Hey, we need a visit to Vienna!

Tisdag 29 september

09:56
Tänkte gå upp tidigt för att komma till Spanska ridskolans träning. Gick för sent hemifrån och nu är det vagnfel.  Känns som om ödet håller mig borta från ponnisarna. Tydligen kan man komma och gå lite som man vill på träningen, men jag hade gärna varit där och sett dom inta manegen. NU åker vagnen!

10:28
Och jag stressade mig hit för detta? Skämtåsido, det känns som en av alla dessa traditioner som skulle må bra av lite hjärt och lungräddning. De anställda ser så uttråkade ut. Men som vanligt i Wien imponerar byggnaden. Jag undrar vad ryttarna tänker. Är dom nöjda med sina liv? Blev allt som dom hoppades? Drömde dom om Spanska ridskolan som barn? "När jag blir stor... då ska jag jobba där!"

11:01
"När jag blir stor... ska jag plocka hästbajs på Spanska ridskola!" undrar jag om bajsplockarna tänkte.

11:24
Det ser allt bra struttigt ut. Representerar snobbiga sociteten utmärkt. Fotografering/dokumentering är ABSOLUT förbjuden. Tänk om man förbjöd minnen, tankar, nedskrivna ord? Ni får inte dokumentera händelsen, inte ens minnas den. Ni kan köpa anteckningar och minnen i shopen.  Representativa anteckningar och minnen!
Vad mobbade de här hästarna måste bli av andra hästar. Här snackar vi oh la la, la di da! Jag vill verkligen ta en domedagston för att testa akustiken, men sociala koder hindrar mig. Kanske är lika bra, men jag är så nyfiken på klangen!

14:04
Tog mig en tur till Prater nöjesfält och log som ett lyckligt barn på ett.. ja... nöjesfält! Ett gammalt, skitigt, genuint stadstivoli. Nu sitter jag utanför ett roligt hus. Hunderwassehaus. Undrar vad det kostar att bo där. En tysktalande gymnasieklass har invarderat den lilla ytan vid fontänen. Gymnasieelever är likadana vart man än kommer. Längtar lite efter mina elever.

14:29
Hunderwassehaus är oregelbundet och helt underbart.

19:40
Sitter på restaurang med mina värdar och en hel hög vackra sydamerikanska män. Varför är jag en sån sucker för bruna ögon? Humor är universellt. Samma skämt, olika språk. Killen mittemot är sådär sagolikt by-the-book vacker och rolig. Spelar ut hela sitt register. Hans intensitet påminner om Tito i Oliver&gänget. Världen är så himla liten.

20:21
Efter äckelfet mat och många hjärtliga skratt är jag påväg till Operan för att möta upp Ashur. Min sista kväll i Wien måste ju firas. Samma känsla som i Berlin infinner sig sista kvällen; Att man känner sig som hemma. Man hittar. Känner sig trygg. Wien är vackert, trevligt, men staden saknar det där lilla extra som gör att man vill tillbaka. Jag är väldigt nöjd med mina dagar här. Florian och Steffi är ett härligt par, och gifter sig 11 juni. Helt rätt!

 
Spanska ridskolan.

  
Myste på Prater.

  
 
Hunderwassehaus. Jag vill bo där!

 
Lola i min säng. Och Steffi gör min favorit som avskedspresent - Barbeque-Lola!

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits