Mot Aten! Sista anhalt!

Tisdag 20 oktober

14:51
Jag trodde jag skulle bli uttråkad när vi lämnade kusten. Men naturens dramatik med höga berg och djupa dalar och horisonter mellan Larrissa och Aten håller mig intresserad. Jag vet inte hur jag ska klä det i ord. Tunnlarna blir nästan sköna avbrott, så man får andrum, reflektera över det man ser.

16:21
Undrar om de grekiska resenärerna är less på vyn. Man blir kanske det när man åkt en sträcka flera gånger. Men jag blir aldrig trött på kustremsan till Klintehamn!

Torsdag 22 oktober

13:14
Har inte skrivit på över ett dygn, har haft fullt upp med galna, intensiva och härlig i lagom doser-Stefanos. Igår hade vi en skön, avslappnad dag i Aten som avslutades med fika med två andra couchsurfare. Eller nej förresten, som avslutades med en kackerlacka på golvet. Mitt livs första kackerlacka! Idag, Akropolis. Blir så himla historiekåt och tror att folk inte uppskattar vad de ser på samma sätt som jag.

Akropolis i alla ära, men här sitter jag på fjärde raden där Sofokles och grabbarna hade sina premiärer!  DIONYSOSTEATERN! Jag begär inte att skolklassen bredvid ska förstår. Det räcker att jag är här. Vädret är perfekt. Det blåser lite och solen lyser. 22 grader. Jag har nu sett Dionysosteatern och kan nu avsluta min resa. Bara upp på berget, sen kan jag checka av det på things-to-do-before-I-die-listan.

Uppe på Akropolis är utsikten nog det mest imponerande. Svårt att fånga med kameran. Förstår att de stora snubbarna hängde här. Rätt inspirerande. Ser framför mig hur de snubblade nerför trapporna och slog halvt ihjäl sig efter en blöt kväll. Ibland avbryts turisternas sorl av visselpipor. När någon plockar upp en sten eller när någon tar ett foto med en tydligen förbjuden flagga. Vakter som håller ordning. Vi ska väl vara glada att vi kan ströva här så fritt som vi gör.

16:23
Note to self: Inte äta på tunnelbanan. Inte ens på stationen. Förbjudet! Fick en tillsägelse idag.


Fredag 23 oktober - Sista dagen

Efter en bussresa och lite gång är vi äntligen på stranden. Badar fötterna. Gillar läget. Men är allt bra sliten nu. Stackars Stefanos som får ta allt gnäll. Men han verkar inte klaga. Snarare tvärtom.
Firade sista kvällen med att bada badkar. Plötsligt ser jag, utan linser och glasögon, att något simmar bredvid mig i badkaret. Jag skriker "IIH!" och Stefanos bankar på dörren. "What happend?" "I've got company..." Drog åt mig handduken och Stefanos fick kliva in och plocka bort djuret, som inte var en kackerlacka utan något oidentifierbart. Måste varit en rolig bild. Jag i handduk och schampoo över hela huvet.


Lördag 24 oktober

9:47
Nu är jag på väg till flygplatsen. Flyga hem, ta båten. Sen då? Tillbaka till hösten. Livet. På gott och ont. Längtar till projekt, rutin, kontroll. Sverige. Men kommer sakna solen.

23:07
And so it is. Jag vet inte vad imorgon har att ge. Men efter att ha träffat elever på båten hem vet jag att jag längtar efter Donner. Trygghet? Borta bra men hemma bäst? Längtar efter att göra något som betyder något. Som förändrar liv. Omvärderar livssyn. Som bygger och stärker. Öppnar ögon. Öppnar världar. Följer röda trådar och går vilse. Ladies and gentlemen, we will arrive in Visby in about 10 minutes.

 
Promenad i nationalparken. Jag kramar träd.

  
Fika med couchsurfare.

  
   

Dionysosteatern.

 
  
 
 

Akropolis.

 
- Vad gjorde du fredagen 24 oktober?
- Nääh, inge särskilt, jag låg på stranden...

  
Mina sista tre bilder. Stranddans i Aten.

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits