Hey, we need a visit to Vienna!

Söndag 27 september

06:47
Överlevt nattåg. Hade gärna åkt lite till. Sitter på Wien Westbahnof och tänker inte stressa alls. Är bänken för kall att sova på? Mmmm... Sova... Bredvid mig har ett gäng japaner samlats. Känns som en mysig PROgrupp. Hoppas vi kommer resa i grupp när vi blir äldre. Föreställer mig tjejgänget på tågluff när vi är 60+. Med eller utan gamla gubbar.

13:04
Sitter i en släpp-lös-din-hund-park i Wien med Steffi och hunden Lola. Florian har åkt på bilbesiktning och vi har en chill-dag. Lola är en energisk liten krabat och väldigt underhållande. Jag är deras första cs-gäst.

Måndag 28 september

11:19
Vaknade till ljudet av häst och vagn. Såg sjukt många ekipage igår. Man hinner inte skriva så mycket när man umgås hela tiden. Hade en trevlig kväll med Florian och Steffi igår. Vi var på Musikens hus och jag lärde mig att Mozart var en svidig typ och att Schubert hade glasögon. Vi pratade mycket politik, både Flo och Steffi sympatiserar med minoritetsfalangen i Wien, vänstern. Vi pratade mycket om deras största och läskigaste populist, Strache, som för någon slags smygnazipolitik med övervakningskameror, utslängning av invandrare och separata skolor för österrikiska barn och invandrarbarn. HU! Wien är en mer städad och konservativ stad än Berlin. Jag gillar att den är mer överkomlig men saknar originaliteten. Idag blir det till att turista!

11:45
Wiens tunnelbanevagnar tar oss med på en svängig åktur. Wiiiiiiiiien...! Man kan se på de stela österrikiska passagerarna att de inte uppskattar denna typ av vardagsaction.

11:52
"Det är mycket.. som är.. fint."  Micke Nyqvist säger det så bra. Konst och naturhistoriskamuséet är löjligt imponerande.

14:20
Har börjat prata med en operainkastare och nu ska vi luncha!

14:39
Ashur har fixat ett bord till oss. Han är från Algeriet men bor nu i Wien. Han gör reklam för och säljer biljetter till konserter. En av alla dessa utklädda biljettförsäljare. Som tur är har han inte peruken, då hade jag nog inte fått ner maten pga skratt. Tänk hur lätt det är att träffa människor.

16:53
Schönnbrunn. Imponerande. Jag har hittat en liten undangömd plats bakom Neptunusfontänen. Vattnet droppar och det stora gula komplexet tornar majestätiskt upp framför mig. Nu ska jag bege mig uppåt.

17:18
I'm the king of the world! Wien ligger för mina fötter och jag är här. I den snobbiga renässansstaden. Här verkade många snobbiga musiker och filosofer! Sitter uppe i Gloriette. Blickar ut över Schönbrunn och parken där barnfamiljerna krånglar upp sina barnvagnar, dom hurtiga springer, pensionärerna går med sina stavar, de unga kommer för att skriva.

18:12
Har sett minst fyra personer går barfota i storstadsmiljö på mindre än en vecka.

21:21
Väntar på Ashur och känner mig lite sliten. Det blir nog inte Prater ikväll, bara en kortare promenad. Vi har just haft en intressant kommunikationsmiss via sms. Jag tyckte att jag var tydlig men tydligen var jag inte tydlig som jag tydligen trodde att jag var. Imorgon, Spanska ridskolan! Måste ju se om det är något att gnägga om... PRRROOO!

21:27
En ung kostymklädd man som ätit något snabbmatsaktigt bredvid mig utanför Operan börjar prata med mig och frågar om jag gillar godis. Förbryllad svarar jag ja. Han bjuder på godis från Moldavien och går sedan iväg och säger; I like sweets... Eller så säger han; I like Swedes... Jag vet faktiskt inte! :)


En sån ulv i... Colgateleende och fuskbränna! Steffi och Florian ger sina sympatier.

 
Konst och naturhistoriska. Valde naturhistoriska (man kan inte leva hela sitt liv i en kulturkofta) och fick se alla djur som nånsin funnits typ, uppstoppade. Blev tyvärr inga bra bilder men jag skulle gärna vilja ha några stycken av dom hemma. Levande alltså.

 
  
 
Schönbrunn och Gloriette. Neptunus röv.



Musikens hus i Wien är mycket interaktivt. Här skulle man slå två tärningar några gånger och de bildade till slut ett egenkomponerat klassiskt stycke!

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits