Berlin!

Jag är i Berlin. Efter en kamp mot mensvärken första dagen känns andra dagen hur bra som helst. Igarkväll följde jag till och med ut i vimlet i Prenzlauer Berg och hängde med min värd Jan, hans danska roomie Grith och en ny fransk vän som heter Anne till ett Couchsurfingmöte. Eller, möte och möte, massa folk fran hela världen dricker vin och pratar knackig engelska pa tusen olika dialekter. Fick spontandansa lite salsa med en mexikan ocksa. Det känns som att allt kan hända i Berlin och jag är redo. Ikväll ska jag och Jan laga mat och äta ihop för att sedan ga pa nagon slags tysk poetryslam. Hmm. 

Berlin är en... ja. Jag hittar inte ordet. En häftig stad? När man tror att man sett allt som stan har att erbjuda i ett turistperspektiv sa dyker det runt hörnet upp ännu en majestätisk kyrka eller byggnad. Det är en stad full av kontraster. Gammalt och nytt. Helt och sönder. Det är bara 20 ar sedan muren föll. Och pa söndag är det val här. Överallt hänger bilder pa människor som jag inte känner igen. Politiker som lovar att göra sitt bästa.

Döner kebap har mättat min hunger bade igarkväll och idag till lunch. Allt känns billigare med euro.

Idag hade jag en heldag med Anne, en trevlig och fin tjej fran Lyon. Vi skrattade at Schillerstatyn med hans fyra musor som inte alls ser sa underhallande ut, hötte navar at folk som valde tyska före franska kyrkan pa ett torg ni senare ska fa namnet pa, fikade oerhört stora bakverk pa ett café nära Charlies checkpoint.

Jag har till och med börjat tänka pa engelska. Och det är bara andra dagen. 

Kommentarer:
Postat av: Amanda

Du verkar ju ha det grymt bra alltså =). Hoppas resten av resan också blir lika bra.

Hann inte smsa dig och önska dig en trevlig resa, så jag gör det nu istället.

Så ja, jag hoppas du får det grymt bra på resan. Och att du träffar mycket härligt folk, får se mycket(fast ja, det är väll en självklarhet när man är ute och reser så).

Kram

Postat av: julia

åhhhh mera mera mera!!!! kul å läsa hur du har de ute i stora vida världen....

love you my finaste friend :)

2009-09-24 @ 21:37:08
Postat av: Mam

Ida, du fina och goa dotter, tänk vad mycket du ska få se och uppleva under din resa.Skriv gärna dagbok och ta många kort så du kan berätta om detta för dina barn sen. Vi hälsar till Viggo från dig på hans dopdag på lördag. Puss och kram från mam och pap

2009-09-25 @ 08:32:02
Postat av: Per

Men när börjar du tänka på tyska och franska? Det ser jag fram emot! Tänk på att det är den europeiska språkdagen imorgon :)

2009-09-25 @ 09:03:48
Postat av: Pernilla

Min fina, modiga syster! Kul att höra att du har det bra : )

Ta hand om dig och hälsa Europa från mig. Det var länge sen vi sågs.

Hörs snart! Kram P.

2009-09-25 @ 16:46:49
Postat av: emma

Låter jätte spännande tycker jag.

gör som mamma säger.ta mycket kort, nästa för mycket!!Ska bli jätte kul att följa din resa.

KRAMar

2009-09-25 @ 19:54:10

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits