stanna upp och andas djupt, irriterat men djupt, i några sekunder. Jag mår genast bättre.

Han och jag har pratat om bra saker, om att vi ska ta det lite lugnare vi också. Dejta låter väl bra? Kravlöst är bra. Vi ville inte lura någon annan och inte oss själva heller. Men ibland vill man så gärna få ha det där man drömmer om. Huvudsaken är att man är ärlig med sig själv. Och det är vi nu.

Uppsala närmar sig och jag typ dör av längtan till att få leva ensam. Min hyra, min skit och min disk. Mitt liv.

Har börjat ta mig ut i skogen på morgonen (ehm, lunchtid..) när jag vaknat. Det är skönt. Även om jag inte orkat springa så mycket så är det meditativt att bara gå. Det är så skön luft i skogen. Snart kommer jag orka mer och mer.

Har lyssnat på två inspirerande karlar i Sommar i P1 - Peter Settman och Martin Kellerman (Rocky - serietecknare). Finns i arkivet på sr.se! Låt er inte skrämmas av Martin Kellermans dryga uttal, det är svart humor. Om ni vill veta hur svart eller hur det kan vara så svart så lyssna på hans egna ord. Humorn är ett vapen.


Minigolf och nostalgi från Häxorna.

Det hände sig en gång i Fröjel...

Stress äter upp mitt öra. Mina öron är känsliga för stress. Jag blir uppjagad för ingenting. Livsstress. Bråttom bråttom. Hinna göra så mycket som möjligt på kortast tid. Det är inte jag.

Fröjel var mysigt. Beachvolley blandades med fotboll, bad och dunka dunka. Brime i Fröjel är vackert.

Mor och far har bröllopsdag idag. 24 år.

Igår var vi ute i Ljugarn och spelade minigolf. Jag vet inte vilken placering jag fick men jag var rätt duktig ändå.


    

   

Sommar, sommar, sommar...

Ah. Några inköp har gjorts som gjort mig på ett materiellt sätt, lyckligare. En extern hårddisk på 320gb. Voff! Hon är så söt så, min lilla Maxtor, där hela mitt liv ska få plats. En ny kalender inför mitt Uppsalaår, sofistikerat grå men när man öppnar den står alla mina anteckningar och noteringar i massa härliga färger. Precis som jag! Jag ser grå och trist ut men inuti är det cirkus. Eller var det tvärtom? Så har jag unnat mig en cdskiva. Det har jag inte köpt på flera år. Det blev Salem Al Fakirs debut. Störtcharm säger jag! Man blir så glad!

Sen har jag lånat en ny bok. Ser mitt huvud tjockt ut i den här? av Randa Adbel-Fattah. "Amal är 16 år, muslim och bosatt i Australien. Hon har bestämt sig för att byta stil efter sommarlovet och komma till skolan med slöja. Ett beslut som får både jobbiga och komiska konsekvenser. En drastisk och direkt berättad historia om muslimska tjejer i västvärlden av den unga, debuterande författaren Randa Abdel-Fattah." Det är en enkelt skriven bok, det är trots allt en ungdomsbok men inte mindre viktig för det. Skön och viktig sommarläsning.

Igår gick vi ringmuren runt, familjen Wahlgren och paret Laurin (mommo och moffa) och så Stefan förstås. Det tar inte så lång tid och är inte så jobbigt ändå. Det var mysigt.

Ikväll är det beachfest i Fröjel. Jag längtar dit! Det var ett helt år sen sist! Hoppas på samma roliga folk.

Igår hann jag också med att tillsammans med Linnea gå på Raymond&Marias enda konsert i Sverige i sommar. Dom är så härligt opretantiösa och charmiga live. Det är enkelt och direkt. Precis som deras musik. Jag tackade bandet efteråt. Tredje gången gillt, en mysig spelning på Toftagården.

 
I: Hoppa ner nu, förgrümmade unge!!
P: Fuck off.


Raymond&Maria. Mysig scen, mysigt band.

Sommaren är här nu.

Toftabeach med älskade Julia. Njuter av livet och vågorna. Nu är den riktiga gotländska sommaren här. Hopefully to stay.


  

Ibland måste man få vara låg.

Jag har varit kroniskt trött sen jag kom hem från Göteborg. Inte så roligt. Shit, vilken urladdning.

Justin Timberlake - Love stoned/Think she knows. Och allt av Salem Al Fakir - sötast i universum! Vilken kvinna vill INTE göra barn med honom, tänk att få såna små begåvade charmiga troll? GAAAAH...

Igår var det Buttlefesten med allt vad traditionen bjuder på. Helgrillat lamm, allsång och Stockholmare. Och, helt traditionsenligt poserade jag och bror på gamle Grållen, gårdens traktor.

På väg till toaletten för nån timme sen blev jag stoppad av åsynen av en ENORM vårtbitare på badrumsdörren. (Det är som en gräshoppare fast grön och NÅGOT större) Jag skrek av ren förvåning och sprang ner till nedervåningen och vägrade gå upp igen. Mitt skrik väckte pappa och som mannen i huset, jag hatar att säga det, fick han eskortera den lilla (eh, HUGE) rackaren ut i gräset. Puh.

 

   
   

Moneybrother?

Just det. Han var kalas. Jag tog honom i knävecket. För jag stog längst fram. Och fick ont i öronen.

Igår hade jag en mysig dag med Ivar, Sofia och Towe. Vi åkte blågula turisttåget, åt glass på hamnen och lekte lite i Almedalen. Efter att jag delat ut vattenflaskor till vänsterns anhängare gick jag till Stora Torget och åt på restaurang med min familj. Somliga av oss var övertrötta och urflippade. Bådar gott för festkvällen i Buttle.

     

      

På tal om kongress...

Har surfat runt lite och läst andra människors mer eller mindre missnöje över av årets UNF FS-show på kongressen, de refererar till bättre shower under gångna år. Jag tyckte dock den var briljant! Per och jag tjöt av skratt. Jag har å andra sidan bara 2005 års show att jämföra med, men varför jämföra istället för att se showen för vad det är, just där och just då? Jag ger, som den teaterpedagog jag är, avgående FS en stor applåd! BRAVO!

Buttlefesten coming up. På lördag smäller det.

Adam kom in i Linköping! Wii! Ska bli så kul att få komma och hälsa på honom i hans studentlya där en flygel får plats i köket.  Han kan ha det som matbord.. : )

Längtar till Uppsala nu. Att få flytta in. Och bo själv! Nu har jag provat familjelivet, internatet och kollektivet. Dags att leva i sin egen skit och bjuda in folk till pyjamaspartyn på 20 kvadrat. Tjoohoo! Sen får vi se om Pedagogiken håller måttet, annars flyttar jag tillbaka när A-kursen är slut. Då får det va.

All prestation är lagd på hyllan. Sommaren ska njutas av. Och nu kikar solen fram - GÅ UT FÖR FAN!

Life is good and for free sometimes.

Idag har Junis haft ett seminarium om hur ofantligt lite stödgrupper det finns för barn till missbrukare. Usch! Innan det åt vi lunch som Junis betalade. Efter seminariet, glassätande och promenad hängde http://andreasericsson.blogspot.com/, min bror och jag i Almedalen. Så höll Peter Eriksson (mp) tal - vi gav honom en av våra vattenflaskor som han sedan tog med sig på scen - och efter det var det alkoholfritt mingel med IOGT-NTO. Gratis käk!! Mätta och nöjda cyklade jag och bror hemåt. När vi landat hemma och just börjat slappna av ringer Andreas och undrar om vi vill stå på gästlistan till Moneybrother ikväll. Gratis gig! Och här är vi nu. På väg till Gutekällaren. Livet är gott. Och gratis ibland.


image362
Motljusbild av Andreas på mig och Per.

Fantasier om imperium. Bland annat.

Jag tänker på det varje dag. Min framtid. Om det blir som jag tänkt mig. Och det blir aldrig riktigt som man tänkt sig. Nu väntar ett år i Uppsala, boende på Arken på Sturegatan 12A 4tr. Jag bor granne med både Pedagogiska institutet och föreläsningslokalerna. Jag kan alltså kliva upp 07:55 och ändå hinna i tid. Tjoho!

Året efter det börjar jag jobba på Donner igen. Då som ansvarig för teaterlinjen som jag ska starta. Shiiit. Varje dag nu har jag prestationsångest, men den går över när jag tänker på att jag faktiskt kickar ass på det jag gör. Så de så. Sen väntar några år på Donner, med upp och nedgång, med förluster och vinster... Sen vill jag ha barn. Jag längtar så väldigt mycket efter det. Jag vill bo i Visby tror jag, i alla fall åren utan barn. Sen får vi se om det blir landet eller stan. Med en jämställd man som hjälper till att förbättra statistiken utan gnäll. För det är en självklarhet. (Stefan ligger bra till, han verkar bra på sånt)

Och jag vill att mina föräldrar ska hinna uppleva mina barn. Det är min största rädsla i livet. Att dom inte ska hinna det. Och jag tänker dokumentera mina barn, filma och fotografera, för både min egen och deras skull.

Per och jag har fått låna ett videoband av vår gamla teaterledare Ullis. Uppsättningarna Madicken -97 och Ronja -98. Det är är en sån skatt! Vi skrattar halvt ihjäl oss åt Pers förpubertala pipande, mina redan då storlek42fötter och våra otäcka, horribla frisyrer. Men framförallt är det ett sätt att lära känna sig själv. Att se sig själv för så länge sen. Så levande. Ändå så mycket nu.

Jag har så mycket att skriva om, så mycket sommartankar, men jag hinner inte med. Vi tar en dag, ett ögonblick i sänder.

image359
Per invigningstalar på kongressen väldigt proffsigt,
Sanne&Jenka, Jenny och jag är snygga och bär UNFs, Junis och IOGTs fanor.


Jenny Junis och Ida Iggis.

Ödet fick bestämma.

PrioAnm kod/UtbUG-MVUrvalAnt i
UG
1 UU-23000

Pedagogik, baskurs A
30hp, Dagtid, Helfart (100%)
Fristående kurs
Normal undervisning
Uppsala universitet,
Uppsala


BG-18.10


Antagen


59

Kongress 07 Uppsala.

Så kom man hem. Förkyld, sliten, dödstrött men inspirerad. Det är maffigt att hänga med 1000 nykterister från hela Sverige i en vecka. Alla dessa ställningstaganden och vackra människor som vill göra världen lite bättre. Från de små juniskidsen som glatt skrålar med i 70talsklingande slagord som Häll din öl i en vattenpöl, till de färgglada och icke färgglada ungtuppspunkarna, till de fikaberoende och tillsdödenskiljerossåtbrinnande iggisarna.

Engagemang är vackert.

Kongressen var väldigt bra genomförd av kongressledningen, men ändå kändes den ljummen på något vis. Att det aldrig tände till. Att man aldrig hann med att träffa alla och det på en bra mötesplats. I och för sig var jag fast på barnpassningen mellan 8-17 varje dag, det kanske har med det att göra.

Nu väntar politikerveckan här hemma, ska springa runt och dela ut vattenflaskor till engagerade människor. För engagemang är vackert. Och jag vill vara bland vackra människor.

Kongress i Göteborg 2009. Jag kommer vara där.


       

Ida och Gamla Uppsala, maskot Bill, Martin K, Martin B och Leonard.


Det var helt galet härligt att vara i dina armar i någon timma. Men nu är du i Norge och hälsar på släkten en vecka. Stefan, kom hem!

Oooh, when you touch my hand...

... I fall from grace. Ooooh, when you reach for me. I fall from grace.
Shit. I'm stuck. Amanda Marshall. Jag behärskar konsten att lyssna sönder låtar.

På Junis teaterkolloledarutbildning (puh) hade dom pratat om hur en bra ledare skulle vara. Ett nytt begrepp myntades. IWH = IdaWahlgrenHurtig! Jag känner mig så hedrad över att lämna såna avtryck hos människor.

Stefan har en katt som heter Ebba. En Helig Birma. Vi snackade en del igår. Jag sa mjauuu, hon sa mjaooo.

Idag åker jag till Uppsala. Ska sova på brorsans golv i en vecka. 3 våningar under mitt eget rum till hösten. Om allt går som planerat...

I fredags var jag och Stefan barnvakter åt min lilla 5 ½ åriga kusin Rasmus. Vi lekte, busade, badade och hade en väldigt bra dag. Vi blev härligt bruna och slutkörda. När vi kom till Terra Novabadet gick killarna och bytte om. Jag som redan var ombytt gick och satte mig på min handduk. Då började en mamma prata med mig. Vi pratade lite om väder och vind då mina boys kom tillbaka. Då frågade hon:
- Jaha, hur gammal är er pojke då?
GAAAH.
Tänk om jag fått barn för nästan 6 år sen. Läskigt... Då hade jag varit 16 år då jag blev på tjocken. Gaaah.
Tänk vad livet hade varit annorlunda!

Lady Sovereign är skön. Om jag var på jakt efter en ny identitet hade jag nog rippat hennes. Men gör hon sin egen musik eller är hon bara en poser? En jävligt cool poser i så fall.

Kolla förresten Jennys nya tatoo!
http://leno.blogg.se!


image350
Två slutkörda barnvakter.

hits