Thessaloniki.

Lördag 17 oktober

Efter klockan 2 nånstans, grekisk tid
Har efter några grekiska om och tillbakatillstorstans men hittat Sofia, en mycket snygg och trevlig 19årig couchsurfare. Bor i hennes vardagsrum med den svarta blandrasvalpen Chiquita. Efter lite lätt kvällsmat och lärakännasamtal ska här sovas. Imorgon, Thessaloniki - vad har du att erbjuda?

13:27
Efter att ha börjat dagen med hundbajs på golvet och kall dusch sitter jag äntligen vid havet. Fattar inte hur jag skulle kunna leva länge utan att se havet. Floder i all ära, men havet... Samma plats där jag sitter nu har andra suttit och känt samma sak. En fjäril dansar över det skitiga och grådaskiga vattnet.  Ett tonårspar med ett femte hjul myser vid kanten. Hav är romantiskt. Nu låtsas killen kasta i tjejen i vattnet, hon skriker förtjust. För hon litar på honom.

14:48
Har ätit resans dyraste och sämsta lunch. Goodys my ass! Har hamnat vid havet igen. Varför flytta på sig? Folk har helg, det är lördagspromenader och mys.

16:24
Gatuhundarna i Thessaloniki är stora och feta. Ser ut att ha ett rätt bra liv. Vill alla hundar ha ett hem och en familj som tar hand om dom? Kanske de gillar sitt singel-i-storstan-liv. Åt mycket god glass på väg upp från havet. Violsorbé tror jag det var, hon kunde inte det engelska ordet.

21:51
Efter en böngryta och lite grekisk kvalitétstv sitter vi nu ett gäng tjejer och låter oss bli spådda i kaffesump av en av tjejerna. Hon slog upp min sump och sa direkt: You are a very happy person! Sitter nu och lyssnar på de andras domar.

  
 
Äntligen havet!

  
Spåkväll med brudarna. Chiquita, bajsvalpen.



Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits